Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mirko28
Aeg maha 1p

|
12.08.2010 10:06:44
Lenovo ThinkPad T42 ei lae akut |
|
|
Läptop "Lenovo ThinkPad T42" käivitub WinXP'ga ja näitab, et arvuti aku kestab veel ca 2h. Seega saaksin töötada selle arvutiga veel ca 2h.
Kui ühendada akulaadija arvuti külge, siis läptopi küljes olev voolujuhtme ühendus-auk ei hakka valgust näitama selle sees, võib-olla ei peakski, ei oska öelda. Kuid Operatsiooni süsteem näitab et ainus vooluallikas on ikkagi aku, ca 2h tööajaga järgijäänud.
Voolujuhtme ühendamisel igatahes arvuti ei näita, et oleks uue vooluallika saanud ja aku laadimist pole näha.
Operatsiooni süsteem ei näita mingit vea-teadet aku kohta.
Mis võiks olla probleemiks?
Läptopi ostsin interneti kuulutuse peale ja unustasin ostu ajal voolujuhet testida.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
frygor
Kreisi kasutaja

|
12.08.2010 10:15:20
|
|
|
aga testi voolujuhe multimeetriga ära, siis on teada, kas voolujuhe on korras ikka või mitte.
_________________ Hunt kriimsilm 9 ametiga! |
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
12.08.2010 10:36:40
|
|
|
[quote="frygor"]aga testi voolujuhe multimeetriga ära, siis on teada, kas voolujuhe on korras ikka või mitte.[/quote]
Ma ei oma "multimeetrit" ega tea mis see on ja kuidas seda kasutada.
Kas saab koduste vahenditega testida kuidagi, kas juhe on korras?
Oman head matemaatilist haridust (olen olümpiaade võitnud omal ajal), kuid keskmist füüsika alast kompetentsi. Kuid ei oska hetkel pakkuda kuidas saaksin juhtme töövõimet testida kodus? Lähikondlastel Lenovo arvutit pole.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
12.08.2010 11:11:23
|
|
|
estrose kirjutas: |
Ma ei oma "multimeetrit" ega tea mis see on ja kuidas seda kasutada. |
Sellest võib järeldada vaid seda, et pead abi saamiseks pöörduma mõne targema inimese poole. Probleem pole mitte multimeetri puudumises, vaid selleks töökas vajalike kõige elementaarsemate teadmiste puudumises.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
frygor
Kreisi kasutaja

|
12.08.2010 11:12:23
|
|
|
Mõne sellise inimese juurde, kellel võib olla multimeeter kodus/tööl. Suvaline elektroonik, it-spets, arvutiremondi kohake jne.
_________________ Hunt kriimsilm 9 ametiga! |
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.08.2010 11:27:17
|
|
|
Kaks varianti:
- üks varinat on siis, juba nimetatud, laadija probleem.
- teine - katkiste vooluahelatega emaplaadi probleem.
Ning ma ise ei mataks küll maha seda varianti, et neti kaudu müüdi "terve pähe" järjekordne katkise emaplaadiga masin.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
12.08.2010 11:35:48
|
|
|
Ma leidsin õhtuks võimaluse siiski ,et keegi laenab mulle samat teist voolujuhet. Proovin siis esmalt kas teine voolujuhe lahendab probleemi.
Te olete väga abivalmid, ma annan homme hommikul teile sisi teada siia, kas see lahendas probleemi, ja kui ei lahendanud, et mida siis järgmiseks sammuks ette võtta.
tahanteada kirjutas: |
Kaks varianti:
Ning ma ise ei mataks küll maha seda varianti, et neti kaudu müüdi "terve pähe" järjekordne katkise emaplaadiga masin. |
Kuidas see võimalik saaks olla, kui aku sisaldab hetkel 2h voolu? Kuidagi suutis ju Müüja aku vooluga täita. Kas siis võib-olla teise läptopi abiga, kus emaplaat oli korrektne ilmselt.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
12.08.2010 11:40:13
|
|
|
Kui saladus pole, kes oli müüja?
ja kas müük toimus ammu?
äkki ta peaks näitama omapoolset huvi probleemi lahendamisel.
|
|
Kommentaarid: 597 loe/lisa |
   |
1 :: |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
12.08.2010 11:46:26
|
|
|
wfiles kirjutas: |
Kui saladus pole, kes oli müüja?
ja kas müük toimus ammu?
äkki ta peaks näitama omapoolset huvi probleemi lahendamisel. |
Müüja oli Pandimaja, ja mina kui Ostja võtsin teadlikult riski, et võin saada katkise Toote. Selleks ma ka Toodet ostu sooritamise ajal uurisin, niipalju kui oskasin. Kuna olen hajameelne, ja tehniliselt mitte kuigi taibukas, siis ei osanud tulla sellepeale, et testida Voolujuhet. Juriidilist dokumenti Ostutehingu kohta loomulikult me ei teinud. Müüjaga kontakti võtmist alustasin, pole vastukaja saanud veel, ja kui saan, siis ilmselt midagi abistavat vastuseks ei saa.
"LenovoArvutid.ee" parandaks arvuti poolse toitepesa 300kr eest nagu nad mulle ütlesid. Kas mõni firma eestis lahendaks äkki soodsamalt seda asja (100kr kokkuhoidu oleks ka kokkuhoid)? Seda muidugi siis kui õhtul selgub, et viga asub arvuti poolel, mitte voolujuhtme/adapteri poolel.
viimati muutis mirko28 12.08.2010 13:34:39, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.08.2010 12:01:01
|
|
|
Aku täislaadimine müügi ajaks pole eriline küsimus, kas otsid mõne teise samasuguse masina näiteks.
Ja teine asi - asi võis ju eelmisel omanikult vabalt maha põleda ka ju siis, kui tal oli aku täis.
Töötas - juhe seinas, mingi "kõvem elektrimatakas" / äike - ja emaplaadil mingi toiteahel läks.
---------------------------------------------------
See siin on küll oletus, kuid just eile - täiesti juhuslikult lappisin segamini toiteosaga Asuse läpakat.
Ja selle Asuse ajalugu siis täiesti sarnane - osteti netist "terve pähe" ja samamoodi ei laadinud jne..
Aga vähemalt selle Asuse emaplaadi vead olid üles otsitavad ja kõrvaldatavad.
Aga edu ja kui on mingi suurem jama, siis pead seda müüjat natuke koolitama, et pole ilus müüa katkist kola terve pähe.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
12.08.2010 17:59:25
|
|
|
Selgus, et katki oli see voolujuhe ikkagi. Mis on hea uudis, saan asemele uue.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|