Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Antiik fotograafid. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
TiQKapp
HV kasutaja
TiQKapp

sõnum 06.07.2010 16:10:34 Antiik fotograafid. vasta tsitaadiga

Nii leidsin ühe vana veneaegse fotoka.Mõtlesin et sellega oleks väga tore teha mustvalgeid pilte ja arendada oma pildistamis oskusi.Tean tean sellel tuleb kõik käsitsi paika sättida.Esimene filmi panen vast täna sisse ja üritan teha niihäid pilte kui suudan aga vaevalt midaig erilist välja tuleb.Aga rääkige enda fotokatest mis on juba aegunud aga ikkagi teevad häid piltePange pilte fotokatest ja rääkigelugusi kust saite kas on vanaisa või isa oma.

Selline isend pesitses mu kapid kunagi kui Tallinna satun küsin vanaisakäest kah ühe võimsama vana aegse.Pildipeal on fotokas must värskelt leitud.
Spoiler Spoiler Spoiler

Muutsin pildi väiksemaks.
Max Powers

viimati muutis TiQKapp 06.07.2010 16:16:31, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Max Powers

sõnum 06.07.2010 16:15:21 vasta tsitaadiga

TiQKapp, lõpeta suurte piltide panemine.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
TiQKapp
HV kasutaja
TiQKapp

sõnum 06.07.2010 16:16:49 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:

Panin spoileri alla.
tagasi üles
Jüri Öö
HV kasutaja
Jüri Öö

sõnum 06.07.2010 18:50:31 vasta tsitaadiga

See mõned kümned aastad vana Vilia pole kindlasti mingi antiik, lihtsalt natuke vana. Antiikfotograafia oleks pigem laiformaatkaameraga klaasnegatiividele pildistamine. Vanade nõukogude aegsete kaameratega pildistamine on üsna levinud, endalgi paar tükki kasutuses. Ükski kaamera ei aegu, mõni läheb katki lihtsalt.

Välimuse järgi kahtlen küll, kas selle sisse üldse filmi on mõtet panna. Ega sa arva ometi, et vanad kaamerad teevad ainult must-valgeid pilte? Selle Viliaga pole "käsitsi paika sättimine" eriti mugav ja särimõõdikut oleks niikuinii vaja. Kui tahad midagi õppida, siis soovitaksin selle minema vistata ja mõne paarisaja-kroonise Zeniti muretseda.
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 06.07.2010 19:00:16 vasta tsitaadiga

TiQKapp kirjutas:
Max Powers kirjutas:

Panin spoileri alla.

Pane kasvõi 10 spoileri sisse aga pilt on ikkagi liiga lahmakas.

Tiri irfanview http://www.irfanview.com/ installi ära ja ava sellega pilt, siis image menüüst Resize/resample ja tee pilt näiteks 800x600px suuruseks ja salvesta

Spoiler Spoiler Spoiler

Piipz
HV veteran
Piipz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.07.2010 19:18:35 vasta tsitaadiga

Mina jälle ei suuda oma mamya kaamerat üles leida:
oli selline
Spoiler Spoiler Spoiler

aga vot pea ei võta, kus ta siin majas on. pööningule kastidesse sobrama pole veel jõudnud, oletan, et seal.
või on siis rotid ära söönud selle icon_sad.gif

P.S. Kes ei suuda pilte väiksemaks teha mingi tarkvaraga, juhe jookseb kokku, kuid kasutab näiteks outlook expressi, siis üks võimalus on valida parema hiireklikiga failid välja, panna "send to" ja "mail recepient", siis e-maili programm pakub ka võimaluse välja, need failid väiksemaks teha. kunagi kasutasime seda varianti, kui netti pääsemine maksis suurt raha ja ei olnud võimalik nii suuri faili üle gprs-i saata.

P.S.2 - mina natuke vaidlen jüriööle vastu (mitte paha pärast). Päris pull oleks sellise vana aparaadiga pilte klõpsida, igatahes etem, kui näiteks "lomograafia" vms. Igasuguseid huvitavaid "leide" võib õnnestuda.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
monty11
Kreisi kasutaja
monty11

sõnum 06.07.2010 20:04:50 vasta tsitaadiga

Hoo ... sellist Mamyat tahaks kohe endale icon_smile.gif Kui see pilt oleks minu kadunud varustusest, siis ma kangutaks sõraga lauad ka seinast.

Ja vaidleks sulle vastu ka, et selle pisikese kaameraga saadki lomograafia väärseid pilte teha.

Tule ja kiika minu fotomaailma.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 06.07.2010 20:16:29 vasta tsitaadiga

monty11 kirjutas:
Hoo ... sellist Mamyat tahaks kohe endale icon_smile.gif Kui see pilt oleks minu kadunud varustusest, siis ma kangutaks sõraga lauad ka seinast.

Ja vaidleks sulle vastu ka, et selle pisikese kaameraga saadki lomograafia väärseid pilte teha.

No okei, kaks ühe vastu - teie võitsite. Kuid ära ma ei raatsiks ikkagi visata icon_razz.gif
Üks vana mamyaga (välguga) tehtud pilt ka
http://www.fotokala.ee/baas.php?aktsioon=kategooriad&pilt=2380
Olin ise vist 15a või nooremgi (praegu törts üle 30). Ja pärast seda see kaamera kuhugile kaduski ;(
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
monty11
Kreisi kasutaja
monty11

sõnum 06.07.2010 21:35:13 vasta tsitaadiga

Ma pole midagi võitnud icon_cool.gif Lomograafia, kui seda teha osatakse, on ju väga lahe asi. Eks ise prooviks ka ära, mis juhtub, kui sellesse film sisse panna.

tagasi üles
TiQKapp
HV kasutaja
TiQKapp

sõnum 06.07.2010 22:30:13 vasta tsitaadiga

monty11 kirjutas:
Ma pole midagi võitnud icon_cool.gif Lomograafia, kui seda teha osatakse, on ju väga lahe asi. Eks ise prooviks ka ära, mis juhtub, kui sellesse film sisse panna.

jah panin filmi sisse,parajalt tüütu tegevus kuna puudub nii pime ruum sisi pidin vatiteki alla ronima sellise kuumusega.Eks ma klõpsin paar päeva ja siis kunaig ilmutan.Aga kas siis kui tahan must valgeid pean ostma spetsiaalse mustvalge filmi?
tagasi üles
monty11
Kreisi kasutaja
monty11

sõnum 07.07.2010 00:03:11 vasta tsitaadiga

Oot, mis ta kassette ei võtagi sisse? Kui ta ikka filmikassette sisse võtab, siis pole vaja pimedas möllata.

Jah, kui tahad mustvalgeid pilte, siis pead ikka mustvalge filmi võtma. Võimalusi on kaks, C41 ilmutuse film või käsiilmutuse film. Viimane on parem, aga selle pead laskma kusagil käsiilmutuses ära teha.

tagasi üles
Jüri Öö
HV kasutaja
Jüri Öö

sõnum 07.07.2010 00:09:32 vasta tsitaadiga

TiQKapp kirjutas:
monty11 kirjutas:

jah panin filmi sisse,parajalt tüütu tegevus kuna puudub nii pime ruum sisi pidin vatiteki alla ronima sellise kuumusega.Eks ma klõpsin paar päeva ja siis kunaig ilmutan.Aga kas siis kui tahan must valgeid pean ostma spetsiaalse mustvalge filmi?

Vatiteki alla pole minu teada vaja ronida. Sätid filmi paika, paned kaane kinni ja kerid edasi. Esimene säritus on ehk natuke "lõigatud", aga midagi erilist päevavalguses laadimisel kaduma ei lähe. Pildi värvid sõltuvad praktiliselt täielikult filmist, seega värvifilmiga teevad ka pool sajandit vanad aparaadid värvilisi pilte. Must-valgele filmile pildistamine on natuke keerulisem, sest film ja selle ilmutamine on mõnevõrra kallimad ja isegi kohta, kus seda ilmutatakse pole tänapäeval väga lihtne leida.
tagasi üles
KrisVr
HV Guru

sõnum 07.07.2010 00:13:39 vasta tsitaadiga

TiQKapp Umbes aasta tagasi leidsin kapist umbes samasuguse fotoka nagu sul pildil, arvatavasti isa oma. Fotoka kõrval oli ka mingi suur välguvärk mis käib, kui sinu pildi pealt vaadata, siis vasakul üleval kuidagi slide tehnikaga. Pärast kolimist ei teagi kus see sai, aga peaks üles otsima, see veel täitsa töötas.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 27
tagasi üles
monty11
Kreisi kasutaja
monty11

sõnum 07.07.2010 00:35:25 vasta tsitaadiga

Jüri Öö kirjutas:
Must-valgele filmile pildistamine on natuke keerulisem, sest film ja selle ilmutamine on mõnevõrra kallimad ja isegi kohta, kus seda ilmutatakse pole tänapäeval väga lihtne leida.

Nojah kui juba mustvalget teha, siis ikka pimikus ise varjutada/suurendada/möllata ja pärast tulemust albumist vaadata icon_smile.gif

Tallinnas teeb muidu käsiilmutust Fotomeister, seal saab ka lasta tulemuse sisse skaneerida ja plaadile või mälupulgale tõmmata. Isegi paberile lasevad nad sul selle filmilt kui vaja on.

tagasi üles
TiQKapp
HV kasutaja
TiQKapp

sõnum 07.07.2010 00:47:31 vasta tsitaadiga

DefXtreme kirjutas:
TiQKapp Umbes aasta tagasi leidsin kapist umbes samasuguse fotoka nagu sul pildil, arvatavasti isa oma. Fotoka kõrval oli ka mingi suur välguvärk mis käib, kui sinu pildi pealt vaadata, siis vasakul üleval kuidagi slide tehnikaga. Pärast kolimist ei teagi kus see sai, aga peaks üles otsima, see veel täitsa töötas.

Mul on oli kah see kuskil aga sellel on juhe taga niiet väga palju see liikuda ei lase.Enam poel sed aõpetaja sahtlis vist.Nii nüüd hakkasin selle fotoka setinguid vatama palju valikuid ie ole objektiivi küljes on üks ja isis taga on kah ei tea venekeeles.
tagasi üles
Jüri Öö
HV kasutaja
Jüri Öö

sõnum 08.07.2010 17:48:34 vasta tsitaadiga

TiQKapp kirjutas:
DefXtreme kirjutas:

Mul on oli kah see kuskil aga sellel on juhe taga niiet väga palju see liikuda ei lase.Enam poel sed aõpetaja sahtlis vist.Nii nüüd hakkasin selle fotoka setinguid vatama palju valikuid ie ole objektiivi küljes on üks ja isis taga on kah ei tea venekeeles.

Kõik mida keerata on vaja peaks asuma "objektiivil". Pealt keerad säriaja, numbrid 4-16 tähendavad ava ja ISO (gost) sätid samaks, mis filmi peal kirjas. Rohkem infot saad kirjutades Google'sse "Vilia", peaks olema sinu kaamera.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Antiik fotograafid.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.