Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 86, 87, 88 ... 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Draqula
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.03.2010 23:41:10 vasta tsitaadiga

Redikate kirjutas:
Keegi siit kes ITK'sse sisse astunud RE kohale, äkki oskab rääkida oma keskkooli lõpust natuke?
Endal eksamid 4 nädalat pärast tulemas ja masendus täidab tuba.

Et palju punkte saite jne?

Minu kogemus küll aastast 2000 ja sisse astutud sai TTÜ RE kohale, kuid ma ei usu, et see soovitus aegub:

Tuleb võtta asja rahulikult, jagada materjal nädalate peale ära ning lihtsalt harjutada (eriti just matemaatika osas kehtib see).
Masenduda jõuab hiljem ka.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 30.03.2010 10:09:38 vasta tsitaadiga

Rasmus, sinu viimane postitus siin teemas on sama mõttetu, kui minu praegune postitus siin. Sa ei ole eesti keele ekspert, et tuled siin teisi õpetama. See on küll väga terendav nähtus, aga võiksid selle välja jätta, eriti veel siin teemas. Oled sa üldse uurinud, mis on inimese taust, keda sa õpetada tahad ?
Teine inimene räägib vähemalt reaalainete seosest ITga, pole oluline, millise õigekirjaga. Imelik, et kui teemast ei oska rääkida, siis võetakse kohe inimene ette, kuidas ta käitub ja mida ta kirjutab.
Sinu arvamust ei ole vaja teise inimese kohta, edasta seda PSis, kui sa seda vajalikuks pead. ! Samamoodi ei ole vaja seda postitust siin.
edit: teretalv, sinu kohta käib see samamoodi

2007a kandieerides ITKsse oli keskmine hinne 4,667, sellest mata 0.21p ja olin pingereas 80 juures. Eelmisel aastal oleks sama tulemusega ka RE kohale saanud.

teretalv
HV veteran

sõnum 13.04.2010 08:51:41 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ei tea küll täpselt it college kohta, aga REV 100k kr 3 aastat ei paista midagi nii ebareaalne. TÜ-s informaatika teaduskonnas on semester praegu 12k kr kopikatega. Muidu ma arvan, et pead veel 1200 korrutama 6-ga ka icon_smile.gif.

sel juhul on odavam aastapalk kokku hoida ja kodus kopitada aasta ja mata riigieksam teha 100 punkti peale thumbs_up.gif

Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 44
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 13.04.2010 11:46:00 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
mirko27, Kas siis inimesed iseseisvalt ei suuda midagi õppida. Vaid peavad olema kohe ainekavas.
IT on väga lai mõiste tänapäeval. Näiteks mida progeja või graafika designer teeb konkreetselt füüsikaga? Samas võiks juu progeja teada ka nanotehnoloogiast või üks kõik mis ametit õppima minnes, õppida kõike.

Kui sa koka kooli lähed, ei õpi keegi keemiat ega füüsikat. kui on keskeri astmes, sellepärast et keskkooli kava näeb ette.

lauljad ja baleriinid võiksid ka füüsikat õppida. thumbs_up.gif

Sina olid see mees, kes rääkis "rändkaupmehe probleemile" viitamisel, et ma räägin sulle muinasjuttu. Sul on maailmasjadest oma arusaam, mis tihtipeale ei haaku reaalsusega. Kokakoolis õpitakse kohe kindlasti, millised elementaarsed keemilised protsessid toiduainetes töötlemisel toimuvad. Progejal on füüsikaga väga palju teha, näiteks paljude funktsioonide arvutamine (nagu näiteks ka väga popp Pii komakohtade) käib läbi jadade arvutuste, arva kuhu me sellega välja jõuame? Diferentsiaalarvutusse, mis on nii füüsika kui kõrgema matemaatika osa. Igasugused pakkimis ja turvarakenduste mõistmises läheb vaja arvuteooriat ja kõrgemat algebrat. Graafika disainer võiks siiski midagi teada analüütiliselt geomeetriast, fraktalitest ja võib-olla ka FFT-st. Kui ta nüüd ühel hetkel hakkab asja vastu huvi tundma ja alus on täiesti puudu, siis viskab ta selle raamatu nurka ja ava seda enam kunagi. Nagu minu üks informaatika õppejõud ütles ülikoolis, teate noored, kui te tulite siia programmeerimist õppima, siis minge parem tehnikumi. Ja mõned jätsidki kooli pooleli ja läksid programmeerijateks. Mõned jälle ei jätnud. Ja üldiselt on 10 aasta pärast need, kes lõpuni käisid, parematal töökohtadel kui need, kes ei käinud.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
inc
HV veteran
inc

sõnum 13.04.2010 19:37:26 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
tsitaat:

http://www.itcollege.ee/?url=oppemaks

siis hinna arvutan niimodi 1200+540x180EAP=98 400 kr 3 aastat icon_lol.gif thumbs_up.gif ise sattusin samale leheküljele ja pidasin seda ebareaalseks ja segaseks infoks thumbs_up.gif

+ veel lisa kui ained läbi kukud ja uuesti deklareerid. Arvestades seda, et sa RE kohale ei saanud, siis tõenäoliselt sa ka aineid läbi kukud.
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 13.04.2010 20:01:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

+ veel lisa kui ained läbi kukud ja uuesti deklareerid. Arvestades seda, et sa RE kohale ei saanud, siis tõenäoliselt sa ka aineid läbi kukud.

kes ütles et ma juba seal käisin? ma lihtsalt uurin enne sisseastumist kõik asjad igatpidi läbi et ei oleks arusaamatusi

Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 14.04.2010 00:50:10 vasta tsitaadiga

sukelduja, Kas see, millest sa räägid matemaatika ained ei hõlma? mina näeksin füüsikat rohkem elektroonika ja riistvara vallas kui tarkvaraga.
Muideks füüsika ja matemaatika on ka tegelt lai mõiste. Küsimus on kui süviti minnakse.

Tahaks ka seda kokakooli näha, kus on keemia sees.
Võtsin suvalise ning pole: http://www.ciachef.edu/admissions/academics/courselisting.asp Muidugi see pole mingi näitaja.

Draqula
HV Guru

sõnum 14.04.2010 09:59:23 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
sukelduja, Kas see, millest sa räägid matemaatika ained ei hõlma? mina näeksin füüsikat rohkem elektroonika ja riistvara vallas kui tarkvaraga.
Muideks füüsika ja matemaatika on ka tegelt lai mõiste. Küsimus on kui süviti minnakse.

Võtsin suvalise ning pole: http://www.ciachef.edu/admissions/academics/courselisting.asp Muidugi see pole mingi näitaja.

IT käsitöölisel pole tõesti vaja matemaatikat ja füüsikat - piisab konkreetse seadme manuaalist ja ülemuse käsust. Samuti pole lihtsal kokal vaja keemiaalaseid teadmisi - piisab retseptist, mille peakokk ette annab.

Kui aga teha asja natukenegi kõrgemal tasemel, siis on vaja teada asjade sügavamaid tagamaid, et neid tegelikult mõista. Tipptasemel IT tegija peab teadma kõrgemat matemaatikat ja mingil määral ka füüsikat. Kui ei saa aru asjade sügavamast olemusest, siis ei saa olla mingit innovatsiooni - korratakse ainult seda, mida teised kuskil ette näitavad, arengut ei toimu, jääme väikseks konnatiigiks mis longib muu maailma sabas. Tihti on põhjuseks, et kole kiirelt kihutatakse koolipingist lihtsama töö peale pappi kokku lükkama, teadmiste pagas jääb puudulikuks. Maailmapraktika näitab, et oluliste arengute toimumiseks piirkonnas on muu hulgas vaja teatavat kogust vastava ala doktorikraadiga tegijaid.

Samuti on kokal erinevaid aineid kokku sobitades vaja mõista nende ainete omavahelisi võimalikke ja võimatuid koostoimeid ning käitumist.
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 14.04.2010 12:52:30 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:

Vaata samalt lehelt kursust Advanced Baking Principles ja Advanced Concepts in Nutrition kirjeldusi. icon_smile.gif Pean tunnistama, et olen ise nii mõnelgi toiduklubi üritusel käinud ja nii mõnigi kord tehakse väikeseid kõrvalepõikeid hapete, aluste, soolade ja orgaanilise keemia radadele.
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 14.04.2010 14:43:13 vasta tsitaadiga

sukelduja, thumbs_up.gif Ongi. aga see piirdub mõne aine juurde.
Matemaatika on lahutamatu osa It-st, see on siililegi selge. Aga laiendaks vestlust. Kui suures mahus on füüsikat meil IT õppekavades ning võrrelda % osakaalu.

Draqula, Ma ei nimetaks proff progejat küll liht- v. käsitööliseks.

Deadlock
Kreisi kasutaja

sõnum 14.04.2010 16:42:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:
mina näeksin füüsikat rohkem elektroonika ja riistvara vallas kui tarkvaraga.

Aga infotehnoloogia erialad ei hõlmagi ainult arvuti tarkvara. Arvuti riistvara tuleb ka ikka selgeks õppida. (Kuigi üldiselt tehakse seda loogilisel tasandil, mitte füüsilisel).

tsitaat:
Kui suures mahus on füüsikat meil IT õppekavades ning võrrelda % osakaalu.

TTÜ'st
Füüsika I
- haridustaseme tõstmine mehaanikas, molekulaarfüüsikas ja termodünaamikas, mis on vajalik erialakursuse omandamiseks tehnilistel, tehnoloogilistel ja reaalerialadel;
- süsteemse, füüsikalise maailmapildi kujundamine teaduslikul alusel.

Füüsika II
- haridustaseme tõstmine elektromagnetismi ja optika valdkonnas, mis on vajalik erialakursuse omandamiseks tehnilistel, tehnoloogilistel ja reaalerialadel;
- süsteemse, teaduslikul alusel põhineva füüsikalise maailmapildi kujundamine.

See on füüsikast kõik, vähemalt informaatika erialadel (Uues õppekavas liigutati füüsika II magistrisse). Loomulikult on veel ports teisi aineid, mis juba eeldavad elementaarset alust füüsikast ja info levimisest, nagu näiteks mõõtmine, arvutivõrgud ja side, aga seda üsna väikeses koguses.

Andium
HV veteran

sõnum 14.04.2010 23:27:10 vasta tsitaadiga

Bluebull, Siit ma oleks pidanud alustama. tuleb välja, et seda füüsikat on juu väga vähe.
teretalv
HV veteran

sõnum 15.04.2010 00:09:40 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Bluebull, Siit ma oleks pidanud alustama. tuleb välja, et seda füüsikat on juu väga vähe.

astrofüüsika lisamine nimekirja aitab jällegi veel paremini üldse meie universumit mõista, enam laiemat silmaringi ei saa enam olla thumbs_up.gif icon_lol.gif

tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 15.04.2010 01:11:56 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
tsitaat:

astrofüüsika lisamine nimekirja aitab jällegi veel paremini üldse meie universumit mõista, enam laiemat silmaringi ei saa enam olla thumbs_up.gif icon_lol.gif
- hea näide thumbs_up.gif
Aga saab küll. Füüsika on ikka mega lai ala (näited all). Vähemalt mina sain ikka nii aru enne. et võetakse süviti läbi. IT meestel vaja silmaring suureks ajada. See kas eriala elektroonika või IT, ei oma tähtsust. On vaja süviti kuni molekunideni välja.

Lubatud näiteid:
Applied physics
Astrophysics
Atomic, molecular, and optical physics
Biophysics
Condensed matter physics
Geophysics
Particle Physics
Theoretical physics
Experimental physics
Philosophy of Physics
History of physics
Chemical Physics

Oi mine kas või lolliks kui palju neid on. siin mõned
http://en.wikipedia.org/wiki/Topic_outline_of_physics

Draqula
HV Guru

sõnum 15.04.2010 11:12:29 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:
Matemaatika on lahutamatu osa It-st, see on siililegi selge. Aga laiendaks vestlust. Kui suures mahus on füüsikat meil IT õppekavades ning võrrelda % osakaalu.

Ma defineerisin IT käsitöölise kui tegelase, kelle tööülesannete täitmiseks piisab seadme manuaalist ja ülemuse käsust. "Proff progeja" puhul see kindlasti nii pole.
tagasi üles
Deadlock
Kreisi kasutaja

sõnum 15.04.2010 11:22:47 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Vähemalt mina sain ikka nii aru enne. et võetakse süviti läbi.

Loomulikult mitte terve teadaolev füüsika, aga ülalpool kirjeldatu võetakse üsna süviti. Ülesanded ehk annavad natuke aimu, mida täpsemalt see füüsika I kujutab endast.

http://www.impact.pri.ee/fyysika/?i=ylesanded_1

Väga vähe on füüsikat tõesti, Bakalaureuses siis 1 semestri jagu(uues õppekavas), samas kukuvad ca 50% õpilastest selle esimesel proovimisel läbi, kuna tulevad keskkooli mentaliteediga seda õppima, et "küll ma nädalaga selle kõik ära õpin, kui õige aeg käes". Ülejäänud õppekavas olevad ained ongi võimalik nii ära teha, aga füüsikat ja matemaatikat mitte.

Andium
HV veteran

sõnum 15.04.2010 13:35:33 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:
Andium kirjutas:

Ma defineerisin IT käsitöölise kui tegelase, kelle tööülesannete täitmiseks piisab seadme manuaalist ja ülemuse käsust. "Proff progeja" puhul see kindlasti nii pole.

Seda me ei nimetaks IT inimeseks, isegi ei saaks wanna be-ks liigitada. Oleks rohkem nagu väga laisa või harimata inimesega tegemist.
Aga nendest wanna be-st ja amatööridest pole juu mõtet rääkida. eeldan, et iga inimene ikka soovib tippu jõuda. Ikka tõelise proffi tasemele, miks muidu sinna õppima ronitakse. Isegi kui paberipärast siis ikka loodetaske kuhugi kõrgemale liikuda selle abiga.

Bluebull, See on ikkagi vägapinnapealne asi. Kui palju sa suudad ikka sügavutti minna paari ainega. Juba ajaliselt ebarealistlik. kui seal jälle kähkukat ei tehta.

Mehed ja naised, sry et ajasin asja suureks. See oli minu viga. Esitasin küsimuse valesti ja alustasin valest otsast.

Aga laiendaks teemat:
Näiteks koostaksime success guidebook or actiona plan nendele inimestele, kes soovivad iseseisvalt kodus õppida ja saada näiteks Proff Progjeaks või mõne muu IT alal.
Oleks väga konkreetne ning ütleks mida nad peaksid täpselt tegema ning saavutama.
Nende ala inimesed võiksid oma ideid ja kogemusi jagada.

sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 16.04.2010 08:59:00 vasta tsitaadiga

Andium kirjutas:

Panin ühel päeval tähele, et ka mu tütar ei saa aru, mida tähendab väljend Pro või Prof. Need on lühendid sõnast professional. Ehk siis silmas peetakse inimest kes antud alal raha teenib. Pro ei näita midagi inimese skill leveli kohta ( kuigi mingi elementaarne tase peab ikka olema ) Näiteks Pro mingil spordialal viitab sellele, et tegemist on elukutselisega. Nii mõnigi hobikorras asjaga tegeleja võib olla palju parem kui elukutseline.
Nüüd mõistetest. Programmeerija on tänapäeva mõistes it prole( proletaarlane) . Talle antakse näiteks funktsiooni kirjeldus, sisend ja väljund ja juhised , milliseid algoritme ta peaks kasutama. Tema kirjutab sinna sisse, mis vaja on, lisaks veel kõikvõimalikud kontrollid ja heal juhul dokumenteerib selle, mida ta on teinud. Näiteks - tee funktsioon, mis järjestab etteantud 100 000 elemendiga stringimassiivi ignoreerides 1st tähte, kahanevas järjekorras kasutades quicksorti. Programmerija asi pole küsida, et kesse idioot sellise ülesande välja mõtles! Sedasorti tööks pole miskit erilist haridust vaja. Samasugune töö on näiteks software testija. Töenäoliselt pead sa "proff progeja" alla silmas software arhitekti. Siin on nüüd vaks vahet. Software arhitekt tegeleb ka ülesande püstitusega. Ehk siis meil on selline ja selline reaalnevajadus, tema kirjeldab selle vajaduse ja otsustab kuidas rakendus üles-ehitatakse, milliseid vahendeid kasutatakse, milliseid objekte kasutatakse jne. Tema arutleb, et meil 100 000 kirjet, milles on isikuandmed, nüüd oleks meil vaja need inimeste vanuse järgi sorteerida. Ahaa anname programmeerijale käsu, et las filtreerib isikukoodist sünniaasta välja ja sorteerib need võimalikult efektiivselt. Neid kõrgema taseme spetsialiste on veel hulgi. On analüütikud, kes näiteks kaardistavad ja optimeerivad info liikumist. Või siis näiteks DBA, kes tegeleb andmebaasindusega. Väiksemates firmades on tihtipeale üks ja sama isik nii arhitekt kui programmeerija kui testija kui analüütik.
Kui programmeerija tahab aga saada enamaks kui lihtsalt programmeerijaks, siis tuleb lisaharidus ja silmaring mängu. Mitte kunagi ei või teada, millised teadmised võivad sulle ja sinu firmale olulise konkurentsieelise anda. Näiteks väga raske on kliendilt välja pigistada, mida ta tegelikult tahab ja mida talle tegelikult vaja on, vägagi abiks on kui sa kliendi tegevusalast ülevaadet omad.
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 16.04.2010 09:34:39 vasta tsitaadiga

sukelduja, Ma teeks siin asja väga lühidalt. Eestis need ametinimetused on 99% metsapoole, lahmitakse suvaliselt. Isegi töövestlustel mõnikord kukutakse arutama, kuidas oleks parem seda nimetada. Laias laastus 40% on kõik spetsilistid ja teine 40% on mingid juhid. Eestis on väga laialt levinud kus üks töötaja teeb 10 erineva ametniku tööd (all in one).Näide ühe linna põhjal: traktorist-infojuht-remondi tööline-konsultant. Programeerija on üldmõiste mis jaguneb veel väga paljudeks alagruppideks(valdkondadeks). Näide arsti maailmast doktor v. kirurg.
Aga siit tulekski soovitus erinevad ametinimetused teha selgeks ning mis on kohustused ja oskused peavad olema. Soovitaksin lähtuda USA põhjal ja hea algus oleks näiteks arvutialased sertifikaadid- kus on väga hästi nõuded, oskused jne kirjas.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.04.2010 09:50:20 vasta tsitaadiga

Andium: Ära hõlju pilvedes, kuna Ameerikas käivad igasugu "tiitlid" ja sertifikaadid / nõuded tihti üksteisele risti vastu. Ning ühe juhtumi kõrge tiitel / või nõue võivad olla hoopis madalamad, kui Ameerika riigi teises osas olevad tiitlid / või nõuded.

See on liialt suur riik, koos oma osariikide eripäradega, et seda "kompotti" ühte "kompotipurki" kokku kallata. icon_wink.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 16.04.2010 13:22:27 vasta tsitaadiga

tahanteada, sa räägid millegist muust värgist. Paluks konkreetseid näiteid. Ma räägin ametinimest ja kohustustest, mitte tiitlitest. sealt on asjad alguse saanud ning kõik riigid tavaliselt jälgivad USA mudeleid. jutt käib ikka IT valdkonnast mitte kosmose või raketiteadusest.

Võta kas või microsofti sertifikaadid. Mis seal vastu karva räägib.

lully
HV vaatleja

sõnum 25.04.2010 20:16:19 vasta tsitaadiga

Kas keegi oskab midagi öelda ITK erialade kohta? Järgmisest aastast minek, kuid ei ole eriala valikus 100% kindel. Hetkel kahe vahel, kas administreerimine või analüüs. Õhtuõppe kohta oskab keegi midagi öelda? Kas seal leiab nooremaid inimesi ka, või enamuses juba tööl käivad kontoriinimesed, kes on ümber õppel?
tagasi üles
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 26.04.2010 13:37:19 vasta tsitaadiga

õhtuõppes on enamjaolt vanemad inimesed. st ei ole otse keskkoolipingist. 1. aasta on kõikidel erialadel samad ained, et valikut päriselt tegema ei pea. teisest aastast, kui tulevad juba spetsimad ained, siis võiksid juba teada, mida teha tahaksid.
Sirius
HV kasutaja

sõnum 25.05.2010 14:56:53 vasta tsitaadiga

Hea küsimus - olen IT alal töötanud üle 5 aasta, hetkel töötan pangas IT alal teist aastat, kas bakalaureuse saaks pingutustega ka ühe aastaga kätte kui arvesse võtta ka töökogemust jms? icon_smile.gif
Kommentaarid: 55 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 47
tagasi üles
Flavius
HV Guru

sõnum 25.05.2010 15:09:28 vasta tsitaadiga

Oleneb ju endast, kui jagad kergelt matemaatikat/füüsikat jmt teoreetilisi aineid ning Java (lisaks PHP/C/SQL) arendusega pikka aega tegelenud, siis suure pingutusega saaks ehk tehtud.
Aga muidu vähetõenäoline.
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 86, 87, 88 ... 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.