Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 291, 292, 293 ... 490, 491, 492  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest?
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg
38%
 38%  [ 171 ]
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen
13%
 13%  [ 62 ]
Pole läbinud ajateenistust
47%
 47%  [ 212 ]
hääli kokku : 445

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
heretic666
HV Guru
heretic666

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.06.2010 08:15:55 vasta tsitaadiga

tsitaat:

galil igatahes parem kui aer AK

Pff, hääkülh, vibu ikka etem kui hernepüss.

Maitse asi, ent ise eelistaksin iga kell H&K G3 thumbs_up.gif .
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mixxer
Kreisi kasutaja
mixxer

sõnum 10.06.2010 09:45:09 vasta tsitaadiga

Kellele ema, kellele tütar icon_biggrin.gif
Ise pooldan Galili. Tohutult mugavam ja kiirem käsitseda.
Lasknud olen mõlemiga normaalseid tulemusi.
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 106
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 10.06.2010 10:45:25 vasta tsitaadiga

08/09 jooksin AK-4'ga ringi - tüütult suur ja raske relv oli. Potjomkini tegemise mõttes jagati enne paraadi meile ajutiselt Galil AR'id kätte, millega me saime ainult taktikapõllul põrkamas käia ja üksjagu puhastada, aga juba selle baasil tundus, et on asisem relv kui AK-4. Lasta kahjuks ei saanud. :/

Suhteliselt militaarteemade võhikuna ütleks siiski, et minu arvates võiks erialaväeosades olla teenistusrelvaks Galil - ta on väiksem ja kergem ning ei sega põhitegevust nii palju kui vana hea rootsi mõla. Tulejõud pole meie jaoks ju nigunii primaarne, tegemist on rohkem enesekaitserelvaga olukordade jaoks, mida ideaalsituatsioonis kunagi ette ei tulegi icon_smile.gif Jalaväelaste puhul on ehk suurem kaliiber ja sellest tulenevad eelised rohkem olulised.

tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 10.06.2010 11:29:00 vasta tsitaadiga

clm kirjutas:
Virus sai korra varustuse kontroll tehtud õues. KOGU kapi sisu välja mantli peale laiali. Nimekirja järgi kontrolliti üle.

see kapi sisu on ju lumme k*sta..
meil käis asi tihtipeale koos kapi ja muu mööbliga..
ehk siis vead kogu toa sisustuse neljandalt korruselt riviplatsile, näitad ette ja vead üles tagasi
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 10.06.2010 11:34:56 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
clm kirjutas:
Virus sai korra varustuse kontroll tehtud õues. KOGU kapi sisu välja mantli peale laiali. Nimekirja järgi kontrolliti üle.

see kapi sisu on ju lumme k*sta..
meil käis asi tihtipeale koos kapi ja muu mööbliga..
ehk siis vead kogu toa sisustuse neljandalt korruselt riviplatsile, näitad ette ja vead üles tagasi

ja te peate seda normaalseks ning kaitsevõime tugevdamiseks vajalikuks väljaõppe osaks? icon_cool.gif
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
eastsider
HV kasutaja
eastsider

sõnum 10.06.2010 11:53:58 vasta tsitaadiga

Fukiku kirjutas:
Suhteliselt militaarteemade võhikuna ütleks siiski, et minu arvates võiks erialaväeosades olla teenistusrelvaks Galil - ta on väiksem ja kergem ning ei sega põhitegevust nii palju kui vana hea rootsi mõla. Tulejõud pole meie jaoks ju nigunii primaarne, tegemist on rohkem enesekaitserelvaga olukordade jaoks, mida ideaalsituatsioonis kunagi ette ei tulegi icon_smile.gif Jalaväelaste puhul on ehk suurem kaliiber ja sellest tulenevad eelised rohkem olulised.

5.56 kaliiber on täiesti piisav jah, automaati kasutatakse enamasti elavjõu vastu ja mingit otseset eelist 7.62 seejuures ei anna, 5.56 tapab täpselt samamoodi. Meil olid ka galilid ja mul esines kogu ajateenistuse jookusul vist 2-3 tõrget paukmoonaga ja mitte kordagi teravmoonaga.

Me õnneks ei pidanud vist kordagi oma tavaari välja vedama, kõik varustusekontrollid, mis olid, toimusid koridoris.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
Lauri0112
HV veteran
Lauri0112

sõnum 10.06.2010 11:54:26 vasta tsitaadiga

Mul ei esinenud ak4 mitte ühtegi tõrget. Ei terava ega pauk moonaga. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
eastsider
HV kasutaja
eastsider

sõnum 10.06.2010 11:56:05 vasta tsitaadiga

Mul nägi kompensaator ka väga eelajalooline välja muidugi, ilmselt oli selles asi icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 10.06.2010 12:08:38 vasta tsitaadiga

eastsider kirjutas:
Fukiku kirjutas:

5.56 kaliiber on täiesti piisav jah, automaati kasutatakse enamasti elavjõu vastu ja mingit otseset eelist 7.62 seejuures ei anna, 5.56 tapab täpselt samamoodi. Meil olid ka galilid ja mul esines kogu ajateenistuse jookusul vist 2-3 tõrget paukmoonaga ja mitte kordagi teravmoonaga.

Me õnneks ei pidanud vist kordagi oma tavaari välja vedama, kõik varustusekontrollid, mis olid, toimusid koridoris.

7.62 lööb su jalust maha, kui pihta saad. Kohese vastupanu võimalus sisuliselt nullitud.
5.56 saad kiiremat ja täpsemat tuld anda. + väsitab vähem.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
crypto
Kreisi kasutaja
crypto

sõnum 10.06.2010 13:40:54 vasta tsitaadiga

5.56 probleem ei ole mitte laskekaugus või täpsus. Probleem on just tapvusega, sest kuulil pole enam energiat, et tabamusel külg ette keerata ja puruneda. Mitte et kuul kaugemal üldse enam ei tapaks. Tapab ikka, kui südant või aju tabab, kuid jämedam ja raskem 7.62mm kuul teeb sama ka muid organeid tabades. Tänu suuremale ristlõikele on organitele ülekantav energia lihtsalt märgatavalt suurem. 5.56mm mis külge ette ei pööra, pole aga palju enam väärt, kui 5.6mm sportpüssi kuul.
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 10.06.2010 13:47:38 vasta tsitaadiga

Minu küsimus on aga ikkagi selles, et kas erialaväeosadel (nt. suurtükivägi isikliku kogemuse põhjal) on seda tulejõudu vaja, kui enamus ajast on relv kas seljal ja jääb igale poole kinni koguaeg oma suuruse (AK4 meetrise pikkusega vs kokkupandud kabaga Galil AR 74cm) tõttu või koos ülejäänud meeskonna relvade ja rakmetega kuskil hunnikus? Pigem oleks siiski ju seal kohal olulisem mugavus põhiülesande sooritamiseks, mitte kujutada ennast jalaväesõjarditeks, kes me nigunii ei ole, sest väljaõpet pole vastavat.

Kui siit teemat edasi laiendada, siis enda näitel tekkis ka mul küsimus, miks ma pean suurtükiväelasena kandma koguaeg kaasas täisrakmeid? Oma töökohale ma puhtfüüsiliselt rakmetega koos ei mahtunud, mingisuguse häireolukorra puhul läks aga hulk väärtuslikku aega kaduma selleks, et autost välja saada ja hakata oma rakmeid ülejäänud seltskonna rakmete hulgast väljasorteerima-selga ajama. Oma ütlemata targa peaga oleks ma endal küll parema meelega modifitseerinud rakmed selliseks, et alles oleks jäänud vaid salvetaskud ja gaasimaskitasku. Oleks olnud võimalik rakmetega teha oma tööd, kui ka omada koguaeg laskemoona/ABK-varustust käeulatuses. Kateloki haaramine ju ei toimu enamasti häireolukorras - seda ma võin haagisest ka otsima minna.

Aga, kuna pole elukutseline sõjard ega isegi mitte hobikorras militarist, siis kindlasti saavad eksperdid mu ideed nüüd maha materdada. icon_smile.gif

tagasi üles
MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 10.06.2010 13:53:46 vasta tsitaadiga

crypto, aga mõtle sedapidi siis, et kasulikum ongi vastast vigastada, mitte tappa. Langenuga ei pea kohe antud ajahetkel edasi tegelema, kuid ühe haavatu evakueerimiseks läheb vaja minimaalselt ühte inimest, reaalsem variant on aga 4 või rohkem. Evakueerimist tule all peab ju katma ka. Kumb sulle tundub kasulikum, kui sa oled vastase positsioone ründamas, kas see, et vastase kaitses on üks mees puudu, või on sealt puudu pooljagu? Mõtlemisainet natuke.

E: Aga te ülematele ei teinud ettepanekuid selles osas, et komplekteerida oma lahinguvarustus vastavalt ülesandele? Mõistlik on, kui kaasas on vesi, laskemoon ja gaasimask, suure TBK ohu korral ka kileülikond. Muud asjad on lihtsalt head.

tagasi üles
Popp
Kreisi kasutaja
Popp

sõnum 10.06.2010 14:26:54 vasta tsitaadiga

Mul oli enamus ajast asjad rakmetest väljas. Gaasimask, vihmaülikond, katelok
Oluliseks pidasin ainult vett, salvetaskuid, telkmantlit. Muud ei ole vaja kiirelt kätte saada (gaasimask jah kui tahame natuke reaalsemaid sõjamänge)
Rõhutan, et see oli ainult minu teenistusülesannete täitmisel niimoodi
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
Terror
HV veteran
Terror

sõnum 10.06.2010 14:30:28 vasta tsitaadiga

Lapsepõlves oleme me vist liiga palju Rambo filme vaadanud, kus alla .50 cal (12,7mm) moonaga relva ei tunnistatud. 5,56mm moona efektiivne laskekaugus võib ju jääb 400m juurde, kuid kaugemale pole lasta ju vajagi (loe: pole mõtet kuule raisata kuna ilma optikata pole selle maa peal suht midagi teha). 5,56 point on aga see, et ta on odavam ning kergem. Seda saab pmst 2x rohkem kaasa võtta ning ütkeks, et just see makes all the difference, kuna laskemoon ei kasva puuotsas ega ei jookse ka keegi sul laskemoonakäruga selja taga.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 91
tagasi üles
Matti
HV veteran
Matti

sõnum 10.06.2010 14:33:52 vasta tsitaadiga

Popp kirjutas:
Mul oli enamus ajast asjad rakmetest väljas. Gaasimask, vihmaülikond, katelok
Oluliseks pidasin ainult vett, salvetaskuid, telkmantlit. Muud ei ole vaja kiirelt kätte saada (gaasimask jah kui tahame natuke reaalsemaid sõjamänge)
Rõhutan, et see oli ainult minu teenistusülesannete täitmisel niimoodi
mul oli ka enamus manti üldjuhul Volvos, Kevadtormilgi tolgendasin ringi tühjade rakmetega icon_redface.gif
ja seda mitte teenistusülesannete eripärast lähtuvalt, vaid ikka laiskusest icon_lol.gif

Siin peaks juba selgelt politsei sekkuma.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 96
tagasi üles
Popp
Kreisi kasutaja
Popp

sõnum 10.06.2010 14:35:58 vasta tsitaadiga

laiskus mängib ka rolli jah icon_biggrin.gif
aga ei ole mõtet ju asju kaasas pidevalt tarida kui kõik võib autos olemas olla
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 10.06.2010 14:56:02 vasta tsitaadiga

MaitK kirjutas:
E: Aga te ülematele ei teinud ettepanekuid selles osas, et komplekteerida oma lahinguvarustus vastavalt ülesandele? Mõistlik on, kui kaasas on vesi, laskemoon ja gaasimask, suure TBK ohu korral ka kileülikond. Muud asjad on lihtsalt head.
See idee üldiselt koorus mu pisikeses peas alles kuskil kevadtormi lõpupoole ning ausalt öeldes siis ei tulnud ka selle peale, et ülemate jutule sellega minna. Samas, teades üldist poliitikat meie ülemate poolt - ega poleks väga vist mõtet ka olnud.
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 10.06.2010 15:40:05 vasta tsitaadiga

Fukiku kirjutas:
Minu küsimus on aga ikkagi selles, et kas erialaväeosadel (nt. suurtükivägi isikliku kogemuse põhjal) on seda tulejõudu vaja, kui enamus ajast on relv kas seljal ja jääb igale poole kinni koguaeg oma suuruse (AK4 meetrise pikkusega vs kokkupandud kabaga Galil AR 74cm) tõttu või koos ülejäänud meeskonna relvade ja rakmetega kuskil hunnikus?

ka AK4-le saab panna kokkupandava kaba, ainult eestis pole neid näinud miskipärast, võib-olla paar eksemplari on olemas kusagil

lisaks ütleks AK4 poolt veel selle hea sõna, et sellega laseb telliskividest ja muudest sarnastest takistustest läbi (saab tabada sellise takistuse taha varjunud vastast), galil jääb siinkohal aga juba hätta
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 10.06.2010 15:47:25 vasta tsitaadiga

dvd vader, kui ma 2006/07 teenisin, räägiti et kohekohe tuleb kõigile relvadele kokkukäiv kaba...
Kommentaarid: 188 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 166
tagasi üles
ReinZ
HV kasutaja
ReinZ

sõnum 10.06.2010 15:48:53 vasta tsitaadiga

SõjaväePolitsei ehk SP üksuses olidki rakmed vähendatud kujul gaasimaski kaasa ei veetud enamasti ja rakmetel ainult salvetaskud, joogipudel ja 1 tasku et mingit sodi sisse panna sinna telkmantel jms...
see tuleneski siis sellest et söitsime g-mesadega ringi ja autos siis kas 4 või 3 inimest...

Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 10.06.2010 15:49:43 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
Fukiku kirjutas:
Minu küsimus on aga ikkagi selles, et kas erialaväeosadel (nt. suurtükivägi isikliku kogemuse põhjal) on seda tulejõudu vaja, kui enamus ajast on relv kas seljal ja jääb igale poole kinni koguaeg oma suuruse (AK4 meetrise pikkusega vs kokkupandud kabaga Galil AR 74cm) tõttu või koos ülejäänud meeskonna relvade ja rakmetega kuskil hunnikus?

ka AK4-le saab panna kokkupandava kaba, ainult eestis pole neid näinud miskipärast, võib-olla paar eksemplari on olemas kusagil

lisaks ütleks AK4 poolt veel selle hea sõna, et sellega laseb telliskividest ja muudest sarnastest takistustest läbi (saab tabada sellise takistuse taha varjunud vastast), galil jääb siinkohal aga juba hätta
Detailidesse süüvides, mulle on mulje jäänud, et AK 4 on AK 4 ja muid variante temast saada ei ole (vähemalt kõiketeadva wikipedia andmetel). Küll on igasuguseid imelisi teleskoopkabade jms imevidinatega versioone olemas Heckler & Koch G3'est, mille litsentsi alusel toodetud derivaat AK 4 on.
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 10.06.2010 15:55:23 vasta tsitaadiga

Terror, 5.56mm on palju kergem, kõiksugused heinakõrred löövad trajektoori kohe võssa ning tuul mõjutab ka palju tugevamalt kui 7.62mm puhul.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Matti
HV veteran
Matti

sõnum 10.06.2010 16:14:53 vasta tsitaadiga

heinakõrred mitte, küll aga võpsik, milles sõdimiseks ta meile ostetud on thumbs_down.gif

Siin peaks juba selgelt politsei sekkuma.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 96
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 10.06.2010 16:16:40 vasta tsitaadiga

crypto kirjutas:
5.56 probleem ei ole mitte laskekaugus või täpsus. Probleem on just tapvusega, sest kuulil pole enam energiat, et tabamusel külg ette keerata ja puruneda. Mitte et kuul kaugemal üldse enam ei tapaks. Tapab ikka, kui südant või aju tabab, kuid jämedam ja raskem 7.62mm kuul teeb sama ka muid organeid tabades. Tänu suuremale ristlõikele on organitele ülekantav energia lihtsalt märgatavalt suurem. 5.56mm mis külge ette ei pööra, pole aga palju enam väärt, kui 5.6mm sportpüssi kuul.

Mis mõttes külge ette pöörab? icon_rolleyes.gif

7.62x51 kaliibrist räägiti et on inimlikum. Lendab otse läbi. Väiksemad kaliibrid näiteks muudavad oma trajektoori kergemini, lendab näiteks rindkerre ja võib välja tulla või peatuda kes teab kuskohas.

Heineken
HV Guru

sõnum 10.06.2010 16:19:36 vasta tsitaadiga

Kus siin alles relvaeksperdid ja muidu sõjardid välja tulnud ...
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 291, 292, 293 ... 490, 491, 492  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.