Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
alfreedo
HV vaatleja
|
23.06.2010 10:48:39
VB ja VBA |
|
|
Tekkis vajadus Excelis VBA järgi aga ei saa kuidagi edasi!
Äkki keegi aitab algajal mõista protsessi käiku: s.t. mis programme on vaja ja kuidas avada ning jooksutada alljärgnevat koodijuppi:
http://www.vb6.us/files/VBPrograms/StringFuncs/String%20BIFs.zip
Hea oleks kui puust ja punaselt (English veel lonkab!).
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
wigry
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
alfreedo
HV vaatleja
|
24.06.2010 19:32:00
|
|
|
Tänud wigry.
Vba-ga Excelis olen juba tuttav mingil moel aga viidatud lehelt ei selgu kuidas avada (jooksutada) minu poolt viidatud .vb faili.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
wigry
HV vaatleja
|
24.06.2010 22:12:02
|
|
|
Sa ikka mõistad, et VB != VBA?
Ehk siis sul on vaja oma VB programm VBA-sse ümber progeda. Excel ja sõbrad tunnevad vaid VBA-d ning nii see ka jääb.
Ei ole küll vaadanud, aga sinu viidatud programmijupp vist püüab kasutada stringi funktsioone. VBA-s on kah stringi töötlus olemas ning selleks tutvu VBA API-ga mis erineb suht oluliselt VB API-st
|
|
tagasi üles |
|
 |
alfreedo
HV vaatleja
|
24.06.2010 23:45:33
|
|
|
Jah. Ma mõistan, et VB≠VBA.
Ma ei soovi antud juhul kasutada Excelit (ja tema funktsioone).
Soovin aru saada kuidas see programm töötab ehk mis programmiga käivitatakse seal fail Project1.VBP , et esile kutsuda Formtest.FRM jne.
viimati muutis alfreedo 25.06.2010 00:10:10, muudetud 1 kord |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
wigry
HV vaatleja
|
25.06.2010 00:09:47
|
|
|
Tegemist on Visual Basicu projektiga, ja käima saad Visual Studio Expressi VB-ga.
VB-s ma eriti kodus pole ja Visual Studiot kah installitud pole aga viskasin notepadiga pilgu peale. Esmamulje ütleb, et sisuline fail on vaid frmTest.frm, ülejäänud on projekt ja mingi workspace fail. FRM fail defineerib ära vormi, millel peal kolm nuppu - Clear, Close ja Try It.
Vajutades "Try It" nuppu, avaneb dialoog, kus palutakse sisestada string ja siis trükitakse välja suur hulk infot sisestatud stringi kohta. Et kuidas erinevad stringi funktsioonid toimivad rakendatuna sisestatud stringile.
Hea võimalus visuaalselt aru saada, mida mingi funktsioon teeb ilma manuaalist näpuga rida ajamata. Peaaegu vist kõikidel stringi funktsioonidel on ka VBA analoog vist olemas, nii et tee exceli macro, kuhu tõstad need print read ümber ja lase käima. Kõikidele anna sisendiks sama string ja iga ühe väljund pane näiteks eraldi lahtrisse. Saad teada kuidas stringi töötlus käib VBA-s
Vot, mida kõike on võimalik teada saada notepadiga ja ilma programmi kordagi käivitamata
|
|
tagasi üles |
|
 |
alfreedo
HV vaatleja
|
25.06.2010 00:38:11
|
|
|
Tänud.
Seda oligi vaja teada: Visual Studio Express.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|