Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  Kumb peaks kallim olema- kas veebidisain või logo? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Kethmar
Kreisi kasutaja
Kethmar

sõnum 01.04.2010 19:56:07 Kumb peaks kallim olema- kas veebidisain või logo? vasta tsitaadiga

Kumb peaks kallim olema- kas veebidisain või logo?

Mis arvate?

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
MelesMeles
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.04.2010 20:08:59 vasta tsitaadiga

kui mõlemat tehakse nullist ja palutakse disaineril kõik ise välja mõelda, siis veebidisain.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 01.04.2010 23:49:28 vasta tsitaadiga

Logo.
punktiir
HV Guru

sõnum 02.04.2010 00:52:50 vasta tsitaadiga

kindlasti logo. õigemini siis logo koos imagoga
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 38
tagasi üles
Kethmar
Kreisi kasutaja
Kethmar

sõnum 02.04.2010 16:25:13 vasta tsitaadiga

Ma tahtsingi tegelikult selleni jõuda.
Ise arvan ka, et logo. Vaadates näiteks inglismaa logokonkursse foorumites ja konkurssisaitidel, on näha, et logod on palju kallimad, kui veebidisainid. Aga miks Eestis nii ei ole? Või õigemini, mis siin HinnaVaatluses toimub, et hinnad nii odavaks on läinud? Saan küll aru, et majandussurutis, kuid 500krooni logo eest on ju naeruväärne. Tean, et juba enne seda "halba aega" oli veebidisain rohkem hinnas, kui logo, kuid miks? Ootakski sellel teemal väikest arutlust vms.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 02.04.2010 16:39:16 vasta tsitaadiga

Miks sa vaevad oma pead selliste lollide küsimustega?
Nt välismaa logo konkurssidel tehakse ka logosid, mida siin pole ühtegi tehtud ma kardan. Välismaal on ka sitaks konkursse, kus budget on 50usd. Seega, su väide pole üldse päris tõene, et välismaal makstakse konkurssi logo eest rohkem.
Esiteks hinnad on sellepärast sellised, et jätkuvalt tehakse. Mina isiklikult ei näeks paremat tulemust ka siis, kui logo eest makstaks 1500.- isegi 2500.- ei päästaks, sest arvatavasti oleks tegijad samad inimesed.
Isiklikult 1500.- peopeale ja ma võin garanteeritult luua samal tasemel logo nagu siinsed viimased 10 võidutööd, pole üldse probleemi. 500.- peopleale ja ma võin valida soliidse ja sobiva fondi ja viia firma nime sellisele kujule, et seda oleksviisakas nt veebilehe päises esitleda ja visiitkaardile trükkida. Mingit loteriid on minuarust aga suht pointless mängida, eriti veel sellistel tingimustel, kus on tõestatud, et inimest tegelikult ei huvita milline firmagraafika tema firmat esindab ja täiesti vabalt võib oodata, et visiitkaardid lastakse välja kontori printerist.

idegraaf
HV kasutaja

sõnum 02.04.2010 16:53:33 vasta tsitaadiga

Eks siinne rahvas ise teab mida tellivad.Pealegi 500.- on parem kui mitte midagi.

tsitaat:
Nt välismaa logo konkurssidel tehakse ka logosid, mida siin pole ühtegi tehtud ma kardan. Välismaal on ka sitaks konkursse, kus budget on 50usd. Seega, su väide pole üldse päris tõene, et välismaal makstakse konkurssi logo eest rohkem.

Siin on ka näide:ei ole suurem asi logo,on ka paremaid töid,kuid klient teeb oma valiku.

punktiir
HV Guru

sõnum 02.04.2010 18:04:58 vasta tsitaadiga

see logosauce on idiootne koht seal käivad võistlused mingi kuu aega icon_biggrin.gif ma eelistan teisi kohti
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 05.04.2010 18:26:53 vasta tsitaadiga

jumal küll, logo pole niisama plärakas. plärakaid võib teha 500 eest. aga logoga tuleb kaasa logoraamat kus on logo+firmastiil väljaarendus. disainer on läbi mänginud kõik vajalikud võimalused kus logo võidaks kasutada. näiteks kui logo koosneb 2 X värvist, siis need peavad sobima paljudele värvi põhjadele. mis saab kui logo ja tausta toon on samad? vot sellise asja väljatöötamine võtab aega ja selleks on vaja kogemusi mida neti konkurssidel keegi ei hakka kunagi pakkuma. läbi neti pole võimalik enamasti arugi saada millega ettevõte täpsemalt tegeleb, mis on tema visioon ja millist sõnumit see märk peaks üldse endas kandma.

kellel on sellest kõigest poogen see tellib oma läraka nii odavalt kui talle sobib ja ega ta rohkem oma märki kasuta kui visitkal või kodulehel. paari aastapärast teeb uue.
ma olen ise alati logole kaasa teinud 15-30 lk väikse raamatu kus on vähemalt enam-vähem väikse firma esmavajadused kaetud.
mulle pole keegi ka kunagi öelnud et miks see nii kallis on.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 05.04.2010 18:37:19 vasta tsitaadiga

eks enamus sedasi tellivadki. kõige hullem on see, et paljudel pole enda firmast mingit visiooni. kui küsin, et mis värvidega te end seostaks, siis on enamus vastuseid ah ei tea, proovime midagi.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 05.04.2010 18:41:22 vasta tsitaadiga

Ei ole ka see vale. Kuskilt tuleb peale alustada ja kui tellijal on segadus, saab just selgineda läbi erinevate variantide. Ära muretse, sinu kickass logo on ka ükskord sellele samale tellijale, kes värvigi valida ei osanud, lõpuks nii kuiv ja mage, et ta nüüd teab, mida tahab.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 05.04.2010 18:45:29 vasta tsitaadiga

selliseid on palju. siis tuled teha niipalju kui maksma on nõus. aga 500 bitmap logo eest on kliendil hiljem väga häda icon_lol.gif
olen näinud selliseid asju. shopis keeratakse selline asi kokku mida saab trükkida ainult 4 värviga. kui cmyk keerad on mingi hall käkerdis asjast.
hakkad ülejoonistama ja siis selgub et lihtsam on täiesti uus lahendus teha. alguses klient ei usu seda, aga kolistab trükikojad läbi, saab oma õppetunni ja tuleb tagasi.

üks asi on veel nende logodega. jama on kui ei arvestata logo puhul detailsuse võimalikku kadu kui logo vähendatakse väikseks. eriti terav on see küsimus veebis.
suurena on logo kena, aga väiksena ei saa piixugi aru.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 05.04.2010 18:50:10 vasta tsitaadiga

Kui ma vaatan veebidisaini näiteid, siis mina, kes pole kunagi millegi sellisega tegelenud, arvan küll et see on rohkem väärt kui logo. Väljendab disain e. lehekülje ülesehitus sind kogu külastajaskonnale, andes neile kogemusi ja emotsioone - seda läbi selle, kui praktiliselt ja kasutajasõbralikult, samas visuaalselt ilusti, on veebileht ülesse ehitatud.
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 05.04.2010 18:54:11 vasta tsitaadiga

tegelikult näiteks 99design.com lehel on logohinnad veebikujundusest üle poole võrra madalamad. lihtsa 1 lehelise psd faili eest antakse seal ka miski $1000
miinimum hind veebile on $349 logol on see $249 aga need on alghinnad.
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 05.04.2010 19:22:48 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Kui ma vaatan veebidisaini näiteid, siis mina, kes pole kunagi millegi sellisega tegelenud, arvan küll et see on rohkem väärt kui logo. Väljendab disain e. lehekülje ülesehitus sind kogu külastajaskonnale, andes neile kogemusi ja emotsioone - seda läbi selle, kui praktiliselt ja kasutajasõbralikult, samas visuaalselt ilusti, on veebileht ülesse ehitatud.

sa mõtled veebidisaini näidete all selliseid asju http://www.templatemonster.com/ ?

Kui siis, vaata neid kavandeid zoomiga, pole nad ühtigi ilusad. Hästi pisikeselt on nad ilusad.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 05.04.2010 20:28:03 vasta tsitaadiga

Kas veebidisain ei tähenda kogu lehekülgede ehtamist visuaalselt, et hiljem saaks keegi neid siis "slice"´ida ja html-i kirjutada?
Kui jah, siis disainer ju vastutab kogu veebilehe loomulikkuse, navigeerimise mugavuse/praktilisuse, silmailu, kasutajasõbralikkuse jm. eest. Sinu toodud lehel tõesti midagi ei ole, kuid vaadates teisi töid, olen ma veendunud, et üks ilus, mugav ja kergesti navigeeritav veeb on kordi väärtuslikum kui logo.
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 05.04.2010 20:45:48 vasta tsitaadiga

MarioA. sa võid olla veendunud ja jäägu sulle su veendumused aga ma isiklikult pean tunnistama, et veebe võin välja lasta nagu vändrast tuli saelaudu aga logodesse läheb hing sisse. St antud kontekstis peab eristama jälle firmale loodud lihtsat märki ja siis logo kui firmat visuaalselt esindavat elementi+ sinna juurde kuuluva stilistikaga.

Logo on jah kerge teha, sööd potitäie vanaema keedetud kapsasuppi paned heledad trussikud jalga ja jätad wc-s taguotsa eelnevalt pühkimata ja hakkad metaani tagaotsast väljutama. Pärast võtad püksikud jalast, tõstad wacomil katte maha, pressid pruuniplekilised püksid klaasialla, jõuga kaas peale ja joonistad triibu üle. Ja wow ongi NIKE tehtud. Sup 25 kulli, paberit wc-s ei kulu 0.- pükse saab edasi kanda ja need nagunii olemas. Kui calvin kleini omasid vaja, et brandi keskkond annaks inspiratsiooni, siis baltijaama turult saab pea identsed 89.- wacom tühi ei maksa ka sittagi 1500.- selle teenib ju 3 logo võistlsuega tagasi. Seega 124.- on reaalne logo valmistamise kulu ja kakatrüki näidis jääb ka alles, et kliendile reaalkujul tema logo näidata.

Logo, visiitkaardi paber, mehe kingad ja soeng annavad firmast väga suure ja tähtsa mulje. Loydi kingi ju ostate? Pole need brandi jalatsid tühjad paremad midagi, tsikliga korra koonu paned on ribadeks nagu vanaisa kirsad.

Ka nt lehe kasutus ja selle väljamõtlemine, elementide disain jne on omaette disaini liigid ja sellega tegelevad eraldi inimesed. Ja see on ka suurem töö kui välja paistab aga tavalise ehitusfirma veebi võib teha üldjuhul lihstate reeglite järgi. Päise pilt+logo, menuu selle all, siis sisuosa võib sisaldada ka kõrvalmenuud, footer ja vsjo. Tahad korralikult teha kujundad 15h, on kiiresti vaja teed 8h ja on olemas korralik asi.

Tegelikult mul polegi rohkem midagi öelda peale selle, et olen õnnelik, et selle foorumi osade kasutajate arvamus pole veel saanud üldiseks suunaks ja endiselt leidub ka raskel ajal inimesi, kes tahavad uut, paremat, ilusamat ja on sinna võimelised panustama. Tanel suundub nüüd edasi programmide taha, et üks selline ilus asi valmis teha.

vipu
HV veteran
vipu

sõnum 05.04.2010 21:41:08 vasta tsitaadiga

ei saa nii suhtuda asjasse. logo on "kellele" nagu ka veeb on "kellele". see "kellele" ta on, tema vajadused, nõudmised panevad hinna paika. neid veebidisaine mida template pähe müüakse kus sa saad psd, html, flash faili pole mingi veeb. sellest sa pead ise mingi veebi looma, selleks on oskuseid vaja. kui neid pole on see kõik ajaraiskamine. see on trikiga turunišš. tavainimesel pole nende fla ja psd failidega midagi teha sest need kaks programmi maksavad hunniku raha.

veebi võib samamoodi hinge panna. 500 eest ei saa logosid teha sest igal kunstnikul on oma limiit siin elus. ta teeb oma limiidi täis ja rohkem innovaatilisi logosid ta pakkuda ei suuda. kui tegijal on vähegi annet, pole mõtet end sandikopikate eest müüa. niigi on järjest raskem uut luua kuna nii palju logosid on netis olemas. sarnasuse probleemid hakkavad segama.
tagasi üles
Zanzhu
Kreisi kasutaja

sõnum 18.04.2010 20:54:20 vasta tsitaadiga

tanel98 kirjutas:
Loydi kingi ju ostate? Pole need brandi jalatsid tühjad paremad midagi, tsikliga korra koonu paned on ribadeks nagu vanaisa kirsad.

Sa oled mingi sensitiiv vä?

Ma just reedel rikkusin niimoodi oma Lloydid ära.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  Kumb peaks kallim olema- kas veebidisain või logo?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.