Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 470, 471, 472  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pinnawaatluz
HV kasutaja

sõnum 15.08.2010 19:16:50 vasta tsitaadiga

flake kirjutas:
kas selline asi toimiks, et tekitad kuskilt aftermarketilt vmt. netipulga ja siis teed operaatori juures lihtsalt liitumise mingi paketiga. Siis ei peaks ju miinimumperioodi vmt. olema? Vähemalt Elionis on niimoodi, et kui seadmed endal olemas, siis tähtajalist lepingut ei tule.

otse loomulikult saab enda seadmetega ka liituda. keegi ei sunni kedagi mingeid seadmeid võtma.

@kfl

sügisel saab seda, mida paketid oma tingimustes lubavad. vähemalt praeguse seisuga lõpeb sügisel kiiruspiiranguteta pidu ära.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
flake
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 15.08.2010 19:16:52 vasta tsitaadiga

ma ei ütlek et see nüüd mingi pidu on, tuginedes enda kogemusele, mõned postid ülevalpool icon_biggrin.gif
pinnawaatluz
HV kasutaja

sõnum 15.08.2010 19:22:44 vasta tsitaadiga

flake kirjutas:
ma ei ütlek et see nüüd mingi pidu on, tuginedes enda kogemusele, mõned postid ülevalpool icon_biggrin.gif

endal küll on sisuliselt terve suvi stabiilselt olnud. mint light oma 99 eekuga pakkus ja pakub praegugi

sügisel venitab mint strongi peale. extra strongil küll mingit mõtet ei näe tänu vastavate seadmete turuseisule.

viimati muutis pinnawaatluz 15.08.2010 19:24:21, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 15.08.2010 19:23:09 vasta tsitaadiga

flake, Kle sul seal midagi väga mäda.
Vahekilomeetreid ja Tartu kanti ei tea rääkida aga Jüri sillal ja Lennujaamas vms. jookseb rahulikult 4 mega läbi icon_idea.gif
Kuna sinu testides on 3G kiirused igal pool 0,46 siis võib järeldada et riistvara või soft kalas korralikult.
Samas Desire on jube viletsa leviga aparaat kah, just 3G osas, kui SE-l ja Samsungil on 3.5g levi olemas paari pulga näol kasvõi, siis Desire juba müttab Edgega icon_neutral.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
flake
HV veteran

sõnum 15.08.2010 19:45:30 vasta tsitaadiga

Järvevanal ja Pärnu mnt. viadukti juures telefoniga testides sain 5 mbit kätte. Ei tahaks uskuda et viga.riistvaras on.

Desire network mode oli GSM/WCDMA auto. APN oli Elisa internet. WiFI hotspotis ei leidnud küll seadistusi mis kuskil mingeid kiirusi piiranud oleks.

Hotspoti settingud on:
1) Turn on,
2) SSID
3) Security: None, WEP(128), WPA (TKIP), WPA2 (AES)
4) Password field
5) Manage users, kust näed kes connectinud on ja kõik.

Seega telefoni poolt peaks kõik thumbs_up.gif olema.
---
Samas, kodus testides. Mustamägi, 14 korrus, ümberringi muid kõrghooneid pole, rõdu peal andis jälle 0,44-0,46 ja mitte kriipsugi rohkem. aga kuna vahepeal sai Järvevanal häid kiirusi nähtud, siis ei tahaks väga riistvara süüdistada . Pigem ikka võrk kahtlane veidi. Samas mis mul ikka vinguda. Olen Lighti peal ning kui piirangud ära kaotatakse, siis üle 1Mbit/s enivei ei saa icon_biggrin.gif

Ühesõnaga, kuna Tallinnas ja Tartus 3G töötab ja isegi täitsa normaalselt, siis neis linnades on nende kallimate/kiiremate pakettidega midagi peale hakata. Kui elad väljaspool "suurlinnu"; siis ilmselt võid kiirematest kiirustest kui 1mbit/sec und näha.

Kavatsen selliseid teste läbi viia veel ning kui võimalik ka erinevat riistvara proovida. Eks näeb kas ja kuidas midagi paraneb. Tavaliselt liigun Tartusse rongi või bussiga. Kui õnnestub kuidagi kaassõitjaks saada, saab autos ka katsetada mööda alternatiivseid marsuute.

viimati muutis flake 15.08.2010 19:50:27, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 60
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 15.08.2010 19:49:29 vasta tsitaadiga

pinnawaatluz kirjutas:
ufo56 kirjutas:
Selline pistik sobib sinna

Hirose U.FL? Tundub väheusutav, aga kui ise oled proovinud ju ta siis sobib.. Või lihtsalt arvad, et sobib?

Arvan et sobib

flake
HV veteran

sõnum 15.08.2010 19:57:46 vasta tsitaadiga

Eelmise teema jätkuks ning lõpetuseks. Tekitan lähipäevil endale nii EMT kui ka Tele2 päevapiletid ning üritan katsetada kuidas nendega telefonis 3,5G nii Tallinnas kui ka siit idasuunas toimib. Siis saan vähemalt enda jaoks võrdluse thumbs_up.gif.
mhei
HV kasutaja
mhei

sõnum 15.08.2010 20:07:18 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
mega: Samas Elisa j2lle reklaamib, et seda modemit saab igas v6rgus kasutada.

Postitatud mobile device

Kahjuks mitte, sai mingiaeg elisase helistatud ja sealt öeldi et ainult ELISA kaardid sobivad....
seega on pulk LUKUS

HV Guru

sõnum 15.08.2010 20:48:56 vasta tsitaadiga

mhei kirjutas:
....
seega on pulk LUKUS
ma hästi ei usu, et need pulgad väga lukus ...
telefonid eestis väga harva lukus, kui vaid üksikud erimudelid, kui neilt ka luku eemaldad, ega keegi selleärast su käsi väänama tule

kunagi oli vaja 1 huawei telefon lukust lahti saada, paar päeva pusimist ja uurimist, sain ilma sentigi maksmata selle tehtud
samas pidin hädaga loovutama mingile lehele oma meiliaadressi, nüüd juba pikemalt saadab ühe programmi update teavitusi, kus loetleb uuemate pulkade-föönidele tuge

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.08.2010 20:57:18 vasta tsitaadiga

Mis Huawei pulkadesse puutub, siis neile on vist küll kõikidele mudelitele kõikvõimalik tarkvara ja uuendused täiesti ametlikult internetis olemas. Nii, et igaüks võib tirida ja uuendusi teha jms. Tõsi - oma riisikol. icon_smile.gif

Minul on endal olemas näiteks Vodafone tarkvaraga, Elisast pärit Huawei-pulk ja see töötab paralleelselt täiesti igasuguste teiste Huawei-tarkvaraga suvaliste teiste firmade kaartidega. Sõltumata siis sellest, et USB-pulgal on Vodafone enda tarkvara peal.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 15.08.2010 21:03:42 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ma hästi ei usu, et need pulgad väga lukus ...

Jõudu thumbs_up.gif
Ma võin sulle anda ühe lukus pulga testimiseks, näita kui kõva googeldaja oled. icon_razz.gif
Samas 4€ ja lukust lahti pole teab mis maailma raha maksta.

tahanteada, Seda võiks teada ika et filmware ei eemalda sim-i lukku icon_lol.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.08.2010 21:54:00 vasta tsitaadiga

wanawoll: Simm-lukku kasutatakse lepingulistel või järelmaksuga ostmise korral, kus ostja seotakse mingi kindla võrguga mingiks kindlaks ajaks. Kui ma ostan toote kohe välja siis ma ju ei seo ennast ju firmaga.

Sama asi on ju ka muude kaupadega, näiteks telefoniga - tahan soodsalt - tasuta, siis valin selle, et olen Elisa võrgus paar aastat, kui ostan kohe välja, siis kasutan seda telefoni, kus mulle meeldib. icon_wink.gif Ja siis võtab Elisa selle luku maha.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 15.08.2010 22:43:54 vasta tsitaadiga

Mobiilse internetiga liikuvas transpordis teste tehes ei saa õigeid tulemusi. Selle ala spetsialist ei ole aga keegi tark võib teha testi 100km/h liikuvas autos ning siis pärast seda kohapeal seistes. Samas mobiilne internet just liikuris kasulik olekski icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
mega
HV Guru
mega

sõnum 15.08.2010 22:52:32 vasta tsitaadiga

tahanteada, kas raske on kodulehelt lugeda, et ZTF pulk ON LUKUS!!! Kui soovid ilma lukuta lahendust pead ostma teise pulga. Nii lihtne see ongi!
flake
HV veteran

sõnum 15.08.2010 23:24:46 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Mobiilse internetiga liikuvas transpordis teste tehes ei saa õigeid tulemusi. Selle ala spetsialist ei ole aga keegi tark võib teha testi 100km/h liikuvas autos ning siis pärast seda kohapeal seistes. Samas mobiilne internet just liikuris kasulik olekski icon_biggrin.gif

noh, mina lähtusin vajadusest teel Tallinnast-Tartusse ja vastupidi mobiilset netti kasutada. Kuna bussi/rongi poolt pakutavas Kõue ühenduses on tavaliselt üsna palju kasutajaid, on isiklik ühendus üsna tore asi. Muidugi on teine asi testida kui paigal seisad, kuid reaalne vajadus on midagi muud icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 60
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 16.08.2010 02:16:46 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
wanawoll: Simm-lukku kasutatakse lepingulistel või järelmaksuga ostmise korral, kus ostja seotakse mingi kindla võrguga mingiks kindlaks ajaks. Kui ma ostan toote kohe välja siis ma ju ei seo ennast ju firmaga.

Sama asi on ju ka muude kaupadega, näiteks telefoniga - tahan soodsalt - tasuta, siis valin selle, et olen Elisa võrgus paar aastat, kui ostan kohe välja, siis kasutan seda telefoni, kus mulle meeldib. icon_wink.gif Ja siis võtab Elisa selle luku maha.

Dziisas kui mööda saab pnna, seda on siin juba kümneid kordi räägitud.
Eestis ei lukustata telefone ega pulki ükski OP,kui seda teeb tootja sis on järelikult tellimus selline.
Aga jah kui ostad pulga välja siis nendelt keegi lukku maha ei võta, nuta või ribadeks thumbs_up.gif
tagasi üles
madfury
HV veteran
madfury

sõnum 16.08.2010 12:31:14 vasta tsitaadiga

No kurat küll. Flakel sama jama, kui Tlnasse jõuab, siis on 0.46 ja kogu moos. Ise väänan seda samat kändu hetkel.
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 16.08.2010 12:58:33 vasta tsitaadiga

madfury kirjutas:
No kurat küll. Flakel sama jama, kui Tlnasse jõuab, siis on 0.46 ja kogu moos. Ise väänan seda samat kändu hetkel.

võimalik et seotud koormusega, "maht per km2" on tallinnas palju suurem...
tagasi üles
madfury
HV veteran
madfury

sõnum 16.08.2010 14:12:19 vasta tsitaadiga

vana_urr, see kusjuures on ainuke mõeldav seletus. Et kui liiga palju lonte otsas, siis hakkab julmalt mingi kiiruse juures cap-ima. samas, ma pole kunagi üle 0.46saanud a mõned ümberringi on samade riistapuudega ka 3Mbs kätte saanud. Sõbral EMTi võrgus pole üldse probleeme (Galaxy S), Tele2 omaga kogemust ei ole. Tobe oleks ka hakata operaatorit nüüd vahetama sellepärast...
AKE
HV kasutaja

sõnum 16.08.2010 14:52:35 vasta tsitaadiga

Mille eest sinult täpsemalt seda 800 krooni tahetakse? 350MAX paketi eest või Mint Light 99 kroonise paketi eest? Või sa ostsid omale MiNT Free netikomplekti 450 krooni eest (MiNT Free netikomplektis: Netipulk ZTE MF100 netikaart ja 450 krooni /18 päeva tasuta interneti) - siis on ju selge et asja ostes tuleb selle eest ka vastav hind maksta.
350 ja 450 teeb kokku küll 800 krooni, aga see 450 on ühekordne tasu sul ju, mitte miinimumarve või kuutasu vms.
Vähe selgusetuks jääb, millega sa rahul nüüd polnud. Et ostu eest arve esitati?

Kas seda screenshoti kuidagi spoileri taha peita ei saaks, rämedalt venitab ekraani mõõtudest välja icon_rolleyes.gif
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 16.08.2010 16:07:14 vasta tsitaadiga

madfury kirjutas:
vana_urr, see kusjuures on ainuke mõeldav seletus. Et kui liiga palju lonte otsas, siis hakkab julmalt mingi kiiruse juures cap-ima. samas, ma pole kunagi üle 0.46saanud a mõned ümberringi on samade riistapuudega ka 3Mbs kätte saanud. Sõbral EMTi võrgus pole üldse probleeme (Galaxy S), Tele2 omaga kogemust ei ole. Tobe oleks ka hakata operaatorit nüüd vahetama sellepärast...
Ega mul kh siin toredad kogemused elisaga. Räpinas endiselt pole saanud üle 1 mega kätte (enemasti jääb sinna 0,4 mega kanti). Samas mine põlva/värska, pole 3 mega mingi probleeem. Elisale teada andnud a neil pidavat kõik OK olema. Olen arvamusel et see mast istub neil mingi 4 Mbps lingi otsas lihtsalt.

indrekp kirjutas:

Tartu - Võru mnt-l ~kuu aega sai tehtud veidi enne tartut 70 alas Tele2 võrgus test. 1,5 mega alla...

flake
HV veteran

sõnum 16.08.2010 17:38:48 vasta tsitaadiga

njah, ma testisin Rakvere bussijaamas, seal tuli WDCMA only nii 2mega kandis alla. Sama oli Tallinna bussijaamas. Hetkel Rakvere Põhjakeskuse kandis alla 1,69 ja üles 1,20Mbps. Network mode mõõtmise hetkel WDCMA. Kui panin GSM/WDCMA siis on 0,76 alla ja 0,98 üles. Võta sa nüüd kinni milles täpselt asi.
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 17.08.2010 00:10:14 vasta tsitaadiga

Arve esitatakse m-interneti kasutamise eest, mingi sinna ~mõnekümne mb ringis. Kuigi Mint Light pakett olemas (nrile juurde tellitud). Tellisin paketi kas juuni viimasel päeval või 1 juuli aga väidetakse , et ma olen kasutanud 1-8 juuli ilma paketita internetti. Raske seletada seda asja siin sõnades. Väljavõttes ka näha , et kaheksa päeva kasutatud internetti ja alles 9 juuli on juba mint lighti all seda tehtud. Ühesõnaga nende jaoks aktiveerus see pakett mul 8 päeva.
madfury
HV veteran
madfury

sõnum 17.08.2010 08:01:37 vasta tsitaadiga

Sorry OT natuke aga ma olen nüüd lugenud pikemalt Elisa teemasi - probleeme, andmesidet jne. Täiesti hullumaja, mis ooper. Saamata arved, ebamäärased summad, meeletud lubadused (hello "ülikiire" andmeside), kuude pikkused jamad arvetega, klienditeenindus on ikka sõna otseses mõttes totaalne dumbass jne. Millal see asi nii peesse keeras? Kas see on normaalne ja käibki nii eestis või on Elisa lihtsalt uue taseme saavutanud ebakompetentsuses?
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Pikkkõrv
HV kasutaja
Pikkkõrv

sõnum 17.08.2010 09:04:57 vasta tsitaadiga

madfury, oma tähelepanekutele tuginedes näib see olevat mitte ainult Elisa vaid kogu Eesti probleem, et vajaka jääb kompetentsist igapäevaste jooksvate ülesannete lahendamisel, mis omakorda näib olevat seletatav juba laiemaltki kõneksolnud nii IT kui ka teiste spetsialistide või asjatundjate nappuse ning madala tasemega. Samas pole asjad siiski nii hullud kui see esmapilgul ehk paistab, sest on ju Elisalgi kümneid tuhandeid kliente, kellest rahulolematuid ehk vaid mõni protsent, et aga viimased just tavaliselt kõige häälekamad on tunduvad ka probleemid tegelikust suuremad ehkki see ei tähenda, et neid seetõttu veel kuidagi ignoreerima peaks.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 470, 471, 472  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.