Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kfl
HV Guru
|
08.04.2010 14:05:59
OS-i valik bootimisel, probleem HDD tähe muutumisel |
|
|
Probleem selline:
arvutis oli 3 kõvaketast (C,D,E), C kettalt boodib, sai installitud Win keskonnas ka teine OS kettale E,
nüüd on D ketas arvutist eemaldatud ja E ketas muutus D-ks
teine OS enam ei käivitu, ka BIOS-s ketaste järjekorda muutes
mis faili peaks muutma C (D) kettal, et teine Win tuleks õigest *.exe-st üles
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100 |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.04.2010 14:24:06
|
|
|
Millise OS-iga tegu? Disk Managementi alt ei saa määrata, et D oleks E?
Kui see ei aita, siis tuleb boot.ini faili kallale minna ja määrata, et seal on uus OS-i ketas D.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
08.04.2010 17:36:28
|
|
|
Betamax kirjutas: |
... tuleb boot.ini faili kallale minna ja määrata, et seal on uus OS-i ketas D. |
jah, kuskil system>advanced>startup>edit leidsin boot edit tekstfaili
vahetasin seal rdisk(2) üheks,
nii peaks töötama kui win poleks vigane, sellel kettal aga vist mingile aktiviseerimata ja muidu ka invaliidsele XP-le teine veel selga lastud, mis küll töötas peale installi, aga nüüd fastdetekt seda enam ei leia ...
egas vist muud kui peab ketast kammima hakkama, et äkki seal midagi olulist, enne kui format ... igat pidi tuleb ajakulu
kui kirjutaks selle fastdetekti asemele mingi raja, aga seda ma ei oska
|
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
09.04.2010 00:10:02
|
|
|
Aga ketta tähise muutmine ei mõiganud?
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
09.04.2010 08:55:01
|
|
|
Aga ketta tähise muutmine ei mõiganud? |
ei leidnud nagu kohta, kust muuta ja arvan, et ei oleks aidanud ...
nüüd mõtlen kuidas saaks teise windowsi teisele kettale ilma optilise seadmeta, üle võrgu teise arvuti cd pealt installides, nii et sellel teisel kettal säiliks kõik muu peale windoosa
kustutaks teisel kettal windows kausta, kas sellest piisab? mida peab sealt veel välja rookima?
peale installi tahaks veel bootimistingimused nii muuta, et see teine win (teisel kettal) käivituks ka biosist määramisel
|
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
09.04.2010 09:23:51
|
|
|
Microsofti support: 686 8868 E-R 8-20.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
09.04.2010 10:13:39
|
|
|
kfl kirjutas: |
ei leidnud nagu kohta, kust muuta ja arvan, et ei oleks aidanud ... [kärtz...] |
Heips!
Olen ameti tõttu selliste juhustega mitmeid kordi kokku puutunud, kus VinToss "ise teab paremini", millise ketta või partitsiooni pääle ta boot sektori ja/või süsteemi käivitusfailid sokutab, kui valikuid on mitu. Vahel paneb boot sektori ja käivitusfailid isegi erinevatele ketastele/partitsioonidele.
Selle "keemilise koostise" tuvastamine on üldjuhul PITA ja lihtsam on teha kas Repair install või lausa "palts puhtaks". Isegi ühe füüsilise ketta mitme partitsiooni puhul pole kunagi tulemus teada või ette aimatav - ehk siis "sina tahtsid parimat, kuid VinToss'il tuli välja nagu ikka"
Mina olen sellistel puhkudel "liigsed kettad" eemaldanud või teinud ainult 1 partitsiooni ja kui süsteem "koomast" ärkab, lisan ülejäänud kettad või teen vajamineva(d) partitsiooni(d) - palju "puhtam ja kuivem tunne" jääb kohe
Muudel juhtumitel aga... põle ma raudkindlalt toimivat lahendust leidnudki
EDIT: käivitus-protsesside/-protseduuride "mudimisest" võid lugeda näiteks SIIT
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
09.04.2010 10:19:21
|
|
|
hashi, õpi seda ilmaelu ja kui aega leiad, siis loe foorumitki veidi tähelepanelikumalt ja katsu meelde jätta kah. Ma ei tea mitmes kord ma juba foorumisse kirjutan, et selle ketaste järjekorra määrab ära see, kuidas bios saab vastuseid masina käivitumisel tehtavate algtestide käigus - see järjekord kandub win käsutusse edasi. Ja kuna see sõltub üsna mitmesugustest teguritest, siis võib eri käivituskordadel olla ( MS väitel ) täiesti erinev. Linki mul arhiveeritud pole, kui pikemaid jutte tahad lugeda, siis otsi MS kodukalt.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
09.04.2010 10:50:07
|
|
|
kfl kirjutas: |
ei leidnud nagu kohta, kust muuta ja arvan, et ei oleks aidanud ...
nüüd mõtlen kuidas saaks teise windowsi teisele kettale ilma optilise seadmeta, üle võrgu teise arvuti cd pealt installides, nii et sellel teisel kettal säiliks kõik muu peale windoosa
kustutaks teisel kettal windows kausta, kas sellest piisab? mida peab sealt veel välja rookima?
peale installi tahaks veel bootimistingimused nii muuta, et see teine win (teisel kettal) käivituks ka biosist määramisel |
Control Panel => Computer Management => Storage => Disk Management => vajaliku ketta peal paremklikk ja Change Drive Letter and Paths. Sealt muuda sobiva tähistuse peale.
Kui boot.ini faili muutsid, siis tuleks see ka algseks tagasi muuta.
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
09.04.2010 11:11:01
|
|
|
XYZ kirjutas: |
hashi, õpi seda ilmaelu ja kui aega leiad [kärtz...] |
Tänud vihjamast, eks ma olen edaspidi püüdlikum õppima
Olen kursis, et BIOS/POST kontrollivad/testivad füüsilist riistvara, ka HDD-d ning sellel asuvaid failisüsteeme, eriti just aktiivse käivitus-süsteemiga kettaosa ehk MBR-i, kuid ma pole seni kuulnud, et kahe füüsilise ketta olemasolul ütleb BIOS/POST VinTossile, kuhu ta peaks tegema MBR-i ja kuhu süsteemi käivitus-failid pistma. Selle peaks ikka kasutaja süsteemi paigaldusel määrama. Paraku on minul isiklikult olemas sellised praktilised kogemused nagu ma oma eelmises postituses kirjeldasin. Oletan, et tegu võib olla mingi failisüsteemi eripäraga, kus ketas/partitsioon on määratud aktiivseks, käivituvaks vms, kuid minu teadmiste kohaselt ei määra seda mitte BIOS/POST testi tulemus, vaid konkreetne süsteemi-paigalduse programm.
Minu ajud võivad muidugi olla seniilsusest, skleroosist, linnu- ja seagripist juba niivõrd kahjustunud, et teevad ekslikke oletusi või on professionaalne kretinism nendele laksu pannud
See selleks ja mitte minul pole probleem vaid teema algatajal. Püüdsin teda oma kogemustele tuginedes lihtsalt pisut aidata
Miks sina seda siis ei tee, kui sa nii "elukogend mees" oled?
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
09.04.2010 11:30:35
|
|
|
hashi, vastan esmalt su peenes kirjas küsimusele - nimelt on Betamaxi soovitus piisav, mul pole mõtet seda üle korrata. Edasi - just mbr kirjutataksegi installi käigus sellesse biosi poolt viimatisel stardil määratud järjekorra esimesele seadmele. Hiilgav lahendus see pole, lisavihjeks võid veel MS kodukalt infot otsides otsida seletust juhustele, kus install on algselt hästi läinud aga peale masina sulgemist ja taaskäivitust on kettaid sassis olnud. Ja minu ülitagasihoidlike kogemuste järgi on Betamax soovitatu olnud üsna hea ravim. See sinu enda praktiline käsitlusviis, mida eespool kirjeldasid, on ka igati asjaks ja kasutusel. Seda ma ei kritiseeri vähimalgi määral. Aga sinu seletus sinna juurde vajaks natuke ümbertegemist.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
09.04.2010 12:18:44
|
|
|
XYZ kirjutas: |
[kärtz...] Aga sinu seletus sinna juurde vajaks natuke ümbertegemist |
Noh, see seletus oli mõeldud lihtsalt "popolaarteaduslikuks hülge-mölaks" kogu tegevus-protseduuri juurde - püüdsin oma kirjutatuga sellesse optimismi ja lõbu "süstida". Ju siis olin mina ainus, kellele see "rõõmu valmistas" Aga see selleks...
Minu praktikas on analoogseid juhuseid, kus lihtsalt DiskMgmt tähe muutmine ja/või BOOT.INI mudimine pole soovitud tulemusi andnud ja seetõttu pakkusingi lihtsamaid lahendusi. Ma pole viitsinud ebaõnnestumiste põhjustesse väga süviti tungida, kuid kui teine ketas on mingil põhjusel Active vms, siis ei lase DiskMgmt ketta sümbolit muuta. Ka multi(X)disk(X)rdisk(X)partition(X) parameetrite vahetamine pole vajalikku tulemust andnud. Isegi registri võtme HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices\DosDevices\X: muutmine mitte.
Lihtsam on olnud repair install või "plats puhtaks" teha, kui "kummikinnastes keemialaboris katsetada"
Aga ootaks ära teemaalgataja probleemi lahendamise katsete tulemuste teate ja püüaks niikaua järgmisi soovitusi välja nuputada
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
|
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
09.04.2010 13:57:04
|
|
|
Muudab tagasi?
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jhael
HV kasutaja

|
09.04.2010 15:20:29
|
|
|
regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE>System>MountedDevices
mängi palju süda lustib nende tähtedega...aga vaata, et korralikult piiksu ei keera asju
Täpselt: nimeta D ketta key hetkeks mingiks muuks suvaliseks täheks, muuda C key nimeliselt D keyks ning siis too suvaline C keyks. Happy Hunting.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|