Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Naviseadmed nullivad kiirusekaamerate kasuteguri märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
wirx
HV Guru
wirx

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 29.05.2010 18:59:53 vasta tsitaadiga

mind häiris näiteks see, et eile tipptunnil tallinn-tartu peal oli pidevalt kolonnid ja alati võttis see kolonn kiiruse ~70km/h peale, kui kaamera tuli...ja enamus kaameraid oli 100 alas, teine kaamera peaks veel lisaks olema, mis teeb trahvi, kui 10km/h aeglasemalt sõidad põhjuseta....sest ometi ei saanud olla nii, et järsku kolonni juht kaotas sõidu oskuse ning pidi 30km/h aeglasemalt lubatust veerema thumbs_down.gif

ot: tegelikult mõtlesin ma seda trapsteri promo ja kaamerate mõttetusena...2 last autos ja ei näe mõtet eriti kiiresti sõitmisel...oleks siis kurviline teegi vähemalt, isiklikult sõidaks heameelega kogu selle otsa cruisecontrolliga 95km/h kuid pidevalt on mingeid troppe kes 70ga lasevad icon_wink.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 29.05.2010 19:45:27 vasta tsitaadiga

Kui ma sõidan 70-ga siis ma olen tropp?
Kasva suureks.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
hans
Nii ränk on olla.

sõnum 29.05.2010 19:56:35 vasta tsitaadiga

elukaz, sul buss ei lähegi ju kiiremini icon_lol.gif icon_razz1.gif
jt234
HV veteran
jt234

sõnum 30.05.2010 02:21:49 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Kasva suureks.

üherealisel maanteel 70-ga sõites häirid teisi liiklejaid, see ei tee sinust küll troppi, kuid häirid kõiki neid, kes tahavad näiteks 90-ga sõita ja Tallinn - Tartu maanteel sellega üle poole tunni kokku hoida..

piraat262
HV veteran
piraat262

sõnum 30.05.2010 05:03:01 vasta tsitaadiga

jt234 kirjutas:
elukaz kirjutas:
Kasva suureks.

üherealisel maanteel 70-ga sõites häirid teisi liiklejaid, see ei tee sinust küll troppi, kuid häirid kõiki neid, kes tahavad näiteks 90-ga sõita ja Tallinn - Tartu maanteel sellega üle poole tunni kokku hoida..

Elukaz, sa pidurdad teisi liiklejaid, kui sa sõidad üherealisel maanteel 70-ga. Misasi on pidur(takistab edasiliikumist) ? Tropp.
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 69
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 30.05.2010 10:23:47 vasta tsitaadiga

+1 piraat262-le
Sõites mõjuva põhjuseta 70ga 90-100 alas oled igas mõttes tropp

Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 30.05.2010 11:02:30 vasta tsitaadiga

piraat262, wirx, kasvage ükskord suureks! Liiklusseaduse mõistes ei ole 90 alas 70'ga liikumine kuidagi taunitav nii et sõitke vastavalt liiklusseadusele, kehtestatud korrale, oma ja auto võimetele. Minu 4 aastane ütleks selle tropiks sõimamise kohta "Kes teisele nime annab see ise seda kannab...". Äkki on tal õigus?

icon_question.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
Duckhead
HV veteran
Duckhead

sõnum 30.05.2010 11:04:24 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:
Minu 4 aastane ütleks selle tropiks sõimamise kohta "Kes teisele nime annab see ise seda kannab...". Äkki on tal õigus?

icon_question.gif

Tuleb siinkohal paraku nentida, et siiski mitte icon_neutral.gif

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.05.2010 11:04:30 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:
Liiklusseaduse mõistes ei ole 90 alas 70'ga liikumine kuidagi taunitav nii et sõitke vastavalt liiklusseadusele, kehtestatud korrale, oma ja auto võimetele..

Sa vist liigud antud trassil vähe ja ei hooma probleemi olemust
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 30.05.2010 11:18:41 vasta tsitaadiga

aa me nüüd elamegi seaduste järgi täpselt, inimlikus ja iseseisev mõtlemine on ammu-ammu minetatud(näiteks teiste peale mõtlemine, siis kui seljataga on 20+ autot ja paremasse äärde ei mõisteta tõmmata) ja see, et statistiliselt on kõige ohtlikum manööver möödasõit ja seda tekitab just see sama 70ga liikuv tropp, ei loe samuti üldse mitte midagi
Te suured jutustajad minge sõitke natuke maailmas ringi, siis näete, kui kitsarinnalised ja kiuslikud on eestlased maanteel, väga tihti kohtab just sellist mõtlemist, et näe seaduses on nii kirjas, miks ma peaksin siis liiklust vähem koormama, kui mul ei kästa seda piitsa ähvardusel teha.

elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 11:32:14 vasta tsitaadiga

Kas teil on raskusi 70-ga liikuvast masinast möödasõiduga? Ehk siis peab minema kuskile suletud territooriumile harjutama. See kui taga on kolonn mis ei mõista pikivahesid hoida on kolonni viga, mitte eessõitja. Vahel sõidan maanteel aeglasemalt ja tõmban alati paremale kui on võimalus ja vajadus.
Miks on möödasõit ohtlik manööver? Ikka möödasõitja pärast, see ei ole kohustuslik manööver. Ja sellepärast et peetakse kuidagi väga iseenesestmõistetavaks et siis võib rahulikult +20 ja rohkem kiirust ületada. Kust selline teadmine on võetud? Omas rajas +20 sõita on palju ohutum kui vastassuunas nii et mõelge veel korra.
Räägi lähemalt sellest kitsarinnalisusest. Et sõitsin maanteel, mingi tropp jäi 70-ga ette. Kimasin mööda ja hakkasin teda pedereerima 50-ga... Kes küll seda juttu rääkis?

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.05.2010 11:40:44 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Kas teil on raskusi 70-ga liikuvast masinast möödasõiduga? ...

Jah, kui neid masinaid on tekkinud kurvilisse alasse olematu pikivahega üksteise taha mitmeid.
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 11:44:39 vasta tsitaadiga

Just, saidki pointile pihta, asi pole eessõitjas vaid pikivahedes.
.:MDK:.
HV veteran
.:MDK:.

sõnum 30.05.2010 11:47:31 vasta tsitaadiga

Sõidukiirus peaks olema valitud vastavalt ilmastiku- ja teeoludele ning sealjuures teisi liiklejaid mitte takistav. Kui neid tingimusi täita ei suudeta, siis tuleks vahepeal teeserva tõmmata ja selja taha kogunenud rong ohutult mööda lasta. Kui juht seda ei tee, siis on minu silmis tegemist põhjendamatu liikluse takistamisega ning seega tropiga.

Ma ei ole kunagi pahandanud kellegi peale kui talvel on hull tuisk või must jää maanteel ning pean kolonnis 70-ga sõitma. Kui aga on päikseline suvepäev, siis... icon_evil.gif

viimati muutis .:MDK:. 30.05.2010 11:51:58, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 96
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 30.05.2010 11:50:33 vasta tsitaadiga

kännuämmelg: OT: Aga näita, milline liikluseeskiri lubab kurvilisel / käänulisel kohas möödasõite. icon_cool.gif
Möödasõidud on lubatud ju ikkagi sirgetel, kus on olemas pikalt vaba otsenähtavus. icon_wink.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.05.2010 12:03:02 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Just, saidki pointile pihta, asi pole eessõitjas vaid pikivahedes.

Ja millest need olematud pikivahed tekivad?
Sellest, et ühele aegalselt sõitvale masinale jõuab järgi masin, kelle roolis olev juht arvab, et kohe-kohe sõidab esimesest mööda, kuid sõidukogemus, arvestusoskus, julgus, kogemus või muu faktor venitab seda loendamatuid kilomeetreid edasi. ja see kordub järgnevatega..
Ehk, kui esimene, loodust nautlev, juht oleks eeskujulik liikleja, märkaks ta enda taga tekkivat olukorda ning katsuks mingit moodi (tee serva tõmbamine, eespoololevast vabast alast suunaga märku andmine, kiiruse vähendamine jne) selle lahendamisele kaasa aidata .

Tahanteada, Sa pole vist liikluseeskirja lugenud ega autot juhtinud
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 30.05.2010 12:07:11 vasta tsitaadiga

Oot elukaz ja kuidas siis möödasõit toimuma peaks, hoiad 100m ohutut vahet ja kui võimalus tekib, siis hakkad kiirendama?
Kolonn tekib ikka sellepärast, et tropile järgnev auto ei saa mööda sõidetud ja seda nüüd küll pahaks panna ei saa, et keegi pereema oma 60hj autoga ei saa-oska mööda sõita ja ootab sobivat hetke, tema ei ole põhjus, miks kolonn tekib, põhjus on ikka see tropp, kes 70ga sõidab. Eestis on liiga vähe autosi veel, aga eks varsti ole maanteel nii nagu saksaski, et kui ees keegi võtab näiteks kiiruse kaamera pärast 100 alas kiiruse 80 peale, siis järgmine pidurdab rohkem, kuna kardab otsa sõita ja temast järgmine veel rohkem ja kolonni lõpus olevad autod jäävad täiesti seisma - see ei ole mingi müstiline asi, vaid täiesti igapäevane asi lääne euroopas, mõni aasta tagasi juulis(puhkuste periood) pidin ennast maapõhja kiruma, kui no-limits teelõigul seisin korduvalt 10-20 minutit ummikus ja hiljem mõne km kaugusele jõudes ei olnud mingit takistust teel ees.

elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 12:10:15 vasta tsitaadiga

Nii et see on siis rohkem eeskujulik liikleja kes teisele piixu kinni sõidab ja sellega teiste möödasõitu takistab?

wirx, Kui oled möödasõitja siis sõidad järgi ja mööda. Kui ei ole jätad vahe. Simple as that.

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.05.2010 12:10:24 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Nii et see on siis rohkem eeskujulik liikleja kes teisele piixu kinni sõidab ja sellega teiste möödasõitu takistab?

icon_lol.gif Sa saad ju edukalt aru, mida öelda tahetakse
elukaz kirjutas:

wirx, Kui oled möödasõitja siis sõidad järgi ja mööda. Kui ei ole jätad vahe. Simple as that.

kõik pole nii mustvalge
kujuta nüüd ette olukorda tallinn tartul näiteks kose kandis pühapäeva õhtul kell seitse.
pane sinna teele üks suuremat sorti veok, millel mingil põhjusel pole võimalik üle 70km/h sõita.. Sellele liiguta 90 km/h kiirusega taha 30kw daewoo matiz , mille roolis äsja autokklist välja vupsanud preilna.
Mis Sa arvad, et ta ei soovi sellest eessõitvast autost mööda sõita?
soovib ja kuidas veel.. aga.. küll ei näe, kas eespool kedagi vastu tuleb, või tundub vastutulev auto liiga lähemal olevat või lihtsalt ei julge selepärast, et kardab kohe kurvi järgnevat.. nii ta ootabki seda sirget, kus 3 kilomeetri ulatuses tühi tee paistaks. Ja sabas sõidab ta lihtsalt sellepärast, et teab, et tema autol kuluk eessõitavale autle järgi jõudmiseks sama palju aega, kui kilomeetri läbimiseks icon_cool.gif
Ühesõnaga.. on probleem meie liikluskultuurituses ja siin ei saa lähtuda ainult LE-st, ega süüdistada ainult ühte poolt. Kordan, kui 70km/h sõitev juht oleks tähelepanelik, poleks ka probleem nii suur

viimati muutis kännuämmelg 30.05.2010 12:18:40, muudetud 1 kord
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 12:13:31 vasta tsitaadiga

Jah ma saan aru et eessõitja on kõigis maailma probleemides süüdi ja tagant tulijad on süütud ohvrid.
Ma nüüd lähen ja kriban tagaluugile tolmu sisse TROPP

CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 30.05.2010 12:31:29 vasta tsitaadiga

Ausaltöeldes nõustun elukaz jutuga icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
Duckhead
HV veteran
Duckhead

sõnum 30.05.2010 15:16:39 vasta tsitaadiga

olles eelmisel lehel, tahtsin just kirjutada et uskumatut demagoogiat ikka mõni suudab ajada(ei saa aru miks. Kas oma lollusest või lihtsalt meeldib vaielda) ja siis näen et mõni ausaltöeldes veel nõustub selle jutuga ... icon_lol.gif icon_rolleyes.gif
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.05.2010 15:29:23 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Jah ma saan aru et eessõitja on kõigis maailma probleemides süüdi ja tagant tulijad on süütud ohvrid.

Ära nüüd üle dramatiseeri icon_lol.gif
Ma toon ühe analoogia:
Sina, kui kõva mees tõmbad tallinna ärksamas pubis londi kesvaleemest umbe ja keset kõige ägedamat kõrtsumöllu torkad ühe viiesajase keset kõige hämarama nurga üksikule lauale ning ise komberdad kemmergusse...
Mis Sa arvad, mis toimub? Üpris kindlalt oled Sa sellest habemikust ilma ning keegi kõrtsikülalistest on pannud toime väärteo. Kas ta oleks teinud seda järgneva 20 aasta jooksul? nii ja naa, kuid võid olla kindel, et ka üpris ontlikud ning eetikast leemetavad ilmakodanikud alluvad väga lihtsatele ahvatlustele ning võivad kergelt oma seni laitmatult teelt kõrvale kalduda ning varga ametit maitsta.
Kas Sa ei leia, et süüdi oled esmajärjekorras Sina, kes selle ahvatluse lõi? icon_cool.gif
Meie ühiskond pole lihtsalt kõigeks veel valmis
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 30.05.2010 15:41:31 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:

Kui oled viisakas sõitja siis võta rohkem masinat teeserva, kõige hullemad on 70 km sõitjad, naad ei saa aru kas naad sõidavad linnas või maal, kogu aeg 70 km ja kui trahvi 50 km alas saavad, siis protestivad, et ma ju sõitsin ettevaatlikult 70´ga icon_razz1.gif ja kui neil ükskord kohale jõuab mille eest trahvi saavad, hakkavad arvatavasti kõikjal 50`ga sõitma ja saavad 30 alas trahvi icon_lol.gif

wirx
HV Guru
wirx

sõnum 30.05.2010 15:47:49 vasta tsitaadiga

kes siin on rääkinud, et kõik 70ga sõitjad on tropid vms, ma rääkisin sellest, et kui kaamera tuleb võtab nii mõnigi vend igaksjuhuks oma kiiruse 20-30km/h lubatust väiksemaks, muidugi kui laiemalt vaadata, siis leiab kindlasti neid juhuseid veel, kus inimene ei oska-, taha-, saa- sõidetud õige kiirusega...aga nagu näha elukaz jutust, siis teda ei huvitagi, kas liikus on sujuv või mitte, sest püssi pole kuklale pandud ning miks ta peakski sõitma teisiti, aga nagu näha pole tal vist väga kaua lube olnud või lihtsalt väike sõidu kogemus, kui tõesti arvab, et :"Kui oled möödasõitja siis sõidad järgi ja mööda. Kui ei ole jätad vahe. Simple as that." - elu ei ole nii lill ka icon_wink.gif
Tulin linna tagasi just, õnneks oli liiklus hõredam, aga no kirsiks tordi peal oli mingi suht koht ok auto, mis 100 alas lasi enne kaamerat kiiruse kenasti 60 peale ja hiljem kogus ~1km kiirust, et 100 jälle kätte saaks...oleks 20 autot järgi olnud tal, siis kõik oleks pidanud tema rada pidi sõitma icon_evil.gif

Duckhead
HV veteran
Duckhead

sõnum 30.05.2010 15:56:25 vasta tsitaadiga

Siinkohal tuleb kuuevarbalistele au anda. Kui tagantpoolt lähened, siis tõmmatakse ilusasti tee äärde. Sõidetakse isegi nii mööda, kui keegi vastu tuleb. Mahub üksteisemõistmise õhkonnas sellisel puhul ilusasti, jääb ruumi ülegi. Kui mõni ei tõmba tee äärde, siis lähemale jõudes näed, et ees sõidab teine eestlane icon_cool.gif icon_razz.gif
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 30.05.2010 15:59:02 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
..........
Tulin linna tagasi just, õnneks oli liiklus hõredam, aga no kirsiks tordi peal oli mingi suht koht ok auto, mis 100 alas lasi enne kaamerat kiiruse kenasti 60 peale ja hiljem kogus ~1km kiirust, et 100 jälle kätte saaks....

Seejuures tegi kõik võimaliku, et sul mõõdasõitu takistada, kui ikka 100 pealt 60 peale kiirus langetatakse ei tohiks tagant tulijal mingit probleemi möödasõiduga tekkida, kui just tahtlikult ei takistata, sõidetakse võimalikuld tee keskjoone lähedal, või kui tagantulev auto alustab möötasõitu, hakatakse autot veelgi vasakule võtma, ületades tee keskjoont ning samas hakatakse ka kiirust suurendama

Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 30.05.2010 16:03:08 vasta tsitaadiga

Kiirus võetakse maha enne kaamerat ja kaamerad on reeglina peale sirget ja enne kurvi, kus möödasõit on keelatud või siis tuleb palju autosid vastu.
Kommentaarid: 464 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 361
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 30.05.2010 16:17:01 vasta tsitaadiga

täpselt nii oligi, oli pime kurv ja autod tulid vastu, ei taha eriti kaamera ees möödasõitu ka harrastada, leidub siinmail hulgim ka selliseid, kes sellepeale kohe gaasi annavad, et mööda jumala eest ei saaks...evo9-ga pole muidugi probleemi mööda saada...aga no 130-140ga ei tahaks pilti ka saada, loodetavasti on alguse asi ja pikapeale inimesed harjuvad kaameratega ja asi normaliseerub lähiajal
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 16:42:40 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
...aga nagu näha elukaz jutust, siis teda ei huvitagi, kas liikus on sujuv või mitte, sest püssi pole kuklale pandud ning miks ta peakski sõitma teisiti, aga nagu näha pole tal vist väga kaua lube olnud või lihtsalt väike sõidu kogemus, kui tõesti arvab, et :"Kui oled möödasõitja siis sõidad järgi ja mööda. Kui ei ole jätad vahe. Simple as that." - elu ei ole nii lill ka icon_wink.gif
Ära liialda, minu põhimõtted on ainult liikluse sujuvust soodustavad või kust sa teistpidist välja lugesid?
Ma ei õigusta sugugi kaamera ees pidurdajaid vaid neid kes kes mingil mõistlikul põhjusel piirkiirusega ei sõida, igaühele pole see lihtsalt mõistetav.
Load on mul piisavalt kaua olnud et prioriteedid paigas oleks, rullnoklus ja ära tegemine/mitte järgi andmine on läbitud etapid, mõni ei saagi neist üle.
Räägi mis on rasket selles et norm pikivahe jätta kui parasjagu mööda ei sõida? Keegi trügib vahele ja päev sellega rikutud?
Aga noh, kes peab normaalseks 130-140 möödasõit siis ma ei eeldagi et mu jutt pärale jõuaks.

Duckhead kirjutas:
olles eelmisel lehel, tahtsin just kirjutada et uskumatut demagoogiat ikka mõni suudab ajada(ei saa aru miks. Kas oma lollusest või lihtsalt meeldib vaielda) ja siis näen et mõni ausaltöeldes veel nõustub selle jutuga ... icon_lol.gif icon_rolleyes.gif
See käis vist minu kohta, räägi lähemalt mis demagoogia?

viimati muutis elukaz 30.05.2010 16:54:39, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 196 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 158
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 30.05.2010 16:51:07 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:

siin sa küll natuke paanitsesid icon_razz.gif
Sa ikka ei ole üldse vist eriti sõitnud maanteel, kuidas sa saad tropi taha jõuda, kui sa sõidad temaga ühe kiirusega, fakt on see, et kõik kes tropi taga sõidavad on sõitnud eelnevalt temast kiiremini ja kui sa nüüd tema selja taga oled, siis valid kas jätkad lubatud kiirusega, ehk siis ootad sobivat momenti möödasõiduks või hakkad samuti 70km/h sõitma ning vot siis võib ehk tõesti rääkida sellest, et lased pikema vahe sisse ning tõmbad paremasse tee äärde, et tagant tulijad saaks kenasti mööduda.
100 alas 130 spidole korraks saada (ehk siis ~120km/h) see on kindlasti mõne jaoks ületamatu saavutus icon_lol.gif
Samas kui nüüd su esimese sõnavõtu juurde tagasi tulla "Kui ma sõidan 70-ga siis ma olen tropp?" ja nüüd kuulata kiidulaulu, kuidas su põhimõtted on siiski liiklust ainult sujuvamaks muuta, siis icon_lol.gif icon_eek.gif rofl.gif

jt234
HV veteran
jt234

sõnum 30.05.2010 16:52:37 vasta tsitaadiga

No eks ole isegi Tallinnast tartusse venitud 60-ga, istusin nii paremas ääres kui sain, ilusti saadi mööda ja ei takistanud kedagi.. samas olen nii mõnigi kord ebameeldivalt aeglaselt keskjoonel sõitvate juhtide taha jäänud..
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 17:12:49 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
elukaz kirjutas:

siin sa küll natuke paanitsesid icon_razz.gif
Tee vahet paanikal ja sarkasmil.
tsitaat:
Sa ikka ei ole üldse vist eriti sõitnud maanteel, kuidas sa saad tropi taha jõuda, kui sa sõidad temaga ühe kiirusega, fakt on see, et kõik kes tropi taga sõidavad on sõitnud eelnevalt temast kiiremini ja kui sa nüüd tema selja taga oled, siis valid kas jätkad lubatud kiirusega, ehk siis ootad sobivat momenti möödasõiduks või hakkad samuti 70km/h sõitma ning vot siis võib ehk tõesti rääkida sellest, et lased pikema vahe sisse ning tõmbad paremasse tee äärde, et tagant tulijad saaks kenasti mööduda.
Mis mõttes jätkad lubatud kiirusega? Kui sa kohe mööda ei sõida siis saadki omale ees sõitja kiiruse, küsimus on millise pikivahega sa seda teed. Kui läheb möödasõiduks siis kasutad sedasama vahet kiiruse kogumiseks. Sportautoga pole see muidugi vajalik, siis saab ju vastassuunda põigata ja seal alles gaasi pressida.
tsitaat:
100 alas 130 spidole korraks saada (ehk siis ~120km/h) see on kindlasti mõne jaoks ületamatu saavutus icon_lol.gif
See tundub niivõrd loomulik et selles midagi halba näha polegi võimalik. Ja kui midagi juhtub siis on alati keegi teine süüdi.
tsitaat:
Samas kui nüüd su esimese sõnavõtu juurde tagasi tulla "Kui ma sõidan 70-ga siis ma olen tropp?" ja nüüd kuulata kiidulaulu, kuidas su põhimõtted on siiski liiklust ainult sujuvamaks muuta, siis icon_lol.gif icon_eek.gif rofl.gif
Ne dlja srednih umof öeldi selle kohta. Sujuvus ja max kiirused on väga erinevad asjad.
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.05.2010 17:22:48 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
... Kui läheb möödasõiduks siis kasutad sedasama vahet kiiruse kogumiseks. ..

ja palju on selliseid võimalusi tartu-tallinna vahel reedel ja pühapäeval peale 17.00?
ehk siis viitsid mõelda, kui palju kulub, et auto suudaks teisele järgi jõuda, mööduda ning ohutult edestada, kui üks sõidab 90km/h ja teine 70km/h.. vürtsiks võid veel mõelda sellist jubedust, et väga suur osa kodanikke sõidab autoga alla 70kw
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 17:32:48 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
elukaz kirjutas:
... Kui läheb möödasõiduks siis kasutad sedasama vahet kiiruse kogumiseks. ..

ja palju on selliseid võimalusi tartu-tallinna vahel reedel ja pühapäeval peale 17.00?
ehk siis viitsid mõelda, kui palju kulub, et auto suudaks teisele järgi jõuda, mööduda ning ohutult edestada, kui üks sõidab 90km/h ja teine 70km/h.. vürtsiks võid veel mõelda sellist jubedust, et väga suur osa kodanikke sõidab autoga alla 70kw
Kui sinu jaoks ei ole siis jätadki vahe nende jaoks kes möödasõiduvõimaluse leiavad. Mööda minnakse niikuinii, iseasi kui palju masinaid korraga ette tuleb võtta.
90-ga 70-st mooda sõita ei lähe üldse palju maad ega aega, 70 on ikka väga aeglane ja möödasõiduks palju lihtsam kui 85.

Ok, väike arvutus kah, 90 vs 70 läheb normaalseks möödasõiduks 10 sekundit ja 250 meetrit.

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 30.05.2010 17:33:14 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
......
Aga noh, kes peab normaalseks 130-140 möödasõit siis ma ei eeldagi et mu jutt pärale jõuaks.
....

Mööda tuleb sõita võimalikult lühikese aja jooksul, tundub, et sul siiski pole piisavalt pikk autojuhi kogemus või on kunagine sõiduõpetaja sind väga valesti sõitma õpetanud.
Kui ma kahtlen, et ei suuda eessõitvast kolonnist mõõda sõita, siis lasen kõik tagant lähenevad autod mööda, kui aga võimalus avaneb, siis ka kasutan seda ja kiirus on loomulikult selline, milleks hetkel kasutada olev auto võimeline on, mõni rullnokk astub seepeale oma kärust välja, et mis mu autol viga on, .........
Pole kordagi ametlikult liikluseeskirju rikkunud, ega mingeid trahve saanud, avariisid teinud ja liiklus kindlustuse riskikoefitsient on 0,40 , järelikult õpetati mind nõuka ajal õieti sõitma
Minu pärast sõida minust kas või 400 mõõda, kui su auto selleks võimeline on, peaasi, et sa ei jääks mu kõrvale pikaks ajaks sõitma, seades nii minu kui oma elu ohtu.
Arvan, et pole just meeldiv tunne kui sõidad 90`ga ja teine hakkab sinust 95`ga mööda sõitma, võib olla temal auta spidomeeter näitab 90 ja minu oma valetab, kiiruste vahe ainult 5 km, kui kaua kestaks selline möödasõit, kui palju autosid jõuab sellise aja jooksul vastu tulla, kui suur on avariise sattumise oht

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.05.2010 17:34:33 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:

90-ga 70-st mooda sõita ei lähe üldse palju maad ega aega, 70 on ikka väga aeglane ja möödasõiduks palju lihtsam kui 85.

kui alustada kiiruselt 90, siis kusagil 6 sekundit (eeldame, et pikivahe on ja saab 25m), kui tuleb ka kiirendada, lisa sinna veel paar sekundit.
10 sekundiga liigub 90km/h auto 250m. Selleks, et ohutult mööda sõita, peab olema tee ohutu 500m (eeldame, et vastu sõidab kah 90km/h)
ja ikka tundub lihtne?
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 30.05.2010 17:51:35 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
elukaz kirjutas:
......
....

Mööda tuleb sõita võimalikult lühikese aja jooksul, tundub, et sul siiski pole piisavalt pikk autojuhi kogemus või on kunagine sõiduõpetaja sind väga valesti sõitma õpetanud.
Kui ma kahtlen, et ei suuda eessõitvast kolonnist mõõda sõita, siis lasen kõik tagant lähenevad autod mööda, kui aga võimalus avaneb, siis ka kasutan seda ja kiirus on loomulikult selline, milleks hetkel kasutada olev auto võimeline on, mõni rullnokk astub seepeale oma kärust välja, et mis mu autol viga on, .........
Pole kordagi ametlikult liikluseeskirju rikkunud, ega mingeid trahve saanud, avariisid teinud ja liiklus kindlustuse riskikoefitsient on 0,40 , järelikult õpetati mind nõuka ajal õieti sõitma
Minu pärast sõida minust kas või 400 mõõda, kui su auto selleks võimeline on, peaasi, et sa ei jääks mu kõrvale pikaks ajaks sõitma, seades nii minu kui oma elu ohtu.
Arvan, et pole just meeldiv tunne kui sõidad 90`ga ja teine hakkab sinust 95`ga mööda sõitma, võib olla temal auta spidomeeter näitab 90 ja minu oma valetab, kiiruste vahe ainult 5 km, kui kaua kestaks selline möödasõit, kui palju autosid jõuab sellise aja jooksul vastu tulla, kui suur on avariise sattumise oht

Ei tea jah, mis imelik arusaam mõnel siin. 120-130 ohtlik...ja kohe juhtub midagi icon_confused.gif
Minul ka totaalselt siiber..., kes tulevad möödasõidule ja kiirendavad 95ni..äärmisel juhul 100ni ja siis kulgevad nagu püsikaga mööda.
Viimasel ajal on see väga tavaliseks saanud. Ja tihti tuleb auto ka kaugemalt vastu, nii et pole haruldane, et pean ise tõmbama paremale ja kiiruse alla. No mina ei saa tõesti aru sellistest inimestest...
------------
Ise sõidan ikka korralikult kiirendades mööda ja reeglina nüüd olen jala pedaalilt tõstnud 120 pealt kuna Politsei on asunud ka möödasõidu kiirusega jebima.
Kommentaarid: 235 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 201
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 18:04:13 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Autokoolis pole ma käinud ja nagu öeldud, rullnoka aeg on möödas, möödasõidul üle 20 ületamist tuleb väga harva ette, üldiselt piirdub +10 või jääb manööver ära.
tsitaat:
Minu pärast sõida minust kas või 400 mõõda
Ja kui sul tuleb mõte takistusest ümber põigata? Võid ju suuna sisse panna aga ma ei saa enam pidama.
tsitaat:
ja ikka tundub lihtne?
Jah?
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 30.05.2010 18:16:24 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
............Autokoolis pole ma käinud ja nagu öeldud, rullnoka aeg on möödas, möödasõidul üle 20 ületamist tuleb väga harva ette, üldiselt piirdub +10 või jääb manööver ära.
.........

Mõned said jah raha eest load, või tegid ainult sõidu eksami ära, ilma eelneva koolituseta, eks sellest need ise õppinute arusaamad, aga ära siis teisi õpetama hakka, .................

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.05.2010 18:24:05 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
.
tsitaat:
ja ikka tundub lihtne?
Jah?

palju on Tallinn tartu vahel selliseid alasid? Lisaks arvesta veel pensionäride, noorjuhtide ning naisterahvaste kummaline kauguse hindamine, veokite pikkused ning nendest mööda vaatamise keerukus ning saadki aruks, miks väga paljud ei julge möödasõite sooritada.
Liikluskaamerate taga pidurdamine on tõesti äärmus, kuid selline inertsiefekt tekib ka raskeveoki taga- korraliku koormaga masinal võtab kiiruspiirangu alas hoo mahasaamine aega, seega tehakse seda varakult (räägin liikluskuulekast juhist) ning piirangu lõpus läheb kvartal aega, enne kui kiiruse üles saab. 10-20 autolise rodu viimane auto saab sel ajal tunda kiirust 90-20 km/h
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 18:35:22 vasta tsitaadiga

Ei käinud mingeid kõverteid pidi, läksin ARK-i ja tegin eksamid, omal ajal polnud autokool kohustuslik.
See veel ei tähenda et ma puruloll olen ja koolis käinuna võiks rahulikult kiirust ületada. Praegu kooli lõpetajatele tuleb lisaks IRL koolitus anda, kuidas ringteedel sõita ja mitte kogu aeg käiguga pidurdamisega autot lõhkuda. Teie õuduseks võin mainida et mul on ka juhendaja tunnistus.
kännuämmelg, nii me jõuamegi sellesama pointini tagasi. Kes näeb võimalust, see peaks ka saama mööda sõita nendest kes seda võimalust ei näe ja sestap ka suuremat vahet hoiaksid.

kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.05.2010 18:52:49 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
..
kännuämmelg, nii me jõuamegi sellesama pointini tagasi. Kes näeb võimalust, see peaks ka saama mööda sõita nendest kes seda võimalust ei näe ja sestap ka suuremat vahet hoiaksid.

Ma ei taha isiklikuks minna aga olen korduvalt maininud, et paljud arvavad, et nad kohe järgmise vastutuleva auto või kurvi järel kindlasti mööda sõidavad.. aga neid nende peakuju jaoks sobivaid võimalusi lihtsalt ei teki (liiklustihedus Tallinn-tartu peal teatavatel aegadel ning järva-harju pimedate kurvidegateelõigud). Otse sabast spurtimine annab aga taolise ettevõtmise puhul 3-4 sekundit võitu (150-200m vaba teelõiku). Kui nüüd jätta ohutu pikivahe, siis järgmine, kes tema taha tekib, ja kiirem on (loomulikult plaanib ka möödasõitu), võib olla võimsama autoga, võtta suuremaid riske, osata enda ja masina võimeid paremini hinnata ning seega ka mööda sõidab. Paraku ei pruugi ka temale tekkida piisavalt head olukorda, et lähima paari km juures mööda saaks ning seega võib tekkida taha analoogiaga märkimisväärne rodu. Kui nüüd lisame juurde selle, et iga mats peale möödasõitu kohe ohutu pikivahe jätab, siis see eeldab mõneks ajaks kiiruse alandamist. Rivi lõpus aga on esimese auto 15-20 m tekitamiseks kiirusevähendamine jojona muutunud oluliselt madalamaks kiiruseks (iga järgnev masin peab samamoodi kiiruse alla laskma..

Mul poleks selle 70-30km/h lökutamise vastu midagi, kui teeksin daamiga huvireisi ning elu oleks lill.. paraku on enamik sõite võru päratagumikust tallinnasse, seal veel mõõdetud kilomeetrid ning siis otsapidi tagasi. Ühe otsa pikkuseks võid arvestada 250-300km. Ja vot sellisel puhul on juba oluline, kas veedad teel 7h või 10h
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 30.05.2010 18:56:49 vasta tsitaadiga

elukaz`l on osaliselt õige suhtumine asjasse - ei ole vaja kiirust ületada ja koguaeg piiripeal a la 97km/h sõita. Samas on ka teistel õigus, et ilma mõjuva põhjuseta 70 maanteel tiksumine põhjustab samuti kolonne kuid probleem ei ole imo mitte selles, et inimene 70-ga sõidab vaid selles, et ta ei lase lihtsalt mööda/ei tõmba kõrvale/ei jälgi seljatagust. Ise tiksun koguaeg 85-90-ga ning uskuge või mitte aga olen nii mõnestki lõppkokkuvõttes kiiremini kohale jõudnud kuna ei sõida ~97-ga teistele pe*se kinni ja ei tekita kolonne. Samuti tõmban kergelt teeserva ja näitan tagumisele suunaga, et võib mööda minna. Minu arvates ongi pigem süüdi kolonnides need, kes sõidavad nö. viimse lubatud piiri peal ja siis kuhjuvad sinna 90-ga sõitva(te) auto taha. Hiljuti just tuli onu Tallinnast külla ja kasutas kiiruse hoidjat 90`ne peal ning ütles, et terve tee pidi ainult ühe möödasõidu tegema.
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 30.05.2010 19:25:56 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Teie õuduseks võin mainida et mul on ka juhendaja tunnistus.
No mul ka see sahtlis...see pole eriline näitaja icon_razz.gif
Kommentaarid: 235 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 201
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 30.05.2010 19:45:12 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Otse sabast spurtimine annab aga taolise ettevõtmise puhul 3-4 sekundit võitu (150-200m vaba teelõiku).
Lahja masinaga otse sabast spurtimine hoopis raiskab aega sest tuleb ära oodata millal vastutulija on möödunud ja alles siis hakkad kiirendama. Kui hoiad vahe pikema siis saad kiirendama hakata ka varem omas rajas ja selleks hetkeks kui vastutulija läinud on, oled samas punktis, aga suurema kiirusega ja edasine möödasõit läheb ka kiiremini.
tsitaat:
Kui nüüd jätta ohutu pikivahe, siis järgmine, kes tema taha tekib, ja kiirem on (loomulikult plaanib ka möödasõitu), võib olla võimsama autoga, võtta suuremaid riske, osata enda ja masina võimeid paremini hinnata ning seega ka mööda sõidab. Paraku ei pruugi ka temale tekkida piisavalt head olukorda, et lähima paari km juures mööda saaks ning seega võib tekkida taha analoogiaga märkimisväärne rodu.
Järgmise risk on suurem ainult juhul kui ta mõlemast eessõitjast korraga mööduda tahab, või ma ei saanud aru.
tsitaat:
Kui nüüd lisame juurde selle, et iga mats peale möödasõitu kohe ohutu pikivahe jätab, siis see eeldab mõneks ajaks kiiruse alandamist. Rivi lõpus aga on esimese auto 15-20 m tekitamiseks kiirusevähendamine jojona muutunud oluliselt madalamaks kiiruseks (iga järgnev masin peab samamoodi kiiruse alla laskma..
See on siis kolonni vahele sõites? Ei lange see lõpuotsa kiirus midagi nii väga kui pea sama kiirusega edasi liigub.
tsitaat:
Mul poleks selle 70-30km/h lökutamise vastu midagi, kui teeksin daamiga huvireisi ning elu oleks lill.. paraku on enamik sõite võru päratagumikust tallinnasse, seal veel mõõdetud kilomeetrid ning siis otsapidi tagasi. Ühe otsa pikkuseks võid arvestada 250-300km. Ja vot sellisel puhul on juba oluline, kas veedad teel 7h või 10h
Ja sinu lahendus oleks?
ogre111
HV vaatleja

sõnum 30.05.2010 20:01:58 vasta tsitaadiga

§128. Juht ei tohi:
1) põhjendamatult aeglase sõiduga takistada teisi sõidukeid;

Aga miks üldse peaks sõitma 70 km/h? Kütusekulu näit on natukene väiksem v?
Või on turvalisem? Sest minu arust on turvalisem sõita 90km/h, kui 70 km/h nii ,et sinu taga on 20 närvilist juhti, kes sinust pidevalt mööda tuhisevad.

Juhendaja tunnistus on ka mu vanaemal, kes pole julgenud viimased 10 aastat rooli taha istuda.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.05.2010 20:16:57 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
...
Sa vist pole juhtunud kunagi rivvi (matuse/pulmarongid, ummikud) jääma rääkimata sellest, et pole tippajal tallinn-tartu peal möödasõitu teinud?
Mis puutub minu lahendusse, siis olen oma sõidud kenasti tehtud saanud ning seda paraku eeskirju rikkudes ka rongidest peatumata möödunud (rekord oli 5km pikkune möödasõit). Küsimus on siiski ohutuses ning selles, mis võiks olla lahendus. Mina näen lahendusena seda, kui aeglasemalt sõitjad austavad teisi liiklejaid ning teevad kõikvõimaliku ohutuks sõiduks.
Kui arvad nüüd, et mingi meeletu kihutaja olen, siis viimane poolaasta on mul läbisõit keskmiselt 5k km kuus ning selle jooksul pole ühtegi politsei märkust.
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 30.05.2010 20:22:03 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
Kui arvad nüüd, et mingi meeletu kihutaja olen, siis viimane poolaasta on mul läbisõit keskmiselt 5k km kuus ning selle jooksul pole ühtegi politsei märkust.

See pole näitaja. Politseinike napib...

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.05.2010 20:30:55 vasta tsitaadiga

Andrus Luht kirjutas:

See pole näitaja. Politseinike napib...

icon_lol.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Naviseadmed nullivad kiirusekaamerate kasuteguri mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.