Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mathiasm
HV vaatleja

|
17.07.2010 13:11:44
Printeri jagamine Domeeniarvuti ja Workgroupi vahel |
|
|
Tere!
Olen ajutiselt väiksemas hostelis adminn ja tekkis siin selline mõte, et looks võimaluse 3-st erinevast arvutist (ja WIFI võrku ühenduvatest läpakatest) printimiseks ühest Samsungi printerist (ML-1520P). Kui kõik masinad oleks samas workgroupis, oleks asi lihtne arvatavasti, kuid "peaarvuti", mille taga printer on, on domeenis ja ma ei julge seda sealt välja võtta.. (Kas keegi oskab arvata, miks ta üldse domeenis võib olla? Kas kassaprogramm/pangaga ühendumine või hotelliprogrammi INBELL server võivad seda nõuda? Muud siin taga pole..) Selles "peaarvutis" printer töötab ja on välja jagatud (Shared), kuid arvatavasti selle domeenivärgi tõttu ei leia teised arvutid printerit üles.
Ühesõnaga, mida oleks siin võimalik teha?
Jään vastuseid ootama!
Mathias
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
17.07.2010 13:21:13
|
|
|
mathiasm, mapi masina nime järgi ning kohaliku kasutajakontoga ja ükski koer ei haugu.
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
1 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
mathiasm
HV vaatleja

|
17.07.2010 13:32:28
|
|
|
"mappimise" all pidasid silmas "viisardit", mis aitab printerit lisada, eksole?
Otsisin \\arvutinimi ja õige domeeninime (otepaa.local) tuvastas ta küll ära, aga nõuab autentimist ja veider on see, et kasutaja, millega ma siia "peaarvutisse" sisse login, seal ei klapi! Peaks ju?!
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
17.07.2010 13:37:37
|
|
|
mathiasm, logi sisse kasutajanimega domeen\kasutaja.
Või loo arvutisse kohalik kasutaja, kelle õigustega sa printeri välja jagad ning teistele külge logid. Domeeni kasutajaga väljaspoole domeeni jagamine on... kahtlane.
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
mathiasm
HV vaatleja

|
17.07.2010 14:03:50
|
|
|
friik1 kirjutas: |
Või loo arvutisse kohalik kasutaja, kelle õigustega sa printeri välja jagad ning teistele külge logid. Domeeni kasutajaga väljaspoole domeeni jagamine on... kahtlane. |
Aitäh sulle, proovin kohe..
EDIT:
No mitte ei saa funkama.
Proovisin igaks juhuks ka toda teist arvutit domeeni panna, aga mingi error - domeenikontroller ei lase tütararvuteid lisada või siis lihtsalt ei leita vajalikku asukohta.
Aga selle eelmise variandi juurde veel - imelik on see, et lihtsalt "Otsinguga" ei leita konkreetseid printereid. See list, mis sinna tekkima peaks (või noh, printer nimega Samsung) - selle asemel on hoopis "MS Windows network" ja "NetWare or Compatible network", kusjuures mingeid alamkirjeid sinna klikkides ei moodustu, nagu eeldada võiks, "edasi" nuppu klikkides öeldakse, et tuleb trükkida otsitava printeri nimi ja kui selle Samsungi sinna kirjutan, et suudeta seda leida.
otsing kujul \\arvutinimi on endiselt sellises staatuses, et ma ei saa sisse logida - proovisin "RESPO\baar" user nameks, selliselt peaks ju logima kohaliku kasutajana sisse - ei midagist...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.07.2010 14:10:34
|
|
|
Või loo arvutisse kohalik kasutaja, kelle õigustega sa printeri välja jagad ning teistele külge logid. Domeeni kasutajaga väljaspoole domeeni jagamine on... kahtlane. |
Kusjuures töötab...
Põhimõtteliselt map`id jagatud printeri sambaga klientmasina külge...
Endal tööl Windows domeen ja enda domeenivälistel Linuxi masinatele justnimelt nii printer välja jagatud....
Autentimiseks on seesama domeenikasutaja DOMEEN/kasutaja formaadis
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
17.07.2010 14:19:57
|
|
|
Etz, töötab kindlasti, aga security koha pealt on see just kahtlane.
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.07.2010 14:27:54
|
|
|
Etz, töötab kindlasti, aga security koha pealt on see just kahtlane. |
Seda kindlasti, aga see peaks Domeeni adminnide kapsaaed juba olema, mida domeenis lubatakse ja mida mitte...
Security koha pealt ei tohiks üldse Domeeni välise masinaga võrku pääsedagi, asutuse siseselt, rääkimata domeeni ressurside kasutamisest
Selleks oleks kasulik võrgus IEEE 802.1X rakendada, samas kisub see jutt nüüd OT`ks vaikselt ära...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
mathiasm
HV vaatleja

|
17.07.2010 14:58:57
|
|
|
http://www.2shared.com/photo/AzTsHswO/kontod.html
http://www.2shared.com/photo/4QXNLNB5/connect1.html
Sellised screenshotid siis teile.
Tegelikult olen proovinud kümneid kombinatsioone veel, näiteks domeeniarvuti ise leidis vajaliku printeri \\respo\Samsung nimega kenasti üles.
See domeeni õiguste asi, ma arvan, võibki praegu siin see kurja juur olla ju!?
(kas keegi oskab mulle lühiülevaate domeeni-olemusest ja domeenikontrollerist anda, ses suhtes et kui domeenikontroller on see kohalik arvuti, kus ma hetkel olen, siis kas siit peaks saama neid õigusi kuidagi kuskilt muuta ka jne?)
Kas on mingi variant see printer igast arvutist printima saada?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.07.2010 19:01:20
|
|
|
mathiasm: uudishimust küsin, et kas firma juhtkond / omanikud üleüldse lubavad sellise lisaprintvõrgu tekkimist ja siis printimist ning ressursside kulutamist.
Ja kui firma juhtkond teab ja lubab, siis las võrgu arendaja / hooldaja lisab siis selle võrguprintimise juurde. Kõige lihtsam ja alati töötav...
-------------------------------------
Või kui ei luba juhtkond taolist printimist, siis ehk ei tasu taolist "piraati" ehitama hakata, sest kui vahele jääd, siis saad ka kohe kinga ja võetakse mõni teine Sinu asemel tööle.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
17.07.2010 19:10:11
|
|
|
Lühiülevaate: domeenikontroller kontrollib kõiki domeeni liikmeid, sh arvuteid ja kasutajaid. Ja kui see jagav arvuti on juba domeenikontroller, on midagi väga segamini sul seal võrgus.
Mis kasutajatel on õigused seda printerit kasutada. Ma soovitasin määrata õigused kohalikule kasutajale, mitte domeeni omale. Seejärel pead määrama kliendil printeri selle kohaliku kasutaja useri ja parooliga. Võta kasvõi \\respo ja logi sisse kujul arvutinimi\kohalikkasutaja
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
mathiasm
HV vaatleja

|
20.07.2010 20:01:09
|
|
|
Mis puudutab firma juhtkonda ja sellise tegevuse lubamist/keelamist, siis tegelikult algidee tuligi sealtpoolt, aga kuna keegi sellega tegelikult eriti tegeleda ei viitsi ja ei näe põhjust ka mingi lisaraha paigutamiseks sinna alla, siis las ta olla - mõeldi lihtsalt, et saab niisama paari hiireklikiga shared printeri. Ma ei viitsi ka mässata, on seni hakkama saadud, saavad edaspidigi:)
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|