praegune kellaaeg 10.04.2026 02:35:02
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Mario.
HV Guru
|
02.05.2010 22:31:05
|
|
|
| Chaza! kirjutas: |
Venus Projekt - Ma hästi ei saa aru kuidas see töötada saab. Ütleme, et ma lihtsalt pikutan ja ei tee mitte midagi, siis keegi sellest kasu ei saa. Ma usun, et kes niisama lesivad ja midagi ei tee või päris palju olla. Mis mind peaks motiveerima tegeleda mingi x asjaga. :S |
Selge on see, et inimtööjõudu vajab ka VP`i analoogne ühiskonnasüsteem. Selge on see, et seda ei ole vaja palju. Selge on ka see, et alati on neid, kes teevad, sest nad soovivad pakkuda endale sisimas midagi rohkemat, midagi kellegi ja millegi hüvanguks. Mina isiklikult leian ennast selline olevat ja ei suudaks kujutadagi ette päevad otsa lesimist ja mitte midagi tegemist. Alati leidub neid vabatahtlikke, ka kindlasti piisavalt, kes on valmis ja tahavad ühiskonna heaks panuse anda. Kaua sa ikka kaalikat oma tugitoolis mängida viitsid.
Teisena oli VP raames ära toodud ka huvitav näide, kus sinu panus võib olla sinu hobi. Kelle hobiks ongi keemia, füüsika, matemaatika, elektroonika, agrikultuur - "you name it" - sa saad võimaluse rakendada oma praegust rahalises süsteemis piiratud huvivaldkonda (sest vähesed saavad võimaluse ka enda hobi najalt teenida ning olla rahul) täiel määral , mis aitab luua innovaatlisisust, ideid jne jne jne bla bla.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
02.05.2010 23:31:47
|
|
|
| See pole üldse küsimus, et kes peaks tahtma teiste heaks midagi teha. Samahästi võiks küsida, et kesse peaks tahtma teeme ära korras oma kulude ja kirjadega metsaalt teiste sit*a koristada aga näe ometi neid leidub. Küll aga annaks see laiskvorstidele nagu paljud poliitikud ja valgekraed praegu võimaluse niisama lösutada ja asju saaks teha need kes tahavd midagi ära teha mitte kohahoidmise eest pappi teenida.
|
|
| Kommentaarid: 156 loe/lisa |
   |
0 :: |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
03.05.2010 00:24:27
|
|
|
Väga kahtlane on see Poola teema ikka.
Ühelt poolt Poola lubas USA raketi asjad enda maa peale ehitada. See nagu eriti Venemaale ei meeldinud ja selle põhjal võiks arvata Venemaa seotust.
Teiselt poolt Poola peaminister ja veel mingid kõrgemad tegelased olid vastu Eurole. See oleks siis global currency teemaga haakuv.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
53 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
03.05.2010 10:26:49
|
|
|
| SKG kirjutas: |
| kui TVP laadne asi peaks kunagi teoks saama, siis kaoksid üldse enamus töökohti ära, mis tänapäeval on ja need vähesed annaks ehk suuremas osas automatiseerida. |
kuidas sa suudad nii naiivne ja lapsik olla. müstika!!!!!!
milline masin ei lähe katki ja kuidas saab kõike automatiseerida? mitu robotit sul lõpuks kodus oleks?
millisel hetkel sa tunned end ebavajalikuna? simcityt oled kunagi mänginud? ehitad kõik valmis, saad oma linna toimima ja mitte muhvigi pole enam teha. igav hakkab ja alustad uuesti mängimist.
arvuti teeb sinu eest kõik - toodab sulle meelelahutuse, teeb teatrit, teeb filme, koristab su kodu, teeb süüa, kirjutab raamatud, tööd sul vaja teha pole, sest valitseb 99% tööpuudus.
99% inimestest hakkab jooma igavusest. igavusest tekivad konfliktid, rahutused (mõnda vangla filmi oled elus vaadanud).
nii napakas on lugeda teie endi töötahet midagi teha. teie ei viitsi niisama laiselda, mida ikka teeks. aga mida te teete kui teie tegemisi enam ei vajata. hoopis suur konkurss on nendele kes saavad midagi teha. analoogne näide jälle vanglaga. kõige hullem on seal see molutamine. selliseks molutamiseks kujuneb terve planeedi elu.
kas sa siis ei taha omale ise maja ehitada, kasvõi oma kodus käejärgi remonti teha, midagi putitada, aiamaad kõblata ja oma firmat juhtida, mingil alal läbilüüa? abs mingeid ambitsioone pole?
kellese seda jama vaja on?
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.05.2010 10:37:34
|
|
|
| vipu kirjutas: |
milline masin ei lähe katki ja kuidas saab kõike automatiseerida? mitu robotit sul lõpuks kodus oleks?
millisel hetkel sa tunned end ebavajalikuna?
arvuti teeb sinu eest kõik - toodab sulle meelelahutuse, teeb teatrit, teeb filme, koristab su kodu, teeb süüa, kirjutab raamatud, tööd sul vaja teha pole, sest valitseb 99% tööpuudus. |
ma pole kuskil väitnud, et kõike saaks automatiseerida ja miskit ei lähe katki, seega ära pane mulle sõnu suhu. küll aga saaks luua kõvasti töökindlamaid mainaid kui praegu, sest siis ei tee keegi seda raha nimel, vaid enda heaolu, seega on tähtsam, et asi oleks töökindel, mitte see, et klient tuleks tagasi sult uut masinat või tagavaraosi ostma, millel sinu äri üles on ehitatud. inimestel on juba praegu need nn "robotid" kodus - näiteks koristavad põrandaid. kui sulle see töö meeldib, siis keegi ei keela sul seda teha, lülita robot välja ja küüri ise oma põrandaid. kokkuvõttes on palju mõttetuid töid, millele siin elus ei tuleks aega raisata.
99% inimestest hakkab jooma igavusest. igavusest tekivad konfliktid, rahutused (mõnda vangla filmi oled elus vaadanud).
nii napakas on lugeda teie endi töötahet midagi teha. teie ei viitsi niisama laiselda, mida ikka teeks. aga mida te teete kui teie tegemisi enam ei vajata. hoopis suur konkurss on nendele kes saavad midagi teha. analoogne näide jälle vanglaga. kõige hullem on seal see molutamine. selliseks molutamiseks kujuneb terve planeedi elu.
kas sa siis ei taha omale ise maja ehitada, kasvõi oma kodus käejärgi remonti teha, midagi putitada, aiamaad kõblata ja oma firmat juhtida, mingil alal läbilüüa? abs mingeid ambitsioone pole?
kellese seda jama vaja on? |
pigem on naljakas seda kirjutatut lugeda, kuidas ühiskond on inimesed muutnud selliseks, et ei osata enam kaugemale mõelda ja paljude arust ongi normaalne see, et sa pead 8h oma päevast ära elamiseks tööd tegema. jah, nagu muud teha siin poleks, et peaks jooma hakkama? võibolla mõnel tõesti, kuigi kahtlen, pigem tegu loomuliku reaktsiooniga millegi uue vastu. vangla näide ei oma tähtsust, kuna seal on sul tegevus ja liikumine piiratud. tõeliselt vabas maailmas tee mis tahad. kui endal isegi kujutlusvõimet ei ole, siis on muidugi kurb. paljud nimetatud tegevused kaoksid ära, seega ei oma need ka tähtsust.
btw, tehnoloogiate videod ja 5-osalise esitluse vaatasid juba ära?
viimati muutis SKG 03.05.2010 10:39:26, muudetud 1 kord |
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.05.2010 10:39:07
|
|
|
| jah, nagu muud teha siin poleks, et peaks jooma hakkama? |
Vaata ringi mõnes kaubanduskeskuses, mida kasulikku nood tiinekad teevad seal? Vaba aega neil on, midagi otseselt vajalikku teha pole. Millega nad oma aega sisustavad? Ära ole nii naiivne, et keskmine inimene neist parem oleks.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
03.05.2010 10:41:07
|
|
|
no aga ole hea ja konstrueeri robot mis korjab maast mahavisatud riided ja asjad, imeb tolmu ja peseb põranda. lastega peredes oleks selline riistapuu väga abiks. kahjuks need lapsed ei hakka kunagi enam enda järelt koristama, sest nad pole harjunud ja neil on muudki teha.
millised masinad oleks need töökindlad masinad mis juppe ei vaja? mida keerulisemaks süsteemid arenevad seda rohkem nad katki lähevad.
palun tee mingi list mida sa siis oma eluga peale hakkaks kui sul poleks vaja ühtegi tööd enam teha. mida sa teed terve oma elu, igapäev. anna mingi ettekujutus.
SKG: ma ei viitsi neid new age videosid vaadata, mind huvitab kuidas sa ise asja näed.
----------------------
Ho Ho: no just, teismelistel polegi midagi teha, pole motivatsiooni ega huvi. ei taha ja ei tee. mind küll huvitaks kuidas selliseid ohjata kui nendega praegugi ei saa enam hakkama. aga kui tööd enam pole, siis ei olegi võimalik nendega midagi peale hakata kui hiljem turvariskist maha lasta. kus sa tead mis anarhia neil pähe lööb.
viimati muutis vipu 03.05.2010 10:43:43, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.05.2010 10:42:23
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
Vaata ringi mõnes kaubanduskeskuses, mida kasulikku nood tiinekad teevad seal? Vaba aega neil on, midagi otseselt vajalikku teha pole. Millega nad oma aega sisustavad? Ära ole nii naiivne, et keskmine inimene neist parem oleks. |
käitumise dikteerib ühiskond. korduvalt läbinämmutatud jutt siin.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
03.05.2010 10:47:54
|
|
|
Vaata ringi mõnes kaubanduskeskuses, mida kasulikku nood tiinekad teevad seal? Vaba aega neil on, midagi otseselt vajalikku teha pole. Millega nad oma aega sisustavad? Ära ole nii naiivne, et keskmine inimene neist parem oleks. |
käitumise dikteerib ühiskond. korduvalt läbinämmutatud jutt siin. |
ma olen siin kõik läbi lugenud, peale umbisikulise ühiskonna mis imeväel kõik korda teeb - ei ole targemaks saanud.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jules
HV veteran

|
03.05.2010 10:48:57
|
|
|
palun tee mingi list mida sa siis oma eluga peale hakkaks kui sul poleks vaja ühtegi tööd enam teha. mida sa teed terve oma elu, igapäev. anna mingi ettekujutus.
|
küsiks juurde kas cash-flow on tagatud? kui ei ole, siis on kõik niikuinii mingist hetkest läbi - pole millegi eest ennast toita/elada - tekivad rahutused jne.
kui raha on aga olemas, siis pole ka terve elu mittetöötamine mingi probleem - tegeled oma hobidega täies mahus. enamusel meil on vähemalt 1 hobigi olemas. kui hobiks on töö, siis muidugi probleemne, samas isiklikult tunnen kaasa ka sellistele inimestele.
lisaks, isegi kui kõik saab kunagi automatiseeritud, siiski hinnatakse väärt meistrit väga kõrgelt - mis tooted/teenused on hetkel kõige kallimad? eksklusiivne käsitöö oma ala tippudelt.
|
|
| Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.05.2010 10:54:13
|
|
|
| no aga ole hea ja konstrueeri robot mis korjab maast mahavisatud riided ja asjad, imeb tolmu ja peseb põranda. lastega peredes oleks selline riistapuu väga abiks. kahjuks need lapsed ei hakka kunagi enam enda järelt koristama, sest nad pole harjunud ja neil on muudki teha. |
kuna ma ei ole insener, seega ei ole mul ka oskusi seda teha. seda teekksid ikka need, kel on vastavad teadmised ja oskused. mina tegeleksin vastavalt enda kvalifikatsiooniga seotud valdkonnaga. muide sellised isetöötavad tolmuimejad on juba ammu olemas - HV-s vist oli isegi ühe ülevaade... seega ei midagi uut.
| millised masinad oleks need töökindlad masinad mis juppe ei vaja? mida keerulisemaks süsteemid arenevad seda rohkem nad katki lähevad. |
jälle... ära pane mulle sõnu suhu. ma pole kuskil väitnud, et "juppe poleks vaja". tahad öelda, et ei saaks luua paremaid aparaate kui praegu? pigem on see naiivsus. mine elektroonikapoodi ja vaata ringi - valik missugune. juba kõik need ei ole sama töökindlusega. seega esiteks kaoks üldse ära mõte toota mingeid odavaid alternatiive, vaid ainult parimaid ning neidki pidevalt arendada. see protsess ei jääks ju seisma.
| palun tee mingi list mida sa siis oma eluga peale hakkaks kui sul poleks vaja ühtegi tööd enam teha. mida sa teed terve oma elu, igapäev. anna mingi ettekujutus. |
proovi nüüd ise mõelda. näiteks kõik muud tegevused, peale tööl käimise.
| ma ei viitsi neid new age videosid vaadata, mind huvitab kuidas sa ise asja näed. |
ma ei viitsi kellegi suuvoodriks või vahendajaks olla kui on olemas targemad inimesed, kes seda seletada suudavad. seega miks peaksin ma viitsima edaspidi sinu postidele vastata kui sa isegi ei viitsi end teemaga kurssi viia ja nö lahmid siin pimesi?
ma olen siin kõik läbi lugenud, peale umbisikulise ühiskonna mis imeväel kõik korda teeb - ei ole targemaks saanud. |
sel juhul ei esitaks sa siin neid küsimusi mulle.
viimati muutis SKG 03.05.2010 10:54:30, muudetud 1 kord |
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
03.05.2010 10:54:25
|
|
|
| helga kirjutas: |
|
küsiks juurde kas cash-flow on tagatud? kui ei ole, siis on kõik niikuinii mingist hetkest läbi - pole millegi eest ennast toita/elada - tekivad rahutused jne.
kui raha on aga olemas, siis pole ka terve elu mittetöötamine mingi probleem - tegeled oma hobidega täies mahus. enamusel meil on vähemalt 1 hobigi olemas. kui hobiks on töö, siis muidugi probleemne, samas isiklikult tunnen kaasa ka sellistele inimestele.
lisaks, isegi kui kõik saab kunagi automatiseeritud, siiski hinnatakse väärt meistrit väga kõrgelt - mis tooted/teenused on hetkel kõige kallimad? eksklusiivne käsitöö oma ala tippudelt. |
no mis hobi see oleks millega igapäev tegeled? mingi spordiala (aga kui keha koormusele vastu ei pea, tekib tüdimus)?
palju jääks järele hobisid kus masinad teevad kõik ära. kas viitsib enam keegi tisleri ametit pidada, eriti kui puit oleks vägagi kallis, sest on looduse alustala? need futumajad ei vajaks puidust materjale, sest puit pole igavene, kulumatu jne. mis jääb järele...
igapäev palli mängida, piljardit taguda?
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.05.2010 10:57:29
|
|
|
vipu, sa seega näiteks ei reisiks maailmas ringi ega omandaks uusi teadmisi kui sulle võimaldataks seda ilma tasuta?
viimati muutis SKG 03.05.2010 10:58:04, muudetud 2 korda |
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.05.2010 10:57:49
|
|
|
Just nimelt. Siiani miskipärast tundub, et inimesed lihtsalt arvavad, et kui nad enam eriti ei pea tööd tegema hakkavad kõik iseennast arendama või üldiseks hüvanguks töötama. Mina ei pea sellist muutust veel niipea reaalseks. Kuna päevapealt ühiskond ei muutu, siis tuleb järk-järgult seda teha. See aga tähendab paratamatult, et leidub terve hunnik tegelasi, kes võimaluse olemasolul lihtsalt niisama lebotaks ja aega surnuks lööks kuni teised nende eest rabelevad.
Kogu see jutt, et teeme paremaid ja vastupidavamaid masinaid on samuti paras umbluu.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.05.2010 10:59:58
|
|
|
Just nimelt. Siiani miskipärast tundub, et inimesed lihtsalt arvavad, et kui nad enam eriti ei pea tööd tegema hakkavad kõik iseennast arendama või üldiseks hüvanguks töötama. Mina ei pea sellist muutust veel niipea reaalseks. Kuna päevapealt ühiskond ei muutu, siis tuleb järk-järgult seda teha. See aga tähendab paratamatult, et leidub terve hunnik tegelasi, kes võimaluse olemasolul lihtsalt niisama lebotaks ja aega surnuks lööks kuni teised nende eest rabelevad. |
bingo!
| Kogu see jutt, et teeme paremaid ja vastupidavamaid masinaid on samuti paras umbluu. |
sellisel lahmimisel pole mõtet. palun põhjenda, miks pole võimalik luua paremaid ja vastupidavamaid masinaid, aparaate, elektroonikat jne? samas kui meil juba praegu on olemas nö ebakvaliteetsed vuffeltooted ja korralikud tööriistad.
viimati muutis SKG 03.05.2010 11:03:57, muudetud 2 korda |
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
03.05.2010 11:05:41
|
|
|
| no aga ole hea ja konstrueeri robot mis korjab maast mahavisatud riided ja asjad, imeb tolmu ja peseb põranda. lastega peredes oleks selline riistapuu väga abiks. kahjuks need lapsed ei hakka kunagi enam enda järelt koristama, sest nad pole harjunud ja neil on muudki teha. |
kuna ma ei ole insener, seega ei ole mul ka oskusi seda teha. seda teekksid ikka need, kel on vastavad teadmised ja oskused. mina tegeleksin vastavalt enda kvalifikatsiooniga seotud valdkonnaga. muide sellised isetöötavad tolmuimejad on juba ammu olemas - HV-s vist oli isegi ühe ülevaade... seega ei midagi uut.
| millised masinad oleks need töökindlad masinad mis juppe ei vaja? mida keerulisemaks süsteemid arenevad seda rohkem nad katki lähevad. |
jälle... ära pane mulle sõnu suhu. ma pole kuskil väitnud, et "juppe poleks vaja". tahad öelda, et ei saaks luua paremaid aparaate kui praegu? pigem on see naiivsus. mine elektroonikapoodi ja vaata ringi - valik missugune. juba kõik need ei ole sama töökindlusega. seega esiteks kaoks üldse ära mõte toota mingeid odavaid alternatiive, vaid ainult parimaid ning neidki pidevalt arendada. see protsess ei jääks ju seisma.
| palun tee mingi list mida sa siis oma eluga peale hakkaks kui sul poleks vaja ühtegi tööd enam teha. mida sa teed terve oma elu, igapäev. anna mingi ettekujutus. |
proovi nüüd ise mõelda. näiteks kõik muud tegevused, peale tööl käimise.
| ma ei viitsi neid new age videosid vaadata, mind huvitab kuidas sa ise asja näed. |
ma ei viitsi kellegi suuvoodriks või vahendajaks olla kui on olemas targemad inimesed, kes seda seletada suudavad. seega miks peaksin ma viitsima edaspidi sinu postidele vastata kui sa isegi ei viitsi end teemaga kurssi viia ja nö lahmid siin pimesi?
ma olen siin kõik läbi lugenud, peale umbisikulise ühiskonna mis imeväel kõik korda teeb - ei ole targemaks saanud. |
sel juhul ei esitaks sa siin neid küsimusi mulle. |
kui asjad katki ei läheks ei oleks vaja uusi asju. inimestel kaoks töö, tekiks stagnatsioon sest uuemaid ja ägedamaid tehnoloogiaid enam ei vajata. no robot tolmuimeja ei pese põrandaid ja ei korja riideid kokku. karta on et sellise roboti loomine pole nii lihtne midagi ja lõppeks kui selline ka oleks igalühel kodus, siis toimuks tohutu planeedi reostamine. kas siis inimene ise jõua enda järgi koristada, selleks peab kulutama tohutul energiat ja ressurssi mingile robotile.
kui üks telekas on hea siis edaspidi pole vaja enam plasma, lcd telekaid, ei 3D ega LED tehnoloogiat jne. see on mõttetu ressursi raiskamine, kinekaga telekas on sama hea. terve maailma tehnoloogia kuivab nii kokku. sõidame kõik mingite sapakatega ja mitte kunagi ei tule uuemaid mudeleid. käid ühtede samade riietega sest need ei kulu ega lähe katki.
vangla planeet
kui sul oma mõtteid pole siis nii ütlegi. oled lihtsalt usklik ja sind ei huvitagi kuidas need asjad tegelikuses toimiksid ja kas nad toimiks, pime usk sul:D
Kas ma ei reisiks?
no kaua sa reisiks? kõnnid jala terve planeedi maha ja üldse kuidas selles uues maailmas see võimaldatud on. äkki uued seadused seda ei soosigi?
Ühesõnaga SKG, sulle meeldib kogu selles asjas see alguse faas. see ehitamise ja millegi uue loomise protsess. see mis pärast tuleb, see ei oma tähtsust. mis saab edasi kui asi on valmis. äkki keegi uus tahab siis kõik vastupidiseks luua sest temalgi on elus igav ja tahaks midagi suurt ja õiglast teha.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jules
HV veteran

|
03.05.2010 11:07:19
|
|
|
vipu, hobisid on samapalju kui inimesi. kes teeb sporti, kes kogub midagi, kes teeb midagi. hobi ei ole viitsimine. kui sulle meeldib puidust mingit eset välja voolida, siis sa teed seda. kui seda tehakse puhtalt ameti/töö pärast siis muidugi ei viitsita. kui tüdined mingist asjast/keha ei lase enam - leiad uue asja millega tegeleda. pigem on probleemiks hetkel inimestel ebapiisavalt vaba aja olemine, kui hobide tüütus/vähesus.
mul poleks mingit probleemi enam mitte töötada kui oleks tagatud kindel majanduslik seljatagune ja ainult oma hobidele keskenduda - asjadele millega ma juba tegelen ja need mis on kuskil ideetasandil veel.
palli taguda, piljardit mängida - ka need võivad head hobid olla. samas pigem on tegu enamasti siiski lõõgastusvahendiga tööst eemale saamiseks. kui sa tahaksid seda päev otsa teha, palun väga - samas proovi laiemalt mõelda ja endas ise järeldusele jõuda, mis on see mida sa tõeliselt teha tahaksid, mis on asi mis sind tõeliselt huvitaks, kuid milleni sa veel jõudnud pole kas siis aja, raha, ühiskonna pärast.
|
|
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.05.2010 11:10:48
|
|
|
| kui asjad katki ei läheks ei oleks vaja uusi asju. |
bingo, see ongi asja mõte!
| inimestel kaoks töö, tekiks stagnatsioon sest uuemaid ja ägedamaid tehnoloogiaid enam ei vajata. |
| kui üks telekas on hea siis edaspidi pole vaja enam plasma, lcd telekaid, ei 3D ega LED tehnoloogiat jne. see on mõttetu ressursi raiskamine, kinekaga telekas on sama hea. terve maailma tehnoloogia kuivab nii kokku. sõidame kõik mingite sapakatega ja mitte kunagi ei tule uuemaid mudeleid. käid ühtede samade riietega sest need ei kulu ega lähe katki. |
miks ei vajata? alati saab midagi paremaks muuta, miskit ei jääk seisma. just praegune rahasüsteem pärsib arengut. paljud uued arendusprojektid seisavad rahastamise taga, samas helgeid päid on nii palju?
| no robot tolmuimeja ei pese põrandaid ja ei korja riideid kokku. karta on et sellise roboti loomine pole nii lihtne midagi ja lõppeks kui selline ka oleks igalühel kodus, siis toimuks tohutu planeedi reostamine. kas siis inimene ise jõua enda järgi koristada, selleks peab kulutama tohutul energiat ja ressurssi mingile robotile. |
ära ole ühes asjas nii kinni ja proovi nati laiemalt mõelda. vabalt saaks luua sellise, mis sul ka põrandaid peseb kui juba pole loodud. asi pole üldse selles.
Kas ma ei reisiks?
no kaua sa reisiks? kõnnid jala terve planeedi maha ja üldse kuidas selles uues maailmas see võimaldatud on. äkki uued seadused seda ei soosigi? |
millised seadused nimelt?
mul on näiteks hunnik asju, millega sooviks tegeleda, kuid need jäävad tegemata täna aja ja raha nappusele. kurb on muidugi lugeda kui keegi nii kirjutab, et ta ei tea mida ta peale töölkäimise teeks. arvestades praegust ühiskonda on see loogiline.
viimati muutis SKG 03.05.2010 11:13:11, muudetud 1 kord |
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
03.05.2010 11:11:08
|
|
|
| helga kirjutas: |
vipu, hobisid on samapalju kui inimesi. kes teeb sporti, kes kogub midagi, kes teeb midagi. hobi ei ole viitsimine. kui sulle meeldib puidust mingit eset välja voolida, siis sa teed seda. kui seda tehakse puhtalt ameti/töö pärast siis muidugi ei viitsita. kui tüdined mingist asjast/keha ei lase enam - leiad uue asja millega tegeleda. pigem on probleemiks hetkel inimestel ebapiisavalt vaba aja olemine, kui hobide tüütus/vähesus.
mul poleks mingit probleemi enam mitte töötada kui oleks tagatud kindel majanduslik seljatagune ja ainult oma hobidele keskenduda - asjadele millega ma juba tegelen ja need mis on kuskil ideetasandil veel.
palli taguda, piljardit mängida - ka need võivad head hobid olla. samas pigem on tegu enamasti siiski lõõgastusvahendiga tööst eemale saamiseks. kui sa tahaksid seda päev otsa teha, palun väga - samas proovi laiemalt mõelda ja endas ise järeldusele jõuda, mis on see mida sa tõeliselt teha tahaksid, mis on asi mis sind tõeliselt huvitaks, kuid milleni sa veel jõudnud pole kas siis aja, raha, ühiskonna pärast. |
aga mida sa kogud kui kõik on ühesugune? on üks piimapudel, üks nätsu pakend. pole mõtet kulutada ressurssi sadadele erinevatele välimustele.
päevast päeva mängida palli... tikid päevast päeva, milleks kui keegi ei vaja enam kunsti, sedagi teevad masinad. sa ei pea vaeva nägema, lähed võtad kuskil laost kui on vaja.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.05.2010 11:12:06
|
|
|
Loodan et lugesid ka tolle boldiks tehtud lausele järgnevat:
"See aga tähendab paratamatult, et leidub terve hunnik tegelasi, kes võimaluse olemasolul lihtsalt niisama lebotaks ja aega surnuks lööks kuni teised nende eest rabelevad"
Küsimus, kuidas see probleem lahendada?
| Kogu see jutt, et teeme paremaid ja vastupidavamaid masinaid on samuti paras umbluu. |
sellisel lahmimisel pole mõtet. palun põhjenda, miks pole võimalik luua paremaid ja vastupidavamaid masinaid, aparaate, elektroonikat jne? samas kui meil juba praegu on olemas nö ebakvaliteetsed vuffeltooted ja korralikud tööriistad. |
Probleem on, et sa tundud nimetavat noid korralikke tööriistu liiga viletsateks. Kuidas noid paremaks teha? Võta kasvõi näiteks nii lihtne asi nagu jalanõud või sokid. Mis materialidest peaks neid tegema, et nad normaalselt vastu peaks? Või kui just peab olema midagi mehaanilist siis arvuti kõvakettad. Ikka ja jälle annavad nood otsad, mida annaks nende töökindluse juures parandada?
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.05.2010 11:17:09
|
|
|
Ho Ho, alustame näiteks sellest, et kaoks ära vajadus toota odavaid alternatiive. sellist tüüpilist odavat paska (vabandage väljendi eest) ehk vuffelkaupu, mis on halvasti disainitud ja kiiremini katki lähevad. spetsiifiliseks minnes, siis nende asjade kohta teavad kõige paremini need, kes sellega parasjagu ise tegelevad.
viimati muutis SKG 03.05.2010 11:19:37, muudetud 1 kord |
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
03.05.2010 11:19:25
|
|
|
| kui asjad katki ei läheks ei oleks vaja uusi asju. |
bingo, see ongi asja mõte!
| inimestel kaoks töö, tekiks stagnatsioon sest uuemaid ja ägedamaid tehnoloogiaid enam ei vajata. |
| kui üks telekas on hea siis edaspidi pole vaja enam plasma, lcd telekaid, ei 3D ega LED tehnoloogiat jne. see on mõttetu ressursi raiskamine, kinekaga telekas on sama hea. terve maailma tehnoloogia kuivab nii kokku. sõidame kõik mingite sapakatega ja mitte kunagi ei tule uuemaid mudeleid. käid ühtede samade riietega sest need ei kulu ega lähe katki. |
miks ei vajata? alati saab midagi paremaks muuta, miskit ei jääk seisma. just praegune rahasüsteem pärsib arengut. paljud uued arendusprojektid seisavad rahastamise taga, samas helgeid päid on nii palju?
| no robot tolmuimeja ei pese põrandaid ja ei korja riideid kokku. karta on et sellise roboti loomine pole nii lihtne midagi ja lõppeks kui selline ka oleks igalühel kodus, siis toimuks tohutu planeedi reostamine. kas siis inimene ise jõua enda järgi koristada, selleks peab kulutama tohutul energiat ja ressurssi mingile robotile. |
ära ole ühes asjas nii kinni ja proovi nati laiemalt mõelda. vabalt saaks luua sellise, mis sul ka põrandaid peseb kui juba pole loodud. asi pole üldse selles.
Kas ma ei reisiks?
no kaua sa reisiks? kõnnid jala terve planeedi maha ja üldse kuidas selles uues maailmas see võimaldatud on. äkki uued seadused seda ei soosigi? |
millised seadused nimelt? |
aga kui asjad ei lähe katki siis pole vaja neid modifitseerida. kuidas saab asja paremaks luua kui seda pole vajadust teha?
millised seadused? teema alguses oli juttu suurest looduse säästmisest jne. kas on vaja üldse ühel inimesel tatsuda mööda planeeti, kulutada mõttetult toitu kui seda meelelahutust võid kodus teleka vahendusel tarbida?
| tsitaat: |
| Ho Ho, alustame näiteks sellest, et kaoks ära vajadus toota odavaid alternatiive. sellist tüüpilist odavat paska (vabandage väljendi eest) ehk vuffelkaupu, mis on halvasti disainitud ja kiiremini katki lähevad. |
no kaovad alternatiivid, kaob valik. hunnik inimesi jääks töötuks. eestis peaks ju asi järjest paremaks minema, töötuid on palju (nad saavad kõik oma hobidega tegeleda), midagi me suurt ei tooda, st ei kuluta ressusse. süüa ainult keegi anna meile ja ei soovi keegi ka tööd selleks teha.
viimati muutis vipu 03.05.2010 11:22:23, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.05.2010 11:20:55
|
|
|
vipu, palun ära pane mulle sõnu suhu.
viimati muutis SKG 03.05.2010 11:23:06, muudetud 1 kord |
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jules
HV veteran

|
03.05.2010 11:21:52
|
|
|
vipu, niikaua kuni inimrass elab, on neil ka omad stiililised ja kultuurilised maitsed olemas, soov olla individuaalne. et masin teeks päris kunsti, no selleks peaks ikka väga korralik AI olemas olema, see omakorda tähendaks et masinad ise teevad asju nagu inimesed juba, mitte puhtalt masinlikult ja jäigalt.
milleks sa ise hobidega tegeled? kas selleks et teistele näidata või selleks et endal mõnus tunne oleks?
|
|
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|