Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Cody1109
HV vaatleja
|
15.05.2010 11:16:05
Kurioosum: Sata ketas ei võta powerit taha? |
|
|
Hoi,
Intrigeeriv lugu: ostsin kunagi aasta tagasi omale SATA ketta vana ide asemele. Töötas nagu nunnu miskit viga ei täheldanud kunagi. mõni kuu tagasi läks aga PSU mul õhtule, sebisin uue, sarnase aga mitte täpselt sama.
Nüüd kui hakkan masinat tööle panema siis tihtipeale ei võta ketas jõudu taha. power puudub.
aga asi läheb veel kurioossemaks: kui masin on seisnud mingi ajaühiku (iga kord erinev alates 5min-viimati 1h jutti) siis lambist tuleb kettale elu sisse.
Ja kui juba tööle on läinud siis ei ole enam vahet võib joosta päevi, kõik andmed on alles, mitte ühtegi probleemi. Kusjuures restarti saab ka teha no prob aga kui masina kinni panen siis sama kamm otsast peale.
Isiklikult mina sellist asja pole MITTE kunagi näinud ja ei oska isegi aimata millest see võib olla?
olen proovinud erinevaid sata ühendusi ja erinevaid powerkaableid ja ka erinevaid kõvakettaid (mis töötavad). näppisin biost ka aga ka sellest ei muutu mu meelest midagi. kui power tuleb siis tuleb kui ei tule siis ei tule. täielik müstika.
Kui keegi kunagi on kohanud sellist looma siis andke teada, ketta info :
HD Tune: WDC WD1600YS-01SHB0 Information
Firmware version : 20.06C03
Serial number : WD-WCAP01703315
Capacity : 153.4 GB (~164.7 GB)
Buffer size : 16384 KB
Standard : ATA/ATAPI-7 - SATA II
Supported mode : UDMA Mode 6 (Ultra ATA/133)
Current mode : UDMA Mode 6 (Ultra ATA/133)
ja emaplaat on asrocki am2nf3-vsta
Ette tänades,
|
|
tagasi üles |
|
 |
Amperloom
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
l2bukast
HV veteran

|
15.05.2010 14:07:32
|
|
|
Ebastabiilne toide. Ketas tahab saada kindla hulga pinget, et tööle hakata. Ma vaataks toiteploki poole.
_________________ 58017968 |
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
1 :: |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amperloom
Kreisi kasutaja

|
15.05.2010 14:10:06
|
|
|
l2bukast kirjutas: |
Ebastabiilne toide. Ketas tahab saada kindla hulga pinget, et tööle hakata. Ma vaataks toiteploki poole. |
Seda ka mina ja sellepärast olekski mõistlik arvuti kooslus ka siia kirjutada....siis saab ehk teada ka palju ta voolu võtab jne.
_________________ TehnikaUudised - VirtuaalRuum |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
l2bukast
HV veteran

|
15.05.2010 14:12:06
|
|
|
Amperloom kirjutas: |
l2bukast kirjutas: |
Ebastabiilne toide. Ketas tahab saada kindla hulga pinget, et tööle hakata. Ma vaataks toiteploki poole. |
Seda ka mina ja sellepärast olekski mõistlik arvuti kooslus ka siia kirjutada....siis saab ehk teada ka palju ta voolu võtab jne. |
Ühekandi poisid arvavad ikka sarnaselt . Ma ka koldes. Aga ma kardan, et konfi teada saamisest ei piisa, sest tegemist on siiski anomaaliaga. Iga suvalinegi toiteplokk peaks normaalolekus toitma ära suvalise sata ketta ju...?
_________________ 58017968 |
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.05.2010 14:18:28
|
|
|
Pigem on see hoopis emaplaadi viga, et ketast ei loeta, mitte ketta toite viga.
Ehk siis ysna tuntud asi, et toide lendab ja võtab emaplaadi endaga kaasa...
Testriga on n2ha, kas pinged on SATA-pistikus olemas. Ja tasub vaadata, et kas pistiku klemmid on korralikud, mitte v22ndunud, k2rbenud vms.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cody1109
HV vaatleja
|
16.05.2010 13:38:47
|
|
|
ei usu et sata kaabel? sest powerit ei tule mitte ketast ei loe välja?
conf on siin:
psu : fortron 400W : ATX400-PNR
asrocki ema am2nf3-vsta (nagu mainitud)
agp pesa graafika club3d x1950pro (lisatoitega)
mälud on 2x 1GB corsair ddr2 (cm2x1024-6400c4)
prose : athlon 64 3800+ 2.41GHz
ja miskine cdrom ka.
aga ma proovisin ka nii et võtsin graafika ja cdromi poweri välja aga ketas ikka ei tulnud elule, panin kaablid tagasi ja lasin masinal 'tühjalt joosta' 15min ja voila kettas jõudu kui palju.
ja nii kui käib pole probleeme, kirjutan seda posti samast masinast ju
UPDEIT :
täna hommikul jälle, pistsin masina tööle, käisin biosis korra näppisin seal ühtteist ja biossis olles ketas võttis vurrdi tuurid üles. tegin restardi (mitte powerdowni) ja voila, töötab.
Mõtsin siis et keeran omal masina kokku (mul oli seal hdd välja kruvitud et lihtsamini kaableid ümbertõsta), ja panin korraks kinni, kruvisin kokku ja enam ei bootinud. jälle 45min enne kui kettale lambi hetkel 'insert proper boot device' ekraani ees tuleb elu sisse misjärel restart ja siis kõik korras.
minu jaoks see ei meiki MINGIT senssi whatsoever.
Igasugune abi on teretulnud
|
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
16.05.2010 13:49:44
|
|
|
Igati loogiline oleks mõne teise toitega proovida. Nagu eespool juba ka vihjatud.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cody1109
HV vaatleja
|
16.05.2010 17:59:45
|
|
|
on küll loogiline a mul kahjuks ei ole ühtki toidet vedelemas kuskil ja vaevalt et ma saan kuskilt poest 'laenuks' omale psu
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
17.05.2010 12:16:29
|
|
|
omast kogemusest võin öelda, et taolist asja põhjustab ka toitekaabli pistik- ketta pinid võivad olla liialt kokku surutud või toite omad liialt laiali. Mingitel momentidel tekitatakse ühendus, sädeluse või liigutamise tagajärjel võib kaduda jne. Jutt käib siis puhtalt neljasest molexist , SATA-toitekaabliga on tulnud samuti analoogiaid, kui kasutusel on üleminekukaabel, või pistikut on liialt väänatud
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.05.2010 13:25:35
|
|
|
Jah, eriti Codegeni pistikute klemmid on sellised õhukesest plekist ja pehmed ning venivad välja, kui tibake rohkem kui paaril korral on pistikut välja tõmmatud ja tagasi pistetud. Räägin just neist tavalistest neljastest ümarate klemmidega molexitest. Olen neid rohkem kui ühel masinal uuesti kokku pidanud pigistama.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cody1109
HV vaatleja
|
17.05.2010 18:27:27
|
|
|
pole hullu @ toitekas. ma proovin siis firmware updeiti teha failid olid juba enne olemas a mõtsin et ehk on midagi lihtsamat/loogilisemat et ei ole vaja kohe firmware kallale minna. a kuna toidet pole siis proovin sellega.
UPDATE:
nii nüüd firmware update tehtud. tegin shutdowni - sama kamm. ju siis ikka toites asi pean ikka uue toite omale vaatama siis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
20.05.2010 15:30:18
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Postitatud mobile device |
Mis ajast sata ketas emaplaadilt toite saab?
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
20.05.2010 16:54:08
|
|
|
Spezz kirjutas: |
tahanteada kirjutas: |
Postitatud mobile device |
Mis ajast sata ketas emaplaadilt toite saab? |
tahanteada pidas vist silmas kontrat, mis asub mammil, et koos toite lendamisega võeti mammilt kontra kah ühes.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
armin81
Kreisi kasutaja
|
20.05.2010 17:23:42
|
|
|
Lisan siit poolt ka enda juhuse, kui tuttava arvutile panin diagnoosiks SATA kontrolleri streikimine. Teatud hetkel ei võtnud ketast külge ning soojenedes vms hakkas siiski toimetama, kuid aeg ajalt oli hangumisi. Teise emaplaadiga seda probleemi polnud. Kiire katsetusena sain ka proovida IDE ketast (sata biosist kinni keeratud) ning masin toimis mõnda aega korrektselt (testimis aeg sai otsa ning teine emaplaat lahendas asja).
_________________ Otsid mööblit? Uuri Siit või Siit.
Soovid kolida? Vaata Siia. |
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cody1109
HV vaatleja
|
27.05.2010 17:50:09
|
|
|
müstiline probleem = müstiline lahendus:
Mu PSU oli faunist ostetud, ja ma helistasin sinna et äkki ma saan sealt garantiikorras 1 psu et proovida kodus kas töötab, selle asemel pakuti mulle sealt et ma võtaks psu ja ketta kaasa ja nad saavad sealt testida. mõeldud tehtud. päeva peale helistati mulle tagasi et midagi ei ole valesti. iga jumala kord võtab ketas poweri taha no problem.
mõtsin kohe et emaga on kurjasti. läksin juppidele järgi ja sain sealt 1 sata kaabli ka lisaks, et ehk on kaablis asi.
jõudsin koju ja plugisin psu ja ketta tagasi sama konfi järgi ainult et uue sata kaabliga. mitte midagi. sama kamm. hakkasin juba lootust kaotama kui vaatasin et kettal on 2 toite kohta tavaline 4-pin molex ja siis sata-toite moodi auk. lükkasin siis sinna uude toitesse psust kaabli ja voila!
praegu töötab ja katsetel 5/5 läks esimese 2 sekundi jooksul ketas tööle.
täitsa loll et kohe seda ei proovinud
ikkagi probleem/lahendus mu jaoks müstika aga kui töötab siis töötab
Siinkohal tahaksin tänada kõiki kes kaasa mõtlesid ja eriti Fauni Kaubanduse suurepärast teenindust!
Suur tänu kõigile.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
27.05.2010 18:54:04
|
|