Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kännuämmelg
HV Guru

|
11.07.2010 12:15:34
|
|
|
NATAS999 kirjutas: |
Päh, jamajutt kõik. ELS ja 24h pakk käes ja mingi kokkulepe. Naljakoht.. |
ma olen ELS klient suhteliselt selle teenuse algusaastatest ning varasematel aegadel liikusid mul nädalas iga tööpäev pakid. Minu kogemustes pole ühtegi korda, kus ELS oleks paki toonud hiljemalt, kui teenus ette näeb (telefonitsi kokku leppides on toodud hiljem). Tüüpiline oli ELS14 ja kella kahest päeval üle ei astutud. Palju on telefonitsi küsitud, et kas saaks pakile ise järgi tulla, kuna õigeks ajaks jõudmiseks tuleks plaanitud ringi muuta, kuid tavaliselt olid pakid juba suhteliselt varahommikul kohal. Aga noh.. eks teadagi kes saab ka kirikus peksa.
Mis aga puutub SMART-posti ning teenuse kallinemisse, siis ma ei saa aru, kust selline hoiak üldse pärineb. Ettevõtet ei osteta selleks, et seda pankrotti lasta (jah, on mõningad erisused, kui ostetakse ära konkurent ning see suletakse). Loomulikult on ka uuel omanikul vajadus teenida ning kui ta ostis toimiva ettevõtte (kusjuures hästi toimiva), siis jätkatakse ka seda suunda, mis senimaani kenakesti raha sisse on toonud. Igasugused muutused tulevad siis, kui soovitakse tegevust optimeerida, kuid kui vaadata praegust logistikaturgu, oleks hinna tõstmine suhteliselt nööri ümber kaela pingule tõmbamine. Pigem usun, et ees on ootamas uue omaniku poolt turu hõivamise (või positsiooni kindlustamise) katse ning tarbija jaoks võiks see lähikuudel paista kas teenuse laienemise või hindade alanemise näol
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marek Säde
HV veteran
|
11.07.2010 12:16:09
|
|
|
ma väidan, et kui te 24 tunniga elsiga pakki kätte ei saa siis on teil õigus raha tagasi nõuda. Minuteada võetakse paki hilinemise eest mõnes kohas päid maha. Paki saatelehel oleva kuupäeva järgi saab teada millal pakk vastu võeti posti. Ütlen veelkord, et 99% on saatja laiskus ja vassimine, et pakk kohale ei tule.
_________________ Tehingud Soomes, müük ja ost ja saatmine/toomine pisikese % eest. Küsi järgi! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
0 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
11.07.2010 12:20:17
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
See on järelikult kohaliku postkontori töötajaskonna ebapädevus.
EP toimetab tõesti 24h-ga ära, kuid teatiste väljastamine, saatmine ja kliendi reageerimine nendele võtab aega. Pluss kohalike kontorite logistika iseärasused. |
Olgugi siis selles asi, et postkontorite töötajad oma tööd tõsiselt ei võta, minu kui tarbija jaoks on probleem siiski alles ja kannatab terve teenuse maine. Tavakirja ei julgegi enam saata, viimane kord läks lihtsalt kaduma see; tähitud saadetise puhul tuleb kauem oodata, kui siin väikeses lombis reaalne oleks. Tartu puhul on üldse tavaks saanud selline käitumine, et saadetakse kandekeskusesse (asub linnast väljas) ja väljastatakse teade. Kui siis ise ei taha ise sinna järele minna ja sooviks kodu lähedalt postkontorist kätte saada, tuleb võtta kandekeskusega ühendust, et nad selle siis edasi saadaksid ja uue teate väljastaksid. Kui seda nüüd kombineerida postitöötajate madala motiveeritusega, siis reaalsus on selline, et paki jõudmiseks saatjalt saajale tuleb arvestada terve nädala. Kuller on parem, aga ega ka seal midagi kindlat ei ole. Olen saanud järgmisel päeval, olen saanud 3 päeva hiljem. JOKK.
Kui mulle inglismaalt UPSiga saadetis teele pandi, lubati saabumist järgmisel päeval. Olin positiivselt üllatunud ja jälgisin huviga, kas nad saavad sellega hakkama. Tekkis tehnilisi probleeme (üldse ei imesta nii pika vahemaa puhul) ja saadetis toodi kohale ülejärgmisel päeval. Kuna UPS ei suutnud tagada järgmisel päeval saabumist, siis maksti paki saatmise tasu saatjale tagasi ja teenus oli tasuta. Imestasin sellise pühendumuse üle. Inglismaal asuv tuttav võttis asja rahulikult, sealmail on selline käitumine standard.
Kui üks teenusepakkuja suudab tagada saadetise inglismaalt eestisse saabumise järgmisel päeval (või annab raha tagasi), siis ei ole mittemingisugust põhjust, miks ei peaks see toimuma ka riigisiseselt. Väikene lomp, nagu me oleme.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
11.07.2010 12:29:15
|
|
|
Traf kirjutas: |
See on järelikult kohaliku postkontori töötajaskonna ebapädevus.
EP toimetab tõesti 24h-ga ära, kuid teatiste väljastamine, saatmine ja kliendi reageerimine nendele võtab aega. Pluss kohalike kontorite logistika iseärasused. |
Olgugi siis selles asi, et postkontorite töötajad oma tööd tõsiselt ei võta, minu kui tarbija jaoks on probleem siiski alles ja kannatab terve teenuse maine. Tavakirja ei julgegi enam saata, viimane kord läks lihtsalt kaduma see; tähitud saadetise puhul tuleb kauem oodata, kui siin väikeses lombis reaalne oleks. Tartu puhul on üldse tavaks saanud selline käitumine, et saadetakse kandekeskusesse (asub linnast väljas) ja väljastatakse teade. Kui siis ise ei taha ise sinna järele minna ja sooviks kodu lähedalt postkontorist kätte saada, tuleb võtta kandekeskusega ühendust, et nad selle siis edasi saadaksid ja uue teate väljastaksid. Kui seda nüüd kombineerida postitöötajate madala motiveeritusega, siis reaalsus on selline, et paki jõudmiseks saatjalt saajale tuleb arvestada terve nädala. Kuller on parem, aga ega ka seal midagi kindlat ei ole. Olen saanud järgmisel päeval, olen saanud 3 päeva hiljem. JOKK.
|
Täiesti õigus. SmartPost on minul kasutuses just selleks, et pakk konkreetseks ajaks konkreetsesse linna toimetada. ELS´i kasutan juhul, kui oleks tülikas postkontorisse järgi minna.
Tarbija jaoks probleem ei lahene ja mina pole ka eriti kohaliku kulleriga rahul olnud. Korra oli üle telefoni sõnasõda, kuna kippus mulle pakki pigistama üheksa ajal hommikul, mitte kella kaheks, mis teenuse ma lasin saatjal osta. Tema argument seoses sellega, et siis on kõik pakid laiali veetud ning minnakse teisele ringile teise kohta, arusaadav, kuid EP võiks ometi seista selle eest, et klient saab kauba ostetud teenuse kirjeldusele vastavalt.
Varem oli posti liikumiskiirus teada ning käisin enne teatise väljastamist juba postkontoris paki järel. Nüüd aga tuleb pakk.. saadetakse teatis, mis jõuab järgmise päeva keskpäevaks. KUna kandekeskus on alevikust väljas, on reaalne võimalus mul pakk kätte saada vähemalt kaks päeva hiljem.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
blue72
HV vaatleja
|
11.07.2010 16:13:06
|
|
|
NATAS999 kirjutas: |
Päh, jamajutt kõik. ELS ja 24h pakk käes ja mingi kokkulepe. Naljakoht.. |
Keskmiselt toimetatakse siiski rohkem kui 98% pakkidest õigeaegselt klientidele kohale. Tuleb siiski tõdeda, et ELS moodustab üksnes ühe lüli ahelast ja viivitused teiste osapoolte tegevuses kajastuvad ka nende võimes tagada kvaliteetne ja kiire teenus.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
V3rpooz
HV veteran

|
12.07.2010 22:06:03
|
|
|
Itella on goodsh*t . Tellisime oma firmale mänge ja itella tõi kõik pakid ise kenasti uksele. Väga mõnusad ja humoorikad autojuhid olid, kes pakke tõid
|
|
Kommentaarid: 225 loe/lisa |
   |
1 :: |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lemmy
Kreisi kasutaja

|
13.07.2010 01:16:25
|
|
|
Mul on samuti Itellaga positiivne kogemus olnud. Reifendirect'ist sai tsiklile rehv tellitud ning Eestis nende transa. Millegipärast polnud kaupmees pakile telefoninumbrit märkinud ning Itellast googeldati mu number (mida küll kasutab mu ema ja tema käest saadi õige) võeti ühendust, toodi kaup kokkuleppe järel sobival ajal töö juurde kohale (kuigi pakil kodune aadress) ning tooja oli ka igati muhe tüüp.
Kui hinda ka väheke alla saaks, siis oleks mul SmartPosti kindlasse tulevikku igati usku.
_________________ Vähem möla, pikem samm! |
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dolph
HV kasutaja
|
13.07.2010 11:46:06
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
tsitaat: |
kindlasti mitte.
|
ja sinu väide tugineb... millel? |
Kuule, enne on ikka Sinu väide see mis on absurdne ja vajab tõestamist kui tema oma.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
13.07.2010 11:53:12
|
|
|
Kuule, enne on ikka Sinu väide see mis on absurdne ja vajab tõestamist kui tema oma.
|
näiteid pole vaja kaugelt otsida. või oled unustanud rimi ja eesti liha fopaa? lisaks ei jõua kokku lugeda peaaegu igapäevast kirumist teemadel et hansapank ja ühispank rootslastele müüdi ja röövkapitalistid tõmbavad kogu eestlaste raha eestist välja. lisaks nii mõnigi ettevõte reklaamib end kui "eesti kapitalil põhinevat". seega miks peaks arvama, et eestlased sooja südame ja hurraa-hõigetega tervitavad smartposti pakiautomaadiketi soomlastele müümist ja et näiteks eesti post või mõni teine postifirma ei hakka seda ära kasutama ja end reklaamima kui 100% eesti kapitalil põhinevat. mis on selles mõttekäigus ja toodud reaalsetes näidetes sinu jaoks absurdset?
viimati muutis dvd vader 13.07.2010 11:53:57, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
woosh
HV Guru

|
13.07.2010 11:54:54
|
|
|
ot: |
Korra oli üle telefoni sõnasõda, kuna kippus mulle pakki pigistama üheksa ajal hommikul, mitte kella kaheks, mis teenuse ma lasin saatjal osta. Tema argument seoses sellega, et siis on kõik pakid laiali veetud ning minnakse teisele ringile teise kohta, arusaadav, kuid EP võiks ometi seista selle eest, et klient saab kauba ostetud teenuse kirjeldusele vastavalt. |
Vinguda isegi selle kallal kui pakk varem kätte tuuakse... see on tase omaette.
Ma nagu ei leidnud enam kuskilt ELS 14 kohta mingit kirja.
9.2 Füüsilisest isikust saajale adresseeritud saadetis toimetatakse saajale kätte Postile üleandmise päevale järgneval päeval või saaja soovi korral järgneva kolme päeva jooksul esmaspäevast reedeni kella 8.00 – 20.00 või laupäeval kella 8.00 – 17.00 vastavalt sihtkoha kättetoimetamise võimalustele. Saajat teavitatakse saadetise saabumisest telefoni teel. |
|
Igatahes... püsige teemas!
_________________ o |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
2 :: |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nokia
Serverid.ee

|
13.07.2010 11:55:16
|
|
|
woosh kirjutas: |
ot: |
Korra oli üle telefoni sõnasõda, kuna kippus mulle pakki pigistama üheksa ajal hommikul, mitte kella kaheks, mis teenuse ma lasin saatjal osta. Tema argument seoses sellega, et siis on kõik pakid laiali veetud ning minnakse teisele ringile teise kohta, arusaadav, kuid EP võiks ometi seista selle eest, et klient saab kauba ostetud teenuse kirjeldusele vastavalt. |
Vinguda isegi selle kallal kui pakk varem kätte tuuakse... see on tase omaette.
Ma nagu ei leidnud enam kuskilt ELS 14 kohta mingit kirja.
9.2 Füüsilisest isikust saajale adresseeritud saadetis toimetatakse saajale kätte Postile üleandmise päevale järgneval päeval või saaja soovi korral järgneva kolme päeva jooksul esmaspäevast reedeni kella 8.00 – 20.00 või laupäeval kella 8.00 – 17.00 vastavalt sihtkoha kättetoimetamise võimalustele. Saajat teavitatakse saadetise saabumisest telefoni teel. |
|
Igatahes... püsige teemas! |
See on juba tõesti tase, et pakki varem kätte saada ei taha
_________________ Web3 | ERC721A |
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
MacGyver
HV kasutaja

|
14.07.2010 10:50:08
|
|
|
minevikust meenub näiteks edukalt toimiva Eesti ettevõtte Rakvere Lihakombinaadi müümine soomlastele, pärast mida hakkasid hinnad tõusma ning kvaliteet langema. Isiklikult mäletan, kuidas rakvere viinerid omandasid paberitaolise maitse pärast sommide omanikuks saamist.
samuti on "vana hea eesti firma" nagu Leibur soomlastele müüdud. samamoodi nagu rakvere toodete kohta - pärast soomastele minekut muutusid nende tooted ikka üsna kehvakeseks, aastaid juba pole suutnud Kirde saia süüa, sest see maitseb nagu papp |
Kirde sai on parim!
_________________ Allkiri ehk signatuur lisatakse soovi korral sinu sõnumitele. Maks. 255 tähemärki! Allkiri võib olla maks. 3 standardsuuruses tähemärgi kõrgune. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dolph
HV kasutaja
|
28.07.2010 00:04:55
|
|
|
|
näiteid pole vaja kaugelt otsida. või oled unustanud rimi ja eesti liha fopaa? lisaks ei jõua kokku lugeda peaaegu igapäevast kirumist teemadel et hansapank ja ühispank rootslastele müüdi ja röövkapitalistid tõmbavad kogu eestlaste raha eestist välja. lisaks nii mõnigi ettevõte reklaamib end kui "eesti kapitalil põhinevat". seega miks peaks arvama, et eestlased sooja südame ja hurraa-hõigetega tervitavad smartposti pakiautomaadiketi soomlastele müümist ja et näiteks eesti post või mõni teine postifirma ei hakka seda ära kasutama ja end reklaamima kui 100% eesti kapitalil põhinevat. mis on selles mõttekäigus ja toodud reaalsetes näidetes sinu jaoks absurdset? |
Kõike, kui mitte enamus inimesi ei mõtle nii. Lihatootjate rünnakut Rimi küttis meedia täiega. Rimi pidi reageerima kuna ei teatud kui kaugele asi võib areneda. Postipaki temaatika ei ole grammigi nii seksikas. Valdav enamus vaatab sedasorti teenuste puhul hinda, mitte tootjat. Vaevalt ka Rimi liha teemat oleks tarbija väga märganud - sellest ka eesti tootjate vajadus meedias skandaal korraldada.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|