praegune kellaaeg 23.06.2025 15:38:51
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Luc
HV kasutaja

|
06.07.2010 18:07:20
Arvuti jookseb kokku |
|
|
Tervist.
Probleem on siis selline, et arvuti lülitab ennast tihti välja. Tavaliselt just siis, kui mäng parasjagu käib (rohkem koormatud), kuid kohati lükkab isegi siis välja, kui kuulan muusikat või surfan internetis. Mängud ei ole ka mingid ultra-super-2010 väljalasked, vaid sellised asjad nagu GTA: SA; MineCraft ja NFS:U2.
Muret ei olnud kusagil paar kuud tagasi. Siis järsku hakkas jupsima ja nüüd siiamaale. Tegin defragi, puhastasin kõik viimseni tolmust puhtaks ning tundus, et juba asi parem, kuid mõne päeva pärast hakkas jälle pihta.
Tavaliselt enne kinni lülitumist kuulen paari piiksu ning siis käibki kõmm. Käima minemisega on samuti probleem. Kui ta end juba välja lülitab, siis käima on teda ka raske ajada. Üritab, mis ta üritab, kuid kohati kulub ~10 minutit, et arvuti käima läheks. Lülitab sisse, jõuab siis olenevalt kas juba Windowsi laadimise ekraanile või enne seda. Siis aga jälle kinni. Käima minnes piiksub ning emaplaadi raamatus on sellele vastav tõlgendus "power error".
Teine probleem ei ole nii murettekitav, kuid siiski väga tüütu. Nimelt kohati, kui arvuti jälle natukene rohkem koormatud on (või ise ennast kuidagi koormab, ma ei pea midagi tegemagi). Siis tekib tõrge. Pilt jookseb kokku paar korda mõneks sekundiks ning siis mõne minuti pärast hakkab arvuti toimima järgmiselt: sekundiks on unfreeze ning järgmine sekund on freeze. Ehk siis käib edasi tagasi. Kui mul käib samal ajal muusika, siis võib helisid panna kirja nii: bumm, brrrr,bumbu.. brrrrr, bumm, brrrr, bumbum,brrrrr.... saate ehk aru, mida silmas pean. Kui vaja, saan ka filmida.
Ma olen küsinud semudelt ja veidikene ka lugenud, kuid ei ole siiani aru saanud, milles viga on. Kipun ise kalduma uue toiteploki soetamise poole, kuid tahaksin olla küllaltki kindel, enne kui kopsaka summa välja käin.
Arvuti:
Gigabyte emaplaat - GA-P35-DS3L
Protsessor - Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz
Videokaart - Sapphire ATI Radeon HD 3850 @ 256MB
Toiteplokk - 400W (pole uurinud, mis firma)
Mälu - 2x 1GB @ 800MHz (DDR3 vist)
Mingi DVD-kirjutaja, 230GB HDD + 70GB HDD, hiir, klaver, printer, ID-kaardi lugeja
NB! Arvuti ei lülita end välja ülekuumenemise tõttu, kõik jupid on normaaltemperatuuridel.
Tänan abi eest!
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
06.07.2010 18:28:02
|
|
|
Alusta sellest, et laenad oma tuttava-naabrimehe käest vajaliku võimsusega / ja 100% kindlalt korrasoleva toiteploki ja kontrollid alustuseks sellega, et mida teeb ja kuidas käitub.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Luc
HV kasutaja

|
10.07.2010 22:34:49
|
|
|
Olgu nii, proovin järgi.
Edit:
Kahjuks pole sellist varianti, sest ühelgi sõbral pole korralikku arvutit/pole suuteline laenama ja mujalt pole võtta.
Tean, et see vist ainuke variant, kuidas toitekat laenata, kuid jah.. on ehk mõnel teoreetikul 90%+ kindlus, et see on toitekas?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.07.2010 00:23:52
|
|
|
Emaplaadi konded võivad ka vigased olla. Sümptomid on sarnased.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
11.07.2010 03:56:04
|
|
|
Ma soovitaks ka korraliku tootja 450-500W toitekat. Suht sarnased sümptomid profiilisoleva arvutiga läbi elatud. Enne oli 400W Enlight toide ja pani aegajalt pildi tasku, nüüd on 450W Asus ja kõik fine. Kui mul ligi aasta tagasi samas kastis veel XP3200+ ja NF7/AN7 olid, polnud vana toitega probleeme.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Luc
HV kasutaja

|
12.07.2010 19:33:20
|
|
|
rex kirjutas: |
Ma soovitaks ka korraliku tootja 450-500W toitekat. Suht sarnased sümptomid profiilisoleva arvutiga läbi elatud. Enne oli 400W Enlight toide ja pani aegajalt pildi tasku, nüüd on 450W Asus ja kõik fine. Kui mul ligi aasta tagasi samas kastis veel XP3200+ ja NF7/AN7 olid, polnud vana toitega probleeme. |
Soetan endale vaikselt 550W Anteci, loodan, et parandab vea.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|