praegune kellaaeg 20.06.2025 13:32:00
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sirius4k
HV veteran

|
26.03.2010 11:16:20
MSSQL 2008 Server Express seadistamine |
|
|
Mure selline, et serveriga ei saa alati ühendust.
Server on oma masinas. Olen otsinud erinevaid lahendusi, aga ei ole leidnud varianti, mis töötaks, seega pöördun nüüd eesti keelse kasutajaskonna poole
Probleem siis.
Kasutan VB 2008 Expressi ja seal ühendades saan reeglina vastusteks, et kas Named Pipe ei saa ühendust teha, või TCP provider feilis, kuna server aktiivselt keeldus ühenduse tegemisest vms.
Kusjuures andmebaasi sisse saan SSMS'i, või VB'ga.. Kui database exploreriga VBs ühendan, siis tundub kõik kombes olevat, aga kui koodiga üritan ühendada, siis ei saa kunagi ühendust. Vahest ütleb ka, et ei saa ühendust kuna andmebaas on kas hõivatud mõne teise programmi poolt, või on ligipääs keelatud, kuigi kumbgi variant ei saa tõene olla.
Command Line's ühendades tuleb sama viga vahest. Siis teen sql serverile restardi ja saan sisse, mis ei ole normaalne.
Mida olen proovinud:
panin käima ka sqlbrowser service
Sql Server Conf tööriistaga tegin protokolli/TCP/IP all kõik IPd aktiivseks. IP1/2 aadressid on 127.0.0.1
Protokollide all Named Pipes keerasin kinni
SQL Native Client 10.0 Conf all on kõik peale VIA lubatud
Aliases all tegin aliase. Aliase nimeks 127.0.0.1, Serveriks oma arvuti nimi.
Windows on XP Pro SP3
Kui keegi teab, millest jutt on, siis võin hiljem ka VB ühenduse parameetrid välja tuua.
Tundub, et sain kuidagi eelmise probleemiga ühele poole. Asume järgmise jama juurde.
Probleem selles, et andmebaasi nimi muudetakse kuidagi ära.
Kasutades SSMSi tegin näiteks andmebaasi SISE, kuid mingil hetkel tehakse sellest andmebaasist koopia, mille nimi on C:\tee andmebaasini\SISE.MDF ja andmebaasile SISE enam külge ei saa. Ning seega pean ka VB koodis panema andmebaasi nime selle "tee+andmebaas", mis on jura. Kuidas ma saan selle probleemi lahendada
Veateade üritades valida SISE andmebaasi SSMS'iga.
Database 'SISE' cannot be opened due to inaccessible files or insufficient memory or disk space. |
Probleem on siiski esimene variant, mitte viimased kaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
26.03.2010 20:40:17
|
|
|
Ma väga ei lugenud, aga vanasti oli igatahes nii, et express tähendas "tasutat", mis omakorda tähendas seda, et väljast sql express pärinuid vastu ei võta.
Et kui sul on samas masinas weebiserver (iis/apache/..) siis toimib, kui mingi xp masin (teine masin) vms üritab sqli connectida siis ei saa.
Aga äkki ma eksin ja äkki ma peaks ika läbi lugema su posti.
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
27.03.2010 15:08:06
|
|
|
No väljast ühendada saab express serveriga Kui on mingi piirang, siis on see 5 kasutajat max korraga küljes vist.
Ning ma ei ehita weebilahendust, vaid VB 2008 Expressiga aretan ühte väikest programmijuppi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|