praegune kellaaeg 26.06.2025 22:21:43
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
real
HV kasutaja
|
20.07.2010 21:48:06
Ei oska enam midagi teha |
|
|
Arvuti andmed:
Intel pentium 4, 3.0ghz
Emaplaat ASUS P5GPL:http://www.dealtime.com/xPF-ASUS-MB-ASUS-P5GPL-RET
1gb unb pc3200 cl3 apacer ddr 400mhz
8600gt 512mb
400w
Olen uuendanud videokaarti, kuna eelmine polnud enam piisavalt võimas teatud mängudes. Veel olen vahetanud 4 x 256mb rami 1gb pulga vastu (oli plaan panna kokku 2gb, aga seoses arvuti probleemiga ei hakanud teist niipea ostma). Nüüd viimati ostsin kasutatud 160gb 7200rpm 8mb samusungi sata ketta (ennem oli 120gb samsung 7200rpm 8mb), kuna arvatavasti arvuti uimasus ja pildi hakkimine on seotud kõvakettas.
Arvuti on 5 aastat vana. Probleemid tekkisid eelmine aasta. Algul jamas toiteplokk, mis on nüüdseks korras. Aga viimaseks probleemiks on pildi ja heli hakkimine teatud aja tagant + arvuti on tiba aeglane, nt eriti on tunda arvutimängudes või youtube videosi vaadates. Arvutimängus on sujuvalt fps 100, aga stabiilselt teatud aja tagant pilt tõksub ja isegi heli kaob selle tõksuga korraks ära. Viimase formati tegin 5 päeva tagasi, lasin xp performance peale ja arvuti töötas normaalselt üks päev, siis hakkas lampi uuesti hakkima. Formati tegingi seetõttu, et arvuti oli peale tõksumise veel mega aeglaseks läinud.
Proovinud olen:
Formateid mitmeid kordi
Vana videokaardiga oli sama jama
Monitori vahetusega probleem endine
Igasuguseid scane: viirusetõrje, hdd bad sector scan, defragrament, rami töötavuse scan - kõik korras
4 x 256 rami vahetasin 1gb rami vastu, aga ikka kõik endine
Igatepidi sättinud nvidia settinguid, proovinud erinevaid drivereid(uuemaid,vanemaid,omega)
Juhtmeid lahti võtnud ja seest puhastanud. Ülekuumenemist ei esine.
Tundus et asi on kõvakettas. Kuna viimased korrad on veel hdd kahtlast häält teinud ja ostsin endale kasutatud(2.5 aastat) 160gb 7200rpm 8mb samsungi sata ketta. Enne formati tegemist vajutan "press any key" ja peale seda tuleb must pilt. Googlest selle kohta natuke lugesin, aga targemaks eriti ei saanud(press any key to boot from cd freezes). Proovisin mitmeid kordi ja ikka on kõik endine. Okei, proovisin siis win7 ja vistat. Nende kahega teeb formati ilusti ära, teeb restarti ja ees on jällegi see sama must screen. Biosis on kõik nii nagu peab. Olen proovinud 3 erineva cdega ja kõik kordub. Olen jällegi juhtmeid ja teisi asju ümber sättinud, kuid ei miskit. Võtsin kätte ja käisin täna uue kettaga sõbra pool. Tal amd 1.8ghz. Temal tegi ilusti formati ja pealegi xp töötas. Enda arvutis see ketas tööle ei hakanud.
Milles võib viga olla? Sõbral töötab hdd aga minul mitte? Vana hdd töötab ilusti oma lolli lagiga. Uus ei taha nagu üldse toimida.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
21.07.2010 14:23:52
|
|
|
Ega punnis kondesid pole kuskil emaplaadil. 4 aastat kasutades aruvutit hakkavad konded jamama. Ma ei usu eriti seda ,et sata kontra jamab.
Vaheta KÕIK KONDED ja vaata mis edasi saab, kui ei aita osta uus mobo. Kui kondede kallale asud vaata kuhupoole miinus jääb, asusel on kõik vastupidi mägitud mobol lollide jaoks ja vana konde on ikkagi õieti peal.
Kui mobot uut tahad siis võin pakkuda P5B Deluxe odavalt asi lihtsalt vedeleb kapis. 1gb corsair mälu võin ka pkkuda e6600 kah suht muidu.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
real
HV kasutaja
|
21.07.2010 15:17:32
|
|
|
Punnis kondesid ei näinud
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
21.07.2010 16:37:34
|
|
|
real kirjutas: |
Punnis kondesid ei näinud |
Proovi neid vahetada kui uut plaati ei taha osta. Tavaliselt nendel kondedel 2000 tundi tööd ja siis hambad.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
real
HV kasutaja
|
22.07.2010 13:10:20
|
|
|
Eile õhtal lasin uuele kettale xp performance peale. Ennem ei saanud, aga nüüd sai . Eks ma vaatan ja loodan, et enam midagi hakkima ei hakka.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|