Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ressi
HV kasutaja
|
01.05.2010 23:11:05
Arvutis on viirused või midagi veel... |
|
|
Mul on arvutis vist viirused, sest ma ei saa ühtegi viirusetõrjet peale installida.
Kui üritan installida näiteks Microsoft Security Essentialsit, siis jääb arvuti väga
aeglaseks ja ketas hakkab ragisema.
Kui aga viirusetõrje tööle panna, siis tekivad veateated ja näiteks AVG leidis mu
arvutist viiruse Trojan Horse. Sellest vist ongi kogu jama alguse saanud.
Ise ma ei tea, kust ja millal ma võisin trooja viiruse saada ja äkki veel ka midagi
muud. Aga see on tõsi, et midagi on arvutis väga valesti, sest ta on väga aeglaseks
muutunud ja viirusetõrjega koos on eriti aeglane.
Kas ma saaksin ise parandatud millegagi või peaksin viima itimeeste kätte läpaka?
Muidu on läpakas igati korras ja viisakas, aga just nüüd see viiruse leidmine ja
eriline aeglus on põhjused, miks ei olegi võimalik enam seda arvutit kasutada.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
02.05.2010 18:14:42
|
|
|
Iga viirusetõrje tarkvara leidis midagi. Viiruse, trooja või ohu arvutile.
Sain Microsoft Security Essentialsi skänni tegema ja full skänn leidis arvutist
2 ohtlikku faili, mille lõpus eemaldasin.
Aga vaatamata kõigele sellele on arvuti ikka aeglane ja installisin MSE maha,
sest paistab et kui viirusetõrje on arvutis, siis on arvuti veel aeglasem ja kõvaketas
ragiseb kogu aeg.
Ei oska enam midagi teha.
Äkki kellelgi on mõni hea idee? Äkki peaksin uue kõvaketta panema?
Või võib hoopis emaplaat ka vigane olla?
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
02.05.2010 23:12:42
|
|
|
madis888, räägi parem lägemalt oma arvuti kastist. Mis prose, palju mälu, mis ketas?
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
02.05.2010 23:43:52
|
|
|
Vaevalt küll, et uut kõvaketast tarvis on. Mina teeksin sellises seisus kõvaketta formaatimise ja laseksin Windowsi uuesti peale, saaks platsi puhtaks.
Tee kõigest vajalikust koopiad ära ja mine siis Start menüüs System Recovery\PC Recovery, see peaks asjaga ise toime tulema.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
Zadoc
HV vaatleja

|
02.05.2010 23:50:28
|
|
|
viiruset6rje pane peale, kasv6i m6ni vabavaraline. pista siia prevx ja hjt logi, siis saab Lord Ami sind aidata. sul on arvatavasti liiga palju programme korraga lahti, sellep2rast ragistab, muidugi kui sa masinat kolkinud oled v6ib ka k6vaketas kahjustatud olla. vigase emaplaadiga ei saaks sa masinat k2imagi.
v6id ju ka ketta tyhjaks teha ja uue windowsi panna, kui plaat olemas.
mm, ma loodan et AJ m6tles ikka l2paka andmeid?
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
03.05.2010 10:37:08
|
|
|
Zadoc kirjutas: |
ma loodan et AJ m6tles ikka l2paka andmeid? |
Mõtlesin küll, ühed kastid kõik.
Enne ketta formatti võiksid vaadat palju su kettal vaba ruumi järel on. Kui ketas on servani täis, siis ei ole ka mingit kiirust loota.
Viirusetõrjeks võid proovida ka Avast-it, see võttis natuke vähem sessurss kui MSE.
|
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
04.05.2010 14:47:49
|
|
|
Jama on see, et arvuti ei lase windowsi reinstalli ka teha.
Ütleb, et see windowsi versioon, mis on arvutis praegu, on uuem sellest, mida tahetakse uuesti installida.
Läksin sinna winnt32 faili peale ja nii ütles arvuti ja windowsi ei saa sellepärast üle installida.
Kui oleks mingi muu võimalus, siis kindlasti võiks proovida, aga praegu vist ei saa mingit moodi.
Lisaks sellele ei ole arvutil ka cd-seadet, vaid usb-pesad ainult ja ka dokki ei ole.
Muidugi mul poleks windowsi cd'd ka niikuinii, sest ostsin selle arvuti kasutatuna ja seal oli
windows professional xp peal.
Arvatud on ka seda, et riistvara viga ei pruugi olla, kui windows laseb kõike teha.
Ma ise arvan ka, et lihtsalt windowsi peaks üle installima ja siis edasi vaatama, et kas
on veel aeglane ja ragiseb kõvaketas. Ise ma ei saanud enam hakkama sellega ja viisin
remonti arvuti. Ehk selgub seal, mis viga on.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.05.2010 14:49:52
|
|
|
madis888, sa teed seda installi natuke valesti. sa ilmselt teed nii, et paned arvuti k2ima, lased tal siis wini üles laadida ja siis paned plaadi masinasse.. tegelikult tuleks teha nii, et buudid mitte wini vaid plaadilt, kustutad kas wini kasuta, partitsiooni või terve ketta ( format ) ja lased siis plaadilt süsteemi algusest peale uuesti luua. samas pole kindel, et see oleks mõistlikeim lahendus asjale. mina nokiks seda masinat niisama ilma inastallimata. huvitav on ju, mis seda tegelikult kiusab.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
04.05.2010 16:47:57
|
|
|
Ta tahtis REinstalli teha, sinu pakutu on aga CLEAN install. Aga noh, mina nokiks kah seni, kuni selgus majas. Samas võibki lõppeks selguda, et mõistlikuim lahendus ongi clean install.... Aga jah, reinstalliks tahab masin pahatihti kas originaalmeediat (see, millelt installiti) või sellele sarnast kupatust.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.05.2010 22:12:53
|
|
|
suvalise mälupulga moodi käituda oskava asja saab buutivaks teha. HP utiliidiga nt. xp installimiseks piisab 512mb pulgast. olen selle asja ise läbi teinnud ja teinud ka nii ,et teinud teises masinas kaks partitsiooni, kopeerinud i386 kausta teisele partitsioonile, buutinnud masina üles win98startub diski pealt ja siis winnnt käima tõmmanud.. sest masin oskas buutida ainult flopi või kõvaketta pealt..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
05.05.2010 08:14:06
|
|
|
laurx kirjutas: |
se REinstall pole sisse pistetud pahalasi siiamaale 100% välja ajanud kui juba kunagi on clean install mingi augulise meediaga tehtud.. |
Seda muidugi.
Zadoc, tänapäeval saab suvalise mälupulgaga palju trikke teha, pigem jääb piduriks masina suutlikkus/suutmatus USB-lt buutida, kuid ka sellele leidub lahendusi, siinne foorum ja ka Google on abiks. Linux pole lahendus, kui inimene seda ei soovi. Asja tuleb kaeda ülesande püstitamise lähtepunktist. laurxiga ära vaidle, kui ei tea, millest räägid, võid kergesti lolliks jääda, sest mees teab, millest räägib.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
11.05.2010 18:45:11
|
|
|
Mälu pandi arvutile juurde.
Enne oli 256 MB, nüüd on 768 MB.
Veel pandi Avira antiviirus, mis peaks veel
vähem ressursse võtma kui Microsoft Security
Essentials. Ja lisaks lasin arvutile ka tolmust
puhastamise teha.
Nüüd on tõesti palju parem, kui enne oli.
Enam isegi ei ragise kõvaketas, vaid on palju
vaiksem. Ja mälu lisamine tegi veidi kiiremaks ka.
Viiruseid ei leitud ja kõvaketta kohta öeldi ka, et
bad sektoreid ei olnud.
Väga viisakas teenindus oli
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
11.05.2010 19:41:55
|
|
|
madis888, kui sul oli ainult 256MB mälu, siis ma ei imesta üldse, et ketast ragistas.
|
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
11.05.2010 20:16:38
|
|
|
Aga miks ta siis ragises?
Kui oli mälu vähem.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.05.2010 23:22:56
|
|
|
madis888 kirjutas: |
Aga miks ta siis ragises?
Kui oli mälu vähem. |
Kui RAM-i pole piisavalt, laiendatakse operatsioonisüsteemi virtuaalmälu RAM-i mitte mahtuv, n-ö "ülevoolav" osa kõvakettale. Mida vähem RAM-i masinas, seda rohkem ketast kasutatakse ja seda sagedamini võib esineda disk thrashing-ut ehk kõvaketta piinamist
Win XP SP3 jaoks alla 512MB tänapäeval on ikka väga nutune, 768 on juba kasutatav, kui väga mälumahukaid töid pole vaja teha.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
12.05.2010 08:11:30
|
|
|
Lisaks veel ehk niipalju, et Dogberti kirjeldatud protsessi kutsutakse ka swappimiseks.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
12.05.2010 12:25:30
|
|
|
Praegu on küll ikka hoopis teine asi.
Kui mälu juurde pandi.
Enne ragises ja oli väga aeglane.
Nüüd saab ikka kõike teha.
Ma ei tea, miks ta nii aeglaseks üldse jäi.
Võib-olla oli ketta peal ikkagi mõni fail, programm
või midagi mis võttis kettal kiirust maha.
Praegu on täitsa vaikne küll ketas.
Ja saab kasutada nii arvutit, nagu vaja on.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
12.05.2010 15:21:14
|
|
|
Dogbert ju kirjutas oma postis sinu masina aegluse ja ketta ragistamise põhjustest. Mida vähem mälu, seda rohkem tuleb kasutada kõvakettal asuvat saalefaili (pagefile.sys), mis põhjustabki masina aegluse, sest kõvaketta kiirus ei saa iial ligilähedale mälude kiirusele (v.a ehk SSD-kettad, kuid see on teine teema).
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |