Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Windows 2008 r2 reverse DNS märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 07.04.2010 14:33:05 Windows 2008 r2 reverse DNS vasta tsitaadiga

Pole DNS teemaga eriti kodus aga kuidas ma peaks tegema reverse dns kirje et ip lahendaks ikka domeeniks mitte vaid domeeni ip'ks ?

Domeeni pakkuja paneelist määratud ära

Type          Host   Address                  Priority                
MX          @   domeeninimi.org   10

A             www  123.456.789.101
A             @      123.456.789.101
A             *       123.456.789.101

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 07.04.2010 14:41:24 vasta tsitaadiga

ufo56, PTR kirje on selle jaoks tarvilik. Kui ei saa domeeni pakkuja juurest, siis uuri ISP käest näiteks.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 07.04.2010 14:43:27 vasta tsitaadiga

Domeeni pakkuja paneelis ei näe sellist küll. Ma ise arvasin ka et olemas. Aga DNS serveriks kasutan ma ka näiteks domeeni pakkuja oma kas nemad ei peaks olema seda ära sättinud ?
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 07.04.2010 14:51:21 vasta tsitaadiga

ufo56 kirjutas:
Domeeni pakkuja paneelis ei näe sellist küll. Ma ise arvasin ka et olemas. Aga DNS serveriks kasutan ma ka näiteks domeeni pakkuja oma kas nemad ei peaks olema seda ära sättinud ?
Staatilise IP korral pakub su ISP eeldatavasti hea meelega PTR sissekande lisamist. Suhtle nendega.
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 07.04.2010 15:06:13 vasta tsitaadiga

Viskan maili neile. Kahjuks see DNSi värk kuidagi arusaamatu mulle. Aga kui mul peaks tekkima veel domeen , siis ma ei saa ju igakord neile hakata kirjutama et nüüd vaja jälle lisada ? Või vaja vaid esimese domeeni puhul seda teha
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 07.04.2010 15:20:52 vasta tsitaadiga

ufo56, ühe IP kohta saab vaid üks PTR sissekanne olla.
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 07.04.2010 15:32:20 vasta tsitaadiga

"Mis tuleb kirje sisuks? Peaks olema korrektne masina hostname"

Mul endal pole aimugi.

ei saa sellest dnsist vist kunagi aru icon_lol.gif

Mõtlevad seda WIN-123jsa231 ?

Drake
Kreisi kasutaja

sõnum 07.04.2010 16:42:02 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:

Jõledalt tahaks norida. Pmst võid gaziljon ptr recordit ühe ip pihta teha, kuid soovitatav oleks ainult üks.

Asjast:
Teema nimi on aga windows server 2008 r2 reverse dns
Mis see on mida sa saavutada tahad ja mis su hetke seis on ?

Võiks aru saada, et kodus tiksub sul w2k8 r2 kast ja mingil y ajahetkel soovid sa regada nt. Zone's avaliku domeeni "minulahekoduleht.eu", kuid soovid seda serveerida kodusest/hostitud kastist?
Nagu eespool mainitud, siis Ptr kirje teeb sulle ISP või hostingu pakkuja. Sina ütled neile ainult et su fix ip peab tagurpidi lahenduma "minulahekoduleht.eu" ja korras. Muidugi oleks siis hea kui sa saaksid edasipidi lahenduvaid nimekirjeid ise näppida,
Kui sa räägid aga millestki muust, siis ütle nii.

d.

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 07.04.2010 16:47:17 vasta tsitaadiga

Drake kirjutas:
mikk36 kirjutas:

Jõledalt tahaks norida. Pmst võid gaziljon ptr recordit ühe ip pihta teha, kuid soovitatav oleks ainult üks.

Asjast:
Teema nimi on aga windows server 2008 r2 reverse dns
Mis see on mida sa saavutada tahad ja mis su hetke seis on ?

Võiks aru saada, et kodus tiksub sul w2k8 r2 kast ja mingil y ajahetkel soovid sa regada nt. Zone's avaliku domeeni "minulahekoduleht.eu", kuid soovid seda serveerida kodusest/hostitud kastist?
Nagu eespool mainitud, siis Ptr kirje teeb sulle ISP või hostingu pakkuja. Sina ütled neile ainult et su fix ip peab tagurpidi lahenduma "minulahekoduleht.eu" ja korras. Muidugi oleks siis hea kui sa saaksid edasipidi lahenduvaid nimekirjeid ise näppida,
Kui sa räägid aga millestki muust, siis ütle nii.

d.

Hetke seis on see et domeeniga saab ligi aga näiteks nslookup ip ei anna vastust kuna pole reverse kirjet.Peale selle vaja MX ka paika saada aga see peaks olema ok juba. Server ei ole kodus vaid seal kus tema koht on.

Drake
Kreisi kasutaja

sõnum 07.04.2010 16:53:47 vasta tsitaadiga

ufo56 kirjutas:

Hetke seis on see et domeeniga saab ligi aga näiteks nslookup ip ei anna vastust kuna pole reverse kirjet.Peale selle vaja MX ka paika saada aga see peaks olema ok juba. Server ei ole kodus vaid seal kus tema koht on.

Ehk siis teeb sulle selle ptr kirje ISP või Hostingu pakkuja.

d.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 07.04.2010 19:10:49 vasta tsitaadiga

ufo56, kirje sisuks tuleb näiteks mail.mingidomeen.tld, mis see olema saab on sinu enda määrata.
tagasi üles
Angrist
HV kasutaja

sõnum 11.04.2010 12:46:19 vasta tsitaadiga

"Hetke seis on see et domeeniga saab ligi aga näiteks nslookup ip ei anna vastust kuna pole reverse kirjet.Peale selle vaja MX ka paika saada aga see peaks olema ok juba. Server ei ole kodus vaid seal kus tema koht on. "

Keda kuradit huvitab kus sul server on füüsiliselt icon_smile.gif kuskohast sa seda nslookupit teed (ei vasta kodust või töölt icon_smile.gif ja mida siia puudub Windows 2008 ? Ehk siis seleta lahti miskuardiama setup sul on ja miks sa ei võta DNS konsooli ette, ei vali parema klahvika create reverse loookup zone ja ei tee seda ?
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 12
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 13.04.2010 18:10:40 vasta tsitaadiga

Angrist kirjutas:
"Hetke seis on see et domeeniga saab ligi aga näiteks nslookup ip ei anna vastust kuna pole reverse kirjet.Peale selle vaja MX ka paika saada aga see peaks olema ok juba. Server ei ole kodus vaid seal kus tema koht on. "

Keda kuradit huvitab kus sul server on füüsiliselt icon_smile.gif kuskohast sa seda nslookupit teed (ei vasta kodust või töölt icon_smile.gif ja mida siia puudub Windows 2008 ? Ehk siis seleta lahti miskuardiama setup sul on ja miks sa ei võta DNS konsooli ette, ei vali parema klahvika create reverse loookup zone ja ei tee seda ?

Tõmba häält maha esitekst.

Ma võin selle reverse lookup zone teha aga sellest ei muutu miskit. nslookup ip annab endiselt vastuseks Non-existent domain. PTR kirje jaoks teenusepakkujale ei oska ma midagi anda. Saage aru mul ei ole kogemust selliste asjadega

Drake
Kreisi kasutaja

sõnum 13.04.2010 19:18:44 vasta tsitaadiga

Omfg

Äkki muudaks suhtumist ?
Sulle öeldi sulaselges eesti keeles, et teenusepakkujale on sul vaja öelda ainult, et palun tehke minu staatilise IP jaoks PTR kirje IPv4 võrgu jaoks, mis tagaks selle et sinu IP lahenduks tagurpidi "minulahedomeen.ee".
Pmst kui sa suudad juba 3 olulist nimetajat ära kirjeldada "IP, domeeninimi ja PTR kirje" siis peaks keskmise patsipikkusega john sellest juba läbi närima.

Aga et kui sul üldse on plaanis IT/BT maailmas läbi lüüa, võiksid varakult endale selgeks teha kõik IP võrguga seonduvad põhitõed. Alusta sellest et teed IPv4 võrgu klassid endale selgeks icon_smile.gif

PS!
Kõige paremini saad sulle vajaminevaid vastuseid siis, kui sa kirjeldad mida sa soovid saavutada ja mis sul olemas juba on.
Antud hetkel pole päris täpselt aru saada et kuhu ja milleks sa seda ptr-i vajad.

kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 13.04.2010 20:02:05 vasta tsitaadiga

Akki keegi tõstaks teema andmeside alla, siis läheb see vigane teema mu silmade eest ära.

Muidu teemaalgataja jutust võin ma välja lugeda ka näiteks seda, et sa soovid tegelikult eeneti digitaalset vormi täita sinunimi.ee-ga, lisades eeneti vormi oma kahe server 2008 ipd, selleks et siis nende 2008 dns konfis hiljem muuta sinunimi.ee-le vastavat ipd.

Ja siis esimene pakkumine oli jah see, et miks sa parem klikk ja create revers ei tee:D aga ilmselt sõna revers on sinu poolne valekasutus.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 14.04.2010 08:20:32 vasta tsitaadiga

Abi on saadud juba
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Windows 2008 r2 reverse DNS
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.