Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ufo56
HV Guru

|
07.04.2010 14:33:05
Windows 2008 r2 reverse DNS |
|
|
Pole DNS teemaga eriti kodus aga kuidas ma peaks tegema reverse dns kirje et ip lahendaks ikka domeeniks mitte vaid domeeni ip'ks ?
Domeeni pakkuja paneelist määratud ära
Type Host Address Priority
MX @ domeeninimi.org 10
A www 123.456.789.101
A @ 123.456.789.101
A * 123.456.789.101 |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.04.2010 14:41:24
|
|
|
ufo56, PTR kirje on selle jaoks tarvilik. Kui ei saa domeeni pakkuja juurest, siis uuri ISP käest näiteks.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
07.04.2010 14:43:27
|
|
|
Domeeni pakkuja paneelis ei näe sellist küll. Ma ise arvasin ka et olemas. Aga DNS serveriks kasutan ma ka näiteks domeeni pakkuja oma kas nemad ei peaks olema seda ära sättinud ?
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.04.2010 14:51:21
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Domeeni pakkuja paneelis ei näe sellist küll. Ma ise arvasin ka et olemas. Aga DNS serveriks kasutan ma ka näiteks domeeni pakkuja oma kas nemad ei peaks olema seda ära sättinud ? |
Staatilise IP korral pakub su ISP eeldatavasti hea meelega PTR sissekande lisamist. Suhtle nendega.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
07.04.2010 15:06:13
|
|
|
Viskan maili neile. Kahjuks see DNSi värk kuidagi arusaamatu mulle. Aga kui mul peaks tekkima veel domeen , siis ma ei saa ju igakord neile hakata kirjutama et nüüd vaja jälle lisada ? Või vaja vaid esimese domeeni puhul seda teha
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.04.2010 15:20:52
|
|
|
ufo56, ühe IP kohta saab vaid üks PTR sissekanne olla.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
07.04.2010 15:32:20
|
|
|
"Mis tuleb kirje sisuks? Peaks olema korrektne masina hostname"
Mul endal pole aimugi.
ei saa sellest dnsist vist kunagi aru
Mõtlevad seda WIN-123jsa231 ?
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Drake
Kreisi kasutaja
|
07.04.2010 16:42:02
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
ufo56, ühe IP kohta saab vaid üks PTR sissekanne olla. |
Jõledalt tahaks norida. Pmst võid gaziljon ptr recordit ühe ip pihta teha, kuid soovitatav oleks ainult üks.
Asjast:
Teema nimi on aga windows server 2008 r2 reverse dns
Mis see on mida sa saavutada tahad ja mis su hetke seis on ?
Võiks aru saada, et kodus tiksub sul w2k8 r2 kast ja mingil y ajahetkel soovid sa regada nt. Zone's avaliku domeeni "minulahekoduleht.eu", kuid soovid seda serveerida kodusest/hostitud kastist?
Nagu eespool mainitud, siis Ptr kirje teeb sulle ISP või hostingu pakkuja. Sina ütled neile ainult et su fix ip peab tagurpidi lahenduma "minulahekoduleht.eu" ja korras. Muidugi oleks siis hea kui sa saaksid edasipidi lahenduvaid nimekirjeid ise näppida,
Kui sa räägid aga millestki muust, siis ütle nii.
d.
_________________ On the other hand, I've turned rivers into blood... kings into cripples... cities into salt. So I don't think that I have to explain myself to you. -Gabriel- |
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
07.04.2010 16:47:17
|
|
|
Drake kirjutas: |
mikk36 kirjutas: |
ufo56, ühe IP kohta saab vaid üks PTR sissekanne olla. |
Jõledalt tahaks norida. Pmst võid gaziljon ptr recordit ühe ip pihta teha, kuid soovitatav oleks ainult üks.
Asjast:
Teema nimi on aga windows server 2008 r2 reverse dns
Mis see on mida sa saavutada tahad ja mis su hetke seis on ?
Võiks aru saada, et kodus tiksub sul w2k8 r2 kast ja mingil y ajahetkel soovid sa regada nt. Zone's avaliku domeeni "minulahekoduleht.eu", kuid soovid seda serveerida kodusest/hostitud kastist?
Nagu eespool mainitud, siis Ptr kirje teeb sulle ISP või hostingu pakkuja. Sina ütled neile ainult et su fix ip peab tagurpidi lahenduma "minulahekoduleht.eu" ja korras. Muidugi oleks siis hea kui sa saaksid edasipidi lahenduvaid nimekirjeid ise näppida,
Kui sa räägid aga millestki muust, siis ütle nii.
d. |
Hetke seis on see et domeeniga saab ligi aga näiteks nslookup ip ei anna vastust kuna pole reverse kirjet.Peale selle vaja MX ka paika saada aga see peaks olema ok juba. Server ei ole kodus vaid seal kus tema koht on.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Drake
Kreisi kasutaja
|
07.04.2010 16:53:47
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Hetke seis on see et domeeniga saab ligi aga näiteks nslookup ip ei anna vastust kuna pole reverse kirjet.Peale selle vaja MX ka paika saada aga see peaks olema ok juba. Server ei ole kodus vaid seal kus tema koht on. |
Ehk siis teeb sulle selle ptr kirje ISP või Hostingu pakkuja.
d.
_________________ On the other hand, I've turned rivers into blood... kings into cripples... cities into salt. So I don't think that I have to explain myself to you. -Gabriel- |
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.04.2010 19:10:49
|
|
|
ufo56, kirje sisuks tuleb näiteks mail.mingidomeen.tld, mis see olema saab on sinu enda määrata.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
11.04.2010 12:46:19
|
|
|
"Hetke seis on see et domeeniga saab ligi aga näiteks nslookup ip ei anna vastust kuna pole reverse kirjet.Peale selle vaja MX ka paika saada aga see peaks olema ok juba. Server ei ole kodus vaid seal kus tema koht on. "
Keda kuradit huvitab kus sul server on füüsiliselt kuskohast sa seda nslookupit teed (ei vasta kodust või töölt ja mida siia puudub Windows 2008 ? Ehk siis seleta lahti miskuardiama setup sul on ja miks sa ei võta DNS konsooli ette, ei vali parema klahvika create reverse loookup zone ja ei tee seda ?
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
13.04.2010 18:10:40
|
|
|
Angrist kirjutas: |
"Hetke seis on see et domeeniga saab ligi aga näiteks nslookup ip ei anna vastust kuna pole reverse kirjet.Peale selle vaja MX ka paika saada aga see peaks olema ok juba. Server ei ole kodus vaid seal kus tema koht on. "
Keda kuradit huvitab kus sul server on füüsiliselt kuskohast sa seda nslookupit teed (ei vasta kodust või töölt ja mida siia puudub Windows 2008 ? Ehk siis seleta lahti miskuardiama setup sul on ja miks sa ei võta DNS konsooli ette, ei vali parema klahvika create reverse loookup zone ja ei tee seda ? |
Tõmba häält maha esitekst.
Ma võin selle reverse lookup zone teha aga sellest ei muutu miskit. nslookup ip annab endiselt vastuseks Non-existent domain. PTR kirje jaoks teenusepakkujale ei oska ma midagi anda. Saage aru mul ei ole kogemust selliste asjadega
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Drake
Kreisi kasutaja
|
13.04.2010 19:18:44
|
|
|
Omfg
Äkki muudaks suhtumist ?
Sulle öeldi sulaselges eesti keeles, et teenusepakkujale on sul vaja öelda ainult, et palun tehke minu staatilise IP jaoks PTR kirje IPv4 võrgu jaoks, mis tagaks selle et sinu IP lahenduks tagurpidi "minulahedomeen.ee".
Pmst kui sa suudad juba 3 olulist nimetajat ära kirjeldada "IP, domeeninimi ja PTR kirje" siis peaks keskmise patsipikkusega john sellest juba läbi närima.
Aga et kui sul üldse on plaanis IT/BT maailmas läbi lüüa, võiksid varakult endale selgeks teha kõik IP võrguga seonduvad põhitõed. Alusta sellest et teed IPv4 võrgu klassid endale selgeks
PS!
Kõige paremini saad sulle vajaminevaid vastuseid siis, kui sa kirjeldad mida sa soovid saavutada ja mis sul olemas juba on.
Antud hetkel pole päris täpselt aru saada et kuhu ja milleks sa seda ptr-i vajad.
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
13.04.2010 20:02:05
|
|
|
Akki keegi tõstaks teema andmeside alla, siis läheb see vigane teema mu silmade eest ära.
Muidu teemaalgataja jutust võin ma välja lugeda ka näiteks seda, et sa soovid tegelikult eeneti digitaalset vormi täita sinunimi.ee-ga, lisades eeneti vormi oma kahe server 2008 ipd, selleks et siis nende 2008 dns konfis hiljem muuta sinunimi.ee-le vastavat ipd.
Ja siis esimene pakkumine oli jah see, et miks sa parem klikk ja create revers ei tee:D aga ilmselt sõna revers on sinu poolne valekasutus.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|