Sisuliselt mida sealt saab on P5Q seeria Asuse biosid.
Ma oskan ka biosi muuta ja modida see pole uudis ainult ,et vaja rohkem katsetada.
Parandatud on nendes biosides Mälu twiik, ehk mälu kellub stabiilselt kaugemale kui default bios seda suudab ja parandatud cpu ucode ,ehk cpu kellub kaugemale kui default bios. Ja oli kindlasti parandatud faaside tuge.
Biosid on nõks vanemad kui asuse lehel. Kui ma natuke rohkem punnitaks ja läheneks siis teeksin uue biosi ka nende twiikidega. Kõigepealt katsetan enda dual biosi peal.
Head kellamist need biosid kõik töötavad ja karta pole midagi ainult, et tuleb cmos tühjendada peale fläshi.
Enda riskiga ainult. Win reinstall ka kasulik peale fläshi.
Need biosid on vanemast peast paremad kui uued, uuematel enamjaolt on expressgate uuem või mõttetu asi peal mis teda heaks veel ei tee. Arvatavasti rohkem uusi biose ei treita juurde kuna vana toode. Bios tuleks lasta ezflashiga peale biosis. Kui usb pulka pole siis tuleks ajada sellega DOSis.
http://www.upload.ee/files/743968/AFU236U.rar.html See võimaldab uuemale biosile vana selga ajada. See on engineer oma.
Toimetada tuleks järgmiselt AFU236U.exe /iP5Q deluxe.rom /pbnc /n
Ärge i tähte enne biosi faili unustage. Ülejäänud võtmed on CMOS tühjendamiseks kes ei viitsi plaadile kallale minna seda jumperit taga ajma.
7 inimest juba laadinud alla, kuidas toimetab andke ka teistele teada.
Vaadake ikka ,et õige biosi selga lased.
Lükka mõned tulemused kah siis tavalise biosiga ja siis twiigitud biosiga.
Tegelikult tulemused on muljetavaldavad Ma pean windoozat reinstallima Mod bios ja default esialgu aega pole sellega. Ennem oli mälu kell 710 nüüd ,aga 883.
Prose mul kehvake ei kellu. Plus lisa erinevates timmides. Seda biosi tasub katsetda. Testitud P5Q deluxega. Seal pakis kõik P5Q seeria. Minu enda lähenemine on esialgu raid ahci option rom ja selle katsetamine. Kui aega jagub siis võin seda raid romi lisada eraldi.
ccplazza kirjutas:
Kas need BIOSid töötavad ka Asus P5QL Pro peal või ainult P5Q peal?
See kah seal. Vali õige.
Mida siis downloadida ja mis seal sees. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Ennem oli FSB piir 425 mhz, peale moditud BIOSi peale panemist sain 429 mhz'ga windowsi sisse logitud, kõik töötas, tegin restardi pilti ette ei võta enam. Panin 425 mhz'le tagasi.
Emaplaat siis Asus P5QL-Pro (P43). Vähemalt nägin esimest korda 3 GHz minu protsessoriga
Ennem oli FSB piir 425 mhz, peale moditud BIOSi peale panemist sain 429 mhz'ga windowsi sisse logitud, kõik töötas, tegin restardi pilti ette ei võta enam. Panin 425 mhz'le tagasi.
Emaplaat siis Asus P5QL-Pro (P43). Vähemalt nägin esimest korda 3 GHz minu protsessoriga
Mis pingega sa seda protsessorit hoiad, et E6300 ei suuda 3GHz ka välja vedada, või tõesti see P43 kivi nii meeletult pidurdab. _________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W
Mis pingega sa seda protsessorit hoiad, et E6300 ei suuda 3GHz ka välja vedada, või tõesti see P43 kivi nii meeletult pidurdab.
Pingeks panin 1.375 kui FSB oli 430. Arvan, et sellise pinge juures oleks E6300 hoopis rohkemaks võimeline. Praegu on pinge 1.35 ja FSB 425.
Mis pingega sa seda protsessorit hoiad, et E6300 ei suuda 3GHz ka välja vedada, või tõesti see P43 kivi nii meeletult pidurdab.
Pingeks panin 1.375 kui FSB oli 430. Arvan, et sellise pinge juures oleks E6300 hoopis rohkemaks võimeline. Praegu on pinge 1.35 ja FSB 425.
Ma olen 3,5 aastat neid C2D protsessoreid kütnud 1,45V peal, alla selle pole eriti mõtet lasta
Eks ma homme/täna proovin siis 1,45V peal. Vana ASUSe BIOSiga (mingi 800 oli) panin voldiks 1,5V ja siis ka mitte midagi. Kardan, et 1,45V midagi ei muuda, aga eks proovida võib. Vähemalt läks 429 MHz peal windowsisse, vana biosiga ei läinud.
Nende bisidega annab paremat tulemust rohkem mälu kellamine ma sain 710 pealt 884 stabiilseks kus jõudis winni ilma kobinata. Omajagu sai juurde kiiruses.
Natuke tuli ka prosele juurde kuid mitte palju või oli see tingitud paremast mälu toest.
P5B Deluxe nagu kellus parmini ja oli peaegu samasse auku, ainult mälu ei saanud suurt kellata. Mul teeb prose Q6600 1,4v 3.164 ja teatud juhul ka tiba rohkem, aga mitte üle 3.2 või miskit sinnakanti. Palju sõltub prosest. Siiski mu E6600 läks 3.6 välja ja piir tuli ette mälu kellas ja ma ei hakka downgrade tegema ,et katsetada.
Kas tasub muretseda kuskilt pädevam prose või präegused mis poes s775 ei kellu hästi enam ja ei saavuta enamat.
Ja samas kui juba kõrget fsb taga ajate ärge unustage mälule kah V lisada. Timmide mälule lisamine võib hoopis kehvendada ja jätke auto peale. Mul on nii enda plaadiga kui oc ei tule välja siis lükkan power off nupust välja ja masin järgmine kord tuleb ise default seades ülesse ja jääb ära igasune jumperi clear CMOS nõglutamine.
Biosis kõik vanad seaded alles ja muudan seda teiseks kui masin ei tulnud ülesse just seda muutsin mida näppisin eelnevate timmi, kelladega. Mida oc jaoks muuta tuleks on fsb ja mälu suhe head oc saavutab 1:1 millega annab tuvastada palju prose läheb ja hiljem tasuks alles mälu kallale minna. Või enne suuremat oc vaatate palju mälu laheb ja siis prose kallale. Korraga kallale asudes ei tuvasta kohe piire. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
P45 kivi peaks lõdvalt üle 500 tegema, Quadiga tunduvalt vähem, E6300 peaks ka üle 450 kergelt minema, 3,5 aastat tagasi sai kunagi omatud E6400 ja see tegi kergelt 450, piir tuli pigem vana kiibi p965 tõttu seal 480 juures ette.
P45 kivi peaks lõdvalt üle 500 tegema, Quadiga tunduvalt vähem, E6300 peaks ka üle 450 kergelt minema, 3,5 aastat tagasi sai kunagi omatud E6400 ja see tegi kergelt 450, piir tuli pigem vana kiibi p965 tõttu seal 480 juures ette.
Proovisin siis kellata proset minu oma teeb 390fsb millega pilt ette tuleb ja winni läheb, üle selle nagu midagi ei saavutanud. Oma quadi ajasin 3.5 peale proovisin jura ka ja tuli restart. Võib-olla kütan volti sisse veel, aga sellist ei saa kasutada pikemalt ja ikkagi tuleb alla lasta.
EDIT:
Kui keegi tahab oma biosi Intel Rapid Storage Technology Option ROM v10.0.0.1046 romi biosi saada kes raidiga mässavad andku teada. Ma saan sinna igasuguseid asju lisada kui vaja. Marvell võrguka romme ja muud träni mis muudavad asja päris kiireks.
Esialgu piirdun selliste asjadega mis jama ei tekita ja masinale pilt ettetuleb. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Seesama Q9300 on minu P5Q Deluxe peal FSB 470 x 7,5 @ 1,31 v stabiilne. Fsb 485 @ 1,3625 v sain pildi ette aga prose koormust ei kannata. Mälud 485x2 5-5-5-15 2,2 v. Proovin ka homme moditud biose ära. _________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All
Upload oli maas. Polnud kusagilt maha laadida Q9300 on ka tänase seisuga läinud, E8500 on platel. FSB 485 tegi def voltidel kui ma ei eksi ja mälud siis 1:1 x2 (dualis). 4,6 v 4,7 MHZ oli siis kokku prosel. 496x9,5@1,5625 v võttis ka pildi ette aga stabiilsusest polnud haisugi. Hetkel paariks nädalaks kodust eemal, tagasi jõudes saan ehk uuesti katsetada kui prose alles (üks tahtis hirmsasti ära osta). _________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All
Vahepeal on ilmunud mõned biosid juurde. Mida muudetud on kaasas, release note.
P5Q 2208
P5Q-E 2101
P5Q Deluxe 2301 Testitud, töötab.
P5Q Premium 2201
P5Q Pro 2102
Release Note näeb selline välja ja see on P5Q Deluxe jaoks.
BIOS Info:
------------------------------------
- Based on official Asus 2301 BIOS -
------------------------------------
Changelog:
- Inseted Rampage Formula 1001 P6 table
- Inserted Rampage Formula 1001 memory table
- Intel SATA RAID ROM updated to 9.6.0.1014
- Marvell 88SE6121 Option ROM updated to 1.1.0.L73
Potential bugfixes / improvements:
- Better FSB clocking
- Better CPU clocking
- Better RAM clocking
- More stable voltages
- Faster booting from HDD / SSD
- Improved HDD / SSD Reads & Writes
- Improved SSD / HDD compatibility
- Generally all-round better system performance
-------------------------------------
- How to flash BIOS -
-------------------------------------
Due to the nature of the changes with this BIOS I do NOT recommend updating through EZ flash or
Asus Windows update either. Pure DOS ONLY.
1. Install the supplied "USB Boot" package and double click the desktop icon once installed
2. Insert a USB storage device and click "start"
3. Once the Process is complete copy the BIOS and AFUDOS to the USB device
4. Restart
----note----
You may need to enter your BIOS setup and change boot device configuration so your system can boot
from the USB device.
------------
5. At the DOS prompt type; AFUDOS.EXE /iM2F2202M.ROM /PBNC /N
Press Enter and wait for a message prompting restart
6. DONE!
----note----
Upon restart your system may not POST. Remove power cord and CMOS battery, set jumper to "clear" and
leave for a few minutes.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.