Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ivokas
HV veteran

|
15.08.2010 18:22:19
Abi vaja tõrkuva läppariga. |
|
|
Tervitus.
Naabripoiss tassis oma vana kontsu mu juurde, et ei saa enam ise hakkama. Acer aspire 3640 ja XP home edition. Startup võtab minuteid. Pikki minuteid. Kui lõpuks pilt ees, siis lendab ette aken mis hakkab sekundeid (vist 60) shutdownini lugema ja näitab, et: "this system is shutting down ... shutdown initiated by NTAUTHORITHY/SYSTEM ... RCP service terminated unexpetally" ja teeb restardi.
Täitsa tume ise sel teemal (tuttavatel viiruseid ainult välja rookinud ja sellega oskused piirnevad), kui mingeid andmeid/numbreid vaja, siis küsige.
Safe modes töötas ilma selle jamata ilusti.
Ja loomulikult aitäh ette abipakkujatele.
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
15.08.2010 18:24:33
|
|
|
selle 60seki ajal kirjuta runni "shutdown -a", siis peatab selle ära.
Aga samas, ega sealt vist väga päästa polegi mõtet, kui asi nii hull on. Format ja korras
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
15.08.2010 18:26:46
Re: Abi vaja tõrkuva läppariga. |
|
|
ivokas kirjutas: |
...
Täitsa tume ise sel teemal (tuttavatel viiruseid ainult välja rookinud ja sellega oskused piirnevad), kui mingeid andmeid/numbreid vaja, siis küsige.
.... |
aga siis alustagi sellest, mida paremini oskad. Väga paljud arvutihädad saavad alguse masinasse pugenud lutikatest. kui sellega ühelepoole saad, ja paremaks ei lähe, tuleb hakata vaatama näkku protsessidele, mis arvuti käivitudes ennast püsti ajada soovivad
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.08.2010 18:45:29
|
|
|
Tõenäoliselt on siis tegemist n-ö "ShutDowni" tegeva arvutiviirusega.
Nii, et kõvaketas masinast välja, teise masina külge - kus siis võimas ja tark viirusetõrje jookseb ning siis skännid selle ketta läbi ja tapad viiruse / või viirused maha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
15.08.2010 18:59:12
|
|
|
djpvx, ei saa kirjutada. Num lock peal ja maha ei tule. Tuleb vist kõvaketas välja kiskuda.
|
tagasi üles |
|
 |
xxlmaster
HV Guru

|
15.08.2010 19:07:15
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Nii, et kõvaketas masinast välja, teise masina külge - kus siis võimas ja tark viirusetõrje jookseb ning siis skännid selle ketta läbi ja tapad viiruse / või viirused maha. |
Mida sa selle 60 seciga seal scännida jõuad?
|
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
15.08.2010 19:20:41
|
|
|
xxlmaster kirjutas: |
tahanteada kirjutas: |
Nii, et kõvaketas masinast välja, teise masina külge - kus siis võimas ja tark viirusetõrje jookseb ning siis skännid selle ketta läbi ja tapad viiruse / või viirused maha. |
Mida sa selle 60 seciga seal scännida jõuad? |
no tegelikult võib saada suure tõenäosusega ka shutdown protsess tappa, sisestades run ribale shutdown -a, rääkimata sellest, et teise masinasse sisestatud ketta puhul see polekski ju vajalik
|
|
tagasi üles |
|
 |
karukas
HV veteran

|
15.08.2010 19:22:07
|
|
|
No aga Safe Mode`s ei saa midagi ette võtta siis? Mõne viirusevastase programmiga kontrollida?
_________________ Torgin vanarauda erinevate asjadega ja suviti sõidan jalgrattaga. |
|
tagasi üles |
|
 |
xxlmaster
HV Guru

|
15.08.2010 19:24:49
|
|
|
karukas kirjutas: |
No aga Safe Mode`s ei saa midagi ette võtta siis? Mõne viirusevastase programmiga kontrollida? |
Kas sellised proged üldse toimivad safe modes
ad-Aware vist toimis kunagi kus mul oli nigi dotnetfixi sugune prussakas sees mis karantiini korral kaotas igasuguse neti võimaluse mul ära.
Ainus võimalus oli Ad-Aware safemodes.
|
|
tagasi üles |
|
 |
karukas
HV veteran

|
15.08.2010 19:44:21
|
|
|
Mõne Live CD`ga on ehk rohkem lootust siis? Mõne Linuxilisega ehk?
Ise olen päris tihti saanud sarnased olukorrad lahendatud teise masinasse ühendamisega. Adapteri abil.
_________________ Torgin vanarauda erinevate asjadega ja suviti sõidan jalgrattaga. |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.08.2010 19:52:32
|
|
|
Niipalju, kui ma aastate jooksul neid "Shut-Down"-ne tegevaid viiruseid kohanud olen, siis nende vastu pole kahjuks Safe Modes midagi teha. Seda siis põhjusel, et need viirused jooksevad arvuti käivitamisel esimesena tööle ja blokeerivad Win-i normaalse töö igas varinandis, s.h. Safe modes.
Ja tuleb ka valmis olla kõige "meeldivamaks" tegevuseks - Win-i uueks installiks, tõsi, mitte alati, kuid on täiesti võimalik olukord.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
16.08.2010 16:20:51
|
|
|
tahanteada, samas safe modes ta seda akent mulle ei näidanud. Või see pole argument?
edit: Mnjah, safe mode with networking valides hakkas ikka selle teatega vilgutama.
|
tagasi üles |
|
 |
|