Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 146, 147, 148 ... 244, 245, 246  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest?
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg
38%
 38%  [ 171 ]
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen
13%
 13%  [ 62 ]
Pole läbinud ajateenistust
47%
 47%  [ 212 ]
hääli kokku : 445

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 10.06.2010 16:21:57 vasta tsitaadiga

Õiget juttu ju räägitakse icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 10.06.2010 16:29:38 vasta tsitaadiga

Fukiku kirjutas:
Detailidesse süüvides, mulle on mulje jäänud, et AK 4 on AK 4 ja muid variante temast saada ei ole (vähemalt kõiketeadva wikipedia andmetel). Küll on igasuguseid imelisi teleskoopkabade jms imevidinatega versioone olemas Heckler & Koch G3'est, mille litsentsi alusel toodetud derivaat AK 4 on.

AK4-st oli vähemalt 3 aastat tagasi üks ületuunitud versioon (kokkukäiv kaba, granaadiheitja, lambi, punatäppsihiku kms träniga) "prototüübina" liikvel.
plaanitud oli siiis olemasolevat vanaraualadu täiustada uue täishanke asemel
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 16:40:26 vasta tsitaadiga

-Kaivo- kirjutas:
Õiget juttu ju räägitakse icon_rolleyes.gif

Kus ma vastupidist väitsin ?
Lihtsalt huvitav , et HV relvaeksperte ja muidu sõjardeid täis ... tapmishimu või teiste vigastamishimu suur ? icon_smile.gif
Kust see huvi selliste asjade vastu tuleb ? Üldse meelestatus siin tiba imelik minu silmis - kõik sõja ja/või ajateenistusega seotud nagu oleks püha vms , kohe hüpatakse kraesse kui öelda et ajateenistus on ebavajalik või et peaks vabatahtlik olema jne .
Ei hakka mina vast kunagi aru saama sellest vaimustusest sõjaasjade ja -tegevuste üle ... ju siis pole ma õige eestlane ?
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 10.06.2010 16:44:35 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
...
Ei hakka mina vast kunagi aru saama sellest vaimustusest sõjaasjade ja -tegevuste üle ... ju siis pole ma õige eestlane ?

rivaalitsemine on üdini meeste teema ning relvad on üleoleku väljendamiseks. Kel jõud, sel sugu. Kui suudaks näituseks teha lobitööd, et aasta kunsttikkija saab maad ja mered ning nelja kuningriigi kaunimad tütred, oleks varsti kõigil aadamapoegadel niidi nõela taha ajamisest näpud villis
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 16:46:52 vasta tsitaadiga

Võiks arvata et tänapäevaühiskonnas saaks inimesed sellest jurast üle ... ju siis mitte . Ikka vaja end kõva mehena tunda , raisk .
Masendav lihtsalt . Aga mis teha . icon_lol.gif
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 10.06.2010 16:48:27 vasta tsitaadiga

Heineken, Sa alles paar kuud tagasi käisid siin trollimas. Palun ära hakka jälle pihta. icon_rolleyes.gif

Me oleme kõik aru saanud, et sulle ajateenistus jms ei meeldi ja ega keegi meist siin vist ei sunni ka sulle seda peale. Konkreetse teema lugemine vabatahtlik ja kui tahad saad teemat üldse ignoreerida, klikkides lehe allosas vasakul olevat ikooni

ref
Kreisi kasutaja

sõnum 10.06.2010 16:49:50 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
kõik sõja ja/või ajateenistusega seotud nagu oleks püha vms , kohe hüpatakse kraesse kui öelda et ajateenistus on ebavajalik või et peaks vabatahtlik olema jne .

Nagu ma järeldan, siis sa kaotaks hea meelega ajateenistuse.
Ehk argumenteerid asjalikult ? (ma ei loeks asjalikuks argumendiks seda, et nõme on, igav, mõttetu, ei oma kohta vms, ehk siis pikem ja asjasem arutlus, samuti oleks hea teada kas sa ise oled teenistuse läbinud või sinu info on sõpradelt)

Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 10.06.2010 16:51:26 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Võiks arvata et tänapäevaühiskonnas saaks inimesed sellest jurast üle ... ju siis mitte . Ikka vaja end kõva mehena tunda , raisk .
Masendav lihtsalt . Aga mis teha . icon_lol.gif
ot:
Täiesti juba sõjandusteemast kõrvale kaldudes - enda kõva mehena tundmine on minuarust oluline ühiskonda edasiviiv jõud. Konkurents tekitab ju arengut. Loomulikult on ka mõttetut kõvatamist palju ja isegi liiast, aga naabrist parem olemine on siiski see, mis meid on siiamaani toonud ja viib ka edasi.

tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 16:58:45 vasta tsitaadiga

Ise pole läbinud , info tuttavatelt .
Ära ei kaotaks vaid teeks vabatahtlikuks . Miks peaks inimene vabas riigis 8-11 kuuks sisuliselt vabaduse ära kaotama vastu tahtmist ? Kes tahavad , mingu , aga miks teisi ka vaja sinna tirida ? Teistes riikides selline asi toiminud ja miks ei võiks ka siin ( eestlased täpselt samamoodi inimesed nagu mujal riikides ) .
Mart352 kirjutas:
Heineken, Sa alles paar kuud tagasi käisid siin trollimas. Palun ära hakka jälle pihta. icon_rolleyes.gif

Miks mitte ? Aega ju kuidagi vaja sisustada . Sitt tuju ka pealekauba ja siinne "sõjardlikkus" ja kõvatamine ajavad lihtsalt närvi .
Tegelikult ma ei suuda selle vastu midagi teha , mingi sundlik vajadus aru saada mis kuradi pärast teised mingit ajuvaba arvamust omavad .
Fukiku, no ma mõtlengi selle all just nö kõvatamist icon_rolleyes.gif .
Ega ma polegi väitnud et minu arvamused vildakad või lollid ei või olla ... lihtsalt jääb mulle selgusetuks mis kuradi pärast inimesed peavad just sellised olema nagu on .
tsitaat:
Konkreetse teema lugemine vabatahtlik ja kui tahad saad teemat üldse ignoreerida, klikkides lehe allosas vasakul olevat ikooni

Aga kui ma kõik vastumeelsed teemad ära blokiks ja kõik teised ka nii teeks siis kaoksid ju vaidlused üldse ära ja kõigil oleks igav foorumit lugedes ...
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 10.06.2010 17:05:08 vasta tsitaadiga

Heineken, ära põe, popsu saad ka sõjaväes teha kui vajadus, ainult salaja thumbs_up.gif
MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 10.06.2010 17:06:03 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Lihtsalt huvitav , et HV relvaeksperte ja muidu sõjardeid täis ... tapmishimu või teiste vigastamishimu suur ?

Vaata asi on selline, et võibolla sinule meeldib rokkmuusika ja piiritus (puhtalt suvalised näited), keegi ei mõista sind hukka, pole viisakas ka teiste huvisid hukka mõista, sest nagu sa tead siis küürakat parandab ainult haud.
Ei suuda militaristid sind oma usku pöörata, samas pole sul võimalik militariste ka sõjanduse vihkajateks pöörata.

tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 17:06:27 vasta tsitaadiga

Ja hakkab pihta .
Ei imesta kui paar negatiivset profiili lendab või isegi AM , arvestades kui suured ajateenistuse pooldajad 90% kasutajaid siin on .
icon_lol.gif
Eks ma selle enda kaela tõmbasin ja vähemalt igavust peletab thumbs_up.gif .
MaitK, nojah , aga kust selline nö militaristlik maailmavaade tuleb ? Miks seda vaja ? Miks on inimesed sellised nagu nad on ? Ega tegelikult ma tean et kellegi mõtlemist ma muuta ei saa , pigem niisama trollin .

viimati muutis Heineken 10.06.2010 17:08:43, muudetud 1 kord
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 10.06.2010 17:07:01 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Ise pole läbinud , info tuttavatelt .
Ära ei kaotaks vaid teeks vabatahtlikuks . Miks peaks inimene vabas riigis 8-11 kuuks sisuliselt vabaduse ära kaotama vastu tahtmist ? Kes tahavad , mingu , aga miks teisi ka vaja sinna tirida ? Teistes riikides selline asi toiminud ja miks ei võiks ka siin ( eestlased täpselt samamoodi inimesed nagu mujal riikides ) .

Millises riigis ? Kuidas toiminud ?
Paar näidet (jah, ma teen oponentide eest argumenteerimist!)
Lätis on vaid palga armee, mehed kes kohal, omavad tõesti korralikku motivatsiooni ja kohati on päris asjased (võrreldav meie kaitse liiduga, ainult, et profim? tase).
Saksamaa - neil pole jah enam kohustuslikku ajateenistust, kuid selline SBK-d meenutav väljaõppe on mitmetes koolides kohustuslik (läbitakse sisuliselt sõjaline õpe - esmasp-reede korralikud drillitunnid ja siis aeg-ajalt metsalaager lisaks, distsipliin pole küll päris nii hea, kui meil, kuid õppe kvaliteet on sellise vormi juures isegi suht OK, oli au oma teenistuse sees ühe grupi noormeeste ja neiudega kokku puutuda ja tegelikult mulje jäi päris hea)

Ütleks taustaks nii palju, et enne ise ära käimist olin võrdlemisi KV ja ajateenistuse vastane, sai 11 kuud ära oldud (ei, ma ei jätkanud KV-s vaid tulin oma argitöösse tagasi) on suhtumine ja arvamus oluliselt paranenud.
Sõpradelt kuuldu põhjal oleks arvanud-eeldanud kordades hullemat ja mõttetumat asja, kui tegelikult oli. Sisuliselt tavaline elu - vaid veidi piiratum, raha taskus, söögile ei kulu, katus peakohal, riided seljas -> vaid ole ja käitu.
Pulli sai 100ga, n***i umbes sama palju, samas igapäeva elu on ju sisuliselt sama - on paremad päevad (edutatakse, tõstetakse palka) ja on halvemad päevad (neiu jalutab teise juurde, koondatakse jne).

Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 10.06.2010 17:13:45 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Tegelikult ma ei suuda selle vastu midagi teha , mingi sundlik vajadus aru saada mis kuradi pärast teised mingit ajuvaba arvamust omavad

Ega minagi aru saa miks mõnel teisel jälle minu arvates täiega ajuvaba arvamus.

aga nagu sa juba toiduteemas kirjutasid.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=5880981#5880981
Heineken kirjutas:
Erinevatel inimestel erinevad maitsed , mõnele tõesti maitsevad mõned asjad mis teisi öökima panevad ( või lihtsalt ei maitse ) .

kehtib see ka muudes asjades, mitte ainult toidu puhul.

Oma sitta tuju tuleks üritada kuskil mujal maandada.

Ideaalses maailmas meeldiks ilmselt kõigile kui sõdu, vaesust, nälga jms kohutvaid asju poleks.

viimati muutis Mart352 10.06.2010 17:15:04, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 51
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 10.06.2010 17:14:38 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Ja hakkab pihta .
Ei imesta kui paar negatiivset profiili lendab või isegi AM , arvestades kui suured ajateenistuse pooldajad 90% kasutajaid siin on .
icon_lol.gif
Eks ma selle enda kaela tõmbasin ja vähemalt igavust peletab thumbs_up.gif .
MaitK, nojah , aga kust selline nö militaristlik maailmavaade tuleb ? Miks seda vaja ? Miks on inimesed sellised nagu nad on ? Ega tegelikult ma tean et kellegi mõtlemist ma muuta ei saa , pigem niisama trollin .
Kas sinu arvates reaalselt tänapäevases maailmas oleks aktsepteeritav, et ühel riigil (antud juhul Eesti) poleks oma relvajõudusid?

Eesti suurusel riigil tundub üldisele ajateenistusele tuginev reservarmee kõige mõistlikum lahendus, piisavate struktuuride ülalpidamine elukutselise väena ei ole ju realistlik.

tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 17:16:48 vasta tsitaadiga

Polegi palgaarmeed välja käinud vaid vabatahtlikku ajateenistust . icon_wink.gif
Ja kui peakski nt Venemaa meile kallale tungima , mis lootust meil midagi selle vastu ära teha oleks ? Sisuliselt nullilähedane .
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 10.06.2010 17:20:34 vasta tsitaadiga

Aga me võtame endaga palju vaenlasi kaasa hevi.gif
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 10.06.2010 17:22:34 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Polegi palgaarmeed välja käinud vaid vabatahtlikku ajateenistust . icon_wink.gif
Ja kui peakski nt Venemaa meile kallale tungima , mis lootust meil midagi selle vastu ära teha oleks ? Sisuliselt nullilähedane .
Praeguse ühiskonna suhtumise juures ajateenistusse oleks vabatahtlik ajateenistus veel vähem efektiivne kui 100% palgaarmee, sest käputäis inimesi, kes teenistuse läbiks oleks ju väljaõppe tasemelt sama, mis praegu, aga kogus oleks kordades väiksem.

Minu arvates näed sa jätkuvalt asja ainult sellest vaatenurgast, et ajateenistus on paha ja sinu vaadete vastane vms, aga unustad ära reaalpoliitilise vajaduse oma riigi kaitsevõimet hoida ja arendada. Mis puutub Venemaa kallaletungi - ega reaalset vastupanu ilmselt tõesti me väga kaua ei suudaks osutada, aga tuua see põhjenduseks igasugusest vastupanust loobumiseks on ka nagu narr, kas sulle ei tundu? Laseme endast üle sõita ja isegi ei ürita vastu hakata?

tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 10.06.2010 17:25:10 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:

Millel su väide põhineb ? Russia Today propagandal ?
Oma rühmaga julgeks küll lahingusse minna ja teaks, et teeme seal päris korralikku põrgut vaenlasele... See, et meie relvastus on kohati Rootsis ja veel kusagil maha kantud reserv (igaks juhuks kui vaja peaks minema stiilis muretsetud varustus) ei tähenda veel, et see ei tööta või, et see halvasti töötaks.

Venemaal on tõesti paar täitsa asjast tehnilist vidinat, kuid üleüldine tase on 80ndate lõpuga seisma jäänud (või isegi alla käinud), kel isad/vanemad vennad (või lausa ise) vene väes teeninud peaks teadma sealset "taset" (muidugi olid mõned erandid, kuid üldpildis on ja oli vene armee tase võrdlemisi nigel - vaid lolli massi palju).

Ja palun, ära nüüd too Gruusia näidet kõrvale... Ei taha küll tublide grusiinide kohta pahasti öelda, kuid sõjalisel tasemel oleme me neist üle (pisike eneseuhkus peab ju siiski olema, või kuidas ?)

Lisaks on Põhja-Atlandi Alianss, kel on kohustus meid kaitsta (nagu meil on kohustus anda oma panus alianssi töösse).

Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 17:26:38 vasta tsitaadiga

Pigem miks üldse jaurata vaid parem kuhugi sellisesse kohta kolida kus sellist ohtlikku naabrit ei ole ... aga jah eks need minu enda vaated ja siin teemas enda vaadete avaldamine on pahapaha .
Ja ref - vene armee on lihtsalt suurem ... KORDADES .
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 10.06.2010 17:27:14 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Pigem miks üldse jaurata vaid parem kuhugi sellisesse kohta kolida kus sellist ohtlikku naabrit ei ole ... aga jah eks need minu enda vaated ja siin teemas enda vaadete avaldamine on pahapaha .

No tegelikult käitud sa ise ju suuresti nii, nagu väidad teisi käituvat...

Keeldud aru saamast, et teiste pooldavad vaated omavad ka kohta, nutad, et keegi ei poolda sinu vaatenurka.... Kas see pole mitte "tiba" kahepalgeline või lausa negatiivse suunaga ?

EDIT:
Heineken kirjutas:

Ja mis siis ?
1918-1920 kütsime tüüpidele niimoodi tuule alla, et joosti võimalikult kiirelt eest ära (Eesti meestel olid sisuliselt kepid ja mõned kuulid abiks, kuid motivatsioon, võitlustahe ja eesmärk olid suured)
1944 (sinimäed) oli sisuliselt sama seis, mis Vabadussõjas, kordades suurem punaarmee vastas, kuid kaotused Eesti Leegioni (ja teiste siin poolel võidelnud üksustes) olid kordades väiksemad... Punaarmeed hoiti päris pikalt ja veriselt kinni...

Suurus ei määra kõike, tõsi, inimjõud on oluline (justnimelt seetõttu on meil ka reservarmee, vajadusel saaks paarkümmend kuni sada tuhat võitlejat püssi alla ja siis oleks juba numbrid paremad, või mis?), kuid oskused, motivatsioon ja kaitsetahe on need, mis määravad väga paljut. (Ei viitsi siinkohal hakata ajaloolisi näiteid muude rahvuste kohapealt tooma, ajaloos on korduvalt suurem armee tagasi tõrjutud, kuna kohalikel oli lihtsalt asjasem eesmärk).

viimati muutis ref 10.06.2010 17:31:49, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 17:30:29 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:

Ega ma polegi väitnud et minu arvamused vildakad või lollid ei või olla ...

Ma lihtsalt pessimistlik ja imelik oma loomuselt .

Mu asja point lihtsalt on see et indiviidi vaatest ei ole see ajateenistus midagi nii ülihead jms .
Ja samuti kogu see sõjardlikkuse ja kõvatamise teema .
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 10.06.2010 17:33:33 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Suurus alati ei pruugi võita. Seda esiteks. Teiseks, reaalse Eesti vastu suunatud rünnaku korral kasutatakse ikkagi seda ressurssi, mis on baltikumi regioonis, mitte kogu absoluutarvudes eksisteerivat Vene Föderatsiooni kahuriliha.
tsitaat:
Mu asja point lihtsalt on see et indiviidi vaatest ei ole see ajateenistus midagi nii ülihead jms .
Ja samuti kogu see sõjardlikkuse ja kõvatamise teema .
Ega ajateenistus ei olegi ülihea, aga ta on vajalik Eesti riigile suuremas plaanis. Alati ei saa individualistlikult oma mätta otsas karjuda, et mul peab kõik kõige parem olema - mingit ohvrit peaks igaüks olema valmis ka ühiskonna heaolu nimel tooma. Samas kuskil sa juba ka ütlesid, et peaks ära kolima siit, et kurja naabrit külje all poleks - sealt võib hea tahtmise korral ka ühtteist sinu suhtumisest Eesti riigi kohta välja lugeda.

Siiralt vabandan, kui eelnevaga sind isiklikult solvasin, Heineken, aga pidasin vajalikuks seda öelda.

tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 10.06.2010 18:00:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:

tapmishimu või teiste vigastamishimu suur ?

Kanepit kakutakse, sest sõltuvuse himu on nii suur. Kust tuleb küll arusaam, et kui meeldivad relvad, siis meeldib kohe ka inimesi/loomi tappa? Ma ei varja, et ma olen lummatud relvadest ja tõesti meeldib tulistada märklaudu/objekte, mitte et nüüd tahaksin kedagi maha lasta vms.

Eestis on palju metsasid, mingite hiigelsuurte armeegruppidega ei saada sa midagi korda nagu mingil lagedal Kurski kaarel. Partisanisõda toimub metsas, kus väike ootav varitsusegrupp suudab väga palju korda saata.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Terror
HV veteran
Terror

sõnum 10.06.2010 18:42:43 vasta tsitaadiga

ref kirjutas:
Heineken kirjutas:

No tegelikult käitud sa ise ju suuresti nii, nagu väidad teisi käituvat...

Keeldud aru saamast, et teiste pooldavad vaated omavad ka kohta, nutad, et keegi ei poolda sinu vaatenurka.... Kas see pole mitte "tiba" kahepalgeline või lausa negatiivse suunaga ?

EDIT:
Heineken kirjutas:

Ja mis siis ?
1918-1920 kütsime tüüpidele niimoodi tuule alla, et joosti võimalikult kiirelt eest ära (Eesti meestel olid sisuliselt kepid ja mõned kuulid abiks, kuid motivatsioon, võitlustahe ja eesmärk olid suured)
1944 (sinimäed) oli sisuliselt sama seis, mis Vabadussõjas, kordades suurem punaarmee vastas, kuid kaotused Eesti Leegioni (ja teiste siin poolel võidelnud üksustes) olid kordades väiksemad... Punaarmeed hoiti päris pikalt ja veriselt kinni...

Suurus ei määra kõike, tõsi, inimjõud on oluline (justnimelt seetõttu on meil ka reservarmee, vajadusel saaks paarkümmend kuni sada tuhat võitlejat püssi alla ja siis oleks juba numbrid paremad, või mis?), kuid oskused, motivatsioon ja kaitsetahe on need, mis määravad väga paljut. (Ei viitsi siinkohal hakata ajaloolisi näiteid muude rahvuste kohapealt tooma, ajaloos on korduvalt suurem armee tagasi tõrjutud, kuna kohalikel oli lihtsalt asjasem eesmärk).

1944 hoidis Vene soomust edasi tungimast ikka Sakslaste rasketehnika mitte Eesti meeste võitlustahe (loe: tahtest üksi on vähe kasu).
Eesti põhilise probleemina näen ma riigi väikest pindala, see, et Venelastel rohkem mehi on võtta ei mängi nii suurt rolli. Ega Putin ei ütle, et nüüd on teist seal kopp ees ning kuu aja pärast tulevad tankid üle Narva silla. Asi käib ikka nii, et sõjaline operatsioon valmistatakse ette, provotseeritakse mingi konflikt mis nö õigustaks sissetungi ning järgmine hetk ongi 50k Venelast üle piiri vajunud. Mitme tunni sõit siis nüüd Narvast Tln'sse on icon_lol.gif
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 91
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 10.06.2010 18:52:20 vasta tsitaadiga

AK kehv omadus ma mäletan oli, et salve mahub ainult 20 padrunit icon_sad.gif
Meie patis (tagalas) õnnestus näha ühte kokkupandava kabaga ja optikaga AK-4ja...
AK hea omadus, et ta on täpsem kui Galil, vähemalt minu oma oli icon_razz.gif
Ja kuuli ei mõjuta nii palju välistegurid nagu näiteks tuul...

tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 19:00:54 vasta tsitaadiga

heretic666, endiselt arvad et tegu sõltuvusega ... nujah .
Mõistus pole ikka omateha icon_razz.gif .
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 10.06.2010 19:07:25 vasta tsitaadiga

Heineken, endiselt arvad, et relvafanatile meeldib ka inimesi küttida.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 19:11:12 vasta tsitaadiga

Vägisi mulje jääb küll selline mõnikord .
tagasi üles
Mihkel^^
HV kasutaja
Mihkel^^

sõnum 10.06.2010 19:14:50 vasta tsitaadiga

kellele meeldib selline action iraqis sõduritega, soovitan teil vaadata filmi nagu "Green zone" väga hea film on! soovitan

viimati muutis Mihkel^^ 10.06.2010 19:16:03, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 35
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 10.06.2010 19:15:33 vasta tsitaadiga

vaata vähem filme icon_wink.gif
Sina kui narkar ei käi ju teisi süstlaga torkimas ?icon_biggrin.gif
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 19:17:53 vasta tsitaadiga

Mis kuradi narkar ? Ja kanepit ei süstita .
Ja ei oma tegevustega ma teistele halba ei tee .
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 10.06.2010 19:18:56 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Mis kuradi narkar ? Ja kanepit ei süstita .
Ja ei oma tegevustega ma teistele halba ei tee .

hipi? icon_razz.gif

eesti kaitsevägi ongi pmtlst vabatahtlik, kui väga tahad, siis on võimalik ilusasti ära viilida...

tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 19:23:24 vasta tsitaadiga

Midagi sinnakanti jah .
Ei no kindlasti annab ära viilida aga see lihtsalt läheb vaba riigi olemusega vastuollu kui selline asi kohustuslik . Sisuliselt on tegemist 8-11 kuulise orjusega . icon_rolleyes.gif
tagasi üles
ReinZ
HV kasutaja
ReinZ

sõnum 10.06.2010 19:24:13 vasta tsitaadiga

kuule Heineken, keegi ei ole sundinud sind arvama teisiti, võid täitsa vabalt oma arvamust avaldada aga oma väiteid võiks ka väheke argumenteerida.
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 10.06.2010 19:26:38 vasta tsitaadiga

ära küsi mida riik saab teha sinu jaoks, küsi mida sina saad teha riigi jaoks icon_razz.gif

mis sa arvad, et kui reaalset ohtu poleks siis riik hoiaks üleval nii kulukat asja nagu kaitsevägi, parema meelega suurendataks kaitseväe eelarve ulatuses oma palku...

aga ju siis ikkagi on vaja, ilma relvata ma küll sissetungijale vastu ei hakkaks icon_biggrin.gif

pealegi, on võimalik täiesti seaduse ulatuses ära viilida, nii, et sa ei satu vastuollu ühegi seadusega.
Võib-olla pead ainult natuke jama ajama, aga seda teevad nagunii kõik icon_razz.gif

viimati muutis mTim 10.06.2010 19:29:39, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 19:26:47 vasta tsitaadiga

Mis siin enam argumenteerida , enda arvamused ja nende põhjused olen omaarust siin juba (vähemalt mingi hetk) kirja pannud .
tagasi üles
ReinZ
HV kasutaja
ReinZ

sõnum 10.06.2010 19:29:50 vasta tsitaadiga

ära unusta et kodanikuõigustega kaasnevad ka kohustused
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 10.06.2010 19:32:37 vasta tsitaadiga

ReinZ kirjutas:
ära unusta et kodanikuõigustega kaasnevad ka kohustused

justjust, ja need pole sugugi väikesed õigused. Esimese pauguga muidugi ei tule ühtegi meelde aga kui mõtlema hakkad siis neid ikka on...
Õigus saada arstiabi, kooli jne

tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 20:11:09 vasta tsitaadiga

Kohustused mida normaalsemates/inimlikes riikides ei ole ... ei nojah .
Vähemalt sai paar tundi täna ära sisustatud , aitäh vaidluse eest kõigile thumbs_up.gif .
tagasi üles
Rudolf112
Kreisi kasutaja
Rudolf112

sõnum 10.06.2010 20:26:15 vasta tsitaadiga

Aitäh huvitava lugemise eest sullegi! Masendav tekst iseenesest. Mulle isiklikult meeldis kõige rohkem Heineken'i tegevuskava Venemaa rünnaku korral. thumbs_up.gif Millal siis plaanis ära kolida on siit noormehi orjastavast EV'st? icon_wink.gif
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 20:30:48 vasta tsitaadiga

Masendav kindlasti - eks paljud asjad elus on masendavad .
Kolin ära siis kui võimalus tekib ( usu või mitte , aga mitte ajateenistuse pärast icon_lol.gif , lihtsalt niiväga ei meeldi Eesti ega enamik siinseid inimesi , ei ole mina eriti patriootlik inimene , ega ka kuigi inimesemoodi inimene icon_biggrin.gif ) .
tagasi üles
fic
HV kasutaja
fic

sõnum 10.06.2010 20:48:09 vasta tsitaadiga

Heineken on lihtsalt noor, ega tahagi jagada maailmaasju. Täpselt selline emmeissi poja tunne temast jäänud.
Mis vahet sel on, kas suurem või mitte. Vaadates sealsed "väljaõpet" on eesti armee lihtsalt tugevam ... KORDADES.
Mõtle natukene enda mätta peale kõrvale, anna oma panus riigile. Iga mees käigu sõjaväes ära ning kui ei kannata käia, siis pole mees. Kuidas naine saab kunagi Su peale kindel olla, et seisad terve elu tema eest ja kõrval kui Sa isegi 8/11 kuu pärast vingud. Osasid asju Sina ei saa muuta, selle on teinud Sinust palju targemad inimesed, ära jäta endast lolli viriseja muljet, kes millegagi hakkama ei saa.
Varemgi selliseid vendi nähtud, käivad ära ja jäävad kaadriks.

Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 20:53:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:
ära jäta endast lolli viriseja muljet, kes millegagi hakkama ei saa.

Aga kes on öelnud et ma selline ei olegi ? Aga kisub teemast kõrvale ... icon_smile.gif
Mingi emmeissipoeg ma siiski ei ole , lihtsalt selline arusaam vabast riigist et ei tohi inimesi sundima midagi tegema vastu tahtmist doh.gif . Ju siis vabadust kui sellist ei olegi päris olemas .
Eks see ongi see kõrri kargamine , küll natuke varjatud kujul . Mis teha , oligi oodata .
tagasi üles
peab meeldima.
Kreisi kasutaja
peab meeldima.

sõnum 10.06.2010 20:55:06 vasta tsitaadiga

Loen ja irvitan siin, lahedad eelarvamused on kõigil kõigist icon_lol.gif thumbs_up.gif
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 20:57:00 vasta tsitaadiga

kalevipoeg kirjutas:
Loen ja irvitan siin, lahedad eelarvamused on kõigil kõigist icon_lol.gif thumbs_up.gif

Väga hea , siis polegi pool päeva mul raisku läinud thumbs_up.gif .
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 10.06.2010 21:10:12 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
kalevipoeg kirjutas:

Väga hea , siis polegi pool päeva mul raisku läinud thumbs_up.gif .

ükski diskussioon pole asjata.
ja nüüd vuta-vuta autopedesid peetima!
tagasi üles
mixxer
Kreisi kasutaja
mixxer

sõnum 10.06.2010 21:38:13 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Mis siin enam argumenteerida , enda arvamused ja nende põhjused olen omaarust siin juba (vähemalt mingi hetk) kirja pannud .

Ei saa mina aru mida sa siis enam tõmbled. Tore, me teame mida sa arvad. Sind ei pöörata teise usku - ära hakka ka teiste kallal hädaldama.
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 107
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 21:50:36 vasta tsitaadiga

mixxer, sa ei jaga matsu icon_exclaim.gif
Asi oli rohkem aja surnuks löömises kui milleski muus .
tagasi üles
Go Kane!
HV Guru
Go Kane!

sõnum 10.06.2010 22:23:12 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
mixxer, sa ei jaga matsu icon_exclaim.gif
Asi oli rohkem aja surnuks löömises kui milleski muus .

Nõustun sinu arvamusega nii mõneski asjas icon_wink.gif Ise mõtlen samamoodi aga ilmselt pole siin teemas seda joru ajada icon_smile.gif

viimati muutis Go Kane! 10.06.2010 23:18:25, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 1842 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1345
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 146, 147, 148 ... 244, 245, 246  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.