praegune kellaaeg 21.06.2025 14:54:52
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
taavi2009
HV vaatleja
|
09.04.2010 22:48:22
Kas DV6700 viga parandatav??? |
|
|
Selline jama siis.
Läks emaplaat katki(dv6000) ja vahetasin uuema vastu(dv6700) , koos uuema prosega(T7300).
Kõik oli kokku ühendatud, kui päeva pärast lõi ette 0x0124 veateate. Kuna mul oli kõvakal peal ka Linux sain sellega sisse üheks päevaks, kuni hakkas lihtsalt välja viskama(kord läks 1min aega,kord tund aega selleni).Lasin kõik maha ja installisin Windowsi peale, mis lasi VAID safe modes sisse, tavalises viskas kohe BSOD.Kuid safe modes püüdes seda päästa kuidagi keeras ka selle tuksi et pidin taas uuesti Win peale laskma, kuid enam ei lase seda, poole insallimisel viskab sama BSOD ette.Linuxi laseb ilusti peale installida, kuid seal saab sees olla mõned minutid.
Lasin MemTestiga üle ja leidnud ühtegi viga.Viisin ka diagnostikasse, kus testiti ka vaid mälu ja leiti minu 2 RAM-iga veateate,kuid hiljem kui nad proovisid 1 minu RAM ja 1 nende RAM, ei olnud ühtegi viga.
Sealt öeldi, et viga kas mälupesades või said RAM-id korda(kui nendes oli viga, kuid kodus tööle pannes ja installides täpselt sama jama kordus).Kuid ma ei mõista, lasin ise ka MemTesti 48 tundi jooksta ja ei mingit viga.
Uurisin veidi ja leidisn et sellel veateatel on viga RAM-is,mälupesadel, protsessori L2-s või emaplaadis endas.Kuid kuna mul endal teist proset poel ei saa L"-te testida.BIOS-is ei saa L2 välja lüliatda, et näah kas siis töötab.
Siit küsimus,kas keegi oskab öelda kuidas L2-te välja lülitada ilma BIOSita.
Kas mu järeldus on õige et MemTestiga korras RAM?
Tahan lihtsalt teada kas viga Protsessoris või emaplaadis,siis tean kas osta uus prose või saata emakas kuskile parandusse või tellida uus.
Aidake palun, mu läpakas on juba 6 kuud kasutu...
|
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
09.04.2010 22:54:30
|
|
|
Aita ennast ja osta uus masin. Selle võid juppideks müüa.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
10.04.2010 08:21:15
Re: Kas DV6700 viga parandatav??? |
|
|
taavi2009 kirjutas: |
Uurisin veidi ja leidisn et sellel veateatel on viga RAM-is,mälupesadel, protsessori L2-s või emaplaadis endas.Kuid kuna mul endal teist proset poel ei saa L"-te testida.BIOS-is ei saa L2 välja lüliatda, et näah kas siis töötab.
Siit küsimus,kas keegi oskab öelda kuidas L2-te välja lülitada ilma BIOSita.
Kas mu järeldus on õige et MemTestiga korras RAM?
Tahan lihtsalt teada kas viga Protsessoris või emaplaadis,siis tean kas osta uus prose või saata emaplaat kuskile parandusse või tellida uus.
|
lihtsalt saad teada nii, et laenad protsessorit ja saad teada, et viga ikkagi emaplaadis, mis oli kas juba soetades vigane või keerasid paigaldamisel tuksi- kirjelduse järgi tundub mingi katkestusena, mis avaldub siis, kui kindel piirkond soojaks läheb. Linuski puhul võtab see lihtsalt rohkem aega
|
|
tagasi üles |
|
 |
taavi2009
HV vaatleja
|
10.04.2010 15:53:07
|
|
|
Juppideks müümine ja sisi uue ostmine võtab raha ja seda ei ole palju.Kui tõesti emaplaadis viga sees siis uuem siiski odavam,eks?
Kui emaplaadil katkestus, kas on mõtet seda viia kuskile parandusse, kui kalliks selline töö läheb.
Seda protsessori laenamise asja sooviksin teha täpselt, kuid kuna endal pole teist kuskilt võtta ja ei hakka uut sellpärast ostma, siis ei tea mida teha.Kas keegi ei tahaks ise seda proovida(tasu eest muidugi) või oskate soovitada kuhu minna sellise sooviga
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.04.2010 16:00:30
|
|
|
Vaheta parem prooviks kõvaketas ära. Kutude kõvaketastega esineb ka ätpselt sama käitumine.
Mälude korral on võimalik selline viga, et mäludega puudub emaplaadil ühendus.
Selline viga võib olla remonditav, võib mitte olla - see pole kohvipaksu pealt ennustatav.
|
|
tagasi üles |
|
 |
taavi2009
HV vaatleja
|
11.04.2010 13:21:06
|
|
|
Olen juba kahte muud kõvaketast proovinud, kuid ikka sama jama.Ühel oli Win peal ja sisse logides lõi veateate ette.
Kas see katkestus mida kännuämmelg mainis, ongi mälupesade katkestus või võib see ka mingi muu osa emaplaadil olla.Ja kui ongi mälupesades viga, oskab keegi umbes öelda palju maksab, alla/üle 500.-
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.04.2010 14:44:24
|
|
|
taavi2009: Nagu juba ütlesin - pole kohvipaksu pealt ennustatav, kuna on mitu võimalust:
1. Mingid kehvad mälupeseade ühendused ise.
2. Kehvad / katkised ühendusrajad kontrolleriga.
3. Kontrolleri enda probleem, et kas on emaplaadilt lahti või on siis kuumuse tõttu poolkutuks muutunud.
See on teada, et vahest saab sellise asja korda, vahest mitte ja - üsna sageli lõppeb asi sellega, et töötab, kuid töötab "lauaarvutina" ja on välditud kõik igasugused korpuse-emaplaadi läbipainded, muidu sueb emaplaat uuesti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
robema
HV kasutaja
|
11.04.2010 21:26:38
|
|
|
Tere, minu esmane soovitus on katsuda tagastada antud emaplaat, kuna näha on, see ei tööta korrektselt. Asjast endast nii palju, et HP'l on mälupesade rike suht haruldane nähtus. Vahetus maksab kindlalt üle 500 kr. Selliste vigade otsimiseks kasutatakse tegelikult nn POST kaarti, mis ühendatakse otse PCI-E siinile ning vaevalt see sul olemas on. Kui juba veateate iseloom viitab mälule, ei välista ka emaplaadi põhjasilla ja/või mõne kvarts resonaatori riket. Või on lihtsalt emaplaat peale jootmist korralikult pesemata jäetud. Variante palju. Räägin seda kõike selleks, et sellise emaplaadi remont on aeganõudev ja kulukas.
Arusaamatu on diagnostikast saabunud teade - mälud said vahepeal korda ? Kuidas see nähtus võimalik on ?
_________________ 1+1=0 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.04.2010 21:44:06
|
|
|
robema: Oh sind küll - lihtsamast lihtsam - emaplaat sai - kas transpordil / või ekraani tõstmisel - langetamisel - natuke painutada ja mälud andsid sel ajal ühendust.
Pärast järgmine paine ja taas enam ühendust polnud.
Ning see töö ei pea ilmtingimata maksma rohkem kui 500 krooni - näiteks siis, kui piisab emaplaadi sirgeks ajamisest ja pole vaja mingeid keerukaid Reballing või Reflow - lahendusi.
Mul on käest läbi käinud üksjagu HP DV emaplaate, millel on piisanud vähesest emaplaadi sirgestamisest ja kõik on taas OK.
|
|
tagasi üles |
|
 |
taavi2009
HV vaatleja
|
11.04.2010 23:07:18
|
|
|
tahanteada : Su jutt tundub loogiline.Nagu ma aru saan tegeled sa selliste asjadega.Kuna mul mitmendat kuud niismama juba seisab ja tahaks korda saaada ning kallim uus osta, kui see korda saada(kui tõesti emaplaadi kõverus, näiteks ,süüdi), kas sul on võimalik, ma ei tea kas nüüd siin teemas sobilik seda küsida, mu arvuti enda hoole alla võtta ja prose proovimine ja emaplaadi kõveruse testimine ära teha. Tahaks teada kui katki täpselt on ja mis?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.04.2010 23:26:29
|
|
|
Neid DV-sid ikka jalutab l2bi küll.
Kui kunagi Mustam2ele viitsid tuua, siis endalgi huvi olemas taolist n2htust uurida.
Eks m6tle - ja anna siis kunagi PS-is teada.
Postitatud mobile device
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|