|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Tanel
HV Guru

|
08.06.2010 18:53:01
Jobs esitles uut iPhone 4 nimelist nutitelefoni |
|
|
link :: minut.ee
Traditsioonilisel õunasõprade etendusel Steve Jobs esitles uut iPhone 4 nimelist imemasinat.
Klaasist esiosa ja tagaosa, antennina toimiv raam, 960x640 mõõdus puutetundlik ekraan, suurem aku, 802.11n tugi, 2 (!?) mikrofoni, güroskoop, 5 megapiksline kaamera oskusega salvestada 720p videot 30 kaadrit sekundis meelitavad kõikvõimalikke sulelisi ja karvaseid uut iPhone omandama. Tarkvara poolelt on uudiseks operatsioonisüsteemi ümbernimetamist iOS4-ks, mis tähendab selle välja kasvamist nutitelefonide pealt - arendajatele on selle peaaegu küpse versioon ka välja jagatud.
_________________ Erakopeerimistasu tõstmise ettepaneku tagasilükkamine
Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV-s ID-kaardiga autentimine |
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
08.06.2010 18:55:41
|
|
|
Kaks mikrofoni on ehk samal eesmärgil, nagu Nexusel e. taustamüra eemaldamiseks.
Arvatavasti, kui HTC`lt midagi ei tule ja selle aparaadile Androidi peale annab vägistada, läheb ostuks.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
08.06.2010 19:03:56
|
|
|
mulle "meeldib" kuidas nad oma kodukal reklaamivad
"Facetime
Video calling is a reality"
oo jaa, te tegite nüüd selle mida teised on vähemalt poolteist aastat teinud, palju õnne
Ja multitaskingust tehakse ka mingi rämedalt suur pidepunkt, kui juba java põhisel telefonil saad mitut "appi" korraga kasutada ja vahetada.
Tore on muidugi, et ajaga otsustatakse kaasa käia, aga varsti on kõik kohad täis õunafänne kes suud pärani karjuvad, et me oleme parimad kuna meil on nüüd need asjad mis teistel juba tükk aega
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
0 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eastsider
HV kasutaja

|
08.06.2010 19:06:14
|
|
|
| Pole absoluutselt apple fänn, aga kuradi ilus näeb välja see aparaat, ekraan tundub ka väga hea.
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
1 :: |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
08.06.2010 19:13:25
|
|
|
| tsitaat: |
| Lisakaamera esiküljel võimaldab videokonverentse pidada, kui mõlemal osapoolel on iPhone 4 ja Wi-Fi ühendus. |
Haigelt kõva featuur,kuidas nad küll seda suudavad
[sarcasm]I labori insenerid on ebamised, et sellist asja pakkuda massidele, see ju tehniliselt vist peaaegu võimatu.[/sarcasm]
|
|
| Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
300 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lukksepp
HV veteran

|
08.06.2010 19:34:28
|
|
|
| painkillah kirjutas: |
"Facetime
oo jaa, te tegite nüüd selle mida teised on vähemalt poolteist aastat teinud, palju õnne
Ja multitaskingust tehakse ka mingi rämedalt suur pidepunkt, kui juba java põhisel telefonil saad mitut "appi" korraga kasutada ja vahetada.
Tore on muidugi, et ajaga otsustatakse kaasa käia, aga varsti on kõik kohad täis õunafänne kes suud pärani karjuvad, et me oleme parimad kuna meil on nüüd need asjad mis teistel juba tükk aega  |
Ai kus nüüd iphone vennad said jalaga vastu mune
|
|
| Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Worm390
HV kasutaja

|
08.06.2010 19:40:36
|
|
|
| Oleks veel Android ka peal, ostaks endalegi.
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
08.06.2010 20:59:00
|
|
|
Tre,
Huvitav oleks teada milliseks hind kujuneb? Odavam või kallim kui eelmine mudel?
Equ
_________________ Live long and prosper!
RIP, Spock. Leonard Nimoy 1931-2015 |
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
08.06.2010 21:07:47
|
|
|
| Arvatavasti samasse auku.
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lauri0112
HV veteran

|
08.06.2010 21:09:29
|
|
|
| Välimus küll viisakam kui eelmistel mudelitel. Tagaosa just mõtlen.
|
|
| Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ppg
HV Guru

|
08.06.2010 21:30:22
|
|
|
| esiosal praktiliselt muudatused ju puuduvad, paistab et tagakaanel on ääres selline rant, et lauale asetades, ei kriimustaks tagumist kaant ning läätse.
|
|
| Kommentaarid: 171 loe/lisa |
   |
138 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
08.06.2010 21:33:45
|
|
|
Välja näeb uus mudel tõesti väga kena ja soliidne, loodetavasti see uus materjal kriimustuskindlam.
_________________ Geek it til it MHz |
|
| Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KrisVr
HV Guru
|
08.06.2010 21:43:49
|
|
|
| Välimuse osas nõustun täielikult. Eelmine oli minu meelest liiga lai, see tundub natuke kitsam oolevat.
|
|
| Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kolmas
HV vaatleja
|
09.06.2010 08:40:06
|
|
|
Kena näeb ta tõesti välja, pole midagi öelda.
Ootan siiski N8 väljatuleku kenasti ära ja siis hakkan otsustama...
_________________ -III- |
|
| tagasi üles |
|
 |
J2ru
HV kasutaja

|
09.06.2010 09:33:13
|
|
|
Seda hakkab raudselt ainult EMT müüma
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
09.06.2010 09:52:11
|
|
|
| Eks see välimus ole rohkem maitseasi. Mulle +/- häälenupud just südamelähedased küll ei ole ning igasugused kohustuslikud lepingud pärsivad ka ostuhimu...
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KrisVr
HV Guru
|
09.06.2010 10:29:28
|
|
|
| J2ru kirjutas: |
Seda hakkab raudselt ainult EMT müüma  |
Arvatavasti ainult EMT jah. Loodan et paketid on normaalsed.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ullivilli
Kreisi kasutaja

|
09.06.2010 10:56:42
|
|
|
AppleSpot.ee uudise väljavõttest..
Uue tarkvara abil on võimalik teha ka videokõnesid üle Wi-Fi ühenduse, see küll töötab vaid kahe iPhone 4 vahel.
Ei tea, kui reaalne...
aka kui mul on HTC v NoKIA, siis ei saa videokõne teha? :S
_________________ Kõik videovajadused täidab www.mustpost.ee ||| www.youtube.com/arvutimaailm ||| www.facebook.com/arvutimaailm |
|
| Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
share
HV vaatleja

|
09.06.2010 10:56:56
|
|
|
Loodan, et teised hakkavad ka kunagi müüma iPhone mitte ainult EMT
_________________ SHARE.EE |
|
| tagasi üles |
|
 |
KrisVr
HV Guru
|
09.06.2010 11:01:22
|
|
|
| ullivilli Videokõnesid saab iPhone 4-ga teha, nagu sa ütlesid, ainult Wifi võrgus ja ainult kahe iPhone 4 vahel. (Facetime)
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
radok
Kreisi kasutaja
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KrisVr
HV Guru
|
09.06.2010 11:12:05
|
|
|
radok Miks seal hinnad valed on? Täitsa õiged juu! Sellele $199 (16 GB), $299 (32GB) lisandub 2 aastane leping operaatoriga.
iPhone 4 tuleb EMT võrgus müügile loodetavasti lähikuudel
Allikas: EMT
EMT toob iPhone 4, maailma õheima ja kõrgeima resolutsiooniga ekraaniga nutitelefoni, Eestis turule loodetavasti lähikuudel. Ka hinnastus ja tariifiplaanid selguvad lähiajal.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
09.06.2010 11:13:52
|
|
|
| painkillah kirjutas: |
"Facetime
Tore on muidugi, et ajaga otsustatakse kaasa käia, aga varsti on kõik kohad täis õunafänne kes suud pärani karjuvad, et me oleme parimad kuna meil on nüüd need asjad mis teistel juba tükk aega  |
Kuus aastat on olnud Nokial videkõned ja multitasking koos copy-pastega
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
radok
Kreisi kasutaja
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
09.06.2010 11:36:15
|
|
|
| DefXtreme kirjutas: |
| ullivilli Videokõnesid saab iPhone 4-ga teha, nagu sa ütlesid, ainult Wifi võrgus ja ainult kahe iPhone 4 vahel. (Facepalm) |
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KrisVr
HV Guru
|
09.06.2010 11:38:54
|
|
|
| See iPhone 3GS on mõnes mõttes uus toode. Nimelt kui ennem oli 16GB ja 32GB müügil, siis nüüd toodi 8GB ka müügile. Nagu ma ütlesin tuleb iPhone-ga 2 aastane leping operaatoriga. Näiteks ostad EMT-st iPhone 4, maksad 4-5k ja sõlmid lepingu. Telefoni saad kätte ja järgmised 2 aastat maksad kuumaksu.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
09.06.2010 11:40:32
|
|
|
tea kas tasub mainidagi, et minu 2,5 aastat vanal htc-l olid juba enamus omadusi palju varem, mis tulid välja ja kiideti kui "revolutsiooni" iphone 3gs ja iphone 4-ga. Wifi, bt, gps, mms, touch screen, 3mp kaamera, video recording, ka front facing kaamera videokõnedeks jms. multitasking (vahest on 10 asja korraga lahti) etc. Ning ma saan videokõnesid teha igale poole, mitte ainult teisele htc-le ja sedagi mitte ainult wifi võrgus (analoog iphone 4-lt iphone 4-le ja ainult wifi võrgus). Ehk siis 3 aastaga on apple hakanud juba järele jõudma teistele oma näitajatega, aga ikka serveeritakse asja nagu oleksid nad esimesed. Ainuke asi mis praegu nüüd uuel iphonel hea on....ekraan, aga noh, loomulik et see 3 aastaga paraneb Mina ise veel sooviks uue fööni ostuga oodata natuke, selle aasta lõpupoole peaks tulema 1080p võimalusega telefonid. Lisaks ootaksin ära ka 4G ja projektori. Siis kui need asjad peal oleks jälle telefon 3-5 aastaks olemas.
|
|
| Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raciocinio
HV vaatleja
|
09.06.2010 12:34:30
|
|
|
| SurfData kirjutas: |
tea kas tasub mainidagi, et minu 2,5 aastat vanal htc-l olid juba enamus omadusi palju varem, mis tulid välja ja kiideti kui "revolutsiooni" iphone 3gs ja iphone 4-ga. Wifi, bt, gps, mms, touch screen, 3mp kaamera, video recording, ka front facing kaamera videokõnedeks jms. multitasking (vahest on 10 asja korraga lahti) etc. Ning ma saan videokõnesid teha igale poole, mitte ainult teisele htc-le ja sedagi mitte ainult wifi võrgus (analoog iphone 4-lt iphone 4-le ja ainult wifi võrgus). Ehk siis 3 aastaga on apple hakanud juba järele jõudma teistele oma näitajatega, aga ikka serveeritakse asja nagu oleksid nad esimesed. Ainuke asi mis praegu nüüd uuel iphonel hea on....ekraan, aga noh, loomulik et see 3 aastaga paraneb Mina ise veel sooviks uue fööni ostuga oodata natuke, selle aasta lõpupoole peaks tulema 1080p võimalusega telefonid. Lisaks ootaksin ära ka 4G ja projektori. Siis kui need asjad peal oleks jälle telefon 3-5 aastaks olemas. |
Aga miks sa siis oma HTC asemel ei osta hiinast telefoni, millel ka kõik wifi, bt, gps, touch screen jne, aga mis on mitu korda odavam?
Asjal ja asjal on vahe. iPhone tuli välja 2007 aastal ja nüüd 3 aastat hiljem ma ei tea ikka(kui on, siis valgustage mind) ühtegi teist nii hea puutetundlikkusega ekraaniga telefoni, kui iPhone. Kaameral ja kaameral on ka vahe. Kui sul need 10 asja korraga lahti on, kas siis jookseb telefon ikka sujuvalt? Aku peab hästi?
iPhone plussid ei olegi tema üüratud omadused, vaid nende omaduste, mis tal on, headus ja sujuvus ja lihtsus.
Kas sa võrdledki telefone paberi pealt loetud andmete järgi või reaalselt käes hoides ja kasutades?
iPhone'i peal saab teha videokõnesid Skypega üle 3G võrgu, kui sa seda nii väga tahad.
Kuna videokõne minut üle 3G on umbes 10 krooni ja üle 3G tehtav videokõne kvaliteet on oluliselt kehvem, kui wifiga ning USA-s on 2G levigagi probleeme ja AT&T ei ole nõus videokõnedega üle 3G, siis Apple jättis 3G võimaluse praegu FaceTime-st välja. Mis sa arvad, et nad ei oskaks kirjutada programmi, mis teeks videokõnesid üle 3G? Asi ei ole selles, vaid asi on selles, kui mõttetu või mõttekas see on. Juba mingi 4 aastat või jumal teab, kui kaua toodetakse esimese kaameraga ja 3G ühendusega telefone, kuid seda võimalust kasutab võibolla 0,5% inimestest, samas 100% neist maksab selle võimaluse eest(pluss muidugi mõttetu tootmisega tulnud loodusreostus ja muu roheline jutt).
Facetime on võimalikult lihtne, sujuv ja optimeeritud. Ei ole vaja luua mingeid kasutajaid ega kasutada eraldi programmi. Üle wifi on kõned tasuta ja kvaliteet on normaalne. Mida halba sa selles leiad?
| Tanel kirjutas: |
Sa unustad kõikvõimalikud maksud (Eestis näiteks km 20% + toll, USA-s onlines ostes makse pole, füüsilisest poest ostes lisandub osariigi müügimaks) + 2 aastased lepingulised kuumaksud.
Kui tahad soodsalt kraami osta, peaksid USA-sse kolima  |
Kusjuures lepingu lõpetamise tasu on 325$-(10$ iga kuu eest, mil sa oled lepinguga seotud olnud). Ehk siis iPhone 4 USA-s peaks saama kätte (199+325)*13,12= alla 7000 eegu eest, mis polegi ju kallis.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
09.06.2010 13:01:27
|
|
|
| raciocinio kirjutas: |
tea kas tasub mainidagi, et minu 2,5 aastat vanal htc-l olid juba enamus omadusi palju varem, mis tulid välja ja kiideti kui "revolutsiooni" iphone 3gs ja iphone 4-ga. Wifi, bt, gps, mms, touch screen, 3mp kaamera, video recording, ka front facing kaamera videokõnedeks jms. multitasking (vahest on 10 asja korraga lahti) etc. Ning ma saan videokõnesid teha igale poole, mitte ainult teisele htc-le ja sedagi mitte ainult wifi võrgus (analoog iphone 4-lt iphone 4-le ja ainult wifi võrgus). Ehk siis 3 aastaga on apple hakanud juba järele jõudma teistele oma näitajatega, aga ikka serveeritakse asja nagu oleksid nad esimesed. Ainuke asi mis praegu nüüd uuel iphonel hea on....ekraan, aga noh, loomulik et see 3 aastaga paraneb Mina ise veel sooviks uue fööni ostuga oodata natuke, selle aasta lõpupoole peaks tulema 1080p võimalusega telefonid. Lisaks ootaksin ära ka 4G ja projektori. Siis kui need asjad peal oleks jälle telefon 3-5 aastaks olemas. |
Aga miks sa siis oma HTC asemel ei osta hiinast telefoni, millel ka kõik wifi, bt, gps, touch screen jne, aga mis on mitu korda odavam?
Asjal ja asjal on vahe. iPhone tuli välja 2007 aastal ja nüüd 3 aastat hiljem ma ei tea ikka(kui on, siis valgustage mind) ühtegi teist nii hea puutetundlikkusega ekraaniga telefoni, kui iPhone. Kaameral ja kaameral on ka vahe. Kui sul need 10 asja korraga lahti on, kas siis jookseb telefon ikka sujuvalt? Aku peab hästi?
iPhone plussid ei olegi tema üüratud omadused, vaid nende omaduste, mis tal on, headus ja sujuvus ja lihtsus.
Kas sa võrdledki telefone paberi pealt loetud andmete järgi või reaalselt käes hoides ja kasutades?
|
Ma ostan asju Eestist, mitte ei hakka hiinast suvalist jullat tellima Ma ei väidagi et iphone väga halb telefon on, aga haibitakse üle asju, mis on muudel telefonidel reaalsus olnud juba pikemat aega, kui iphone olemas on olnud. Puuduseks on iphonel ka hinna/näitajate suhe. Oleks ta 2-3x odavam, siis oleks ta vägagi ok telefon. KUI ma peaksin PRAEGU telefoni ostma, siis HTC desire oleks minu valik. Ei ole leidnud teist telefoni mis sellele ära teeks, eriti veel 7k hinnaklassis kus ta on. Telefone võrdlen nii paberi peal kui ka käes. Samuti ka kui ahistav miski asi on või ebamugavaks uuenduste vms tegemine (a'la ipodi kasutamiseks vaja itunes installida jms). Aku hakkab jah mu föönil vaikselt hääbuma, aga 2-3 aastastel telefonidel see ongi nii. Hetkel olenevalt intensiivsusest peab aku vastu 2-4 päeva.
Aga et kõnesid üle wifi saab teha puuduseks on see, et mõlemad peavad olema wifi levis. Teed kõne:
"Kle tahaks Sulle ühe videokõne teha, oled wifi levis?"
"Ei hetkel ei ole"
"Mine siis otsi levi ja helista mulle"
|
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sanchos
Kreisi kasutaja

|
09.06.2010 13:45:07
|
|
|
jep sa unustasid mainida et see hind + 2 aastad leping nagu EMT-l
siis tuleb 99$ + 560*24 kuud =14738kr see on näidis! tundub et hinnad jäävad samaks 11k kandis, aga eks näeme
|
|
| Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
141 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hepman
HV kasutaja

|
09.06.2010 15:16:31
|
|
|
Ilkujatele peab ütlema seda, et jah, teistel tootjatel on paljud funktsioonid juba ammu tooteinfol paberi peal, kuid kasutatakse neid funktsioone alles nüüd ja iPhone peal
Ja hind on tal küll jah kõrge, kuid nt HTC ja Nokia odavamapoolsest sageli logisevast plastikust kõnetorudega seda võrrelda ei tohikski, ...nt Nokia puhul pead väikese liialdusega sama toote ehituskvaliteedi saamiseks välimuselt kullast ja sisult tühja Vertu ostma.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
09.06.2010 15:19:42
|
|
|
jah tõesti multitaskingut kõige lihtsamal kujul java põhise op süsiga telefonidel pole ma kasutanud viimased 5 või rohkem aastat! videokõne on selline asi mida lihtsalt mul vaja ei lähe, küllap kellel vaja on läinud on ka seda nende telefonite peal kasutanud - ja see funktsioneerib mobiilses võrgus ka mitte AINULT wifi võrgus.
Telefonikvaliteedi kohapealt, ära osta siis mingeid nokia käkke. Minu eerikupojad on alati kvaliteetse ning ülimalt vastupidava korpusega olnud.
Nagu ma algul kirjutasin, tulevad õunafännid suud pärani ja käed taeva poole karjuma MEIE TEGIME JA MEIE TEGIME JA MEIE OLEMEGI MAAILMA PARIMAD, hullem kultus kui "scientology" juba
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Braien
HV Guru

|
09.06.2010 16:47:56
|
|
|
Aga jah nii revolutsiooniline toode, ma ei oleks osanud unistadagi sellisest asjast nagu "Facetime calling" mina pidin leppima "Video Callinguga"
_________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? |
|
| Kommentaarid: 102 loe/lisa |
   |
90 |
|
| tagasi üles |
|
 |
matik
HV kasutaja
|
09.06.2010 17:14:51
|
|
|
| raciocinio kirjutas: |
| iPhone'i peal saab teha videokõnesid Skypega üle 3G võrgu, kui sa seda nii väga tahad. |
ei saa. ainult häälkõnesid saab. ja ka see uus FaceTime ei ole Skype.
Nokia N900 peal saab otse Skype videokõnesid teha (tasuta muide, ja ka üle 3G), aga mitte iPhone peal.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
09.06.2010 17:56:44
|
|
|
| hepman kirjutas: |
Ilkujatele peab ütlema seda, et jah, teistel tootjatel on paljud funktsioonid juba ammu tooteinfol paberi peal, kuid kasutatakse neid funktsioone alles nüüd ja iPhone peal
Ja hind on tal küll jah kõrge, kuid nt HTC ja Nokia odavamapoolsest sageli logisevast plastikust kõnetorudega seda võrrelda ei tohikski, ...nt Nokia puhul pead väikese liialdusega sama toote ehituskvaliteedi saamiseks välimuselt kullast ja sisult tühja Vertu ostma. |
ehk siis kõike asju hakati kasutama alles siis kui tuli iphone peale ja varem ei kasutatud mitte kunagi? Natuke vist üle pakutud või mis?
Mina kasutasin moblaga gps-i ja filmimist aastaid enne seda kui see iphone peale saadavale tuli või nendest unistati. MMS-e saatsin 6 aastat tagasi (aastal 2004 suvel) tol ajal 1400.- maksnud sony ericssoni telefoniga ka pidevalt, iphone sai need omadused alles aastal 2009.
Miks võrdled odavama otsa HTC-d ja iphonet? Hinnavahe on neil ka ju 5x. Võrdle HTC Desiret ja iphonet näiteks, kuigi ka siin on HTC desire 2x odavam. Maksaks iphone sama palju kui htc desire oleks ta suhteliselt ok telefon isegi.
Natuke imelik on lihtsalt vaadata kuidas pannakse külge asjad mis muudel telefonidel on juba 1-10 aastat võimalik olnud ja siis reklaamitakse seda välja kui midagi revolutsioonilist ja uut. Kõik on juba ammu kasutuses olnud. Eks applel hakkab selle androidi suure levikuga ka natuke raskuseid tekkima oma iphonega.
|
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.06.2010 17:59:20
|
|
|
| Natuke imelik on lihtsalt vaadata kuidas pannakse külge asjad mis muudel telefonidel on juba 1-10 aastat võimalik olnud ja siis reklaamitakse seda välja kui midagi revolutsioonilist ja uut. |
Praktiliselt kogu apple'i äri käib selle põhjal, et võetakse olemasolev tehnoloogia, kohati veidi parendatakse seda ning sildistatakse kui revolutsiooniline ja uus. Peale seda hakkab tööle terve armee tegelasi kes seda üksteisele haipima hakkavad. Majandusaruandeid vaadates võib öelda, et süsteem töötab vägagi hästi
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
09.06.2010 18:11:27
|
|
|
| mnjah iga teine telefon on odavam ja parem ja ei ole mingeid 2 aastaseid lepinguid ja muid ebanormaalseid makse
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
09.06.2010 20:51:01
|
|
|
| lopes39 kirjutas: |
| mnjah iga teine telefon on odavam ja parem ja ei ole mingeid 2 aastaseid lepinguid ja muid ebanormaalseid makse |
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WildRanger
HV kasutaja
|
09.06.2010 21:25:20
|
|
|
Olen kasutanud Windows Mobile 5.0 ja 6.0, Symbian OS uuemad ja vanemad versioonid ja viimased aasta aega iPhone 3G'd. Kasutusmugavuselt ja -sõbralikuselt on viimane mugavaim. Multitasking on WIN Mobile ja Symbian OS suhteliselt uimased - loodan iPhone 4 teeb selles osas läbimurde. Videokõne oma olemaolesult kallis üle WIFI võrgu peaks saama seda teha tasuta - kindlasti on mingi nüanss, miks ei saa seda üle 3G võrgu. MAC'il on lihtne ideoloogia toodame riist- ja tarkvara koos - viimane kohandatakse esimese jaoks sellega on tagatud stabiilsus.
Windows Mobile kasutasin HTC P3300 kuus kuud ja siis osteti telefon garantiikorras tagasi - riistvara lõpetas all töö (räägin kuusumbes 20 - 25 tundi telefoniga). Symbianiga võib rahul Nokia E60 ja N82, aga korra iPhone proovinuna ei taha enam! Seega ootan iPhone 4 multitaskingu, 5 megapikslise kaamera ja video funktsionaalsuse pärast.
_________________ Nobody is perfect but I m pretty f*cking close! |
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.06.2010 21:43:48
|
|
|
| WildRanger kirjutas: |
| Multitasking on WIN Mobile ja Symbian OS suhteliselt uimased |
Kasuta siis vähe uuemaid moblasid, n900 peal vahetan brauseri, konsooli, appmanageri ja mängude vahet ilma igasuguse lagita kui taustal mängib lisaks veel muusika
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mustmantel
HV kasutaja
|
09.06.2010 21:55:58
|
|
|
Ka minagi vaidlen vastu et see iföön nii kangesti kiire oleks. Tükk aega mõtlesin viimast telefoni ostes, et äkki peaks ifööni ostma, kasutasin nädal 3gs i ja praegu taskus htc hd2. Isiklik arvamus peale htc-d, et ifüün on vana juust. 4 veel näppind pole aga sõber usas kindlasti lähipäevil jagab kogemusi (ta täielik õunafänn) aga jah htc-l on ikka kordades kõik asjad kiiremad kui iföönil
|
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
09.06.2010 23:05:38
|
|
|
Huvitav, et Facetime (videokõne) puhul kirute seda, et asi on WIFI only kui Jobs seal esinemisel ise ütles, et üle 3G võrgu asja lubamine on iga operaatori enda teha. Ja siis toote muidugi huvitavaid võrdluseid siin videokõnedele ilma, et asjasse süübiks. Apple lahendus ei kasuta 3G videokõne standardit vaid andmed liiguvad üle interneti. Sellest ka operaatori poolne piirang kuna USA operaatorid surevad hetkel niisamagi 3G netikasutajate kätte - mis siis veel kui peaks tasuta videokõned peale tulema.
Jah justnimelt tasuta videokõned kuna 3G standardi videokõned maksavad näiteks EMTs ~5EEK/minut. Facetime kasutab aga olemasolevat andmeside paketti mida nagunii maksad ja nii ei lisandu sentigi arvele - seda kõike siis juhul kui operaator selle oma võrgus lubab - täpselt nagu tethering.
Mis puutub iPhone 4->iPhone 4 lahendust siis see on tõesti jama aga ma olen kindel, et mingil hetkel tullakse suure kisaga ka Androidil ja muudel platvormidel selle toega välja. Ja pange tähele justnimelt Androidid ja muud asjad hakkavad kasutama Apple lahendust/standardit mitte vastupidi. Aga eks seda võib aasta pärast vaadata, et kas mu ennustus ka paika peab.
Samas ma ei saa mainimata jätta, et tegu on täiesti mõttetu featuriga. Ei ole ma kunagi aru saanud webcami vajadusest ja arvatavasti ei leia selline feature ka telefonis minu puhul mingisugust kasutust. Aga eks siin annab samamoodi aeg aru, et kas praegune arvamus ka õige on.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raciocinio
HV vaatleja
|
09.06.2010 23:06:42
|
|
|
Võrdle HTC Desiret ja iphonet näiteks, kuigi ka siin on HTC desire 2x odavam. Maksaks iphone sama palju kui htc desire oleks ta suhteliselt ok telefon isegi.
|
Oleneb muidugi, mis otsast sa vaatad. Teatud kohtades osatakse muidugi iFöönile ikka kõvad hinnad keerata. Tegelikult on iPhone 3GS-i hind palju odavamalt, kui Desire. Vaata hindu eBay-s Uued 3GS-id liiguvad eBay-s alla 400$ eest, Desire nii 100-200$ kallim. Ehk siis ma väidan hoopis sulle vastu, et Desire on poole kallim, mitte poole odavam.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.06.2010 23:23:08
|
|
|
| Renka kirjutas: |
| Facetime (videokõne) puhul kirute seda, et asi on WIFI only |
Pigem kiruks, et see on iphone4 only
| Jah justnimelt tasuta videokõned kuna 3G standardi videokõned maksavad näiteks EMTs ~5EEK/minut |
tehniliselt saan enda moblas teha tasuta või andmeside hinna eest videokõnesid skypelt skypele. Ei ole piirangut mis võrgus olla või mis mobla teisel olema peab. Samuti peaks gtalk'i video funksima
| Samas ma ei saa mainimata jätta, et tegu on täiesti mõttetu featuriga |
Ei vaidle selle koha pealt vastu, lihtsalt naljakas on see, kuidas jobs seda haipis kuigi tegu on üsnagi piiratud featuriga võrreldes asjadega, mis on mujal juba tükk aega saadaval olnud
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
09.06.2010 23:29:19
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| Jah justnimelt tasuta videokõned kuna 3G standardi videokõned maksavad näiteks EMTs ~5EEK/minut |
tehniliselt saan enda moblas teha tasuta või andmeside hinna eest videokõnesid skypelt skypele. Ei ole piirangut mis võrgus olla või mis mobla teisel olema peab. Samuti peaks gtalk'i video funksima  |
Arvad, et Skype iPhone softis seda võimalust ei hakka pakkuma?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raciocinio
HV vaatleja
|
09.06.2010 23:32:03
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
tehniliselt saan enda moblas teha tasuta või andmeside hinna eest videokõnesid skypelt skypele. Ei ole piirangut mis võrgus olla või mis mobla teisel olema peab. Samuti peaks gtalk'i video funksima  |
iPhonel saab kah kolmanda peo programme kasutades teha ilma piiranguteta videokõnesid. Tõsi küll siiamaani oli see video ainult ühtepoolne, kuna eelmistel puudus eesmine kaamera, aga vean kihla, et nüüd iPhone 4 tulekuga saab see kohe kahepoolne olema.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
luke skywalker
HV kasutaja
|
10.06.2010 01:07:23
|
|
|
Selle videokõne kohta ütlen ma niipalju, et kui paljud siis kasutavad seda videokõnet... no ütleme näiteks kohvikus istudes? Ülivähesed ilmselt, aga teisest küljest, kui näiteks abikaasa on komandeeringus välismaal ja üks pool istub koduses wifi võrgus ning teine hotellitoa wifi taga, saab ju mugavalt voodis/tugitoolis või ükskõik kus vabalt videokõnet teha, onju? Skypega arvuti taga istudes ei ole alati see kõige mugavam variant, tõesõna. Jah, jama on see, et ainult iPhonelt iPhonele saab videokõnet teha, aga ilmselt tulevad jah eraldi appid, millega ka see kaob.
Multitaskingu koha pealt ütlen, et see on küll haip, sest mu enda S60v5-ga Samsung laseb ikka küll väga väga kiirelt vahetada asjade vahel, pole uimasust ega midagi. Ekraan on mu telefonil ka super ja puutetundlikkus ei ole üldiselt teatavasti mitte telefoni vaid halva op-sysi viga. Aku kestvus on niikuinii neil suurte puutetundlike ekraanidega telefonidel selline kehvake ja see on hetkel paratamatus.
iPhone omamine on üldiselt küllaltki maitse asi... Mina isiklikult näiteks absoluutselt ei kannata iPhone'de ebaloomulikku tühjust ja lihtsust, mulle meeldib tweakida ja jaurata igast vidinatega.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lauri0112
HV veteran

|
10.06.2010 01:15:36
|
|
|
Mulle näiteks meeldivad üldse füüsilised nupud telefonil. Grammi jagu parem on vibratsioon puutetundlikul ekraanil aga mälu järgi seda viimasel Iföönil polnud
Parandage, kui eksin.
|
|
| Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |