praegune kellaaeg 20.06.2025 00:26:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vladimir
HV kasutaja

|
14.06.2010 19:57:22
Probleem kövakettaboksiga |
|
|
Terviseid,
/Hoiatus, järgneb eepiline koolikirjand, sünonüümikaga ja puha. Lühikokkuvöte - boks, mis peaks töötama nii SATA kui PATA ketastega töötab korralikult ainult PATA kettaga, aga konks selles, et köigil proovitud ketastel on voolutarve erinev, kusjuures PATA kettal köige väiksem./
Probleemist pikemalt - on üks Akasa Integral boks.Sai sinna topitud Hitachi SATA 320 GB ketas ja formaatima hakatud - esimene katse löppes veateatega, teisel katsel asi önnestus ja sai kohe ka 40 GB andmeid peale töstetud. Järgmise arvutisse ühendamise järel juhtus aga see, et ketast ei leitud, patuoinaks sai ketta 700 mA voolutarve, aga ei aidanud ka lisatoide ei teistest USB pesadest ega ka seinakontakti topitavast USB laadijast, löpuks, kui kompuuter ketta ära tundis, selgus, et müstiliselt on kadunud ketta MFT, k.a. backup. Andmeid taastama ei hakanud, kuna tegu oli suhteliselt ebaoluliste asjadega, mida taga ei nuta, ketas ise rändas rüperaali süsteemikettaks Fujitsu SATA asemele (ammu oli plaanis värske opsüsi install, aga selle tegemine on lugu omaette, mille protagonistiks on aeglasevöitu MP3 pleier ja antagonistiks poolpidune DVD-seade), ja elu on lill.
Fujitsu ketas (600 mA voolutarbega) koos kogu data, sh opsüsi installiga, rändas sinna samma boksi (enne said köige tähtsamad andmed ühe teise, töestatult töötava, välise 12 GB PATA ketta vahendusel Hitachile kopeeritud). Siis sai Fujitsu + Akasa kooslus raalile sappa lükatud - ainult USB-st toidet vöttes asi ei andnud tulemust, nii sai lisatoide seinakontakti käivast USB laadijast juurde. "Süler" leidis ketta kenasti üles, mingeid muid lugemis-kirjutamisoperatsioone ei teinud igaks juhuks, kui aga üritasin ketast "ohutult eemaldada", sain vastuseks veateate, et ketas on kasutuses ja eemaldada ei saa. Oh well, pisut hiljem lülitasin raali välja, viimane asi, mida nägin oli veateade, et Vinsooda ei suuda välise ketta MFT-d uuendada. Peale paari roppu söna proovisin ketast seejärel toppläpi süsteemikettana - buudib, andmed köik olemas, seekord joppas, elu on lill...
Kolmas vaatus - eelnevalt mainitud 12 GB PATA ketas, voolutarbega 500 mA, sai Akasa boksi topitud ja ilma igasuguse lisatoiteta läpakale järgi lükatud. Töötab nigu noor jumal, no problemo... Aga minu möistus on otsas - kas on tegu vigase SATA kontrolleriga või toiteprobleemiga, ja kui viimane, siis kas eraldi toitega USB hub oleks panaatseumiks? Enne kui küsite, kas garantii kehtib, siis kettakarp on üle aasta vana, nagu uus, siiani kasutuseta riiulis seisnud (ostsin, et proovida ühelt magnetit tunda saanud kettalt andmete kättesaamiseks, või siis vähemalt ketta formaatimiseks, pole vist vaja öelda, et eepilis-katastroofiline ikaldus) ja garantiidokumendid on kolimiste-koristamistega kurat teab kuhu sattunud. Teine kettakarp aga sobib vaid PATA ketastele.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
15.06.2010 09:37:28
|
|
|
Kurb lugu. Võiksid ka mainida, millist kontrollerikiipi kasutatakse.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
15.06.2010 13:14:36
|
|
|
Kiip on JM20337.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
15.06.2010 14:45:33
|
|
|
Seda kiruvad enamasti kõik, suuremat saasta vist polegi.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=5748768
Need universaalsed junnid on kõik selle baasil tehtud. Endal ei tunnista ka väikeseid IDE kettaid, ei pääse isegi ligi mitte.
Nii et pole see kontroller vigane midagi, see lihtsalt ongi selline tehtud.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
15.06.2010 18:03:45
|
|
|
OK, tänud kommentaari eest. 300.- eest, mis too poks kunagi maksis, ootaks küll pisut paremat kvaliteeti . Tegelikult panin esimseses postis lingiga mööda, karp on hoopissee, Ordis 335.- aga ega see asja muuda. Saab üldse maks. 300.- eest korralikku boksi SATA kettale?
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.06.2010 19:19:17
|
|
|
Vastan samasuguse "koolikirjandiga":
Ma vaatasin, et sellel boksil on ka eSATA ühendus olemas. See peaks paremini töötama, sest jääb vahelt ära see problemaatiline USB kettakontroller.
Ja kui bokside hinnast rääkida, siis ega 300 krooni eest midagi eriti oodata ei olegi. Ma pole nii odavat boksi müügil näinudki (aga ega ma pole ammu neid hindu jälginud ka). Mul on umbes 300-kroonine PATA/SATA adapter koos toiteplokiga ja ilma igasuguse boksita ning neid ka nagu eriti odavamalt ei liigu. Muide - ka see ei tööta päris vigadeta.
Kui praeguseid hindu Ordi hinnakirjast vaatan, siis Chronose ja Akasa tooted on täpselt samas hinnaklassis - kui Chronose toodete "kvaliteediga" kokku puutunud oled, siis peaks sisuliselt samad hinnad ütlema üsna palju ka Akasa oodatava kvaliteedi kohta.
3-4 aastat tagasi ostetud, samuti odavama otsa PATA-only kettaboksid olid 550 ja 650 krooni vahel, kusjuures odavam noname neist oli samuti totaalne rämps, mis praegu vedeleb kusagil muu mittetöötava kola hulgas. Teine oli korralikum - sundjahutusega ja puha, aga samuti tuntud säästutoodete tootja - Sweex toodang. Töötas enam-vähem korralikult, aga tegi ka aeg-ajalt trikke (loe - jooksis kinni), kui näiteks sai tehtud chkdsk /r. Nii et päris 100% kindlust, et sinna salvestatud andmed muutumatul kujul jälle kätte saab, ei olnud kunagi. Kasutasin seda vaid sneakerneti kaudu andmete transportimisel ja ei kustutanud originaalfaile enne, kui teises masinas failid sfv-ga üle kontrollitud.
Kui siia juurde lisada paar 150 kroonist Digitus PATA-USB kaablit, mis töötavad natuke kapriissemalt kui juba nimetatud PATA/SATA universaalne adapter, siis ei ole mul ühtegi SATA ega PATA USB kontrolleriga seadet, mille peale nii-öelda iga ilmaga kindel saaks olla.
Viimane ostetud kettaboksi-sarnane toode oli Akasa DuoDock, mis ostmisel maksis minu mäletamist mööda 540 raha. See on ka ainus ketta"boks", millega ma täiesti rahul olen ja seda sellepärast, et kasutan seda ainult eSATA kaudu. USB-d ei ole isegi proovinud mitte ja erilist kindlust ega lootust pole mul ka selle USB kontrolleri korrektse töötamise suhtes.
Ma ei oskagi sulle muud soovitada, kui üritada väliseid kettaid kasutada eSATA kaudu, sest see on ainus, mille peale saab enam-vähem kindel olla (jäävad ainult võimalikud kaablirikked muidugi). Läpakatele, millel eSATA tootja poolt välja toodud ei ole, on olemas Expresscard eSATA kontrollerid. Maksavad mitu raha muidugi.
Kui aga tahad ka edaspidi kettaid üle USB kasutada, siis peaks HV rahva käest lihtsalt küsima, et milliste boksidega neil probleeme vähem on olnud. 300-kroonist hinda igaks juhuks ei tasuks eelduseks nõuda.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
15.06.2010 19:20:06
|
|
|
Mul on 190 kroonine karp, millest kasutan ainult kontrollerit, et saaks suvalisi SATA kettaid kiirelt arvutile järgi lükata ning siiani on ainult üks ketas lisatoidet nõudnud, ehk siis ei käivitunud ühe USB juhtmega.
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
2 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.06.2010 19:30:26
|
|
|
Kuidas sellel kontrolleril vigadega on? Oled kettale täielikku veakontrolli teinud sellega (chkdsk võtmega /r)? Töötab see iga kord veatult või jookseb vahel kinni ka?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
15.06.2010 19:47:39
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Kuidas sellel kontrolleril vigadega on? Oled kettale täielikku veakontrolli teinud sellega (chkdsk võtmega /r)? Töötab see iga kord veatult või jookseb vahel kinni ka? |
Minul pole karp kokku jooksnud chkdsk tehes. Paar korda on vigase kettaga möllates ketta ära kaotanud, kuid USB juhe välja ja uuesti arvutile järgi ning toimetab jälle. Homme võin vaadata, millega täpsemalt tegu on...
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
2 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.06.2010 21:16:27
|
|
|
Njah, natuke vigaste ketaste ja vigaste failisüsteemidega ongi peamiselt need kokkujooksmise jamad, jah. Kuni kõik on korras, siis töötavad need USB kontrollerid enamasti korralikult siiski, aga kui on vaja veidi vigasel kettal failisüsteem ära parandada, siis on parem ketas otse masinasse (ehk eSATA otsa) ühendada.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
15.06.2010 21:21:23
|
|
|
mul ka nu**ib box :S alati esimese laksuga üles ei leiagi ketast.. siis mingi aja pärast viskab kirja: u must format to use this disk vms... siis ühendan uuesti ja siis hakkab tööle.. nüüd ei lähe enam üldse tööle.. kopp ees juba sellest.. nüüd SATA kaabliga emaplaadi külge kui midagi vaja :d
|
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|