Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
punktiir
HV Guru
|
06.07.2010 18:53:51
|
|
|
ee ma pole mingi elektrijagaja aga mis ma pean tegema et asja parmaks teha? midagi juurde lisama või ära võtma?
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
loser
HV kasutaja
|
06.07.2010 22:01:43
|
|
|
Ei noh, kui pole ühtegi tuttavat kes vahel testrit taskus kannab siis tühja kah. Kui nüüd peale korpuse küljekaane eemaldamist on arvuti ennast korralikult üleval pidanud siis läheb elu edasi nagu muiste, kuni järgmise korrani.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sven
Kreisi kasutaja

|
06.07.2010 22:32:00
|
|
|
Mis toiteplokiga on tegemist?
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
loser
HV kasutaja
|
06.07.2010 22:38:16
|
|
|
Profiilis tal selline rida- ANTEC MIDITOWER ATX SONATA III 500W - et siis korpusega kaasa tulnud toide vist.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sven
Kreisi kasutaja

|
06.07.2010 22:43:29
|
|
|
Nõrgemat videokaarti pole millega proovida? Või kui eemaldad mõne seadme, mis pole "elutähtis"?
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
07.07.2010 00:43:17
|
|
|
oot kuulgekus ma seda ati video kaardi shutdown temperatuuri saan kaeda? ja muuta?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
07.07.2010 06:30:37
|
|
|
punktiir kirjutas: |
oot kuulgekus ma seda ati video kaardi shutdown temperatuuri saan kaeda? ja muuta? |
shutdown , videokaard ei tohiks väljalülitamist põhjustada, vaata BIOS`e seaded üle, keela seal shutdown üldse ära või, kruti väljalülitus temperatuurid viimase piirini mis panna annab
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sven
Kreisi kasutaja

|
07.07.2010 11:08:45
|
|
|
oot kuulgekus ma seda ati video kaardi shutdown temperatuuri saan kaeda? ja muuta? |
Kahtlen, et sellist asja nii lihtsalt muuta saab. Kontrollitavad on üldjuhul CPU/System shutdown Biosis, kuid videokaardi BIOS-i peaks juba niiöelda "häkkima". Peale selle kõige tunduvad tempid normaalsed. Muidugi ei tea, kui täpsed need load tempid on, idle temperatuuri järgi ei saa küll midagi järeladada. Tasuks proovida CPU, mälu ja video "alla klokkida".
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
07.07.2010 12:23:56
|
|
|
ma tean, et atil on see täitsa olemas
aga ma vaatan, et vent on defauldina vaid 50% kas seda tõsta ei või?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
07.07.2010 13:01:28
|
|
|
ma tean, et atil on see täitsa olemas
aga ma vaatan, et vent on defauldina vaid 50% kas seda tõsta ei või? |
ikka võib...ja hea olekski
tegelt ta peaks vastavalt vajadusele seda ise regullima...ka 100%-ni kui ohtlikuks läheb
|
|
Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
07.07.2010 21:07:49
|
|
|
Kui ma otsustan lisa vendi kasuks, siis mida soovitate, et masin seest natuke jahedam oleks? ja et mille mu masin ikka välja eab. ei saa vist lõputult ka kola juurde lisada
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sven
Kreisi kasutaja

|
08.07.2010 00:31:56
|
|
|
Ette 120mm FAN
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
08.07.2010 00:35:01
|
|
|
ventilaator võtab...eee...ikka VÄGA vähe voolu...ära sellepärast küll põe
kõige võimsam 12cm vent, mis endal leidsin praegu, on 0.25A
ehk siis...3W
|
|
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.07.2010 10:31:02
|
|
|
Jahedamaks saamiseks tuleb ikka oluliselt suurendada väljatirivate ventilaatorite võimsust. Niisama uue õhu sisseuhamisel pole mingit mõtet, kui sisekuumus arvuti sees ringi tiirutab ja seda mingi jõud seest välja ei tiri.
Kõik arvutikastid on oma ehitused tuulekanalid, milles tagumised, väljatirivad ventilaatorid peavad suure hõrenduse tekitama ja millega eest uus õhk sisse tiritakse.
----------------------------------------------------------
HA: Mida väiksema vooluga ventikas on, seda nõrgem on ka tema õhuvoolu tekitamise jõud.
Võimsamad ventilaatorid, mis ka piisavalt tugeva õhuvoolu suudavad tekitada, on kõik a 0,5-0,7A või ka rohkem. <mingi 1,2A vent. on millalgi ära nähtud.
Mul on praegu remondiks laiali BS I ja selles on näiteks 0,45A, 12cm ventikas.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sven
Kreisi kasutaja

|
08.07.2010 11:22:22
|
|
|
Noh, minu kogemuse põhjal ainuüksi tagumiste ventide lisamisega palju ei saavuta. Näiteks enne 12mm venti lisamist ette, olid videokaardi temperatuuurid 5°C ja süsteemi 3°C kõrgemad. Taga on näiteks hetkel 1 80mm ja toiteka 120mm ventikas, mis väga edukalt imevad kõik välja. Korpuseks on minu puhul siis mATX
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
08.07.2010 13:55:45
|
|
|
oot aga kas ma lihtsalt võin fani kuhugi toppida? see masinat üle ei koorma?
ja kuhu need fännid seal pistetakse sesmõttes, et nad voolu saaks? mingi usb fani muretsema?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
08.07.2010 14:53:44
|
|
|
tahanteada, ma tahaks näha, kellel on mingi 1,2A vent arvutis
see on loogiline, et võimsam vent liigutab rohkem õhku...ma rääkisin tavalistest arvutiventidest...
ise ütlesid ka, et õhuvool peab olema...ja see ei aita, kui eest sisse puhuma panna a'la 100W ventilaatoreid
ja tegelikult ei olegi vaja panna võimsamaid, kui 0,25A
oot aga kas ma lihtsalt võin fani kuhugi toppida? see masinat üle ei koorma?
ja kuhu need fännid seal pistetakse sesmõttes, et nad voolu saaks? mingi usb fani muretsema? |
ei koorma ta miskit üle...
kuhu pista saad, oleneb ventilaatoritest
üks variant, kui sul emaplaadi peal on selline vaba pesa:
vasakul
Spoiler 
osadel ventilaatoritel on ka selline:
Spoiler 
|
|
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sven
Kreisi kasutaja

|
08.07.2010 16:01:35
|
|
|
ja kuhu need fännid seal pistetakse sesmõttes, et nad voolu saaks? mingi usb fani muretsema? |
Kui emaplaadil vaba pole saab kasutada tavalist 4pin molex üleminekut, näiteks:
Spoiler 
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
08.07.2010 17:24:47
|
|
|
Korpuseventilaatorite eesmärk on see, et tuuletunneli taoline asi tekitada... et ühelt poolt imeb jahedat õhku sisse, teiselt poolt puhub seda sooja õhku välja. Ja tahanteada üsna lahjadest 120mm ventikatest piisab, et korralik õhuvool tekitada.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
08.07.2010 19:14:54
|
|
|
kui mul kaan peal on, siis ainus avaus on tagaosas.
õigupoolest kui eest hoian selle cd driveri osa kaane lahi on seal ka näha avausi millest arvuti sisu paistab, näiteks dvd driveri külgedel. njah õhuvoolu jaoks ei peagi asi sõel olema vist
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
KuriVaiM1
HV veteran

|
14.07.2010 11:53:34
|
|
|
Standardne tuuletunneli väljanägemine visuaalselt, Katusele paigutatud väljapuhuv fan peaks andma kuni 5C CPU/SYS leevendust
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
15.07.2010 20:45:34
|
|
|
njah peale ei saa kuidagi venti panna. pole seal mingit auku selle jaoks.
Aga oskab keegi ütelda, mis võib olla hdd ülekuumenemise põhjuseks, mingi 48 kraadi on pidevalt viimaselajal
veel avastasin, et ühel suuremõõtmelisel ventikal on mingi juhe kus võimalik valida kolme valiku vahel L M ja H mis see on? hetkel ta asendis L ehk see vist tähistab Low-d?
ehk võiks panna mediumi või high peale? aga kas mingit jama ei tekita? kui rohkem heli ainult teeb, siis suva see ei häiri
viimati muutis punktiir 15.07.2010 20:51:45, muudetud 1 kord |
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
15.07.2010 20:51:43
|
|
|
L- Low
M- Medium
H- High
Need siis ventika kiirusesätted.
48C pole veel ülekuumenemine kõvaketaste puhul... põhjuseks muidu ilmastikuolud.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
15.07.2010 21:18:23
|
|
|
võib seda muuta? et paneks näiteks mediumi või high pale , kna ilmad jah palavad ja toas palju jahedam pole
muutsin ei mingit temperatuurimuutust, seega on see kiirus täiesti suva mis ta on
ja kas see lisavenntki aitab. core temperatuurid on ülikõrged. 47, 46, 43 43 core temp programmi järgi
speed fani järgi on 37. 37. 33, 33 CPU 43
everest . cpu 43 core tempid samad mis speedfanil. nüüd on siis küsimus, millist neist uskuda. kui 2 proget näitavad sarnast, kas core temp võib tõesti nii palju puusse panna? kuigi igal pool soovitatakse seda kui kõige paremat
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
16.07.2010 00:37:27
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Jahedamaks saamiseks tuleb ikka oluliselt suurendada väljatirivate ventilaatorite võimsust. Niisama uue õhu sisseuhamisel pole mingit mõtet, kui sisekuumus arvuti sees ringi tiirutab ja seda mingi jõud seest välja ei tiri.
|
See on küll aasta pärl!
Kui arvutil on kusagil olemas vabad avaused, siis läheb sealt täpselt sama palju õhku välja kui seda ventilaatorid sisse uhavad ja see ei jää mitte mingil juhul sinna sisse keerlema.
Kui vabade avauste suurus on võrdne ventikate läbimõõduga või sellest suurem, siis jääb korpuse sise- ja välisrõhk sisuliselt võrdseks ja ventikate tootlikkus on maksimaalne.
Kui vabade avauste pind on väiksem, siis peavad ventikad tekitama korpusesse positiivse või negatiivse rõhu (olenevalt ventikate paigutusest) ja osa võimsusest kulub õhu kokkupressimisele või hõrendamisele, tootlikkus selle võrra väheneb, väljuva õhu hulk jääb (pärast maksimaalse rõhu või hõrenduse saavutamist, mis ventikate puhul on imeväike) aga ikkagi alati samaks siseneva õhu hulgaga (Aine jäävuse seadus! Tegid põhikooli füüsikast poppi?)
Juhul kui sinu väide peaks paika, peaks juhtuma üks kahest - kas surutakse õhku kokku lõpmatuseni (selleks peaks korpuse sees asuma must auk, mis lõpmatuseni mateeriat neelab, ühtlasi peaks korpuse kogumass selle juures pidevalt kasvama) või lõpetab korpuse sees kehtivuse aine jäävuse seadus ja õhumolekulid lihtsalt haihtuvad olematuks mingi jääkenergia või massita. Kumbki pole eriti reaalne.
Kolmas võimalus on õhumolekulide annihilatsioon (massi täielik muundumine energiaks) - sel juhul oleks arvuti näol olemas kodune väike termotuumareaktor, mis aurukatla ja generaatorite lisamisel suudaks elektriga toita korraga tervet Euroliitu.
tsitaat: |
Kõik arvutikastid on oma ehitused tuulekanalid, milles tagumised, väljatirivad ventilaatorid peavad suure hõrenduse tekitama ja millega eest uus õhk sisse tiritakse.
|
Tegelikult võib kasutada kas ainult väljaimevaid ventikaid, ainult sissepuhuvaid ventikaid või mõlemaid. Oluline on vaid see, et sissepuhuvad ventikad asuksid korpuse alumises osas (või oleks nende õhk torudega juhitud otse jahutatavatele elementidele) ja väljaimevad asuksid ülaosas ning et esimesel juhul oleks korpuse alaosas piisavalt vabasid avausi õhu sissepääsemiseks ja teisel juhul korpuse ülaosas piisavalt avasid sooja õhu väljumiseks.
Kui kasutada mõlemaid - nii sissepuhuvaid kui väljaimevaid ventikaid, siis annab see sama efekti, kui kruviksid sissepuhuva ja väljaimeva ventika üksteise külge järjestikku ja paneksid nad mõlemad sisse puhuma või välja imema. Selliselt paigutatud ventikad on võimelised andma suuremat survet kui üksik ventilaator, aga vabade avauste piisava suuruse puhul ei ole sellel mõtet. Tootlikkus sellega oluliselt ei suurene, kui puudub vastusurve.
Kui korpusel on piisavalt vabu avausi, on jahutuse efektiivuse mõttes kasulikum liita ventikate tootlikkus ja see juhtub vaid paralleelse paigutuse korral - kõik sisse puhuma või kõik välja imema.
Kui kasutada ainult sissepuhumist, on võimalik filtreerida kogu korpusesse sisenev õhk.
Kui kasutada ainult väljaimemist või on väljaimevate ventikate tootlikkus suurem sissepuhuvate ventikate omast, siis esimesel juhul õhku filtreerida ei saa, teisel juhul muutub filtreerimine ebaefektiivseks (tolm siseneb kõigist filtrita piludest ja avadest), lisaks sellele muutuvad seest tolmuseks optilised seadmed, flopi- ja lindiseadmed (kui neid on). Graafikakaartide jahutused, mis on disainitud osa kuuma õhku korpusest välja puhuma, kaotavad osa oma efektiivsusest, sest kaardi taga olevatest avadest hakkab hoopis lisaõhku sisse tulema, kogu graafikakaardi poolt kuumutatud õhk aga seguneb korpuses, kuni see kõrgemal asuvate ventikate poolt välja imetakse. Samuti halveneb toiteploki jahutus, sest selle ventilaator peab võistlema korpuse ventilaatoritega. Automaatselt reguleeritavate pööretega PSU puhul tähendab see temperatuuri tõusu, ventika suuremaid pöördeid ja suuremat müra.
Kokkuvõtteks on üldjuhul kasulikum õhku sisse puhuda ja lasta väljuda vabalt, tuleb vaid hoolitseda selle eest, et väljumisavad oleksid piisavalt suured ja ülaosas.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|