Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  Mölisemine kujundusteemadel märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
punktiir
HV Guru

sõnum 04.04.2010 23:25:59 Mölisemine kujundusteemadel vasta tsitaadiga

Et hoida logokonkursi teemad puhtana siis saab siin end välja elada

viimati muutis punktiir 05.04.2010 00:15:09, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 38
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kuunar
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.04.2010 23:55:08 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif väga hea mõte
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
Smith
HV veteran
Smith

sõnum 05.04.2010 01:35:37 vasta tsitaadiga

Tõesti suurepärane võimalus. beer_yum.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kuunar
Kreisi kasutaja

sõnum 05.04.2010 02:10:48 vasta tsitaadiga

Minu arvates on need paintiga tehtud asjad küll lõbusad. Lõppude-lõpuks saab selle ka hiljem vektoriks teha kui mõni klient *.bmp töö valib. Idee on ju peamine?
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 05.04.2010 08:19:33 vasta tsitaadiga

aga point on see, et seal pole ideed ka ju icon_biggrin.gif
kas tõesti on vaja igat näkerdist näidata?
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 05.04.2010 09:02:33 vasta tsitaadiga

punktiir, idee puudumist loed sa välja millest?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
bobi1589
HV vaatleja

sõnum 05.04.2010 12:17:39 vasta tsitaadiga

mina saan aru, et punktiiri jaoks on logo siis ilus, kui sealt ei ole võimalik firma nime välja lugeda
kuunar
Kreisi kasutaja

sõnum 05.04.2010 12:32:38 vasta tsitaadiga

Pidasid midagi sellist silmas?
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 05.04.2010 17:04:57 vasta tsitaadiga

oled kindel, et tegu on avalikult saadaoleva fondiga? kas see ei või olla nö spetsiaalselt tehtud, ja kas ta üldse fondikujul ongi olemas
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 05.04.2010 17:20:45 vasta tsitaadiga

Ma siis ka ei hakanud logo teemasid risustama, aga tundub, et vanameistritele on uus päris arvestatav konkurent tekkinud.

Hulknurk kui loed, siis... legend on muidugi hea ja iga logo juures käib legend. Aga sinu pakutud kujund võib samahästi olla jaapani palgamõrtsukate lemmiktööriist, pipargoodi vorm kui 2012 londoni olümpiamängude maskott Shrek. Iseemesest muidugi on kujund hea ja kui tööd edasi teha tuleks päris vahva logo. Vb ümaramaks ja ühtse vormina. + typograafia ümber mõelda/teha. Pluss vaata esitlus komposatsiooni. Logo esitle sellises suuruses, millisena teda tõenäoliselt kasutatakse st umbes nagu veebilehe päises ja esitlemisel jäta logo ümber mõnusalt vaba ruumi. Kallec. logod on nii esitletud ja tundub, et tasub ära.
Ära jummala eest halvaga võta, harjutamine teeb meistriks. Mina nt ei tea küljendamisest suurt sittagi.

Üldiselt nende painti jurakate peale ei tasuks energiat kulutada. Kui klient sellise tõesti valib, siis jäägu talle see rõõm ja õnn ja ärgu trükikojas töötavad sellid unustagu talle näkku naerda, kui sellise logoga kohale ilmub.
Ma võin päris kindlalt kinnitada, et paljud selliste meistriteoste autoritest ise ei taju ka kui halba asja nad toodavad. Ma ka ei tajunud ja ei tajunud võibolla ei taju siiani.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 05.04.2010 19:24:26 vasta tsitaadiga

tanel98, paint ei pea lõppversioon ju olema ? icon_smile.gif
Pole veel ka ühtegi paintis tehtud logo pidanud ise trükki saatma kuigi palju on ette tulnud olukordi kus kliendile peab seletama et ta kujundaja käest ka vektorkujul kujunduse välja nõuaks.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 05.04.2010 20:49:27 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
tanel98, paint ei pea lõppversioon ju olema ? icon_smile.gif
Pole veel ka ühtegi paintis tehtud logo pidanud ise trükki saatma kuigi palju on ette tulnud olukordi kus kliendile peab seletama et ta kujundaja käest ka vektorkujul kujunduse välja nõuaks.

Võibolla tänu sellele pole, et ma oma ühe kõige vahvama kliendi wordis kujundatud logo ka kohendatult vektorisse joonistasin. Ja tänu sellele, et suur osa kliente ikka teab, et nad tahavad head ja suudab seda sitast eristada.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
bobi1589
HV vaatleja

sõnum 07.04.2010 12:31:24 vasta tsitaadiga

sellekohta, et painti logod ei ole ilusad, ei oska ma midagi ütelda, aga ma olen kindel, et kui ükskõik mis vektori või mõne muu tuumaprogrammiga midagi teha ei oska, siis ei tule sealt ka midagi normaalset, see logo, mis ma tegin oli väike vihje sellekohta, et see kõik, mis ma olen nõus 500 eest välja mõtlema hakata. Ja nagu ma aru saan on kõik siin seda vaadanud, kuna KÕIK logod siin on koledad(VA mõni üksik, mis ei ole väga hull) ja painti, ja selle selles tehtud asjade koleduse kohta
Spoiler Spoiler Spoiler

yxtom
HV kasutaja
yxtom

sõnum 07.04.2010 13:32:33 vasta tsitaadiga

tegelikult ongi nii, et üsna mitu teemat selle logovärgi kohta aga pisiasi - kuidas teha/esitada oma ülilennukat ideed (know-how) nii, et seda ka kasutada oleks võimalik - kipub tahaplaanile jääma (jaa - mõned üksikud postid on näha aga paraku jäänud tähelepanuta).

Mis kasu on failist (üldjuhul veel mingi 72dpi) mis on bitmap (OMG!!! i can use Photoshop! ubahhh) millega (vabandage väljenduse eest) mitte si**agi teha pole???
Ah et "saab küll!"? No aga proovipanna mingi JPG kilelõikurisse ja lase sellest rekkale logo.... Või sai see näide liiga extreemne? OK.. proovi seda "logo" (jpg) tampotrükis pastakakale panna...

Kui keegi küsib kundelt mingi 500.- ning "varustab" vaese inimese failiga millega tegelt kaugele ei jõua siis tea, et su kunde hakkab maksma tulevikus... ja mitte vähe.
Ei huvita? novaata - see oleks olnud just sinu raha!
Trükikojas ei anna põhimõtteliselt tööfaile välja (alati on meeldivaid erandeid muidugi) niiet kui kunde läheb kuskile mujale midagi tellima... plekib samamoodi.

Ehk siis - tüüp kes müüb vaesele kundele 500.-Kr eest midagi mida nimetab logoks... müüb tõepoolest ainult ideed - ja ei midagi enamat. Inime kes on asjaga veidi kursis ja koostab stiiliraamatu, mässab värvidega (numbrid, mitte "roheline/sinine") mõteb pisut logo proportsioonide üle jne. ... ühesõnaga näeb pisut vaeva (mitte BS ma "mõteln" ideed) - ei müü ennast kunagi nii odavalt.

viimati muutis yxtom 07.04.2010 13:37:54, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
destiny12
Piiratud kasutaja
destiny12

sõnum 07.04.2010 13:35:08 vasta tsitaadiga

Ma pigen arvan, et punktiir, kardab konkurentsi.
kuunar
Kreisi kasutaja

sõnum 07.04.2010 14:05:50 vasta tsitaadiga

Nagu maksad, nii ka saad- ütleb vanasõna.
Arvan, et ettevõte kelle logo eelarve on 500 ei olegi sellest tegelikult huvitatud. Tellitakse see ainult, nagu keegi ülevalpool ütles, "aga teistel on" pärast.
Et kõik siin konkursil olevad logod koledad ja ideevabad on oleks vb vale öelda, aga kõrgem motiveeritus annaks kindlasti paremaid tulemusi.
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 07.04.2010 15:42:31 vasta tsitaadiga

valiku teeb ju ikkagi klient nende hulgast mis talle valida antakse, ja paljud ka ütlevad, et kui miski ei sobi siis ka ei valita, Pole vist ükski konkurs siin valikuta lõppenud.
Huvitav on see, et eesti firmad väga ei teagi, et on olemas selline asi nagu stiiliraamat. Ja kui sa seda mainid, siis ütlevad, et ah see liiga palju tüli jne.

Mina kardan konkurentsi? hm ma ei tea küll. Ega kõik tegelased ei tule siia.

ja mina ikka annan alati korraliku failid kasa olenemata hinnast millega seda teen

ma tean, et ma olen ainus vist kes nii arvab aga kõige rohkem häirib siinsetel konkursitel nö kliendi absoluutne 0 huvi oma logo vastu. surem osa konkurse venitatakse lihtsalt lõpuni ja siis tehakse valik (kui tehakse) Kuid mida rohkem tagasisidet seda paremad ka logod tulevad.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 07.04.2010 16:19:38 vasta tsitaadiga

Eesti firmad on reeglina põlveotsafirmad ja põlveotsafirmadele sobivad ka põlveotsalogod. Kui võtta mingi suvaline kaubikuga vant, kellel on "veofirma", siis tõenäoliselt on tal Eestis korralikum logo kui samasugusel vandil näiteks Saksamaal või UKs. Stiiliraamat ja muu taoline kraam on korporatsiooni sisemise identiteedi osa. Selle peale mõeldakse põhjusega viimasena, kui äri läheb juba nii hästi, et on aega firmakultuuriga tegeleda (loe: firma juhatuse egomaniakaalsust rahuldada). Ma ise kujundusinimesena (labane professionaal, mitte artist) muidugi saan aru, et selline arusaam võtab hard-core disainiinimesel seljakarvad püsti. Siiski fakt on see, et paljalt visuaali najal ei tee mitte midagi, kui just paljalt visuaal ei olegi sinu äri. Enamasti ei ole.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 07.04.2010 16:38:36 vasta tsitaadiga

jah suuremas osas on ikkagi logo asi mida kuhugi panna, ei ol vaja nö juuksekarva lõhki ajada
tagasi üles
Riivo77
HV Guru
Riivo77

sõnum 08.04.2010 00:57:32 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Stiiliraamat ja muu taoline kraam on korporatsiooni sisemise identiteedi osa.

Võta heaks või pane pahaks, aga selle lausega ei tahaks nüüd küll kuidagi nõus olla. icon_cool.gif
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 08.04.2010 01:20:46 vasta tsitaadiga

Lisaks, paljud teevad logo ära ja korras. Samas mis selle 500 krõbiseva eest ikka muud loota
Logo peaks koos kerge brändingu ideed ju kandma. Või see vist ongi see stiiliraamat?
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 08.04.2010 01:27:45 vasta tsitaadiga

iceincube kirjutas:
Lisaks, paljud teevad logo ära ja korras. Samas mis selle 500 krõbiseva eest ikka muud loota
Logo peaks koos kerge brändingu ideed ju kandma. Või see vist ongi see stiiliraamat?

jah
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 08.04.2010 12:43:46 vasta tsitaadiga

Riivo77 kirjutas:
ihvike kirjutas:
Stiiliraamat ja muu taoline kraam on korporatsiooni sisemise identiteedi osa.

Võta heaks või pane pahaks, aga selle lausega ei tahaks nüüd küll kuidagi nõus olla. icon_cool.gif
Ei maksa ennast mainstream marketingijutust petta lasta. See, kuidas stiiliraamatut kasutatakse, see võib olla välise identiteedi osa, kuid stiiliraamat (otsus selline asi tellida) on äärmiselt sisemine teema ja sinna ta tavaliselt jääbki. Reeglina seisneb stiiliraamatu kasutus selles, et keegi kusagil teab, et meil vist on selline asi olemas. Ma ei räägi muidugi üksikutest Eesti mõistes tippfirmadest, kellel on reklaami- ja disainifirmadega püsivad lepingud.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
yxtom
HV kasutaja
yxtom

sõnum 08.04.2010 14:51:08 vasta tsitaadiga

Stiiliraamat kui selline on peale kandva ideelahenduse ka terviklik tehniline kogum materjale, et:
- garanteerida kundele sarnane tulemus tont teab mitmelt erinvevalt tegijalt kelle poole ta ka ei pöörduks
- oluliselt lihtsustada (loe: kunde hoiab kokku raha) tulemuse saavutamist (seda ka ajaliselt).

Firmastiili koondav "raamat" (fail) ei pea olema hullult paks piibel.. kaugel sellest. Kvantiteet ei tähenda veel kvaliteeti.
Õnneks on hakanud eesti muutuma üsna püsivaks nähtuseks. Kui kunde sekretär on päeva kirja saanud ja läkitanud teele hulga pildikesi logost ja mingist "varem trükitud" asjast siis peab üldiselt rahuloluga tõdema, et peale telefonikõnet ja väikest selgitavat juttu leiavad nad siiski üles "täiesti ebavajaliku" icon_smile.gif PDF faili.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 08.04.2010 15:28:59 vasta tsitaadiga

tegelt võib väikesele firmale kogu tema logoidentiteedi ja selle kasutamise ühe A4 peal lahti seletada
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  Mölisemine kujundusteemadel mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.