Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Mängukonsoolid ja konsoolimängud »  [PS3/X360] Final Fantasy XIII märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Pihlakas
HV kasutaja
Pihlakas

sõnum 12.03.2010 18:45:14 vasta tsitaadiga

Shade kirjutas:
qodopob kirjutas:
Pole ise proovinud, kuid nalja teeb ikka:
Spoiler Spoiler Spoiler

lol
Õnneks nii hull see FF13 pole. küll neid save kohti on küll hunnikus kus saab nii shoppata kui saveda, siis enamjaolt ma neid küll ei kasutanud.

Olen ka nüüd ca 2 tundi teinud seda. Väga hea tundub praegu. Osad tegelased on veits imelikud...

Save kohti on ikka väga palju. Igatahes mulle meeldib ja praegu veel soovitakse teistele ka. Last Remnant ei olnud pooldki nii hea. Dragon age oli ka suht keskpärane, aga ma ei ole seda veel läbi teinud eks näis.

Praegu mõtlen kas teha walkthrough-ga või ilma... Algust olen veits vaadanud, et midagi maha ei jääks. Tundub, et see vist ei ole päris selline nagu FFX ja X2, kus võisid paljust ilma jääda.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 19.03.2010 13:32:44 vasta tsitaadiga

Sain siis eile õhtul lõpuks plaadi masinasse - esimene reaktsioon oli, et WTF icon_eek.gif
Samas mida aeg/mäng edasi, seda rohkem tekib sul tahtmine teada, mis järgmisena juhtub/lugu areneb (kohati on see etteaimatav).
Algus tundub tõesti aeglane olevat, kui kolmandas peatükis (mänguaega juba üle 4 tunni) ikka veel Tutorial'itega mängijat "pommitatakse"...

tagasi üles
malukas
Piiratud kasutaja
malukas

sõnum 19.03.2010 13:34:03 vasta tsitaadiga

Mul hetkel 31h mängitud ja olen vist poole mängu pea icon_lol.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
486
HV Guru

sõnum 20.03.2010 14:37:45 vasta tsitaadiga

Keegi kommenteerida ka oskab. Kas sama, mis x-2 või parem?
Pihlakas
HV kasutaja
Pihlakas

sõnum 23.03.2010 23:50:47 vasta tsitaadiga

486 kirjutas:
Keegi kommenteerida ka oskab. Kas sama, mis x-2 või parem?

Mulle isiklikult ei meeldinud eriti x-2. xiii on igatahes parem minu arvates. Samas x meeldis mulle vist isegi rohkem.

Hetkel ca 38h tehtud chapter 11 icon_biggrin.gif algus...
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 23.03.2010 23:57:03 vasta tsitaadiga

Krt, häirivalt "tunneli" ülesehitusega - loodetavasti hiljem läheb "avaramaks" icon_rolleyes.gif
Rahustan end ja mängin vahelduseks hoopis Heavy Rain'i...

tagasi üles
Pihlakas
HV kasutaja
Pihlakas

sõnum 24.03.2010 00:05:13 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
Krt, häirivalt "tunneli" ülesehitusega - loodetavasti hiljem läheb "avaramaks" icon_rolleyes.gif
Rahustan end ja mängin vahelduseks hoopis Heavy Rain'i...

Alles chapter 11 on avaram. See on jah veits nõme. Tunnel tunnel tunnel.....
tagasi üles
Ohohh
Kreisi kasutaja
Ohohh

sõnum 06.04.2010 10:09:13 vasta tsitaadiga

Olen kolm tundi mänginud ja nüüd vist jõudsin sinna punkti kust mäng pihta hakkab (Chapter 3). Ehk siis nüüd on võimalik tegelasi arendada ning võitluse juhtimine on midagi enamat kui X nupu tagumine kuni victory screeni ette viskab.

Kui FF seeria oleks lühema prologiga, siis ei saaks vist üldse aru, mis toimub. Erinevalt western RPG'de storyst (Kuningas on surnud. Sina oled The Chosen One. Nüüd mine tapa 50 vampiiri ning 120 zombit) on kõik täiesti uus ja võõras (L'Cie, Cie'th, fel'misasja?).

Peale Chapter 3'ni jõudmist lugesin kõik autonote'id üle, et mingigi pilt toimuvast ette saada.

Kas enam Aeone ei olegi? Varasemates olid need minu arust kõigis olemas (Shiva, Bahamut, Ifrit jne.)
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 06.04.2010 10:55:35 vasta tsitaadiga

Ohohh, oled paraku ikka veel "sissejuhatuses", see on ikka kuradima pikk selles mängus...
tagasi üles
mobster
HV kasutaja

sõnum 06.04.2010 16:45:45 vasta tsitaadiga

Sain ka hiljuti mängu läbi. Aega läks ikka korralikult kuskil 75 h. Tiba "farmimist" ka sees.

Kokkuvõttes.. noh jah ... mäng on ju ilus, battle süstem hea, menüüd ilusad jne... kuid kokkuvõttes, arvestades mida oodatakse Final Fantasy seeria mängult... ikka ei vea välja.

Äärmiselt lineaarne vastupidiselt kõigile eelnevatele osadele. Kus on open world?? Kus on minimängud?? Ja mis värk sellega on et naised mehi peksavad pidevalt? icon_biggrin.gif

Jah on olemas open world tüüpi maailm kuid alles kuskil eelviimases chapteris. Oleks võinud olla taoline world süsteem juba alates kuskilt 3-st chapterist oleks mulje palju parem. Pealegi on see open world ainult tõsistele fännidele ning farmeritele kes tahavad kõiki relvi ning vidinaid max-i viia. Mängu läbitegemiseks see vajalik üleüldse ei ole. Ise veetsin farmides missione võibolla 1-2 päeva ning siis liikusin edasi. Põhimõtteliselt võib esmakordselt sinna "avatud maailma" jõudes üle platsi joosta paari minutiga ning kohe stooriga edasi minna. Kuid sunnitakse mingil määral vähalt farmima kuna edasi on vaenlased liiga tugevad.

Kokkuvõttes jääb minu jaoks isiklikult parimaks FFVII, FFVIII osa mis jätsid rohkem mulje kui tervikust mängust. Kus olid ikka haaravad tegelaskujud hea soundtrack ning üleüldse perfektsem pakett.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
vabarna
Kreisi kasutaja
vabarna

sõnum 21.04.2010 16:54:22 vasta tsitaadiga

mobster kirjutas:
Ja mis värk sellega on et naised mehi peksavad pidevalt? icon_biggrin.gif

Kas sa eelistaksid vastupidist? icon_wink.gif

Ma mängin ka seda mängu praegu.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
ahvilõust
Aeg Maha 2n
ahvilõust

sõnum 23.04.2010 23:41:35 vasta tsitaadiga

mobster kirjutas:

Äärmiselt lineaarne vastupidiselt kõigile eelnevatele osadele.

lineaarsem kui FFX?? icon_eek.gif Ja milline see võitlus on? Automaatselt kõik nagu FF12 või tuleb ise ka midagi teha?

M: MSI RTX 3070 Gaming Trio
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Pihlakas
HV kasutaja
Pihlakas

sõnum 24.04.2010 22:06:06 vasta tsitaadiga

ahvilõust kirjutas:
mobster kirjutas:

Äärmiselt lineaarne vastupidiselt kõigile eelnevatele osadele.

lineaarsem kui FFX?? icon_eek.gif Ja milline see võitlus on? Automaatselt kõik nagu FF12 või tuleb ise ka midagi teha?

FFX lineaarsem jah. FFX päästis see lennuk, mis lubas lennata üle kogu mapi. Siin kahjuks seda ei ole. Annab teleportida kuidagi nende kividega, aga see vist täitsa lõpus alles.
Praegu Chapter 13 ehk viimane käsil icon_biggrin.gif Pole ca nädal seda teinud. 50h mängitud muidu.
Vahest tundub veits tüütu. Ütleme nii, et tegelt pole see mäng päris see mida ootasin, samas makstud raha on 100% väärt. Olen ostnud ikka kõvasti si*emaid mänge 50€ eest.
tagasi üles
dstar
Kreisi kasutaja
dstar

sõnum 25.04.2010 19:09:53 vasta tsitaadiga

Tõenäoliselt kõige ausam, õiglasem ja ühtlasi mahukaim FF13 arvustus:

final fantasy xiii (**)

http://www.actionbutton.net/?p=630

(~if you lack the patience to read 18,000 words about this game, feel free to read the 80% shorter “short version” of this review~)

http://www.actionbutton.net/?p=631

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 26.04.2010 19:07:51 vasta tsitaadiga

http://www.siliconera.com/2010/04/23/final-fantasy-xiii-lightning-ps3-gets-matching-limited-edition-controller/
tagasi üles
Mirage
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.05.2010 01:10:00 vasta tsitaadiga

Sai läbi tehtud mõni päev tagasi, kokku kulus ~55h. Expamist kui sellist ei harrastanud esimese playthrough ajal, otsast lõpuni lihtsalt läbijooksmine. Kui sinna aja hulka arvata cutscene'id, siis võiks julgelt öelda, et kulus 65-75h icon_razz1.gif Koheselt sai teise seiviga alustatud, eesmärk seekord asi põhjalikult läbida ja viimane võtta. Ennustan vähemalt 90+ tundi kokku. Neid nn sidequeste/missioone tundub suht hulgi olevat.

Enamusele see FF tõenäoliselt ei meeldi, osadele kindlasti meeldib. Endal hea meel, et review'si seekord ei usaldanud, väga meeldib icon_smile.gif Stoori tundus alguses segane, aga ajapikku jagab matsu välja. Tegelaste koha pealt niipalju, et kuna ükski neist ei ole Quina ega ka Cait Sith, siis pole ju ometi probleemi? icon_razz1.gif Kokku on see üks suur emo supp, samas, milline FF poleks seda olnud?

Eidolonid on vägevad, samas tolku pole neist eriti olnud. Kindlasti teevad nad mõned kaklused lihtsamaks, aga vaja neid pole, millest pole ka otseselt kahju. Samas, see ju ka teistes osades nii.

Battle süsteem on hea mu arust. Alguses võib igav tunduda kuna kontrollid kokkuvõttes ainult ühte tegelast. Samas kui kaklused lähevad veidi kirvemaks, siis käed tegemist täis. Paradigm shift asjandus võimaldab nii buffida, debuffida kui ka dämmi teha vägagi edukalt, kui selle lõpuks läbi ampsata. Suur boonus minu arust FFX (ja ka mõne teise FF) ees on see, et expi saavad kõik tegelased, olenemata sellest, kas sa neid kasutad või mitte. AI on suht ok, kui moobi kirjelduses on näiteks delivers devastating physical attacks vms, siis protect on kohe järgmine haste'ile.

Mainiks ka veel ära, et relvade ja accessory'te upgrade'imine tundub suht pull, pluss veel siis asjaolu, et teatud accessory'id koos annavad lisaboonuseid jms.

Kokkuvõttes, nädalane esmamulje on väga hea.

tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 12.08.2010 13:21:00 vasta tsitaadiga

Sissejuhatus on ikka ebameeldivalt pikk. Muidu tore.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
firemark
HV Guru
firemark

sõnum 22.09.2010 07:08:48 vasta tsitaadiga

kellelgi oleks müüa ka seda mängu ps3ele?
Kommentaarid: 101 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 92
tagasi üles
T4
HV kasutaja

sõnum 22.09.2010 08:37:46 vasta tsitaadiga

firemark kirjutas:
kellelgi oleks müüa ka seda mängu ps3ele?

Zavvis peaks siiani olema mingi 344 eeq, ja egas kasutatud vägapalju odavamalt ei saa icon_wink.gif
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Timberg
ööKARU
Timberg

sõnum 23.02.2011 19:49:58 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Sissejuhatus on ikka ebameeldivalt pikk. Muidu tore.

Palju ajaliselt see sissejuhatus oli?
Kommentaarid: 341 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 272
tagasi üles
EvilKatarn
diivanilill
EvilKatarn

sõnum 01.05.2011 15:49:53 vasta tsitaadiga

21 tunni peal olen praegu ja üheksanda chapteri boss ei taha kuidagi ära surra.
Spoiler Spoiler Spoiler

Igatahes, lõigun kõik neli pead pilbasteks, aga kui ta oma seda kõige tugevamat rünnakut teeb, siis juba teisel korral võtab see terve party maha. Isegi kui tervel tiimil on shellid peal ja olen rollid meedikute peale vahetanud. Lihtsalt midagi ei jõua teha.
Kommentaarid: 109 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 80
tagasi üles
Mirage
HV veteran

sõnum 01.05.2011 23:37:21 vasta tsitaadiga

Kui mälu ei peta, on enne teda üks parimaid kohti, kus ennast tolle hetke piirajasse leveldada ja pappi teha.

Veel üks asi, ära alahinda sentinele ja nende grupiboonust icon_smile.gif paradigm shifti nagu määd, kui vaja.

edit:

3 meedikut polegi väga paha idee teinekord, aga seda siis turniks või kaheks vast ainult. Ei mäleta küll, et see lõpukas miskit erilist oleks olnud icon_neutral.gif

tagasi üles
alain
HV kasutaja
alain

sõnum 02.05.2011 22:41:06 vasta tsitaadiga

EvilKatarn kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

Igatahes, lõigun kõik neli pead pilbasteks, aga kui ta oma seda kõige tugevamat rünnakut teeb, siis juba teisel korral võtab see terve party maha. Isegi kui tervel tiimil on shellid peal ja olen rollid meedikute peale vahetanud. Lihtsalt midagi ei jõua teha.

Kui mõtled Destrudot, siis pead ära tabama, kui ta seda rünnakut laadima hakkab, kestab 30 sekundit, selle aja jooksul anna talle täie rauaga kolki,
mida rohkem kahju teed, seda väiksem on tema rünnaku kahju sinu tiimile thumbs_up.gif
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
EvilKatarn
diivanilill
EvilKatarn

sõnum 03.05.2011 15:46:56 vasta tsitaadiga

alain kirjutas:
EvilKatarn kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kui mõtled Destrudot, siis pead ära tabama, kui ta seda rünnakut laadima hakkab, kestab 30 sekundit, selle aja jooksul anna talle täie rauaga kolki,
mida rohkem kahju teed, seda väiksem on tema rünnaku kahju sinu tiimile thumbs_up.gif
Super! Mina ladusin suures hirmus sellel ajal ikka enda tiimile defensive buffe peale. Ei jõua ära oodata, kuni saab homme seda proovida.

Edit: No ikka. Damage on esimese Destrudoga väikesem aga teine võtab ikkagi terve party, eesotsas Lightninguga, maha. Leveldada kah seal eelnevas ruumis ei viitsi väga. Tuleb pikem paus vist siin.
Kommentaarid: 109 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 80
tagasi üles
ahvilõust
Aeg Maha 2n
ahvilõust

sõnum 21.08.2012 10:34:43 vasta tsitaadiga

Tegin lõpuni ja on suuremalt jaolt ikka saast küll. Motomu Toriyama(kes kirjutas selle mängu süzee) tuleks maha lasta see depiil rikkub nimelt mänge oma idiootse süzeega. Ta nimelt ei taha normaalse inimese teksti kirjutada. Näiteks 3rd birthday, kus mina ei saanud midagi aru, mida need tegelased seal rääkisid. Selline tunne nagu tegelased räägiksid mingis tundmatus keeles. Sama ka selle mänguga, räägivad ja räägivad aga aru ei saa. Ühel oli isegi mingi päris veider aktsent (see roosa juustega anorektik). Nii et stoory minu jaoks puhas 0.

Võitlus oli uudne ja vajas harjumist. Alguses ma ei kasutanud seda auto funktsiooni aga pärast kui aina rohkem spelle ja muud tekkis hakkasin auto funktsiooni kasutama, sest muidu ei jõuaks midagi teha. Võitlus väga paha polnudki, pakkus isegi pinget eriti bossudega. Aga polnud nagu piisavalt kontrolli. Lihtsalt valid paradigma ja vajutad x-i. See muutus kähku häirivaks pidev x vajutamine. Võinuks kuidagi teisiti teha. Loojate arust pidi see nagu "interactive movie rpg" olema. Mis oleks isegi super äge võinud olla kui süzee siukene s.hunnik poleks olnud.

Leveli kujundus super saast, liiga lineaarne ilusa taustaga. Just taust oligi vaid ilus, kõik muu lähedalt vaadates oli kole. Maailma kujundus oli absurdselt suur ja ebareaalne. Tegu ka fantaasia mänguga nii, et vist peabki nii olema. Kõik see vilkuv ja sädelev neoon värvides crap ei istu üldsegi. Umbes nagu ff 10. Ja mingi jutt ala riistvara ei vea välja, et suuremaid mäppe teha, ei sobi siia üldse. Sest ps2 tehti FF12 kus olid palju suuremad alad käimiseks ja graafika oli detailsem ja ilusam, kui ff10.

Itemid sakkisid sama mis ff10. Ainult mingid abilitid ja muu põhiliselt sama. Mõnel relval paar punni rohkem atk või magicut. Võis terve mängu sama relvaga läbi joosta. Vihkan seda tahas poes käia ja uut varustust osta. Tegelt raha nagunii polnud võimalik saada ja linnasid ega poode ka polnud.

Muusika oli kohati hea. Kuid kordus liiga tihti. Mingil põhjusel oli mõnes tsoonis koguaeg üks ja sama taustamuusika , ringi joostes, tavaliste vaenlastega võideldes ja ka bossuga võideldes. Nagu mõttetu niimoodi. Bossuni jõudes käis see track juba nii pinda, et midagi eepilist ega ägedad seal polnud. Mõnes loos hakkas mingi tädi ka veel ulguma. Mingi naistele mõeldud see mäng vä?

Kogu mäng on nagu jookseks mingit maratoni. Mängu algus oli nii aeglane, kus mitu tundi lihtsalt jooksid mööda kitsast teed ja vahtisid taustapilti. Missioonid on ka lahjad ja igavad mitte nii ägedad nagu FF12 hunting.

FF13-2 jätan parem vahele seal veelgi rohkem ulguvaid naisi ja imelikke olevusi. Nagu kurat kellele see fucking Final Fantasy 13 ja 13-2 mõeldud on?

M: MSI RTX 3070 Gaming Trio
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Mängukonsoolid ja konsoolimängud »  [PS3/X360] Final Fantasy XIII mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.