Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
14.07.2010 12:50:08
Domeenide kaaperdamise eest pakub kaitset spetsiaalne komisjon |
|
|
link :: ERR
Eesti Interneti sihtasutuse juures alustab tegevust domeenivaidluste komisjon, mis hakkab pakkuma kaitset domeenide kaaperdamise eest.
"Nagu varasem rahvusvaheline kui ka Eesti domeenihalduse praktika näitab, võib domeenide registreerijate hulka sattuda õnneotsijaid, kes püüavad endale kaaperdada mõne domeeninime ning seejärel inimesi eksitada või siis heauskse kaubamärgiomaniku käest raha välja pressida," selgitas Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.
"Loodav domeenivaidluste komisjon koondab asjatundjaid, kes oskavad neid kaasusi üldjuhul kohtust kiiremini lahendada, ning ka väiksema kuluga osapoolte jaoks," lisas ta.
Domeeninimede kaaperdamine on maailmas levinud praktika, kus keegi registreerib oma nimele enamasti tuntud kaubamärkidega identseid või sarnaseid domeeninimesid, mida kaubamärgi omanik pole veel registreerinud. Seejärel üritab ta domeeninime kaubamärgi omanikule vaheltkasuga maha müüa või kasutab veebilehte kaubamärgiomaniku arvelt kasu lõikamiseks, meelitades sinna heauskseid internetikasutajaid.
Kui domeenivaidluste komisjon saab vaidlustusavalduse, küsib ta selgitusi domeeni registreerinud isikult. Juhul kui komisjon annab õiguse vaidlustajale, on komisjonil õigus domeeni registreering kas tühistada või anda selle õigused üle vaidlustajale.
Komisjon, mille liikmed on Indrek Eelmets, Carri Ginter, Andres Hallmägi, Taivo Kivistik, Risto Käbi, Ants Nõmper, Riina Pärn, Almar Sehver ja Alar Urm, asub vaidlustusavaldusi lahendama augustis.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
upper
HV kasutaja
|
14.07.2010 18:17:49
|
|
|
no milleks siuke jama kallid härrad.ma saan aru,et tööpuudus ja kõik selline,aga milleks tekitada kunstlikult palgalisi töökohti.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
14.07.2010 21:10:52
|
|
|
see on ju bullshit... tuntud firmade /isikute oma viga ju et selle peale varem ei mõelnud, kui keegi neilt näiteks 100 000 küsib domeeni eest.
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
14.07.2010 21:18:42
|
|
|
Tiim, ootad juba E. kaebust
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
15.07.2010 00:38:32
|
|
|
Max Powers, jah
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
15.07.2010 01:04:31
|
|
|
Kuna ma sellest komisjonist olen mõne isikuga kokku puutunud, siis kahtlen sügavalt selle komisjoni aususes ja erapooletuses. Oletan, et õigus saab sellele, kes suurema rahapaki lauda lööb.
Mulle jääb arusaamatuks, mis on siis see "Kes ees, see mees põhimõte", millel kogu domeenindus pidavat põhinema?
Edit:
Natuke teisest ooperist - Kui puutusin esimest korda kokku firma asutamisega, mõtlesin maimukesele välja ärinime. Kontrollisin seda äriregistrist, et veenduda, et sellist ei oleks juba registreeritud ja et see erineks teistest piisavas ulatuses. Sai siis registreerimistaotlus ära esitatud. Tuli mitterahuldamise otsus, nimi olevat liiga sarnane ühele kaitstavale kaubamärgile. Paraku langes 5 tähelises nimes selle kaubamärgiga kokku üksnes esitäht ja need olid ka foneetiliselt täiesti erineva kõlaga (neljast kolmel juhul oli erinevus täishäälik vs kaashäälik). Säh sulle õigust ja õiglust!
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomps01
HV vaatleja
|
15.07.2010 01:57:18
|
|
|
Sults kirjutas: |
Mulle jääb arusaamatuks, mis on siis see "Kes ees, see mees põhimõte", millel kogu domeenindus pidavat põhinema? |
Tavaline järjekord, kus teenindatakse esmalt esimesena "sappa" võtnud isikut ja vahele kedagi trügida ei lasta. Ingliskeeles First-come, first-served
Muidu ehk oskab keegi seletada mis on selle domeenivaidluste komisjoni point?
Võtame miski suurema vaidluse kus on kaks kanget osapoolt - lähvad komisjoni, üks saab õiguse, teine pole rahul ja kaebab kohtusse, kohtu otsus on tugevam kui komisjonil ning EIS peab seda järgima. Või teine võimalus - kaks vaidlejat lähvad komisjoni, üks saab õiguse, teine lepib olukorraga ja käitutakse vastavalt komisjoni otsusele.
Nüüd asendame mõiste "komisjon" mõistega "suht usaldusväärne torujüri"
Võtame miski suurema vaidluse kus on kaks kanget osapoolt - lähvad suht usaldusväärne torujüri juurde õigust nõudma, üks saab õiguse, teine pole rahul ja kaebab kohtusse, kohtu otsus on tugevam kui torujüril ning EIS peab seda järgima. Või teine võimalus - kaks vaidlejat lähvad torujüri juurde, üks saab õiguse, teine lepib olukorraga ja käitutakse vastavalt torujüri otsusele.
Tulemus on nagu sama, lihtsalt komisjonile peab rohkem maksma?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
15.07.2010 08:48:04
|
|
|
Hea uudis
Idee on õige, aga nagu keegi siin juba mainis, siis erapooletuse puudumine võib väga olla.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
JT17
Kreisi kasutaja

|
15.07.2010 09:21:30
|
|
|
Ma ei saa aru milles probleem: hetkel loetletud komisjoniliikmetest vähemalt kolm on kaubamärgivolinikud ja kõik kolm erinevatest firmadest/büroodest.
Tavapraktika muudes vaidlustes näeb ette enda tagandamist vaidlusest juhul kui tekib huvide konflikt.
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
15.07.2010 09:35:59
|
|
|
Ei viitsi komisjoni teemasse süveneda. Kas seda otsust saab üldse edasi kaevata?
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
15.07.2010 09:40:33
|
|
|
ja kas see on mingi kohalik leiutis või on ka mujal maal seda kasutatud?
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
15.07.2010 10:34:05
|
|
|
Pisivaidluste puhul võib (peaks!) komisjoni otsus kiiremini tulema
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
15.07.2010 13:29:18
|
|
|
... ja leidsidki õigustuse oma kulutustele, selle peale pole muud öelda - sa näed aga ei mürista ! Luukase mingeid pseudoorganisatsioone, mille ülesandeks on täiesti ilmselt vaid rahva raha oma tasku kantimine. IT investeeringutel tõmmati kõri kinni aga selliste ahistavate lollustega tegelemine oleks nagu elementaarne
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Getomees
HV veteran

|
15.07.2010 13:58:09
|
|
|
Ka minule jääb arusaamatuks, miks on selleks üheksat inimest vaja? Piisaks ka ühest või kahest kompetentsest inimesest. Miks seda komisjoni üldsegi alles nüüd vaja on? Kuidas sellised probleemid eelmise korra ajal lahendati?
Ja selgitage mulle järgnevat: eelmise aasta lõpus olin tunnistajaks otsesele domeeni vargusele. Nimelt oli ühel venelasel õnnestunud enda nimele ümberregistreerida Tallinnfilmile kuuluv kino.ee domeen ning ta üritas sinna mingit netipoodi püsti panna. See jama kestis õnneks vaid nädal aega ning Tallinnfilm sai enda domeeni ilusti tagasi. Eriti imestamapanev on see, et Tallinnfilm on ju riigile kuuluv ettevõte ja kas siis EENetis ei olnud mingisugust ülekontrollimist enne domeeni ümberregistreerimist?
_________________ Sinikiir: Blu-ray temaatiline foorum |
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
7 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
15.07.2010 14:13:32
|
|
|
... idee poolest peaks komisjoni eesmärk olema loomulikult otsustajateringi võimalikult pädevaks ja adekvaatseks muutmine aga meil tähendavad igasugused komisjonid lootusetut bürokraatiat. Otsused muutuvad segaseks ja nende taust hoomamatuks, rahavoolud sumbuvad erinevatesse skeemidesse, ning tegeliku eesmärgi põhine tegevus jääb kuhugi taustale formaalsuseks ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomps01
HV vaatleja
|
15.07.2010 14:17:25
|
|
|
Tiim kirjutas: |
ja kas see on mingi kohalik leiutis või on ka mujal maal seda kasutatud? |
Mulle paistab et see on suht-koht .eu pealt maha viksitud. .eu FAQ selle kohta
Šveitsis ja Prantsusmaal paistavad samasugused korrad olevat. Šveitsi statistikat ja prantslaste legal dokument mille punkt 3 seda vist kirjeldab.
Samas (ainult ajakirjanduse kaudu Eesti kohtute tööga kursis oleva isikuna) on mul samasugune eelarvamus selle komisjoni suhtes nagu Andrusel ja mulle meeldib hoopis sakslaste vaade asjale ,st. kui tegu on mitmeid riike hõlmavate üldomeenidega (.com, .net, .eu), siis on vahekohtul mõtet, kui tegu on ühe riigi domeeniga, siis võiks antud riigi kohtusüsteemi usaldada.
Aga vahet pole tegelikult. .eu'l on FAQ järgi aastas 200-300 vaidlust, Šveitsis 20-30. Ma arvan et Eesti vaidlused on Šveitsi suurusjärgus ja eriti kedagi peale nende vaidlejate see ei huvita.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|