Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pacho
HV veteran

|
21.04.2010 19:30:01
|
|
|
tsitaat: |
Sahtlis on veel ka Shure SE210, aga nende ehituskvaliteet vedas mind alt (pärast pooleaastast tavapärast kasutamist irdus ühe kaabli isolatsioon klapist, mille tagajärjel tekkinud pilust turritavad vasktraadid rõõmsalt välja). Seega on need jäetud varuvariandiks ja ühtlasi meeldetuletuseks, et kõrgem hind ei tähenda veel suuremat töökindlust. |
Kas sa kasutasid oma Shure'si v4ljas kylmaga? Minu SE210'd on parema kaabliga kui SE530'd. Esimesel neist pole mingeid probleeme 1,5 aasta jooksul olnud.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
vabarna
Kreisi kasutaja

|
21.04.2010 20:29:35
|
|
|
pacho kirjutas: |
Kas sa kasutasid oma Shure'si v4ljas kylmaga? |
Võis juhtuda küll. Elame ju Eestis ja siin on vahel külm! Sarnaselt kasutasin terve eelmise talve neid Audio-Technica nööpe, mille kaablitega pole siiani midagi halba juhtunud. Kui loo moraal minu jaoks on see, et Shure'de spetsiifiline kandmisviis (üle kõrva) välistab nende külma ilmaga kandmise, siis pole see juba ideetasandil just väga hea kandmisviis ning luban edaspidi selliseid klappe vältida...
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ramones
HV veteran

|
22.04.2010 19:30:31
|
|
|
Hankisin täna väljas tuiamise/ rattaga sõitmise ajaks Sennheiser CX200 Street II klapid. Kõrvas istuvad mugavalt ja W810i telefoni taga kasutamiseks on neid minuarvates rohkem kui küll
Eelnevalt kasutasin mingeid Maksimarketis 99.- müüdavaid junne ja need küll mingit kriitikat ei kannatanud Tuli kõvasti pingutada, et vaikses ümbruses laulusõnadest üldse midagi aru saaks.
viimati muutis Ramones 22.04.2010 19:32:45, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
MitchriX
HV kasutaja
|
22.04.2010 19:30:44
|
|
|
vabarna kirjutas: |
pacho kirjutas: |
Kas sa kasutasid oma Shure'si v4ljas kylmaga? |
Võis juhtuda küll. Elame ju Eestis ja siin on vahel külm! Sarnaselt kasutasin terve eelmise talve neid Audio-Technica nööpe, mille kaablitega pole siiani midagi halba juhtunud. Kui loo moraal minu jaoks on see, et Shure'de spetsiifiline kandmisviis (üle kõrva) välistab nende külma ilmaga kandmise, siis pole see juba ideetasandil just väga hea kandmisviis ning luban edaspidi selliseid klappe vältida... |
Hmm, ise väidaks vastupidist, sest üle kõrva kantavate klappide juhtme ja klapi (õrnim) ühenduskoht jääb külmaga just paremini mütsi alla (kui allapoole rippuvad juhtmed üldjuhul)
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
4 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
KrisVr
HV Guru
|
22.04.2010 19:33:48
|
|
|
Psyko Announces Immediate Availability of Latency Free 5.1 Headphones
HotHardware
If you want to make a boisterous entrance at the next LAN party, then you owe it to yourself to look into the new Psyko 5.1 PC gaming headset. You won't have a say a word as you walk through the door, these funky looking headphones will do all the talking; after that, you're on your own. |
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
1 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
22.04.2010 19:52:36
|
|
|
keegi võiks 5.1 klappe toota optilise kaabliga.
et saaks macbooki optilisest väljundist klappidesse 5.1
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
minisvami
Kreisi kasutaja
|
23.04.2010 14:06:38
|
|
|
oskad sa kommenteerida, mis heli need AIAIAI klapid Sennheiser PX100 võrreldes teevad ja mis valukaid taanlased oma disainklappides kasutavad?
muide, umbes kuu aega tagasi sain kätte oma uued kunstkõrvad. lasin Shure 530 hiina firmal Unique Melody oma kõrva järgi valatud akrüülkestadesse monteerida. jäljendid tehti Tallinna kuulmiskeskuses, saatsin silikoonjunnid koos klappidega Hiinamaale ja sain umbes 4 ndl pärast tagasi. maksma läks see lõbu ca 2500 kr ja minu meelest tasus investeering ära. olin ennegi 530 heliga päris rahul, aga nüüd on kõrged paremad kui kummimuhvidega. passiivne isolatsioon on nii hea, et võisin pleieri helitugevust ca 20% võrra vähendada, aga dünaamika säilis. ka klassikapalades on kõige õrnemad kohad ilusti kuulda, mille olemasolust teadsin varem vaid vaikses toas AKG K501 klappidega kuulates. kaabel on süüta neitside poolt täiskuuööl Tiibeti mägijärve kaldal käsitsi punutud (tegelt vist Westone).
raisk, mul on liiga palju klappe, aga müüa nagu ka ei raatsi.
_________________ OM MONEY PADME HUM! |
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Goldec
Kreisi kasutaja

|
23.04.2010 14:49:22
|
|
|
Tore näha, et keegi heli kvaliteedist ka lugu peab
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
vabarna
Kreisi kasutaja

|
23.04.2010 15:34:23
|
|
|
minisvami kirjutas: |
oskad sa kommenteerida, mis heli need AIAIAI klapid Sennheiser PX100 võrreldes teevad ja mis valukaid taanlased oma disainklappides kasutavad? |
Eeldan, et sa pidasid silmas "valjukaid". Kui ei, siis ma ei saa küsimusest aru. Kui jah, siis tean nende tüübist ainult niipalju, kui tehnilised andmed lubavad:
* Driver Unit Size: 40 mm.
* Plug: 3.5 mm. stereo plug
* Speaker Impedance: 23 Ohm
* Speaker Sensitivity: 112 +/- 3dB
* Maximum Operating Voltage: 3-10 V |
Mis puudutab heli, siis minu kui ikkagi võhiku kõrvade jaoks on Sennheiseri heli nüansirohkem ja selles on rohkem nö õhku. Taani klappide heli on aga veidi "umbne" ja kokkusurutud; bass on korralik, aga kõrgemad ja keskmised registrid pole päris nii puhtad kui tahaks. Heli pole mingil juhul kohutav, aga PX100-le jääb siiski alla. Samas - kuna tegu on kõrvapealsete klappidega, mida kannan enamasti tänavamüras, läheb niikuinii suur osa nüanssidest kaotsi. Lõpetuseks tunnistan ausalt, et mulle meeldib nende klappide minimalistlik välimus ning kerge, ent samas vastupidav disain, mis olid ka peamised põhjused nende soetamiseks.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
MitchriX
HV kasutaja
|
23.04.2010 16:26:44
|
|
|
muide, umbes kuu aega tagasi sain kätte oma uued kunstkõrvad. lasin Shure 530 hiina firmal Unique Melody oma kõrva järgi valatud akrüülkestadesse monteerida. jäljendid tehti Tallinna kuulmiskeskuses, saatsin silikoonjunnid koos klappidega Hiinamaale ja sain umbes 4 ndl pärast tagasi. maksma läks see lõbu ca 2500 kr ja minu meelest tasus investeering ära. olin ennegi 530 heliga päris rahul, aga nüüd on kõrged paremad kui kummimuhvidega. passiivne isolatsioon on nii hea, et võisin pleieri helitugevust ca 20% võrra vähendada, aga dünaamika säilis. ka klassikapalades on kõige õrnemad kohad ilusti kuulda, mille olemasolust teadsin varem vaid vaikses toas AKG K501 klappidega kuulates. kaabel on süüta neitside poolt täiskuuööl Tiibeti mägijärve kaldal käsitsi punutud (tegelt vist Westone).
 |
Hehe, selle pulli tahaks ka ise kunagi ära teha Ja D2/NuForce muidugi sobivad nagu valatud selle kooslusega Aga räägi, kuidas bass pärast seda makeoverit säilib?
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
minisvami
Kreisi kasutaja
|
23.04.2010 18:13:19
|
|
|
MitchriX kirjutas: |
Hehe, selle pulli tahaks ka ise kunagi ära teha Ja D2/NuForce muidugi sobivad nagu valatud selle kooslusega Aga räägi, kuidas bass pärast seda makeoverit säilib? |
Bassiga on kõik OK. lasin teha nn dual bore, st topelt bassidraiveritest tuleb üks helitoru ja kõrgete draiverist teine. Hiinlased pakkusid võimalust, et eraldi kesksagedusdraiver kah juurde monteerida ja uus filter aretada sel puhul, aga mul polnud seda raha. Hind oleks üle 4K tõusnud ja ma olen heliga niigi rahul (kuni paremat pole kuulnud, eks). Siin teemas http://www.head-fi.org/forums/f103/unique-melody-remold-appreciation-impressions-thread-443197/ on 100+ lk arutelu UM teenuse üle. Enamasti jäävad klapipeded asjaga rahule.
Cowon D2 pole mul enam ammu, varastati ära taskust, Artise kino avamisel muide. Selle asemel nüüd Samsung P3, mis pole kah paha. Oleks muidugi Cowoni tahtnud, aga sain Samsa jube soodsalt.
Kasutaja Vril omab D2 ja universaal Shure 530 klappe, ikka olen tahtnud talle külla minna ja pleierid ning klapid joonele panna, et saaks aru täpselt, mis ja kuidas muutunud on, aga aega pole olnd.
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
skyTronic
Kreisi kasutaja
|
23.04.2010 21:00:24
|
|
|
|
kuidas soundstage on?
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
MitchriX
HV kasutaja
|
23.04.2010 21:09:39
|
|
|
MitchriX kirjutas: |
Hehe, selle pulli tahaks ka ise kunagi ära teha Ja D2/NuForce muidugi sobivad nagu valatud selle kooslusega Aga räägi, kuidas bass pärast seda makeoverit säilib? |
Bassiga on kõik OK. lasin teha nn dual bore, st topelt bassidraiveritest tuleb üks helitoru ja kõrgete draiverist teine. Hiinlased pakkusid võimalust, et eraldi kesksagedusdraiver kah juurde monteerida ja uus filter aretada sel puhul, aga mul polnud seda raha. Hind oleks üle 4K tõusnud ja ma olen heliga niigi rahul (kuni paremat pole kuulnud, eks). Siin teemas http://www.head-fi.org/forums/f103/unique-melody-remold-appreciation-impressions-thread-443197/ on 100+ lk arutelu UM teenuse üle. Enamasti jäävad klapipeded asjaga rahule.
Cowon D2 pole mul enam ammu, varastati ära taskust, Artise kino avamisel muide. Selle asemel nüüd Samsung P3, mis pole kah paha. Oleks muidugi Cowoni tahtnud, aga sain Samsa jube soodsalt.
Kasutaja Vril omab D2 ja universaal Shure 530 klappe, ikka olen tahtnud talle külla minna ja pleierid ning klapid joonele panna, et saaks aru täpselt, mis ja kuidas muutunud on, aga aega pole olnd. |
Päris täppisteadus see custom fitting Väidetakse, et see kõrgema klassi klappide mitmedraiveri süsteem väsitab rohkem kõrvu kui nö unified draiverid, vb selline helitorude ühildamine kvaliteedi ja mugavuse koha pealt olekski mõnes mõttes kuldne kesktee. Aga eks igaüks teab/tunneb ise paremini..
P3 on helilt sarnane P2'ga, mida on endal olnud mahti testida ja BBE ja DNS võrdluse suhtes olen nõus - BBE annab tõesti võimsama helipildi ja eelise Cowoni pleieritele. Ega, kui ise ei omaks Cowonit, vaataks vist samuti Samsungi poole järgmisena
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
minisvami
Kreisi kasutaja
|
23.04.2010 22:24:05
|
|
|
skyTronic, no mis me siin helipildist räägime, eks nad ikka IEMid ole, seega on see lava suht kuulaja pea sees. tarkvaraliselt saab muidugi mingit ruumilisust ja crossfeedi tekitada, aga see muudab heli hägusemaks, ma eriti ei pruugi. minu kollektsioonist IEMide hulgas on vast parim/avaraim stage Phonak PFE-l. Aga eks need mobiilseks kasutuseks mul ette nähtud, sest kodus mahub AKG K501 vahele terve sümfooniaorkester. kuulad nagu kõlaritest, päriselt kah.
MitchriX, ma sellest kõrvade väsitamisest suurt ei tea. ma kuulan max 2-3 tundi päevas ja ei ole eriti tähele pannud.
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
minisvami
Kreisi kasutaja
|
26.04.2010 19:33:11
|
|
|
oh ihvike, oli seda siis nüüd siin vaja...
oma klapipedenduse juures pean endale konstantselt meelde tuletama: mees, kuula muusikat, mitte tehnikat.
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
26.04.2010 19:41:48
|
|
|
Ega ma ise ka lõin käega, kuulan edasi nii nagu vanasti ja kogu lugu. mp3mängijale sellist ekvalaiserit nagunii ei areta ja kuulamata ka ju ei jäta. Aga huvitav teada ikka ja paneb selle müüdi, et "kõrvaklapid on täpsemad kui kõlarid" päris korralikult vankuma.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
MitchriX
HV kasutaja
|
26.04.2010 20:55:02
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Ega ma ise ka lõin käega, kuulan edasi nii nagu vanasti ja kogu lugu. mp3mängijale sellist ekvalaiserit nagunii ei areta ja kuulamata ka ju ei jäta. Aga huvitav teada ikka ja paneb selle müüdi, et "kõrvaklapid on täpsemad kui kõlarid" päris korralikult vankuma. |
Hehe, head-fi foorumist leiab igast pärleid ja üldjuhul vennad ka teavad, millest räägivad. Tavakasutajaid see resonantside teema vaevalt, et kõigutab..AGA täiesti usun, et õigesti võimendatud paar kõrgklassi klappe suudab luua suht ideaalilähedase väljundi. Ma ei taha ainult mõelda, palju selline süsteem maksta võib Siin ei ole jutt isegi HD 650, DT880 või analoogsetest klappidest (mis meile esialgu võivad tunduda hea helipildiga), vaid täiesti klass omaette tehnikast.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
26.04.2010 22:25:21
|
|
|
Fakt on igatahes see, et ükskõik millised klapid, see resonantsiprobleem on ikka. Ei aita siin ei Staxi klapid ega Rudistori võimud. Ja ei saa ka klappide ehitamisel sellega arvestada, kuna sagedused on individuaalsed. SineGen on see programm, mille abil saab üsna kiiresti aru, kuivõrd tõsine see asi on. http://www.tucows.com/preview/502787
DT880-l on ülemine ots alates u 4000Hz ikka jube ebaühtlane. Denoni plugid on üleval märksa sirgema esitusega (kui need resonantsisagedused välja arvata), kuid kõrvasisestel klappidel on jälle omad mured jne. Muusika kuulamisel ekvalaiseriga on vahe väga hästi kuuldav - ja mõni ime ka, kuna kusagil 5 ja 8 kHz kandis on heli 8-10dB tugevam kui vaja.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
s4nder
Kreisi kasutaja
|
26.04.2010 22:45:52
|
|
|
Ma igasuguste kõrvasiseste resonantside pärast ei muretse. See mõjutab kõiki kuuldavaid helisid ning aju kindlasti kompenseerib seda mingil määral. Eesmärk on ikkagi, et klappidest tuleks võimalikult puhas ja täpne heli, sealt edasi on asi niikuinii puhtalt subjektiivne. Isegi halb tuju mõjutab juba tunduvalt helipilti.
Kõige loomutruuma heliga klapid peaksid olema vaieldavalt Sennheiser HD800 ja Stax Omega II Mk1, kõrvasisestest JH13 Pro. Sennheiserid kavatsen omale tellida, kui peaks lotovõit tulema . Sealt edasi saab veel sama suure summa võimenduse ja DACi alla panna. Vaadates, mida inimesed oma autode, riiete, alkoholi ja telekate peale kulutavad, on kõrvaklapindus odav ja mõistlik hobi, mis pakub kordumatuid elamusi.
viimati muutis s4nder 26.04.2010 23:12:52, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
minisvami
Kreisi kasutaja
|
26.04.2010 23:03:05
|
|
|
s4nder kirjutas: |
Isegi halb tuju mõjutab juba tunduvalt helipilti.
Vaadates, mida inimesed oma autode, riiete ja telekate peale kulutavad, on kõrvaklapindus odav ja mõistlik hobi, mis pakub kordumatuid elamusi. |
Mõlema väitega nõus. väga nõus.
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
erkir
HV vaatleja
|
27.04.2010 00:04:03
|
|
|
Kodus kuulamiseks HD-650 koos Little Dot DAC_I ja Little Dot MKIV-ga. Tööl Audio Technica ATH-A900. Kuskil vedeleb ka HD-280 PRO, kuid millal viimati need pähe sai panna ei mäletagi.
Järgmiseks plaaniks midagi kaasaskantavat soetada et Apple IEM (Head-Fi terminoloogiat kasutades ADDIEM) välja vahetada. Kindlat plaani küll ei ole aga arvatavasti mingid customid peab võtma.
Equalizerite ja sine-wavedega ei tegele, kuulan lihtsalt head muusikat. Niikaua kui ise rahul peaks ju kõik korras olema
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
27.04.2010 07:08:58
|
|
|
s4nder kirjutas: |
Ma igasuguste kõrvasiseste resonantside pärast ei muretse. See mõjutab kõiki kuuldavaid helisid ning aju kindlasti kompenseerib seda mingil määral. Eesmärk on ikkagi, et klappidest tuleks võimalikult puhas ja täpne heli, sealt edasi on asi niikuinii puhtalt subjektiivne. Isegi halb tuju mõjutab juba tunduvalt helipilti. |
Tundub, et sa siiski ei saa päris täpselt aru, millega tegu on. Ei mõjuta kõiki kuuldavaid helisid, mõjutab teatud sagedusala ainult klappidega kuulates ja väga tugevalt. Kui on eesmärk, et klappidest tuleks võimalikult puhas ja täpne heli, on ekvalaiser vältimatu.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
s4nder
Kreisi kasutaja
|
28.04.2010 20:44:10
|
|
|
Kui see resonants tekib alles kõrvas või ajus, pole asi järelikult kõrvaklappides. Kas või inimkõrva Fletcher-Munsoni kurvides on näha, et inimese kuulmine on 3-5 kHz kandis 5-10 dB võrra tundlikum kui kesksagedustel. Erksama heliga klapid kipuvad jah ebaühtlase kõrgema otsaga olema ning EQ võib aidata, kuid sellel pole pistmist inimese kuulmistajuga, pigem on tehtud halb klapivalik.
Mingit spetsiaalset ainult kõrvaklappidest tuleva heli kindla sagedusvahemiku ebaloomulikku võimendumist kõrvas ma paari foorumiteema tõttu uskuma ei hakka. Seda 3-5 kHz tajume me valjemini absoluutselt iga kuuldava heli puhul ning see on täiesti loomulik. See kurv on igal inimesel individuaalne, kuid seda sirgeks EQ-da on keeruline, kuna vastavalt heli valjusele muutub ka kuulmistaju tundlikkus madalatel ja kõrgetel sagedustel.
Järeldus on, et kui inimese ebaühtlase kuulmisega kuulata ebaühtlase sageduskarakteristikuga kõrvaklappe, tuleks lihtsalt nautida muusikat ja lõpetada muretsemine, et 5,35 kHz peal on klapp 5 dB liiga vali ja kuulmine 7 dB liiga terav. Kui ikka ei meeldi, tuleb lihtsalt osta Sennheiserid .
viimati muutis s4nder 28.04.2010 21:02:07, muudetud 4 korda |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
metallika
HV Guru

|
28.04.2010 20:46:41
|
|
|
Kodus kasutan ma Philips SHC8585 WiFi kõrvaklappe
Kaasas kandmiseks kasutan Philips SHP2000 kõrvaklappe (Best bang for the buck imo )
|
|
Kommentaarid: 388 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|