Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
wobble
HV vaatleja
|
05.07.2010 22:58:45
Kõvaketaste tootjad - millest eemale hoida? |
|
|
Plaan siis osta väline kõvaketas ja ehk keegi oskab nõu anda, mille poolest teatud firmadel on teiste ees eelised ja mis on vastupidavad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
06.07.2010 11:20:58
|
|
|
surra võivad absoluutselt kõik (ja mingi aja pärast surevadki). wd, seagate, samsung, hitachi eeliseks on see, et tead mis tootja ketas sees on. Igast lacie, prestigio, buffalo jne omadel seda ei tea. Igal inimesel omad eelistused ja ühest vastust sellele polegi. Olenevalt vajadusest, liidestest ja hinnaklassist muidugi oleneb ka ketaste garantii mis kõigub 2-5 aastani
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
06.07.2010 11:50:54
|
|
|
SurfData: Ja kõige olulisema jätsid mainimata, et ketta vastupidavus sõltub ikka kõigepealt kasutajast endast, ehk kui hoolsalt kettaga ringi käiakse - kõikvõimalike löökide vältimine, kõrgete temperatuuride vältimine jms.
Üks tüüpiline viga, mis tehakse, on see, et ostetakse välikettad, millel on plastik-käkk-kest, mitte korralik metallkest ümber ja selle tulemusena surevad plastikkestas olevad kettad palju kiiremini, kuna plastik soojust eemale ei juhi. Versus siis metallkorpused, kus seesama korpus on ka lisajahutusradiaatoriks.
Ise kasutan metallkorpustega välikettaid / bokse ja pole veel ükski ketas neis maha põlenud liigse kuumuse tõttu.
Küll aga taastasin hiljuti andmeid katkiselt WD-kettalt ja see ketas on puhtal kujul Liigse temperatuuri-Termosurma surnund HDD.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
06.07.2010 19:36:01
|
|
|
mina teeksin panuse samsungi ketastele, ostaks neid 2 identset mudelit või siis teise sokutaks sõbrale tuttavale, et vajadusel oleks elektroonikaplaat võtta. Ketta karbi aga ostaks eraldi, sellise asjalikuma, mitte kõige odavama. Samsungi eelis on see, et selle elektroonika plaadi identse firmware korral saad ka suure osa andmetest taastatud (kui probleem ei ole kettas sees). Olen lugenud, et WD ketastel kontrolleri plaadi vahetamine ei aita.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.07.2010 07:34:44
|
|
|
No mina hoian igatahes Samsungist eemale mis ketastesse puutub.Viimasel ajal on paremaks läinud kui varem aga nende kvaliteedikontroll tundub ikka puudulik olevat.
Seagatega on segatud kogemused.Pigem hoian eemale.Nende viimase aja jamad on ikka suht suured olnud
WD-ga on seni kõige positiivsemad kogemused.4 erinevat ketast olnud + kümneid näppinud ja kõik veel töötavad minu teada.
Hitachi-st pole ei halba ega head kuulnud.
Aga nagu SurfData ütles, siis läbi võib minna suvalise tootja ketas.
Õnneks otseselt miskit saastatootjat pole.Parem vaadata ketas vastavalt enda vajadustele ja võimalustele ja ära võtta
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
14.07.2010 00:59:30
Re: Kõvaketta firmad millest eemale hoida? |
|
|
Firmadest olen ise ikka Western Digitali eelistanud. Kõigist seni kasutatud WD ketastest pole ükski veel füüsiliselt koolnud - ikka varem lihtsalt ajale jalgu jäänud. Ka ei tee WD kettad tavaliselt sellist häirivat raginat nagu paljud teised. Kui aga veel vastupidavusest üldisemalt rääkida siis välise ketta puhul tasuks vast tähelepanu pöörata ka sellisele pisiasjale nagu põrutuskindlus, mis erinevatel kettamudelitel tihti üsna erinev, samas aga üldse kõvaketaste üks nõrgemaid kohti.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
14.07.2010 06:33:00
|
|
|
Sama siin,ükski WD pole ise maha surnud. Ennem olen kappi vanadusest visanud ,et mahult väike või aeglane.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.07.2010 08:33:12
|
|
|
WD on nagu Samsung, kui tahad, et töötab 100%, siis ei mingeid kõrgeid temperatuure, s.t. ei mingeid temperatuure üle 50 kraadi.
Igasugu halva kettaboksi halva jahutusega läpparid on selles suhtes head näited - temperatuur a 60-70 kraadi ja failisüsteem hävib...
------------------------------------------------
Viimatisel, läpparis saunakuumust saanud WD-l "haitus" terve partitsioon - õnneks suutis taastusprogramm selle kadunukese üles otsida ja failid kätte saada.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
14.07.2010 10:33:52
|
|
|
Ärgem unustagem seda osa, kus Tartusse saabus mitu kasti 500gb Seagate Maxtor kettaid, mille eluiga oli nädal kuni kuu.
Mõned olid juba kastis laibad. Mina sain nendest 3. Kõik surid esimese paari nädalaga
Sellest ajast seagate kettaid ei taha näha ka mitte. Ainult WD Black
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
14.07.2010 11:35:59
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
WD on nagu Samsung, kui tahad, et töötab 100%, siis ei mingeid kõrgeid temperatuure, s.t. ei mingeid temperatuure üle 50 kraadi.
Igasugu halva kettaboksi halva jahutusega läpparid on selles suhtes head näited - temperatuur a 60-70 kraadi ja failisüsteem hävib...
------------------------------------------------
Viimatisel, läpparis saunakuumust saanud WD-l "haitus" terve <b>ketta sektsioon</b> - õnneks suutis taastusprogramm selle kadunukese üles otsida ja failid kätte saada. |
ei saa nii üheselt võtta, mul endal on isiklikult 2tk surnud 2TB WD kettaid ja tempid on 39-42°C mul KÕIKIDEL ketastel. Üks ketas on 46°C aga see on 750GB IDE ketas ja seetõttu ka erandlik ja lubatav.
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
14.07.2010 13:01:31
|
|
|
SurfData kirjutas: |
ei saa nii üheselt võtta, mul endal on isiklikult 2tk surnud 2TB WD kettaid |
Las ma pakun: WD Green
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
14.07.2010 13:42:23
|
|
|
ThedEviL kirjutas: |
SurfData kirjutas: |
ei saa nii üheselt võtta, mul endal on isiklikult 2tk surnud 2TB WD kettaid |
Las ma pakun: WD Green |
yup, seagated ja hitachid elavad, wd greenid koolesid (bad sectoreid hakkas tekkima nagu seeni peale vihma).
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
14.07.2010 15:07:21
|
|
|
Sellest ajast seagate kettaid ei taha näha ka mitte. Ainult WD Black |
Sama siin kasutusel ainult WD BLACK .Ennem maksan rokem kui hakkan mingi muu asjaga jamama. Green on juba säästukas ja kõlbab kasutada mitte 24/7.
Hind paneb juba asja paika milleks koonerdada ja siis veel peavalu tekitada omale odava asjadega.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
14.07.2010 22:14:15
|
|
|
Margus kirjutas: |
Sellest ajast seagate kettaid ei taha näha ka mitte. Ainult WD Black |
Sama siin kasutusel ainult WD BLACK .Ennem maksan rokem kui hakkan mingi muu asjaga jamama. Green on juba säästukas ja kõlbab kasutada mitte 24/7.
Hind paneb juba asja paika milleks koonerdada ja siis veel peavalu tekitada omale odava asjadega. |
Nõustun täielikult. WD'l oli räigelt probleeme selle green seeriaga. See raibe pidevalt parkis oma pead ja kohati kriipis selle käigus platerid ja kohati suri neil mootor ära. Lühidalt täiesti ebaõnnestunud seeria. Ja ta polnud isegi odavam WD blue'st.
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.07.2010 22:31:56
|
|
|
WD odava seeriaga on lihtne - tasub osta termomeeter ja kui ketta temperatuur kruvitakse 60 kraadi, siis pannakse arvuti kinni ja kogu lugu.
Igatahes, kui mõned päevad tagasi läpparist pärit 250GB WD kettalt andmeid taastasin, siis see ketas läks vägagi neetult tuliseks.
Ning Maxtori, suure ja raske metallist jahutuskorpusega, oma 5 aastat vana, väline ketas oli selle kõrval meeldivalt külm ja jahe...
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
16.07.2010 06:20:47
|
|
|
Üksik WD lauakas ei lähe räme kuumaks mul oli WD Black aastaid kihtsalt kastis ja 24/7 polnud kah seal ventilaatorit. Võib-olla litsus 48C max, lihtsalt uurida polnud isu.
Kui neid nagu bratskaja magila laduda võivad tõesti siis kuumenema hakata. Esialgu mul neid 3tk rivis nagu ühishaud ja vent lihsalt ajab natuke õhku sinna peale. keskmine ei saa kuskilt õhku ilma vendita. Kui WD HDD-d pidevalt sureks siis nad oleks mul juba seda teinud.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.07.2010 09:33:46
|
|
|
Margus: Samas on mul jällegi läpparitest olemas piisavalt "negatiivsid näiteid", kus läpparid köevad WD-kõvaketta 60-70 kraadi tuliseks ja siis on Data ketastelt haitunud.
Alles taastasin WD 250GB suurusega läppari kettalt tervet "haitunud parti" - igavene vastik tegevus oli seda plehkupannud 100GB tegelast üles leida ja siis andmed ümber kopeerida.
Arvuti teatas lihtsalt ühel hetkel, et seda NTFS-parti lihtsalt pole olemas ning näitas seda siis RAW-kettana...
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
16.07.2010 11:04:12
|
|
|
Mul praegu lauaarvutis kaks WD ketast sees, üks vanem ja väiksem 33 kraadi, teine uuem ja suurem 36, mis on tegelt maksimum sest vaevalt toatemperatuur enam praeguse kuumalaine aegsest 28 kraadist suurt kõrgemale tõuseb ! Sülearvutites on see temperatuur muidugi viletsama jahutuse tõttu kõrgem aga ei usu, et kõigil kohe niipalju, et kettad lausa ridamisi kärssaksid. Ilmselt on need "kuumarabandused" ikka pigem erand kui reegel.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
K3891
HV veteran

|
07.09.2010 13:09:45
|
|
|
Ostsin kunagi WD "My Passport Essential" plastik karbis. See väike USB blokk lõppes suht ruttu ära. Peale seda kolisin sees oleva WD Scorpio 160GB ketta ringi osta.ee kasutajalt saja kroonise metallist karbi ja ketas töötab igati hästi edasi. Ketas on umbes 3 aastat vana.
_________________ lapsesuu: "kui sa surnud oled, siis ei saa sa ise sellest aru, ainult teistel on raske. samamoodi on siis, kui sa loll oled" |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
1 :: |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
K3891
HV veteran

|
10.09.2010 04:03:59
|
|
|
laurx kirjutas: |
KimsSky, ja kui see ketas sul katki läheb, saadad selle wd sse ja saad uue ketta koos karbiga tagasi. |
Samasuguse uue vigase? Parem vahetan korpuse(100kr) ja töö läheb edasi. Aga kui oleks ketas ära lõppenud siis oleksin garantiid uurima hakanud.
Mu õel lõppes WD 500Mb ketas.
_________________ lapsesuu: "kui sa surnud oled, siis ei saa sa ise sellest aru, ainult teistel on raske. samamoodi on siis, kui sa loll oled" |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
1 :: |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |