Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  OEM tootjad ei saa oktoobrist enam Windows XP-d odavatele rüperaalidele märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 12.06.2010 23:21:50 vasta tsitaadiga

Niipalju 22rem2rkuseks, et esialgu plaaniti küll Win7-t Vista koopiana, kuid siis pandi see teooria seisma ja tehti Windows7-le hoopis uuem ja oluliselt v2iksem Kernel.

K6ige parem v6rdlus - jooksutada m6lemat a 6-10 aastat vanal masinal. Vistat ei suudeta yldse ringi vedada, Win 7 vurab, nagu loom...

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 12.06.2010 23:29:42 vasta tsitaadiga

djstallion, mida mina vähemalt silmas pean, on see, et nad mõlemad jooksevad ühe ja sama kerneli otsas ja kasutavad sama draiver modelit. Nende hingeelu on teisisõnu muutmatu. Kui sind huvitavad ja tõesti läheb korda iga pisiasi mis muutunud on (siis sellekohta on mul muuseas ka pikk ülevaade: http://www.battleit.eu/tag/ulevaade-windows-7/) siis ma olen sellest teadlik. Lihtsalt väikefirmadel pole selle järgi pasku vajadust.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

sõnum 12.06.2010 23:49:41 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
djstallion, mida mina vähemalt silmas pean, on see, et nad mõlemad jooksevad ühe ja sama kerneli otsas...

Sama kerneli otsas? Vista kasutab NT 6.0 kernelit, 7 aga NT 6.1 kernelit. Mis seal vahet, kõik üks ja sama NT kernel? bullshit

Tõepoolest, soovitaks sul esmalt Vista 5 aastat vanale kesklassi läpakale selga ajada ja vaadata, mis juhtub. Teadagi - kooma. Windows 7 jookseb vähemalt 1GB RAM olemasolul seevastu väga kenasti. Proovitud, katsetatud, kasutatud, aamen.

ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 12.06.2010 23:57:05 vasta tsitaadiga

Nõustun d3t jutuga... See, et paljud arvavad, et vista on s*tt, siis see oli küll jah algusaegadel, aga tänu SP2 välja tulekule on see kõvasti paranenud ja samaväärne win7'ga (välja arvataud pisikesed erinevused).

Aga XP kohapealt... Hea meel, et müük lõpetatakse, saabki klientidele win7't tutvustada.

djstallion, Aga miks sa pead 5 aastat vanale jamale vista selga ajama? Vista ja win7 on vähe uuematele mõeldud, mõtlen, et uuemale tehnoloogiale.
Mõtle, mis oli siis kui XP välja tuli. XP tahtis ka kõvemat rauda saada kui win98se.
Kommentaarid: 187 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 167
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 13.06.2010 11:29:58 vasta tsitaadiga

djstallion, kerge näide: Windows Internals Windows Vista ja Windows Server 2008 kohta katab 95& Windows 7 ja Windows Server 2008 R2.
tagasi üles
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

sõnum 13.06.2010 12:44:31 vasta tsitaadiga

ViskeRelv kirjutas:
djstallion, Aga miks sa pead 5 aastat vanale jamale vista selga ajama? Vista ja win7 on vähe uuematele mõeldud, mõtlen, et uuemale tehnoloogiale.

Aga milleks mõttetult targutada? Minu jutu mõte on see, et Windows 7 jookseb vaenam raua peal ideaalselt, Windows Vista mitte.

Lisaks pole ma seni saanud lugeda ühtegi mõjuvat ja ümberlükkamatut väidet, mis teeb Vista SP2 samaväärseks Windows 7-ga. Kindel on see, et SP2 on Vista kahtlemata oluliselt paremaks ja stabiilsemaks muutnud, kuid Windows 7-ga seda samastada ikkagi kuidagi ei saa. Pole mõtet soovitada proovimist, ma puutun erinevates arvutites Vistaga suhteliselt igapäevaselt kokku.

Kokkuvõttes on asi muutunud sujuvalt Vista vs 7 vaidluseks ja kaldunud esialgsest teemast ikka väga kõrvale. Seega lõpetuseks ja tagasi teemasse tulles - aeg minna auga väljateenitud vanaduspuhkusele, XP, mina sind taga nutma ei jää! icon_wink.gif

SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 14.06.2010 11:39:42 vasta tsitaadiga

djstallion kirjutas:
ViskeRelv kirjutas:

Aga milleks mõttetult targutada? Minu jutu mõte on see, et Windows 7 jookseb vaenam raua peal ideaalselt, Windows Vista mitte.

Lisaks pole ma seni saanud lugeda ühtegi mõjuvat ja ümberlükkamatut väidet, mis teeb Vista SP2 samaväärseks Windows 7-ga. Kindel on see, et SP2 on Vista kahtlemata oluliselt paremaks ja stabiilsemaks muutnud, kuid Windows 7-ga seda samastada ikkagi kuidagi ei saa. Pole mõtet soovitada proovimist, ma puutun erinevates arvutites Vistaga suhteliselt igapäevaselt kokku.

Kokkuvõttes on asi muutunud sujuvalt Vista vs 7 vaidluseks ja kaldunud esialgsest teemast ikka väga kõrvale. Seega lõpetuseks ja tagasi teemasse tulles - aeg minna auga väljateenitud vanaduspuhkusele, XP, mina sind taga nutma ei jää! icon_wink.gif

Ja kui paljud selle "vana raua" peal olevatest ostab endale sinna vista või win 7? Enamus win 7 on ikkagi uute masinatega ja mõned ka upgradedega (samuti oli ka vistaga). Miks peaks keegi 5 aastat vanale masinale ostma vista või win 7 peale?

Ning mis puutub vista teemasse, siis vistat oli vaja, kuna toimus üleminek 64biti peale!!! Ta sai VÄGA palju jama endale kaela ka riistvaratootjate süül, kes ei viitsinud treida 64bitiseid draivereid ja siis oli häda et asjad ei tööta. Eks ta alguses ka natuke toorelt ja kiirustades välja toodi, aga pool amadest viskaks riistvaatootjate süüks ning viimased aasta ja rohkemgi on vista olnud tõesti väga hea. Põdes oma lapsehaigused läbi ja sai töökorda.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 14.06.2010 14:31:13 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
.........
..... vistat oli vaja, kuna toimus üleminek 64biti peale!!! Ta sai VÄGA palju jama endale kaela ka riistvaratootjate süül, kes ei viitsinud treida 64bitiseid draivereid ja siis oli häda et asjad ei tööta. Eks ta alguses ka natuke toorelt ja kiirustades välja toodi, aga pool amadest viskaks riistvaatootjate süüks ning viimased aasta ja rohkemgi on vista olnud tõesti väga hea. Põdes oma lapsehaigused läbi ja sai töökorda.

Enne seda oli siiski tunduvalt parem WinXP 64-bit , mille laialdasemat kasutamist pidurdas samuti riistvara tootjate poolt 64bitiste draiverite mitte tegemine.
Vistale ja Win 7 pole siiani tehtud draivereid vanematele printeritele ja skanneritele, viimane juhtum HV`s oli seotud printer Minolta-QMS Pagepro 1100L draiverite toe puudumisega.
Antud teema on siiski odav arvutitest, kus kasutatakse põhiliselt Atom protsessoreid, selles vallas on ka need väljaütlemised igati täpsed: Jobs: Windows vajub unustusse ja protsessoritootja enda poolt: Inteli "Moorestown" Atom protsessor hülgas Windowsi

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 14.06.2010 14:48:36 vasta tsitaadiga

SurfData: OT: Sinus on ikka täiesti tunda LP. Arvutmüüja Hinge thumbs_up.gif - et on tore kuulutada 5 aastat vana masin "vanarauaks" ja samas vaikselt lootes, et tormatakse uut masinat ostma. icon_cool.gif

Aga vähemalt minuga saab Sul raske olema, kuna mul käib 5 aastat vana masin kohe kindlasti veel 5 aastat veel, enne kui ta nii moreelselt ära vananeb, et teda tuleks välja vahetada. Aga siis ostan ma uue arvuti juba koos Windows 8-ga. icon_cool.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 14.06.2010 15:02:41 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
SurfData kirjutas:
.........
..... vistat oli vaja, kuna toimus üleminek 64biti peale!!! Ta sai VÄGA palju jama endale kaela ka riistvaratootjate süül, kes ei viitsinud treida 64bitiseid draivereid ja siis oli häda et asjad ei tööta. Eks ta alguses ka natuke toorelt ja kiirustades välja toodi, aga pool amadest viskaks riistvaatootjate süüks ning viimased aasta ja rohkemgi on vista olnud tõesti väga hea. Põdes oma lapsehaigused läbi ja sai töökorda.

Enne seda oli siiski tunduvalt parem WinXP 64-bit , mille laialdasemat kasutamist pidurdas samuti riistvara tootjate poolt 64bitiste draiverite mitte tegemine.
Vistale ja Win 7 pole siiani tehtud draivereid vanematele printeritele ja skanneritele, viimane juhtum HV`s oli seotud printer Minolta-QMS Pagepro 1100L draiverite toe puudumisega.
Antud teema on siiski odav arvutitest, kus kasutatakse põhiliselt Atom protsessoreid, selles vallas on ka need väljaütlemised igati täpsed: Jobs: Windows vajub unustusse ja protsessoritootja enda poolt: Inteli "Moorestown" Atom protsessor hülgas Windowsi

Jah ma tean ka 64-bitisest XP-st, aga selle riistvaraline toetus oli 10x nigelam kui vistal ning seetõttu isegi ei viitsinud seda väga mainida icon_wink.gif Vanadele asjadele ei tehta draivereid spetsiaalselt. See on juba tootjate süü, kuna muidu ju inimesed ei ostaks uusi printereid jms, lihtsam on vanale mitte uusi draivereid pakkuda ja sundseisus klient peab valima kas ostab uue või on üldse ilma icon_sad.gif Atom arvutitel hakkab olema endiselt win7 (lippab piisavalt hästi nende peal) või mõni linuxi dist. Muidugi mida kangem atom, seda paremini lippab. Praegu on mõlemaid valikus piisavalt ja mis tootja millega pakub oleneb juba ka sellest, mis hinnaga MS-i käest litsentse saadakse ja kas viitsitakse jamada sellega. SUURED ülemaailmsed tootjad ei maksa litsentside eest 1000-2000.- nagu meie siin, nendele on hinnad seal 100-300 krooni kanti per litsents, kui sedagi.

/edit

tahanteada kirjutas:
SurfData: OT: Sinus on ikka täiesti tunda LP. Arvutmüüja Hinge thumbs_up.gif - et on tore kuulutada 5 aastat vana masin "vanarauaks" ja samas vaikselt lootes, et tormatakse uut masinat ostma. icon_cool.gif

Aga vähemalt minuga saab Sul raske olema, kuna mul käib 5 aastat vana masin kohe kindlasti veel 5 aastat veel, enne kui ta nii moreelselt ära vananeb, et teda tuleks välja vahetada. Aga siis ostan ma uue arvuti juba koos Windows 8-ga. icon_cool.gif

Vanaks rauaks nimetati seda üleval pool ning minul oli see jutumärkides. Inimesed ei torma alati uut masinat ostma, praegusel ajal pigem lapitakse vana icon_wink.gif Ega ma ise ka kogu aeg arvuteid ei vaheta, aga viimasel ajal olen enda isiklikku arvutit hakanud müüma siis, kui ta on ca 2,5 aastat vana, sest siis saan müües öelda veel et kõikidel juppidel on vähemalt pool aastat kuni 7,5 aastat garantiid alles. Nii on minul kui ka ostjal (kelleks on olnud mu tuttavad) turvalisem. Tööarvuti on praeguseks juba üle 5 aasta vana ja see läheb tõesti nüüd lähiajal vahetamisse, kuna hakkab liiga aeglaseks jääma kõikide asjade jaoks. Uus masin on varsti valmis, ootab veel office 2010 OEM müüki mis peaks sel nädalal algama icon_smile.gif Ehitatud perspektiiviga, et peaks samuti 5+ aastat vastu. Seega arvutite vastupidavus/kestvus sõltub ka milleks kasutatakse jms. Probleemiks ja vaidluseks siin üleval pool oli pigem see, et kõik kirusid vistat kui jama ta on, üritades seda oma 5 aastat vanale masinale peale panna. Praeguseks ajaks on vista juba päris hea, aga jah, win7 vastu ei saa miskit hetkel.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 14.06.2010 15:29:59 vasta tsitaadiga

Netbookidele on juba mõnda aega Windows 7 Starterit pakutud. ULCPC litsentsiga Windows XP Home on enamasti mingitel vanematel netbooki mudelitel. ma arvan, et pole suurem asi kaotus kui oktoobrist seda enam ei preinstallita. ise soovitaks kaaluda ka spetsiaalselt netbookidele tehtud Ubuntut, Ubuntu Netbook Edition, mis arvestab nende eripäradega (väike erkraani reso jne). thumbs_up.gif
http://www.ubuntu.com/netbook
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Bratac
HV kasutaja

sõnum 15.06.2010 11:24:41 vasta tsitaadiga

Minu teada on suurim Vista ja 7 erinevus selles, et ekraani composing ehk kokkupanek toimub 7's graafikakaardis, samas kui Vistas oli iga akna sisu tekstuurina masina põhimälus. Sellest tuli ka üüratu mäluvajadus, sest iga aken mis lahti oli vajas mälu akna tekstuuri hoidmiseks. Kusagil nägin võrdlust, kus oli mälukasutus erinevate akende arvu puhul Vistas ja 7's. Vista puhul oli graafik lineaarselt suurenev, samas kui 7's oli sisuliselt lame mälu kasutuse graafik mis peaaegu ei muutunud akende arvu kasvades.
Ma muidugi ei tea, äkki Vista SR-2 on parandanud selle probleemi...
Aga jah, tuttava normaalne poolteist aastat vana HP läpakas on ikka sigaaeglane Vistaga, samas kui dualbooditud WinXP all on kõik siuh-vilks kiire.

Ja veel on huvitav, et mis saab peale oktoobrit WGA'st ja Windows XP aktiveerimisest?
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.06.2010 13:00:05 vasta tsitaadiga

Bratac kirjutas:
Minu teada on suurim Vista ja 7 erinevus selles, et ekraani composing ehk kokkupanek toimub 7's graafikakaardis, samas kui Vistas oli iga akna sisu tekstuurina masina põhimälus. Sellest tuli ka üüratu mäluvajadus, sest iga aken mis lahti oli vajas mälu akna tekstuuri hoidmiseks. Kusagil nägin võrdlust, kus oli mälukasutus erinevate akende arvu puhul Vistas ja 7's. Vista puhul oli graafik lineaarselt suurenev, samas kui 7's oli sisuliselt lame mälu kasutuse graafik mis peaaegu ei muutunud akende arvu kasvades.
Aga jah, tuttava normaalne poolteist aastat vana HP läpakas on ikka sigaaeglane Vistaga, samas kui dualbooditud WinXP all on kõik siuh-vilks kiire.

Ja veel on huvitav, et mis saab peale oktoobrit WGA'st ja Windows XP aktiveerimisest?

Tegelikult Vistal hoiti akende sisu mõlemas - nii põhimälus kui ka VRAM-s(identsed koopiad)
Windows 7-l hoitakse ainult VRAM-s seega põhimälu vajadus on langenud icon_wink.gif

Vista SP2 kasutab minuteada ikka sama lahendust mitte Win7 lahendust.
Ja mis sellest aktiveerimisest saab?.Aktiveerimisserverid jäävad ju jooksma veel.Pole kursis aga ehk keegi teadjam oskab öelda mis on vanim windows mille ta on viimasel ajal aktiveerinud?
Need peaks ikka üsna kaua jooksma.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 24.06.2010 13:29:41 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
Bratac kirjutas:

Tegelikult Vistal hoiti akende sisu mõlemas - nii põhimälus kui ka VRAM-s(identsed koopiad)
Windows 7-l hoitakse ainult VRAM-s seega põhimälu vajadus on langenud icon_wink.gif

Ja mis sellest aktiveerimisest saab?.Aktiveerimisserverid jäävad ju jooksma veel.Pole kursis aga ehk keegi teadjam oskab öelda mis on vanim windows mille ta on viimasel ajal aktiveerinud?

Ei usu et aktiveerimine niipea kinni keeratakse...
Või siis suppordi lõpus lastakse välja patch, mis aktiveerimise ülearuseks muudab icon_rolleyes.gif

tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 29.06.2010 14:56:27 vasta tsitaadiga

Krt, viimast XP update'ide kogumikku vaadates võiks XP elueale ilusa punkti panna SP4. Jääks tulevikus suur hunnik uuendusi eraldi tõmbamata.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
DonNiger
HV Guru
DonNiger

sõnum 29.06.2010 15:11:07 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
Bratac kirjutas:

SP1 aastast 2002

Noname
HV Guru
Noname

sõnum 30.06.2010 01:07:30 vasta tsitaadiga

Jumal tänatud thumbs_up.gif thumbs_up.gif beer_yum.gif beer_yum.gif beer_yum.gif beer_yum.gif
tagasi üles
madd0g
HV veteran
madd0g

sõnum 31.07.2010 21:02:01 vasta tsitaadiga

Just windows 3,1. See on liiga ulmeline, et kõik kupatus on klaveri sees peale ekraani
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

sõnum 31.07.2010 21:57:05 vasta tsitaadiga

Tegemist lihtsalt järjekordse raharöövimisega PisiPehme poolt.

W7 starter on sama hinnaga mis XP home. Samas on Starteril toredad piirangud, nagu <=1gb ram. Korraga lahti kuni 3 erinevat programmi. Mitut monitori ei saa kasutada.(ehk välist molu). Taustapilti ei saa muuta icon_rolleyes.gif . Lisaks veel kõik ülejäänud piirangud mis W7 Home'il on. Lühidalt, üsna vägev kastraat.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 31.07.2010 23:54:24 vasta tsitaadiga

OMFG, tausta ei saa muuta icon_lol.gif kindlasti kräkk olemas sellele icon_wink.gif
Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 44
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 01.08.2010 01:17:58 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
OMFG, tausta ei saa muuta icon_lol.gif kindlasti kräkk olemas sellele icon_wink.gif

ASUS oma netbookidele, mis sellega shipitakse on lisanud näiteks vastava oma utika traysse icon_wink.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  OEM tootjad ei saa oktoobrist enam Windows XP-d odavatele rüperaalidele mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.