Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti aegajalt ei käivitu. Ainult CMOS aitab. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Kemmukas
HV kasutaja
Kemmukas

sõnum 05.06.2010 10:00:16 Arvuti aegajalt ei käivitu. Ainult CMOS aitab. vasta tsitaadiga

Selline mure siis, et arvuti aegajalt lihtsalt ei käivitu. Esimest korda kui nii juhtus, jõudis sinna maani, kus tuleb mustal taustal kursor ja peaks kohe ka win tulema. Esialgu mõtlesin, et win vajab vahetust, aga kui proovisin bootida plaadilt ei toimunud mitte midagi, kuigi alati olen teinud plaadiga ning first boot device on mul cd-rom. Siis proovisin BIOS-i minna, sinna ka ei lasknud. Lõpuks proovisin siis emaplaadi pealt clear CMOS. Pärastseda läks arvuti käima ning töötas kaks päeva laitmatult, aint kella pidin mingi microsfti serveri järgi uuesti paika panema. Ning täna hommikul tabas mind taas sama üllatus, aint nüüd ei lülitanud ta isegi enam kuvarit sisse. Kui ise nupust kuvari sisse lülitasin, lülitas selle kohe peale mingit aega välja, niiet pilt ei jõudnuki veel ette tulla. Proovisin siis jälle clear CMOS-i ning sain arvuti taas tööle. Milles võib viga olla? Kas mingi jupp hakkab läbi minema? Tänud ette abistajatele. Tegu on profiilis oleva teise arvutiga.

E: Nüüd siis peale selle posti kirjutamist jooksis totaalselt kokku. Vajutad klaveri peal NumLocki või CapsLocki ning tuli ei vilgu. Mõtlesin, mis siis ikka ja tegin restardi, aga nüüd ta hakkas piiksuma. Neid piikse lugeda pole ka võimalik kuna piiksub nii nagu keegi laseks kuulipildujaga. Kas nüüd läks mingi asi täiesti läbi?
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
karukas
HV veteran
karukas

sõnum 05.06.2010 10:15:37 vasta tsitaadiga

Eemalda automaatne restartimine, et näha bluescreeni. Kontrolli üle emaplaat visuaalselt, et poleks lekkivaid, katkisi või punnis kondensaatoreid. Eemalda üks mälu.
Selline oleks minu tegutsemise järjekord.

Kemmukas
HV kasutaja
Kemmukas

sõnum 05.06.2010 10:47:00 vasta tsitaadiga

karukas kirjutas:
Eemalda automaatne restartimine, et näha bluescreeni.

Ee, kuidas ma seda teha saan? Ta ainult piiksub, BIOSi ma ei pääse. Mäludega peaks jah proovima, mul üks teine arvuti veel ddr mäludega, niiet saan võtta mälu sealt seest ning proovida. Siis saan ka need praegused kaks üle kontrollida seal arvutis. Eks ma viskan pilgu ka kondekatele peale.
tagasi üles
karukas
HV veteran
karukas

sõnum 05.06.2010 11:13:03 vasta tsitaadiga

Kui ma nüüd ei eksi siis pidi F8 klahvi tippima käivitamise ajal. Edasi peaks olema võimalus valida. Minu mäletamist mööda töötas see XP puhul nii.
Kui kohe kuidagi ei saa edasi ja emaplaadil mingeid probleeme ei paista, siis ilmselt on kõige mõistlikum lahti ühendada kõik mis vähegi võimalik ja hiljem siis hakata ükshaaval tagasi ühendama.

Erinevad ühendamised tuleb siis loomulikult teha masinal, mis on eemaldatud vooluvõrgust.

Kemmukas
HV kasutaja
Kemmukas

sõnum 05.06.2010 20:14:18 vasta tsitaadiga

Emaplaat tundub korras olevat. Testisin siis juppe teises masinas. Alustasin siis mäludest. Mälud on täiesti korras. Siis proovisin videokaarti ning ka see oli korras. Edasi võtsin probleemsel masinal floppylt juhtmed ning oh imet arvuti läks käima. Kas tõesti võis floppy drive sellist jama korraldada? Vaatab, kuidas nüüd see arvuti edasi töötab. Kas mingit programmi muidu on olemas, millega saaks nagu arvuti kuidagi üle kontrollida, nagu mingeid vigu otsida jne. Loodetavasti saite aru, mida ma mõtlen.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2010 19:27:16 vasta tsitaadiga

Teises kastis testimine ei pruugi 100% tõest matsu anda. Endal just oli keiss kus mälud lõpetasid minu platega koostöö - samas teises arvutis mälud töötavad ilusti ja uued mälud töötavad samuti minu platega ilusti. Äkki biossi patakas hakkab ära väsima? Keelega katsud on midagi tunda ka või? icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Kemmukas
HV kasutaja
Kemmukas

sõnum 08.06.2010 20:22:39 vasta tsitaadiga

Praegu ei saa kurta, laupäeva õhtust saati on praegu korralikult töötanud. Eks ma uurin seda patarei värki. Mul selline mingi testi värk olemas, kaks juhet ja pirn. Sellega igasugu akusid kontrollinud. Aga googeldasin veel ning kui vaja, siis proovin ka seda keelega katsumist. Kas muidu kuskil uusi BIOSi patareisid ka müüakse?
tagasi üles
Zadoc
HV vaatleja
Zadoc

sõnum 08.06.2010 20:57:11 vasta tsitaadiga

paljudes poodides olemas, t2pse margi saad pataka pealt, peaks olema CR2032.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
Kemmukas
HV kasutaja
Kemmukas

sõnum 08.06.2010 21:29:59 vasta tsitaadiga

Mul üks mure veel selle plaadiga. Nimelt SATA pesad ei tööta. Ühendan ketta ükskõik kumbasse pesasse, aga midagi ei toimi. Huvitav, aga kas nad võivad olla kuidagi viga saanud või mingi tehase praak? Avastasin selle siis mingi kuu aega tagasi, kui tahtsin teise hdd lisada. Enne seda 4 aastat polnud ma neid isegi proovinud.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 09.06.2010 10:10:20 vasta tsitaadiga

sata on disabled biosist ehk või on ketas sata2 ja plaat tunneb ainult sata1 hte. selliseid anomaaliaid, mis alguses kirjeldatud võib suuresti põhjustada vool - laena kuskilt upsi paariks nädalaks ja vaata, kas jama kordub.
Kemmukas
HV kasutaja
Kemmukas

sõnum 09.06.2010 10:21:58 vasta tsitaadiga

Eks uurin siis BIOS-st. Kettas toetab muidu mõlemat varianti. Taga tal jumper, millega saab sättida, kas 1,5GB SATA1 või 3GB SATA2. Upsi kahjuks kuskilt laenata pole, aga ei usu eriti, et voolu süü, kuna teine arvuti on samal ajal ka töötanud ning sellega pole probleeme olnud.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 09.06.2010 10:26:49 vasta tsitaadiga

noh, kui sa pead teist arvutit mingiks n2itajaks siis edu. meil on majas 1 tuba, kus ühes kindlas seinas on läbi põlenud 5 läpakat. anomaalia esineb täiesti suvaliselt. paremal juhul hakkab aku teises seinas j2lle laadima, kolmel masinal on emaplaadid vahetatud.
Kemmukas
HV kasutaja
Kemmukas

sõnum 09.06.2010 11:11:09 vasta tsitaadiga

Ega ma seda mingiks näitajaks just nii väga ei pea, aga kas UPS on siis ainuke lahendus, kui see jama peaks uuesti korduma? Sata koha pealt nii palju, et BIOSist on nagu kõik enable, aint ühes kohas on valik RAID ja non-RAID, hetkel siis see esimene variant seal.

E: Vaatasin järgi ka BIOSi patarei. See on Maxell CR2032 3V. Mis hinnaga need patareid ka liiguvad?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 09.06.2010 12:45:14 vasta tsitaadiga

20 - 30 kr.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti aegajalt ei käivitu. Ainult CMOS aitab.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.