Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
raul141
HV veteran

|
22.04.2010 21:41:14
|
|
|
Arvata on, ma voin ühe saidi sulle siia panna saad , AVG-d testida, kas laseb läbi. Aga siis minu kasutajatunnus vist arvata kustutatakse.
_________________ dell somm ding mi poi |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
22.04.2010 22:37:41
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Oldermann kirjutas: |
kas see parem tähendab siis tõesti seda, et AVG lihtalt ei leia mõndasid viiruseid, mida teised tasulised või muud paremad vabatõrjed leiavad? |
Jah, seda see tähendab. Kaspersky on võimekam. Lisaks on AVG viimased versioonid tunduvalt ressursinõudlikumad olnud. Kui sul just väga vana arvuti pole, siis eelista Kaspersky't. Ja nagu laurx mainis - KAV tuleb korralikult ära seadistada  |
Kuna sain Kaspersky Internet Security aastase litsentsi tasuta 2 arvutile siis sai nii lauakale kui läpparile (AMD Sempron Mobile 1,6 GHz) peale lükatud. Midagi seadistanud ple, default seaded ja ei ole küll märganud et arvuti oleks aeglasemaks jäänud (läpparist just jutt). Enne seda oli Avast peal.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
22.04.2010 22:48:20
|
|
|
laurx kirjutas: |
salatoimik, critical area scan keera startupilt minema. |
ee kus see seal täpsemalt asub (mul eestikeelne)
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
24.04.2010 15:35:07
|
|
|
Kasutan juba aastaid Avasti, a'nüüd juhtus eriti lahja masin
Milline siis vähima ressursinõudlikkusega:
Avast
AVG
Comodo
...
_________________ Kuna ei pruugi õigel ajal foorumisse sattuda:
SMS: 5051598 [võõraid tel. ei vasta]
Email sakunne@seenior.ee |
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.04.2010 15:43:25
|
|
|
sakunne kirjutas: |
Kasutan juba aastaid Avasti, a'nüüd juhtus eriti lahja masin
Milline siis vähima ressursinõudlikkusega:
Avast
AVG
Comodo
...
 |
AVG võtab neist kõige enam ressursi, Comodot sai ka ühel 500MHz masinal testitud, kuid tundus enam ressursi võtvat kui tasuline NOD32 3.0, uuemad viirusetõrje versioonid võtavad minu meelest kõik liialt palju ressursi.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
25.04.2010 13:09:26
|
|
|
sakunne, mina prooviks Avast-it. AVG-a on olnud jamasi ja Comodo-t sai proovitud ühe lahja kasti peal, tõmbas kasti ikka korralikult kooma.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
25.04.2010 15:21:01
|
|
|
Ja mina soovitaks Avasti asemel MSE-d.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.05.2010 10:14:08
|
|
|
ahvilõust kirjutas: |
udusiil kirjutas: |
Ja mina soovitaks Avasti asemel MSE-d. |
MSE pole ju TASUTA!!! |
Tehniliselt mitte, aga kui sul Windows juba on olemas, siis saad MSE lisatasu maksmata. Ja ilma Windowsita pole temaga essugi pihta hakata.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.05.2010 10:26:29
|
|
|
ahvilõust kirjutas: |
udusiil kirjutas: |
Ja mina soovitaks Avasti asemel MSE-d. |
MSE pole ju TASUTA!!! |
Kuidas ei ole tasuta, tiri siit see Microsoft Security Essentials
Või mis selle tasuliseks teeb, piraat Windows kasutajate hirmud, ei näe küll mingit takistust, et see kontinent seda kasutada ei saaks.
Ilma igasuguste agateta, reklaamivaba ja tasuta on Comodo viirusetõrjet
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
31.05.2010 13:05:22
|
|
|
OT: muidugi eeldusel, et tarbijaks on kodukasutaja (ja kuskil keegi mainis et MSEd võib ka pisiettevõttes niisama tarbida, ise pole viitsinud EULAt uurida). Kui sellist taga aetakse mille suvalise korporatsiooni töömasinasse paigutada võib siis peaks valik jätkuvalt ClamAV suguseltsiga piirduma (Winni puhul siis ClamAV Winni port, ClamWin ja MoonSecure).
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
poiss4
HV kasutaja
|
31.05.2010 18:52:45
|
|
|
Joss ju
viimati muutis poiss4 10.06.2010 19:26:00, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
white
HV kasutaja
|
06.06.2010 15:31:34
|
|
|
NOD32-lt liikusin MSE peale kuna litsents sai läbi. Olgugi, et NOD oli vaikne siis MSE tundub olema nagu olematu. NOD ikka karjus kui liiga kahtlase lingi peale klikkasin, aga MSE nähtamatu.
Edit: muuseas töö juures just(Nod32 Enterprise peal) Räägin sõbraga msn-s ja just tahtis mulle midagi näidata et kirjaga.. vaata seda
ja siis viirus juhuslikult ajastas oma lingi kopimise sinna aknasse(sõber onlines) ja ma loll vajutasin ka. Aga Nod pistis kohe kisama ja blokkis selle ära. isegi vaatamata sellele, et reaalaja kaitse Nodis hetkel kinni pandud , et tööarvuti ressurssi säästa.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
06.06.2010 16:32:02
|
|
|
endal eset smart security ja pole mingeid probleeme
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
06.06.2010 16:41:13
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
endal eset smart security ja pole mingeid probleeme  |
Kui i7 920 @ 4GHz peale kellata siis võib-olla tõesti ei tunne kuidas kurnab, kuid kahtlustan, et isegi sellest ei piisa, eriti kui mõnda kausta avama lähed kus palju pakitud faile, näed ikka viivitust failide kuvamisel. Saast jääb saastaks ja isiklikult sellist viirusetõrjet ei kasutaks mis sellist ressursi nõuab.
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.06.2010 16:44:15
|
|
|
Marie kirjutas: |
Kui i7 920 @ 4GHz peale kellata siis võib-olla tõesti ei tunne kuidas kurnab, kuid kahtlustan, et isegi sellest ei piisa, eriti kui mõnda kausta avama lähed kus palju pakitud faile, näed ikka viivitust failide kuvamisel. Saast jääb saastaks ja isiklikult sellist viirusetõrjet ei kasutaks mis sellist ressursi nõuab. |
Heuristics on sisse lülitatud?
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
XMR
HV vaatleja
|
25.06.2010 22:32:42
|
|
|
Olen ise uurinud ja puurinud neid tasuta antiviirus porgramme ja neist kõige parem vähemalt minu jaoks on "Avira AntiVir Personal - FREE Antivirus" http://www.free-av.com . Samuti on minuga ühelmeelel paljud mainekad arvuti ajakirjade ja neti lehtede testide tulemused.
viimati muutis XMR 26.06.2010 15:25:14, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
fn
HV kasutaja
|
26.06.2010 01:57:43
|
|
|
Marie kirjutas: |
Kui i7 920 @ 4GHz peale kellata siis võib-olla tõesti ei tunne kuidas kurnab, kuid kahtlustan, et isegi sellest ei piisa, eriti kui mõnda kausta avama lähed kus palju pakitud faile, näed ikka viivitust failide kuvamisel. Saast jääb saastaks ja isiklikult sellist viirusetõrjet ei kasutaks mis sellist ressursi nõuab. |
paranoia, OT: ESS ple ka tasuta minu teada
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
maakas1
HV kasutaja

|
29.07.2010 17:15:39
|
|
|
Neist ekaitse videotest lähtuvalt peale CIS ei julge midagi kasutada:D.. Mulle ka meeldib, kui tõrje on nähtamatu ja ei kisu masinat kooma, aga paraku tähendab see, et mingist featuurist peab loobuma ning turvalisus kannatab. Endal mõned läbiproovitud:
Eset NOD32 (versioonid 2.7 ja 4.0) Viimane paistab mõistlikum olema, kuigi mingi jalajälje ta siiski litsub.
AVG (mingid vanad versioonid-8.5) kusjuures kuulujutud masina kahtlasest koomatamisest tunduvad ka mulle tõesed. Mitmel kliendil probleemid, et masin jookseb aeglaselt jne.. peale AV vahetust hoopis parem.
aVast (mingi 3-5) natuke näppida ja käis hästi. Viimast liiga vähe tarbinud, et teada.
Avira on pidevalt kenasti töötanud, ressursse oluliselt ei söö (muidugi kui popupid eemaldada ja uuendused nähtamatuks teha)
Panda Cloud tegi ka 7 peal mingeid asju, tundus kahtlaselt tühi ühe tõrje jaoks. Ressurssi ei söö, aga ei tundu millegipärast tõsiseltvõetav.
CIS (viimast pole veel kahjuks proovinud) Töötas ka täitsa vahvasti. Muidugi pinda käis teine jubedalt (firewall jne.), millega tavakasutajad eriti elada ei saaks.
No resident AV (läpakas) Ressursse ei võta absoluutselt, ei vaja uuendamist jne. Kusjuures ka see variant pole ühtegi pahalast ligi lasknud.
Seega võtke mihuke tahate, kui oskate neid pahalasi ja trippereid kuskilt kätte saada, saate neid tõrjega või ilma.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
29.07.2010 19:04:22
|
|
|
maakas1 kirjutas: |
Neist ekaitse videotest lähtuvalt peale CIS ei julge midagi kasutada:D.. Mulle ka meeldib, kui tõrje on nähtamatu ja ei kisu masinat kooma, aga paraku tähendab see, et mingist featuurist peab loobuma ning turvalisus kannatab. Endal mõned läbiproovitud:
Eset NOD32 (versioonid 2.7 ja 4.0) Viimane paistab mõistlikum olema, kuigi mingi jalajälje ta siiski litsub.
AVG (mingid vanad versioonid-8.5) kusjuures kuulujutud masina kahtlasest koomatamisest tunduvad ka mulle tõesed. Mitmel kliendil probleemid, et masin jookseb aeglaselt jne.. peale AV vahetust hoopis parem.
aVast (mingi 3-5) natuke näppida ja käis hästi. Viimast liiga vähe tarbinud, et teada.
Avira on pidevalt kenasti töötanud, ressursse oluliselt ei söö (muidugi kui popupid eemaldada ja uuendused nähtamatuks teha)
Panda Cloud tegi ka 7 peal mingeid asju, tundus kahtlaselt tühi ühe tõrje jaoks. Ressurssi ei söö, aga ei tundu millegipärast tõsiseltvõetav.
CIS (viimast pole veel kahjuks proovinud) Töötas ka täitsa vahvasti. Muidugi pinda käis teine jubedalt (firewall jne.), millega tavakasutajad eriti elada ei saaks.
No resident AV (läpakas) Ressursse ei võta absoluutselt, ei vaja uuendamist jne. Kusjuures ka see variant pole ühtegi pahalast ligi lasknud.
Seega võtke mihuke tahate, kui oskate neid pahalasi ja trippereid kuskilt kätte saada, saate neid tõrjega või ilma. |
Comodo IS 4.1 on juba täiesti töötav lahendus
Soovitan proovida. Ei küsi enam nii palju ja töötab täitsa korralikult. Olen ise mitmele tuttavale installinud ning pole halba tagasisidet saanud.
Tavalist arvutikasutajat peaks "Liivakast" päris edukalt uute viiruste eest kaitsma.
CIS 5 peaks selle aasta lõpus välja tulema. Seal on ühendatud Cloud AV (mis praegugi mingil määral töötab Defense+'iga) + lisatud muid kaitsemeetodeid (ja olemasolevaid parendatud)
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.07.2010 19:16:01
|
|
|
Lord Ami: OT: Uudishimulik küsimus, et millal Sa oma E-Kaitsega hakkad tegema tänapäevase mõtlemismalliga testimisi ja viskad sellise 10-20 aastat vana mõtlemismalli prügikasti.
Vana mõttemall on see, kus kontrollitakse nakatatud masina testimist ja viiruste avastamist.
Uue aja mõttemall on hoopis see, et kui palju rünnakuid suudetakse juba ette avastada ja ette ära tõrjuda, ilam et ükski pahalane arvutisse pääseks.
Igatahes, need testid, millest siin juttu, on tehtud igatahes nii, nagu tehti neid 10-20 aastat tagasi ja selles suhtes suht mõttetu tulemus, kui pole teada, kuidas suudetakse ette avastada ja tõrjuda Online-rünnakuid.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
29.07.2010 19:28:21
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Lord Ami: OT: Uudishimulik küsimus, et millal Sa oma E-Kaitsega hakkad tegema tänapäevase mõtlemismalliga testimisi ja viskad sellise 10-20 aastat vana mõtlemismalli prügikasti.
Vana mõttemall on see, kus kontrollitakse nakatatud masina testimist ja viiruste avastamist.
Uue aja mõttemall on hoopis see, et kui palju rünnakuid suudetakse juba ette avastada ja ette ära tõrjuda, ilam et ükski pahalane arvutisse pääseks.
Igatahes, need testid, millest siin juttu, on tehtud igatahes nii, nagu tehti neid 10-20 aastat tagasi ja selles suhtes suht mõttetu tulemus, kui pole teada, kuidas suudetakse ette avastada ja tõrjuda Online-rünnakuid. |
Meil on ju Youtubes olemas kahte sorti teste - tõrje ja juba nakatunud masina puhastamine.
Esimene kajastab olukorda, kui satutakse viiruse otsa ja see arvutis käivitatakse.
Teine kajastab seda, kui hästi pahavaraeemaldajad arvutit puhastada suudavad.
Kui sa pead silmas vaktsineerimist (Spybotil ja näiteks Spyware Blasteril selline võimalus olemas), siis neid teste võiks teha küll, kui aega leiab. Iseasi kas nad tänapäeva viiruste vastu töötavad.
Muidugi näiteks võib tuua Kaspersky IS 2009+ versioonid (oli vist 2009 esimene), kus Internetilehitsejas (brauseris) kuvati kohe sõnum, et viirus on blokeeritud ja allalaadimine ei saa jätkuda (või lehe sirvamine).
Sellisel juhul ei laetud arvutisse midagi alla. Ka ESET NOD32 töötab sedasi.
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
maakas1
HV kasutaja

|
30.07.2010 11:31:57
|
|
|
Mulle ka tundus eelmine väide veidi üleliigsena. Testid pigem ongi rünnakute avastamisele orienteeritud. Muidugi kui teha nüüd PassMarki meetodil, kus pigem kontrollitakse süsteemsete ressursside tarbimist, kasutajamugavust ja natukese ka tõrjeomadusi, aga prioriteediks peaks siiski olema tuvastamine, blokeerimine, kustutamine, misiganes. Tundub, et selle uue CIS-i proovin järgi ja millegi pärast mulle tundub, et jään ka kasutama.. uuesti.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
30.07.2010 15:28:02
|
|
|
Oh neid Lp. Oponente küll - vanatüübiline, kiviaegne variant on see, kus võetakse viiruseid täis masin ja siis hakatakse võrdlema, et kuipalju viiruseid suudab üks või teine viirusetõrje avastada.
Tänapäevane kontroll käib täpselt vastupidi - installeeritakse viirusetõrje puhtasse arvutise ja siis korraldatakse erineva raskusastmega rünnakud ja mõõdetakse,et:
- kui palju suudetakse Onlines ette ära blokeerida
- kui suur on %, mis sellest online blokeeringust mööda suudavad pääseda.
-----------------------------------
Ja niipalju võin lisada, et täna võttis mul Avast ühe Opera kaudu tulnud Trooja Hobuse kohe ründehetkel rajalt maha, mitte ei oodanud, kuni see ennast kõigepealt masinasse installeerib.
Ja olen kindel, et see toimus justnimelt tänu sellele, et Avast kontrollib 100% kõiki faile ning suudab ära tunda ligikaudu 3 miljonit signatuuri.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
30.07.2010 15:32:19
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Oh neid Lp. Oponente küll - vanatüübiline, kiviaegne variant on see, kus võetakse viiruseid täis masin ja siis hakatakse võrdlema, et kuipalju viiruseid suudab üks või teine viirusetõrje avastada.
Tänapäevane kontroll käib täpselt vastupidi - installeeritakse viirusetõrje puhtasse arvutise ja siis korraldatakse erineva raskusastmega rünnakud ja mõõdetakse,et:
- kui palju suudetakse Onlines ette ära blokeerida
- kui suur on %, mis sellest online blokeeringust mööda suudavad pääseda.
-----------------------------------
Ja niipalju võin lisada, et täna võttis mul Avast ühe Opera kaudu tulnud Trooja Hobuse kohe ründehetkel rajalt maha, mitte ei oodanud, kuni see ennast kõigepealt masinasse installeerib.
Ja olen kindel, et see toimus justnimelt tänu sellele, et Avast kontrollib 100% kõiki faile ning suudab ära tunda ligikaudu 3 miljonit signatuuri.  |
Tegemist oli Veebi kilbiga, mis kontrollib võrgulehti. Vahel on selleks ka Võrgu kilp (ei ole tulemüür).
tsitaat: |
Tänapäevane kontroll käib täpselt vastupidi - installeeritakse viirusetõrje puhtasse arvutise ja siis korraldatakse erineva raskusastmega rünnakud ja mõõdetakse,et: |
eKaitse YT channelis on ju selliseid videosi olemas. Kurb fakt on aga see, et peale CISi lasevad teised tundmatud ohud (millele heuristika ega signatuurid hambaid külge ei saa) läbi.
CIS'l küljes olev auto-sandbox tehnoloogiaga omab väga head kaitset uute ohtude vastu.
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|