praegune kellaaeg 01.07.2026 15:49:11
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
woosh
HV Guru

|
07.08.2010 15:34:49
|
|
|
tahanteada, sa nüüd ütled et 1he plaadi peal on nii pliiga kui pliita korraga kasutuses? Või mis sa oma lausega öelda tahad?
"profiremontides" ei kasutata praeahju ega kuumapuhurit. Need ahjud ja puhurid on vähe teisest klassist.
_________________ o |
|
| tagasi üles |
|
 |
ventt
HV kasutaja
|
07.08.2010 19:48:10
|
|
|
Kas prose peab külge jääma , kui küpsetan?
|
 |
xtro
HV veteran

|
07.08.2010 20:12:34
|
|
|
Ei, prose võta kohe kindlasti ära, Samuti mälud
_________________ 30+ tarantlit mu magamistoas ei tähenda veel, et ma hull oleks... vist? |
|
| tagasi üles |
|
 |
ventt
HV kasutaja
|
07.08.2010 20:14:21
|
|
|
| Selge, ma võtsin küljest ära prose ning mälud. Mälud tuligi üldse lahtitegemise ajal ära võtta. Mul ahi on selline, et 150c ja siis hüppab 200c. kumma ma võtaksin ?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.08.2010 21:42:30
|
|
|
woosh: Jah, täpselt nii see on, et ühe plaadi tootmisel kasutatakse erineva sulamistemperatuuriga tinasid.
Selle paneb paika see probleem, et on terve rida komponente, mis ei tohi olla joodetud kõrgtemperatuuril sulava tinaga.
-------------------------------------------
Tegelikult on see asi veel keerukam, et ka neid madalama ja kõrgema temperatuuriga tinasid on ka korraga mitmeid kasutusel:
- pliiga tina korral siis erineva pliihulgaga
- pliivaba tina korral siis mitmete erinevate lisaainete kogustega
Ja kes internetis otsida viitsib, see leiab lausa tabeleid, et mis detalide mis temperatuuridega joota tuleb.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ventt
HV kasutaja
|
07.08.2010 23:20:07
|
|
|
| Huvitav, kas mina olen esimene, kellel ei töötanud see? lasin 200c ning 2 ja pool minutit.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.08.2010 00:28:30
|
|
|
Aeg peab vajaliku pikkusega olema. Seega k6rge temperatuur ei pea alati lyhikest aega t2hendama.
Ja eks k6ik s6ltub ka sellest,, kuidas video v6i sild lahti v22ndunud jms. sada erinevat v6imalust...
Lisaks veel see, et vigu v6ivad hoopis mingid muud "pisipudinad" tekitada jne,, jne...
Postitatud mobile device
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ventt
HV kasutaja
|
08.08.2010 01:01:46
|
|
|
Mul oli nii, et hoidsin klaviatuuri keskelt kinni, siis oli õnnemäng kas teeb piiksu , või mitte. eks ma päeval teen uuesti seda protsessi. Siis lasen 175c ning 4 ja pool minutit.
|
 |
woosh
HV Guru

|
08.08.2010 01:32:59
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
woosh: Jah, täpselt nii see on, et ühe plaadi tootmisel kasutatakse erineva sulamistemperatuuriga tinasid.
Selle paneb paika see probleem, et on terve rida komponente, mis ei tohi olla joodetud kõrgtemperatuuril sulava tinaga.
-------------------------------------------
Tegelikult on see asi veel keerukam, et ka neid madalama ja kõrgema temperatuuriga tinasid on ka korraga mitmeid kasutusel:
- pliiga tina korral siis erineva pliihulgaga
- pliivaba tina korral siis mitmete erinevate lisaainete kogustega
Ja kes internetis otsida viitsib, see leiab lausa tabeleid, et mis detalide mis temperatuuridega joota tuleb. |
Ma olen 5 aastat tegelenud tööjuures smd ahjude temperatuuriprofiilide, erinevate jootetinadega ja muu smd tehnoloogiaga... kuid sellist asja kuulen ma esimest korda.
Kuidas siis Sinu meelest näeb välja kahe ERINEVA pastaga trükkplaadi tootmine? Ehk sa kirjeldad seda tööprotsessi?
Antud juhul ma sooviks konkreetset näidet milline toode või misiganes asi on valmistatud sellisel tehnoloogial kus on korraga kasutuses mõlemad tinad.
Aga ole hea ja hari mind ka natuke.
Miks peaks 1hel trükkplaadil kasutama erineva koostisega pliivaba tina?
Paistab, et ma ei tea oma tööst mitte kui mitte midagi
_________________ o
viimati muutis woosh 08.08.2010 01:39:08, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
woosh
HV Guru

|
08.08.2010 01:37:46
|
|
|
ventt, 2,5 min on vähe.
Mida sa tahad ahju pista?
98% tõenäosusega on ka 175c vähe... ma ei usu et see on sul pliiga tinaga tehtud.
_________________ o |
|
| tagasi üles |
|
 |
Karlsson
Kreisi kasutaja
|
08.08.2010 01:58:26
|
|
|
| woosh, mis temperatuuri ja kestvust Sa soovitaksid keskmiselt ühe läpaka peale? Mida arvad sellest fooliumiga katmisest? Plaanis on veel korra oma sugulase plate ahju lükata.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
08.08.2010 08:48:30
|
|
|
| woosh kirjutas: |
ventt, 2,5 min on vähe.
Mida sa tahad ahju pista?
98% tõenäosusega on ka 175c vähe... ma ei usu et see on sul pliiga tinaga tehtud. |
minuarust (kusagilt lugenud) hakkasidki need kiipide lahtitulemise hädad pihta pliivabast tinast...
2,5 minutiga ei soojene plaat mingi nipiga 200 kraadini.
tegelikult on jube lahe küll, et iga mats oskab oma läpakat praadida, kuid isiklikult kardan, et varsti hakkab seadusega pahuksis foorum üle uutama postidest, kus kurdetakse nädala aega töötanud läpakate ostu üle või siis on soetatud läpakad, mis igalt poolt "ära remonditud".
See pole fantaasia- kuigi ise olen aktiivsest lappimisest ajapuudusel kõrvale tõmmanud, on viimasest neljast läpakast ainult üks olnud, mida pole eelnevalt alkeemikute poolt üle pühitsetud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
08.08.2010 09:49:53
|
|
|
| kännuämmelg kirjutas: |
...........
See pole fantaasia- kuigi ise olen aktiivsest lappimisest ajapuudusel kõrvale tõmmanud, on viimasest neljast läpakast ainult üks olnud, mida pole eelnevalt alkeemikute poolt üle pühitsetud. |
Kõigepealt vaatab tavaliselt omanik ise kas nupp üle ei käi ja kui ikka tööle ei saa siis alles pöördutakse mõne targema sepa poole.
Klassika: aetakse klaas vedeliku klaviatuurile, raputatakse vedelik maha ja kukutakse fööniga kuivatama, nii-et pärast kõik klahvid kõverad, kui arvuti tööle ei lähe siis lennutatakse teda pisut, kui see ka ei aita, siis püütakse avada, ja kui lõpuks mõistus otsas pöördutakse sinu poole, mina ei ole midagi torkinud, loomulikult vastatakse sulle.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.08.2010 09:50:05
|
|
|
woosh: Erineva tinakasutuse reedab kasvõi see, et ma pean erinevate detalide mahajootmiseks kasutama erinevaid jootekolbe. Võtan mingi ühe tootja plaadi, transid tulevad maha - nagu naksti - 15-20W tavakolviga kolviga jootes, võtan teise plaadi - on mul vaja võimsat kolbi, mis on ette nähtud pliivaba tina jootmiseks.
Teine asi on see, mis seda näitab, et pliivaba tinaga joodetud detail on veel kinni, siis samal ajal sulavad tema ümbert kõik muud pudinad palju madalama temperatuuriga lahti. Seda nägin ma viimati plaatide lammutamisel, kuidas kõikvõimalikud transitorid ja takistid ning kondensaatorid plaadilt "varem lahkusid", enne kui "kivid" lahti sulasid.
---------------------------------------------
kännuämmelg: Jah, selles suhtes on Sul õigus - lahtitulemiste hädad on puhtalt kinni pliivabas tinas, kuna see on rabe. Kusagilt sai lugeda arvamust millalgi, et tootjad võiksid pliiga tina juurde tagasi pöörduda - siis oleks hädasid oluliselt vähem.
Samas - kui vaadata teise vaatenurga alt - need tooted on mõeldud aastaseks kasutamiseks - seega on kõik OK, kuna aasta peavad nad ju ka edukalt vastu. Ning kõik see, mis on pärast aasta-kahte, pole enam tootja mure.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
woosh
HV Guru

|
08.08.2010 11:26:01
|
|
|
woosh: Erineva tinakasutuse reedab kasvõi see, et ma pean erinevate detalide mahajootmiseks kasutama erinevaid jootekolbe. Võtan mingi ühe tootja plaadi, transid tulevad maha - nagu naksti - 15-20W tavakolviga kolviga jootes, võtan teise plaadi - on mul vaja võimsat kolbi, mis on ette nähtud pliivaba tina jootmiseks.
Teine asi on see, mis seda näitab, et pliivaba tinaga joodetud detail on veel kinni, siis samal ajal sulavad tema ümbert kõik muud pudinad palju madalama temperatuuriga lahti. Seda nägin ma viimati plaatide lammutamisel, kuidas kõikvõimalikud transitorid ja takistid ning kondensaatorid plaadilt "varem lahkusid", enne kui "kivid" lahti sulasid.
|
Sellist geniaalsust ma arvasingi tulevat...
Kolb mis on ettenähtud pliivaba tina jootmiseks? Kas see komponent oli täpselt sama? Kas trükkplaat oli täpselt sama? Kas trükplaadi sees olev maanduskiht on samasuur kui esimesel plaadil?
Soojusjuhtivusest oled midagi kuulnud? Suuremate radadega trükkplaadil kandub soojus kergemini minema ja tänu sellele sa ei saagi oma 15-20w kolviga seda lahti.
Kivide soojenemine võtab kauem aega kui mingi takisti...
Mõtle ka enne kui sa avalikult sellist soga välja ajad.
_________________ o |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.08.2010 13:25:11
|
|
|
woosh: OT: Ja niipalju võin väikseks lisaks lisada, et see tinarull, mida ma ise praegu kasutan, on saadud väikseks kingituseks elektroonika-tootmisfirmast ning sellel rullil on peale kirjutatud: Sn60Pb40.
Ning enne seda, kui see rull mulle tuli, küsiti ka spetsiaalselt veel üle, et kas ma tahan pliiga või pliivaba tina, kuna nemad kasutavad tootmisel mõlemat varianti. Ja ma valisin selle, pliiga tina, kuna sellega on palju mugavam jootmist teha, kui pliivaba tinaga.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
woosh
HV Guru

|
08.08.2010 13:38:39
|
|
|
Nad kasutavad tootmisel mõlemat varianti kuna on mõningad tooted (autotööstuses peamiselt) kus kasutatakse pliiga tina. Ja seda seepärast, et pliiga tina on elastsem ja peab autodes paremini vastu. Kuid sa see trend on muutumas.
Kuid ei kasutata 1hel plaadil erinevaid tinasi.
Enne aga sa väitsid, et ühel plaadil kasutatakse erinevaid tinasid... palun ütle mulle mõni.
_________________ o |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.08.2010 15:26:22
|
|
|
Tegin korra interneti lahti ja leidsin ühe, vähe hea ja pika, põhjaliku kirjutise selle kohta kuidas erinevad detalid nõuavad erinevadi jootmisprotsesse. Ning mille tõttu on tootmises kasutusel mitu protsessi, enne kui vidinad kõik emaplaadile saavad.
Lugu on küll aastast 1996, kuid see kehtib täie rauaga ka tänapäeval.
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0HPJ/is_n4_v47/ai_18615945/?tag=content;col1
|
|
| tagasi üles |
|
 |
robema
HV kasutaja
|
14.08.2010 20:06:31
|
|
|
Vau, lugesin teema kõik postitused läbi, olen šokis. Ma ei saa muidugi kedagi keelata teha oma sülearvutiga erinevaid loomkatseid, kuid mõelge mehed/naised, mida te ometi emaplaadiga teete. Eriti mulle meeldisid postitused, kus vaidlusteemaks oli kas kasutada praeahju või fööni ja propageeriti ahju varianti ja põhiargumendiks oli - sa ju ei tea, millist kivi sa seal kuumutama pead! Leian, et see on pärl, mida ma kindlasti oma kollegidele edasi räägin. Tõesti ei tea, miks peab nii kaua inseneriks õppima, investeerima seadmetesse ja materjalidesse, koostama termoprofiile jne., kui asi on nii lihtsasti lahendatav. Aga eks see ongi igaühe oma valik. Aga kui seda valikut tehakse, siis arvestage ka lisatingimustega:
1. Juba arvuti lahti võtmine on seotud riskiga, mäleta staatilisest elektrist.
2. Kodus olev praeahi või ehituses kasutatav föön ei ole kindla temperatuuriga, ehk kodumasinate termostaadid ei ole kalibreeritud ja 175 kraadine osutinäit võib ahjus temperatuurina olla vahemikus 140-250 kraadi.
3. Sülearvuti emaplaadil on palju elemente, mis sellist kuumust, pikema aja jooksul ei talu. Näiteks, kondensaatorid. Praktikas tähendab see väide, et oma arvuti video saad küll ehk mõneks ajaks korda, aga toiteprobleemid on garanteeritud.
4. Kuna ei leidnud siin teemas sõnagi, et keegi selle protsessi juures kasutaks räbustit, siis julgen väita, et lühikese aja möödudes on emaplaat nn "külmjooteid" täis, mis arvestades selliste vigade otsimise aega, muudab selle plaadi utiiliks.
5. Jne., jne.
Mis puudutab kasutajate tahanteada ja woosh vaidlust, siis mul on vähemalt 1 ehtne näide, kus kasutusel mõlemat sorti tinad - vaadake tähelepanelikumalt suvalist ATI graafikakiipi, mis tegelikuses on nn hübriidkiip. Väiksemad elemendid on sinna joodetud just pliivaba tinaga ja video ise joodetakse pliid sisaldava tinaga emaplaadi külge. Veidi kohmaks seletus, aga praegu pole lihtsalt rohkem aega.
Aga sellegi poolest, soovin kõigile edu ja jaksu saamisest oma või sõbra sülearvutitest.
_________________ 1+1=0 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
14.08.2010 20:25:29
|
|
|
robema,
katsu nüüd asja teistpidi võtta- peedes masinaid on nagu mustikaid ning enamik neist leiaks varuosadena otsa HV -ärifoorumis. Kuivõrd suudetakse natukeseks ajaks mingi woodooga elu sisse puhuda, siis iseenesest oleks nagu sellele kasutajale asi ok (loomulikult taunin ma taoliste küpsetatud asjade müüki või edasi remonti paiskamist), kuna "normaalsete" meetoditega seadme taastamine poleks lihtsalt rentaabel.
ühesõnaga:
Kui seale toru tagumikku pista ja mõõdukalt puhuda, hakkab asi ruigama. Seega võib öelda,et kui paremat pole, on siga imehea pasun.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
| tagasi üles |
|
 |
D3ff
HV kasutaja

|
14.08.2010 21:03:37
|
|
|
Mu meelest jube lahe, et leidub ettevõtlikke, kes koduste vahenditega oma arvuti väsivaid osasid turgutada oskavad ning viitsivad
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.08.2010 21:10:25
|
|
|
robema: Aga ega siin midagi sel teemal vaielda polegi, kas kasutatakse üht, teist või mõlemat tinatüüpi.
Kui aga toodetakse ainult pliivaba tinaga toodet, siis see peab ka vastava kirjega / kleepsuga varustatud olema:
No Pb, RohS vms.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
14.08.2010 23:14:39
|
|
|
| robema kirjutas: |
........ julgen väita, et lühikese aja möödudes on emaplaat nn "külmjooteid" täis, mis arvestades selliste vigade otsimise aega, muudab selle plaadi utiiliks.
...... |
Võid kõik oma väited korstnasse kirjutada, sest need emaplaadid on enne seda eksperimenti faktiliselt utiil.
Ükski servis ei hakka neid parandama, emaplaat lihtsalt vahetatakse uue vastu ringi ja küsitakse selle eest uue sülearvuti hinda, käest kätte müügi korral võid selle uue emaplaadi alates 1400.- kroonist saada, + 300.- tahetakse paigaldamise eest. Nii-et midagi pole kaotada, kas viskad kohe sülearvuti prügimäele ja ostad uue, või üritad antud õpetuse järgi toimida, ehk veab, .................. ja kui ei vea, saad ju alati uue emaplaadi osta kui ikka parandada seda arvutid tahad.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.08.2010 00:15:42
|
|
|
Marie: Ja kui Sa vaid teaksid kui paljud "uute p2he" myydavad plaadid on tegelikult RMA-plaadid. Ehk siis plaadid, mis on tehasesse remonti saadetud ja siis uuele ringile myyki lykatud. Ja selliseid paigaldatakse ka n2iteks garantiiremontides "uute p2he", ilma arvutiomanikke hoiatamata.
Postitatud mobile device
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ainivana
HV veteran

|
15.08.2010 00:16:28
|
|
|
no imelik lausa lugeda juba seda teemat,
aga marie mis sa arvad, kuhu need "surnud tellised" edasi lähevad?
mul tuttav saab servicenetist neid plaate, teeb reflow ja müüb maha,
ja ta pole ainuke
mõnemehe lolljutt on lolljutt, aga see puht idiootsus
_________________ Ei aktsepteeri: Ei saa, lihtsalt motiiv puudub! |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
15.08.2010 08:10:12
|
|
|
| ainstain kirjutas: |
no imelik lausa lugeda juba seda teemat,
aga marie mis sa arvad, kuhu need "surnud tellised" edasi lähevad?
mul tuttav saab servicenetist neid plaate, teeb reflow ja müüb maha,
ja ta pole ainuke
mõnemehe lolljutt on lolljutt, aga see puht idiootsus  |
Ja siis, mida see minu või sinu kui arvuti omaniku jaoks muudab, kellel järjekordne Paviljon, emaplaadi vea tõttu ei tööta, ma pean ju uue emaplaadi ostma, mul savi kas seda keegi kusagil põhimõtteliselt samal meetotil taastab, ja kui mul on seda võimalust võimalik enne uue emaplaadi ostu ise katsetada, ei kaota ma midagi, pigem säästan, kui ei vea on mul samuti täiesti savi kas keegi saab seda veel taastada.
Kui ma ikka ostan 7500,- eest uue emaplaadi, on mul õigus see vana emaplaat ka endale küsida ja kui ei vaja, siis on mul õigus see emaplaat ka tükkideks murda, et keegi enam seda taastada ei saaks.
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.08.2010 08:28:57
|
|
|
Marie: Midagi pole teha, praegu on selline aeg, kus terve maaolm myyb E-bai vahendusel katkiseid asju terve p2he. Pole ju mingit vahet kas ostad selle parandatud plaadi kohalikult turult v6i kusagilt Aasiast v6i USA-st. müüja paneb juurde lause, et tema ei vastuta ja et ostmine on sinu enda riisikol...
Sai just otsitud Compaqi plaati netist - hind a 200USD ning siis lause, et meie ei garanteeri, et see plaat ka to"o"tab...
Postitatud mobile device
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
15.08.2010 08:50:41
|
|
|
Marie: Midagi pole teha, praegu on selline aeg, kus terve maaolm myyb E-bai vahendusel katkiseid asju terve p2he. Pole ju mingit vahet kas ostad selle parandatud plaadi kohalikult turult v6i kusagilt Aasiast v6i USA-st. müüja paneb juurde lause, et tema ei vastuta ja et ostmine on sinu enda riisikol...
Sai just otsitud Compaqi plaati netist - hind a 200USD ning siis lause, et meie ei garanteeri, et see plaat ka to"o"tab...
........ |
Ja mida te siis nutate, et siin seda "Kergküps laptop a la macaivar" meetoti arvuti omanik ise viljeleda ei või, mõne mehe tulus äri on ohtu seatud.
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.08.2010 09:03:19
|
|
|
Marie: Ega ma ei nutagi, seda enam, et kypsetamisprotsess on kordades ohutum ja riskivabam, kui aastaid lemmikuks olnud kuuma6hupuhuritega plaatide l6plikult surnuks kuumutamine a 400-600 kraadiga.
Tegelikult on nende asjadega nii, et asju saab teha 6igesti ja saab teha valesti, kuid 6igeks tegemiseks pead teadma mida teed ja kuidas teed. Ka grillkana v6id 2ra rikkuda kui valesti grillid...
Postitatud mobile device
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
15.08.2010 09:14:18
|
|
|
..........
Tegelikult on nende asjadega nii, et asju saab teha 6igesti ja saab teha valesti, kuid 6igeks tegemiseks pead teadma mida teed ja kuidas teed. Ka grillkana v6id 2ra rikkuda kui valesti grillid...
............ |
Ja kui krillid selle enda katkise sülearvuti emaplaadi ära, kas või mingu põlema, kukkugu kõik kivid maha, või jäägu ainult peale seda "Kergküps laptop a la macaivar" protsetuurist järele tuhk, ei kaota katkise sülearvuti omanik midagi, kui tahab võib alati uue emaplaadi osta.
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.08.2010 09:42:08
|
|
|
Marie: Aga see, mis kirjutad, juhtub siis, kui:
- kasutad valesid töövahendeid
- kasutad valesid töövõtteid
Aga keegi ei keela ju natuke pead tööle panna / ajusid ragistada ja natuke koolifüüsikast meenutada, et mismoodi erinevad materjalid erinevatel temperatuuridel käituvad.
---------------------------------------
Lisaks veel see, mida olen juba varem maininud, et ka suured välismaised RMA-(parandus)tehased kasutavad oma töödes tervet rida erinevaid tehnoloogiaid. Pole sugugi nii, et kõik kasutavad üht ja sama lahendust - kes kasutab samuti ahju, kes kasutab IR-stende, kes hoopis ultramoodsaid laser-kuumutus-stende jne, jne...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
15.08.2010 10:11:36
|
|
|
Marie: Aga see, mis kirjutad, juhtub siis, kui:
- kasutad valesid töövahendeid
- kasutad valesid töövõtteid
... |
no kogu see teema ongi otseselt nii valede töövahendite kui valede töövõtete kirjeldus. Ainuke mis loeb, on see, et neid võtteid kasutades võib oma kalli raha eest ostetud arvuti mõneks ajaks tööle saada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Hen-Ry
HV kasutaja

|
15.08.2010 12:21:45
|
|
|
| robema kirjutas: |
1. Juba arvuti lahti võtmine on seotud riskiga, mäleta staatilisest elektrist.
2. Kodus olev praeahi või ehituses kasutatav föön ei ole kindla temperatuuriga, ehk kodumasinate termostaadid ei ole kalibreeritud ja 175 kraadine osutinäit võib ahjus temperatuurina olla vahemikus 140-250 kraadi. |
No kui issi robema ei luba arvutit isegi lahti võtta, siis pole vist jah midagi teha Kui arvutid hakkavad tööle, mis siis veel tahta ? Pole ju mõtet halada, et tekivad külmjooted ja mida kõike veel. Arusaadav, et keegi ei taha läpakat ostes saada seda ahjust läbi käinud arvutit, kuid kui enda tarbeks küpsetada, siis ei tohiks see küll teistele siin ette jääda.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
insekas
HV Guru

|
15.08.2010 12:36:42
|
|
|
| ot: |
... olgem ausad ... reaalsus näitab, et (eesti)maalaste "ärikultuur" on nii madal, et valdav enamik müüjatest ei iitsatagi sulle kui video (GF8xxx seeria) või läpatsi mobo (valdavalt "paavian") on kodusest küpsetusahjust läbi käinud ...
müüakse rahuliku südamega maha ja tulevikus vaadaku uus kasutaja ise kuda ilmnevate probleemidega hakkama saab ...
m.o.t.t. |
_________________ Teooria - kui sa tead kõike, kuid miski ei tööta; Praktika - kui kõik töötab, aga sa ei tea miks.
Siin, IT-osakonnas, me ühendame teooria ja praktika – miski ei tööta ja keegi ei tea miks!
NB! - vajadusel saab kontakti telefonil: viis-üks-üks-üks-viis-üks-null |
|
| tagasi üles |
|
 |
attrs
HV Guru

|
15.08.2010 12:41:30
|
|
|
| ot: |
insekas, mitte ainult eestlane...
See rohkem kinni sotsiaalses kui rahvuslikus taustas |
|
|
| tagasi üles |
|
 |
xtro
HV veteran

|
16.08.2010 13:13:46
|
|
|
Irw
Siin mõni ei saa poindile vabsee pihta. Esiteks kui ostad 8xxx seeria videoga läpaka. Krdi vahet seal on kas ta küpsetadud v mitte? Tõenäosus, et viga tekib on mõlemal juhul suur.
Suur osa plaate mis ostetakse vahetuseks uute pähe on RMA plaadid, ehk sama moodi uuesti üle küpsetatud nagu Tahanteada mainis. See, et Sa kasvõi esindusest uue plaadi saad on tegelikuses 1/10 võimalus.
Teema mõtte oligi see, et inimesed kellel piixsus plaadiga läpakas kodus, saaks ise väikse katse teha ja kasvõi mõneks ajaks asjale elu sisse puhuda. Mõned masinad kusjuures jäävad peale seda kenasti tööle päris pikkaks ajaks.
Kännuämmelg, nõus, et peaks mainima kui küpse läpakas müügis. Samas kui tahtsin enda asuse asemele uut osta (kui veel parandada ei viitsind), oli 3 pakkumist mille uurimise käigus selgus, et asi kuskil eelnevalt video veaga ja parandatud. Hinda samas küsiti sama mis parantamata masina väärtus. Kui poest just tutikat ei osta , ei ole ka mingit garantiid , et keegi sellega katseid ple teind. Ise panen juurde kui müün parandatud asja, samas jääb alati hulk neid kes seda ei maini.
Ja valed töövõtted? Väga segane mõiste ma ütleks Tean meest kes kasutas õigeid töövõtteid ja oli siin kunagi tuntud läppakaparandaja. Õigete vahendite ja töövõtetega oli tal ikka fail 25%+.
antud ahju teemaga on seni tulnud aint üks läpakas uuesti üle küpsetada. Vale või õige töövõtte, vaielge. Minu jaoks on õige töövõtte asi mis positiivse tulemuse toob. Antud juhul olen ma positiivseid tulemusi saavutanud nii, et minu jaoks on tegu "õige võttega"
Kui see kellelegi ei meeldi siis mis teha
Vähemalt 1 inimene siin teemas laitis asja just selle pärast, et see tema rahakottile võib mõjuda kuna ta ise nende parandamisega tegeleb
_________________ 30+ tarantlit mu magamistoas ei tähenda veel, et ma hull oleks... vist? |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ainivana
HV veteran

|
16.08.2010 15:48:43
|
|
|
njaa su jutus on tõde
mul juba 4 kuud töötanud ei oska öelda et pees on
_________________ Ei aktsepteeri: Ei saa, lihtsalt motiiv puudub! |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
28.08.2010 14:38:04
|
|
|
Kuidas peale küpsetust vastu pidanud need arvutid on, ise kahte Paviljoni küpsetanud, esimene pidas 19 päeva, teine 6 päeva, nüüd mõlemad uuesti üle küpsetatud ja hetkel töötavad.
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.08.2010 14:50:51
|
|
|
Marie: Mitteprognoositav, kuna tegu on tagajärje raviga, mitte tegeliku p6hjuse likvideerimisega.
Postitatud Sony Ericsson mobiililt
|
|
| tagasi üles |
|
 |
D3ff
HV kasutaja

|
28.08.2010 14:59:06
|
|
|
tahanteada, seda saab ju ikka öelda, kui kaua kellelgi siiani on küpsetatud arvuti vastu pidanud Aga kellelegi mingit garantiid anda, et 3 kuud peab vastu, küll anda ei tasuks
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.08.2010 15:39:00
|
|
|
Teadaolevalt nii 3tunnust nii poole aastani, k6ik s6ltub nii veast, kui ka selle tegelikut p6hjustajast, samuti mis to"o"vahendit ja kuidas kasutati.
Endale ehitatud platedest oli yks pool aastat kasutusel ja plate ootab muidu millal ma ta uuesti to"o"le panen. Aga olen ka selliseid l6hkumiseks ostnud, mis on to"o"tanud m6ned tunnid v6i m6ned p2evad, nii et k6ik on sajas asjas kinni ja midagi yhtset olemas pole.
Postitatud mobile device
|
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
28.08.2010 16:03:12
|
|
|
| Marie kirjutas: |
| Kuidas peale küpsetust vastu pidanud need arvutid on, ise kahte Paviljoni küpsetanud, esimene pidas 19 päeva, teine 6 päeva, nüüd mõlemad uuesti üle küpsetatud ja hetkel töötavad. |
see mida mina puhuriga küpsetasin pidavat vastu siia maani vist ( s.t üle aasta)... vähemalt mingi kuu - kaks tagasi nägin inimest ja ütles et kõik töötab. Samas ma viisin jahutuses sisse ka paar muudatust et kontakti parandada.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.08.2010 16:50:43
|
|
|
Aga HP DV-d ongi "seinast seina". Viimati puhastasin tolmust paari sellist, mille vanus oli nii 3 aastat ja mida polnud veel senini keegi puhastanud ega parandanud. Ning k6ik nad v6tsid ainult tolmupuhastuse k2igus uuesti pildi ette. 6igemini - yks v6ttis juba siis, kui kruvid lahti keerasin, ylej22nud sel ajal, kui lahtiselt laual olid.
Ning hiljuti ostsin l6hkumiseks yhe plate, mida myydi katkisena, kuid kui laua peal proovisin, siis samuti t2iesti to"o"tas ning selle plaanin korra ka korpusesse to"o"le panna, et n2ha, mis siis saab.
Postitatud mobile device
|
|
| tagasi üles |
|
 |
xtro
HV veteran

|
01.09.2010 08:47:24
|
|
|
Nende DV korpustega on ka nii, et plate mis laual töötab enam korpuses ei tööta... võtad välja, töötab jälle
Kõverad ja odavalt tehtud on need dv-d
Marie, Sinu oma veel elus? dv9k ja 1 dv2k tuli tagasi mul sama veaga. Enda asus (peale tõsist ruunamist) töötab ideaalselt, asus s96, 2x DV6K ja 2 dv2k pidavat ka veel töötama. Mõne aparaadi kohta hetkel info puudub.
Nalja ka. Helistab sugulane, et tema läpakas oli järsku töö lõppetand lihtsalt. Et, pagana samsung odav crap. Ok lubasin vaadata siis.. Esialgse hinnangu järgi on sinna vähemalt 1l kohvi peale valatud. Omanik aga väidab kindlameelselt edasi, et asi oli kenasti laua peal ja läks lihtsalt ise katki
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
01.09.2010 09:29:28
|
|
|
Minu omad jah mõlemad töötavad, peale teist kortset küpsetamist uuendasin ka mõlema BIOS_e ära, temperatuurid lendasid mõnuga allapoole, loomulikult hakkas mõlemal jahutus pisut valjemat häält tegema
|
| tagasi üles |
|
 |
xtro
HV veteran

|
01.09.2010 09:39:57
|
|
|
Yeah, seda unustasin ka mainida, et HP lasi neile välja biosed kus vent rohkem peale keeratud
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.09.2010 15:04:10
|
|
|
xtro: Väikse ääremärkusena - HP DV-de BIOS-ide loetelus on ka päris mitu vigast BIOS-i olemas. Ja nende pealepanekul on tulemuseks lõplikult, pime masin.
Mu endagi USB-Floppi on käinud mitu korda õnnetuid HP DV omanikke abistamas ja DV-dele mõnd teist BIOS-i peale panemas.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
xtro
HV veteran

|
01.09.2010 15:08:39
|
|
|
Kas hp neid vigaseid biose maha ei võtnud kodulehelt ? 0_O
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
05.09.2010 09:37:31
|
|
|
Kunagi sai puhuriga küpsetatud, paar päeva oli arvuti väga hea, aga siis hakkas jälle vigast panema. Teisel küpsetamisel kasutasime ka infrapuna termomeetrit, et kindlasti õige soojus saaks aretatud aga sellega keerasime plaadi perse kah...
Räägin siis ühest teisest juhendist, mitte ahjuküpsetamisest. Teinekord proovin seda ka
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|