Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
guest1902
Kreisi kasutaja

|
02.04.2010 10:48:59
GMaili spämm |
|
|
Logisin just sisse ja vaatasin, et ma olin umbes pool tundi tagasi saatnud mingi kirja rapidshare lingiga, mille taga on fail new14.0.exe vms.
Shiet, kohe muutsin parooli ära.
Ma ei kasutagi windowsi (ubuntu 9.10), kuidas see võimalik on? Ma vaatasin, et kiri saadeti järjest kõikidele, kellele ma olen kunagi midagi saatnud viimase kahe või kolme aasta jooksul, k.a õpetajatele ja teab kellele veel . Kiri saadeti 10 inimesele korraga. Teada sain ainult tänu sellele, et mõne aadressi puhul ebaõnnestus kirja saatmine ja saadeti nö veateade.
Ma hakkan vist vabandus- ja hoiatuskirja vorpima.
edit: tundub, et kõigile ikka ei saatnud, umbes kolmekümnele (lähevad enam-vähem tähestikulises järjekorras). Või vähemalt ma ei näe neid kirju, mis on saadetud. Väga prses küll
edit2: nii ongi. Leidsin prügikastist ühe kustutamata kirja. Ei tea nüüd, kas saata kõigile see hoiatuskiri või mitte...
edit3: saatsin kõigile nüüd mingi kirja, et tasuks mitte avada.
Mis nüüd edasi? Ei oska turvalisuse tõstmiseks enam midagi teha...
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree''
viimati muutis guest1902 02.04.2010 11:08:33, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Éxxon
Kreisi kasutaja
|
02.04.2010 11:02:54
|
|
|
Muuda parool ära...
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
02.04.2010 16:11:22
|
|
|
Parooli muutmine oli põmst esimene asi, mis ma tegin.
Pakkisin selle exe lahti ka, aga midagi erilist seal polnud (rdata1, rsrc, text, idata, rcode). Tuli korraks mõte wine'iga proovima hakata...
Kas rapidshare'i saab viiruse kohta teavitada? Või nad järgivad seda anonüümsuse põhimõtet üsna rangelt?
heh, wine'iga ta ei jooksutanud seda. Sellised süümekad on, loodan, et keegi ei hakka vanemaid kirju enne vaatama kui seda uuemat.
edit: saatsin paar tundi tagasi rapidshare'ile kirja, kuid tõenäoliselt ei tee nad midagi vist.
edit2: Kas gmailil pole sellist valikut, et kirja saatmisel tuleb täita captcha küsimus vms? See tõstaks oluliselt turvalisust. Ja ühest asjast ma ka aru ei saanud - miks mu parooli ei muudetud? Sellega saaks oluliselt rohkem kahju teha...
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
02.04.2010 17:47:29
|
|
|
Elrak kirjutas: |
edit2: Kas gmailil pole sellist valikut, et kirja saatmisel tuleb täita captcha küsimus vms? See tõstaks oluliselt turvalisust. Ja ühest asjast ma ka aru ei saanud - miks mu parooli ei muudetud? Sellega saaks oluliselt rohkem kahju teha... |
Kas saadeti otse sinu Gmaili kontolt neid kirju või saadeti kirjad lihtsalt sinu aadressiga välja.
Kui Saadeti sinu kontolt, siis tasuks kõik asjad kriitilise pilguga üle vaadata. Kas oled kusagilt mujalt arvutist oma kontol käinud? Kas kasutad oma kirjade kontrollimiseks POP3-e või mõnda turvalisemat ühendust? Jne...
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
02.04.2010 18:07:59
|
|
|
Kõikidele küsimustele: ei (või noh, 1. puhul saadeti ikka kontolt).
Ainukesed kohad, kus ma olen nii oma kasutajatunnust ja parooli nö jaganud, on awn'i mingi plugin (mis kontrollib uusi sõnumeid) ja conky mingi skript.
Mõelmad kustutasin umbes nädal tagasi ära, sest 1) tundus kasutu jubin; 2) ei hakanud tööle.
Peaks arendajatele ettepaneku tegema sellise (captcha) plugina arendamiseks. Endal napib oskusi selles vallas.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
02.04.2010 18:43:29
|
|
|
Peaks arendajatele ettepaneku tegema sellise (captcha) plugina arendamiseks. |
No ja mis sellest kasu on peale selle, et see teeb meilisaatmise ebamugavamaks.
Parem kasuta turvalisemaid ühendusi ja vaata et su paroolid jalutama ei pääse.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
03.04.2010 12:38:51
|
|
|
gnoom kirjutas: |
Peaks arendajatele ettepaneku tegema sellise (captcha) plugina arendamiseks. |
No ja mis sellest kasu on peale selle, et see teeb meilisaatmise ebamugavamaks.
Parem kasuta turvalisemaid ühendusi ja vaata et su paroolid jalutama ei pääse. |
See võiks valikuline olla (mingi Labs süsteem ju on).
No muidugi, et sellel erilist populaarsust loota poleks. Minu vaatepunktist tooks see ainult kasu, sest ma pole just tihe kirjasaatja.
edit: tundub, et mu kirjast oli kasu (või oli puhtjuhuslik). Seda faili enam igatahes alla laadida ei saa.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dinkz
Kreisi kasutaja
|
03.04.2010 13:06:13
|
|
|
Vaatasin ka ükspäev, et sõbra poolt sellise sisuga kiri tulnud. Küsisin sõbra käest koheselt, et mis asjaga tegu on, tema vastas, et ei ole mitte mingit faili saatnud.
Sellised kahtlased kontrollimata kirjad on alati targem koheselt kustutada.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
03.04.2010 22:17:07
|
|
|
Ega sa mõnel leheküljel e-maili ja selle parooliga pole reganud? Messengeri spämmerid kasutasid vahepeal sellist heausklike tõmbamise varianti. Tasuta SMS-id ja Kontrolli-kes-sind-blokib-Messengeris leheküljed olid, kus pidid oma konto kasutajatunnuse koos parooliga sisestama. Pärast seda hakkas Messenger end sisse-välja logima ja selle aja jooksul saatis bot kõigile Online'is olevatele kontaktidele mingeid linke ja muud spämmi. Aitas konto paroolivahetus.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
04.04.2010 04:12:19
|
|
|
Ei sellist asja pole ette tulnud. Üldiselt ma arvan, et olen üsna teadlik oma tegemistest arvuti taga, kuna hiljutine intsident oli esmakordne.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |