Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ak47
Kreisi kasutaja
|
03.08.2010 03:19:31
Windows 7 NTLDR is missing |
|
|
Probleem siis järgmine...
Arvutil OS süsteemiks Windows 7 Ultimate N 32bit. Otsustasin, et siis teen arvutile formati ja lasen 64bit versiooni peale.Sai siis tehtud üks miski 26gb uus partitsioon, et oleks hea uus win seale peale lastaja saab muud asjad eraldi partitsioonile, et tulevikus poleks vaja enam täis formatit teha, nii et muud failid ära kaoksid. Saigi siis tehtud uus partitsioon ja ma ei tea kas midagi läks nihu tegemsie ajal aga igatahes, kui arvuti pärast partitsiooni tegemist rebooti tegi siis tuleb ette, et NTLDR is missing ja et vajutaks ctrl pluss alt ja pluss delete et resa teha, mõeldud ja tehtud ja ikka sama jama, mõtlesin siis, et mis seal ikka, et panen et esimesena bootiks cd romi ja panin wini plaadi sisse ja ikkagi ei midagi ja sama jama täpselt. Tõmbasin mingi windows 7 recovery värgi ka, mille plaadile kirjutasin aga ei booti seda ka ja endal mõtted suht otsas.
Kui kellelgi on mingeid ideid või lahendusi siis oleksin väga tänulik. Loodan, et tekst ka liiga segane ei tulnud.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
KrisVr
HV Guru
|
03.08.2010 04:12:33
|
|
|
Kindel et sul Windows 7 on? NTLDR on boot loader, mida kasutati varasemates Windows-ides. Vista-s ja 7-s on uus süsteem. Kas plaat on originaal või ise kirjutatud?
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
0 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
ak47
Kreisi kasutaja
|
03.08.2010 04:17:05
|
|
|
Ise lugesin netis ringi ja avastasin ka et NTLDR süsteemi see ei kasuta ja seepärast ongi suhteliselt arusaamatu et mis värk nüüd on. Plaat ise muidu originaal.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
03.08.2010 05:36:01
|
|
|
See sama probleem on minul paljude vanemate HDD-ga, kus on win XP olnud.
Muud ei ole ülejäänud kui HDD minevam visata ning uus sisse panna.
Linux saab ilusti seal tööle aga enam ühtegi win seal käima ei saa. Kui saab sisi on see probleem kiiresti tulema.
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
03.08.2010 07:18:32
|
|
|
Andium, ise ka saad aru, millest räägid?
Esiteks tuleks kriitilise pilguga üle vaadata boot priority biosist. Kui seal kõik korras, tee kindlaks plaadimängija korrasolek ja vaata üle ühendused.
HDD minemaviskamise asemel saab leebemal juhul teha lihtsalt uue boot sectori, või karmimal juhul tuleks partitsioonitabel üle kirjutada.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
03.08.2010 08:05:27
|
|
|
W7 plaadi pealt käima, Repair alt käsurida. Plaadi peal on boot\bootsect.exe
bootsect /nt60 [süsteemiketta nimi]:
Kirjutab sulle NT6 boot sectori.
Või kui tahad partitsioonitabelit koos MBRiga minema visata, on käsud:
diskpart
list disk - vaata, milline on õige ketas...
select disk [õige ketas]
clean
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
03.08.2010 08:13:37
|
|
|
kui plaadi buutima saab, siis mõttekam teha w7 enda startup repair. see oskab ka buutsektori üle kirjutada
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.08.2010 08:21:52
|
|
|
Väikseks ääremärkuseks - kiri "NTLDR" esineb kõigi NTFS-falisüsteemi kasutavate operatsioonisüsteemide korral, kaasa arvatud Vista ja Win7.
On olemas ka uuem failisüsteem, millal see aga laialdaselt kasutusel tuleb - ja NTFS-i asendab, on juba omaette küsimus.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
03.08.2010 09:18:34
|
|
|
tsitaat: |
See sama probleem on minul paljude vanemate HDD-ga, kus on win XP olnud.
Muud ei ole ülejäänud kui HDD minevam visata ning uus sisse panna.
|
mine ravile. masinasse pandi plaat sisse, soperdati partitsioonidega midagi ja vana OPsysi bootloader viitab valesse kohta. abiks edaspidi installida nii nagu protseduurireeglid ette näevad mitte nii, kuidas pähe tuleb.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
03.08.2010 09:49:31
|
|
|
tahanteada, maga välja. NT6 ei kasuta NTLDR'it.
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
ak47
Kreisi kasutaja
|
03.08.2010 14:19:49
|
|
|
Endal nüüd siuke lugu et biosis bootmenus pandud et esimesena bootiks dvd-romi siis, kuna endal orikas wini plaat hetkel laenus siis kasutan varukoopiat aga seda ta bootima ei hakka. Ja kuidas saaks käsuriba ette, kus saaks partitsioonitabelit minema visata?
EDIT.Sain korda juba asja ja tänu win 98 boot disketile või mis iganes ta on. Probleem oli selles, et see partitisoon mille peal mul win on polnud aktiivne ja fdisk seadete alt sai selle siis sättida aktiivseks ja oligi asi korras. Tänud siiski kõigile kes püüdsid aidata.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
03.08.2010 14:42:35
|
|
|
siiski võiksid üle vaadata, miks sul w7 plaat ei buudi.
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
04.08.2010 03:31:58
|
|
|
loe ja naera.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.08.2010 07:53:26
|
|
|
mis sulle nalja teeb, see, et sa füüsiliselt kettaid vahetama hakkad kui xp - vista/7 e peale ümber vaja minna on ? muide, ntldr on suvalisest masinast kopeeritav ja enamasti saab need masinad käima peale boot.ini, ntdetect i ja ntldri üle kopeerimist. ilmselt saaks ka antud juhul aga vusserdatud partitsioonitabeli ja mitme osi loaderite rägastikus mina nt orienteeruda ei viitsi.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
09.08.2010 05:31:45
|
|
|
laurx kirjutas: |
mis sulle nalja teeb, see, et sa füüsiliselt kettaid vahetama hakkad kui xp - vista/7 e peale ümber vaja minna on ? muide, ntldr on suvalisest masinast kopeeritav ja enamasti saab need masinad käima peale boot.ini, ntdetect i ja ntldri üle kopeerimist. ilmselt saaks ka antud juhul aga vusserdatud partitsioonitabeli ja mitme osi loaderite rägastikus mina nt orienteeruda ei viitsi. |
Nalja teeb teie vaidlus siin. Kui sa pole tähelepannud, siis ma pole viimastel aegadel enam väga pädev arvutivallas ning siin aktiivne ei ole.
Aga palun räägi lägemalt kuidas ntldr kopeerimine käib (PC OS-d Win Xp, HDD erinevate suurustega) või kuidas saaks kõige kiiremini sellest probleemist vabaks.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
09.08.2010 08:04:10
|
|
|
Andium, NTLDR on lihtsalt yks fail ketta juurikas, mis parseb registri ning laeb boot draiverid ja kerneli...
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.08.2010 08:08:40
|
|
|
K6ige parem variant sellest veast vabaks saamiseks on tegelikult uus install korraliku dvd-plaadi pealt korralikult to"o"tava dvd-seadmega.
Seda p6hjusel, et kui plaat v6i dvd-seade on vigane, siis on suur hulk kopeeritud faile vigased / v6i puudu, mitte yks-kaks faili.
Olen ise küll ja küll omanikke poodi uut DVD-d ostma saatnud, kui vana seade korralikult plaati lugeda ei suuda.
Postitatud mobile device
viimati muutis tahanteada 09.08.2010 08:16:37, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
10.08.2010 02:01:35
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
K6ige parem variant sellest veast vabaks saamiseks on tegelikult uus install korraliku dvd-plaadi pealt korralikult to"o"tava dvd-seadmega.
Seda p6hjusel, et kui plaat v6i dvd-seade on vigane, siis on suur hulk kopeeritud faile vigased / v6i puudu, mitte yks-kaks faili.
Olen ise küll ja küll omanikke poodi uut DVD-d ostma saatnud, kui vana seade korralikult plaati lugeda ei suuda.
|
Kui see oleks ainult nii. Ise kasutan USB põhist installi,plaate ei kasuta.
Aga probleem kohe ilmneb peale puhta win xp pealelaksmist. Installimisel kasutan, kus kustutan pardi, puhas format ning install.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
10.08.2010 07:21:45
|
|
|
su see usb jolkar on vigane.
USB põhist installi,plaate ei kasuta.
Aga probleem kohe ilmneb peale puhta win xp pealelaksmist. Installimisel kasutan, kus kustutan pardi, puhas format ning install.
|
ma pole viimastel aegadel enam väga pädev arvutivallas ning siin aktiivne ei ole.
|
loe ja ära postita. lihtne. see, et sa kettaid minema pead loopima, on sinu, mitte meie viga.
Aga palun räägi lägemalt kuidas ntldr kopeerimine käib
|
lased masina suvalise buutida ja mingit NTFS (enamasti) failisüsteemi oskava asja pealt üles ja siis kas käsurealt või failihalduri aknast kopeerid peiditud faili nimega ntldr. plaadil peaks selle tagasi tõstma "fixboot" käsk. ketta suurus ei oma mitte mingit tähtsust.
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |