praegune kellaaeg 20.06.2025 22:18:34
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
montez
Kreisi kasutaja
|
16.03.2010 20:56:40
www serveri ja e-maili suunamine varuserverile |
|
|
Katsun siis pealkirja selgemalt lahti seletada.
Praegu võetud kodulehe ja e-mailide jaoks hosting firmast A. Samas on tõenäosus, et seal võib teenuse osutamisel tekkida tõrkeid (isegi parematel juhtub) ja selle vältimiseks sai võetud hosting ka firmast B (teises riigis).
Kavatsesin siis nii, et DNS kirjetes panen esimeseks A IP-d ja selle järel B IP-d (määran 4 DNS-i). Ma eeldan, et siis liiguvad nii veebi päringud kui e-mailid A serverisse. Juhul kui see peaks olema kättesaamatu, siis peaks liinile tulema B server, kus on siis vastav kiri kodulehe minimaalse infoga ja catch all postkast (kõik domeenile tulnud kirjad läheksid ühele kontole).
1) Kas selline lahendus toimiks?
2) Pean ka serveris A mingeid kirjeid (MX?) muutma, et selle maas oleku ajal ükski päring ei jääks vastuseta.
3) Ega pole võimalust, et juba A serveris vastu võetud e-mail jõuab ka B serveri postkasti (see pidi olema varuserver rikete puhuks)?
Praegu olen DNS-i järjestuse kirjutanud .eu domeeni registreerija juures haldusliideses (DNS 1 ja 2 on siis A hosting, DNS 3 ja 4 vastavalt B hosting).
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
16.03.2010 22:01:55
|
|
|
Hmm, minu piiratud teadmised domeenimajandusest ütlevad, et sedasi DNS tasemel prioritiseerida saad sa maili liiklust, seda just siis MX kirjetele erinevate prioriteetide andmise kaudu. Mailid jõuavad kõrgeima prioriteediga serverisse, mis on üleval, see mis neist edasi saab, on mailiserveri sisene hingeelu, ma kujutan ette, et advanced lahenduse korral võtaks secondary server mailid hoiule ja üritaks neid perioodiliselt primary serverile edastada, lootuses, et see kunagi uuesti üles tuleb.
Veebihostingu seisukohalt see vist nii lihtsalt ei toimi, kui sul praegu on domeenile määratud neli nimeserverit, kaks ühe ja kaks teise ISP juures, siis kas ma saan aru, et kirjed on kummagi ISP juures erinevad? Ma hetkel kardan, et see toob sulle ainult selle efekti, et kui DNSid 1 ja 2 mõlemad korraga maas on, siis saadaks 3 ja 4 käest teised andmed ja minnakse backup serverit kollitama, DNS 1 ja 2 on üleval, aga konkreetselt sinu veebiserver maas on, siis on ikka hambad, sest kõik käivad 1 ja 2 serveritest saadud IP'del ukse taga prõmmimas.
Hüpoteetiliselt oleks võimalik ilmselt teha dünaamiline DNS lahendus, mis võiks olla midagi taolist, et kuskil masinas sul näiteks cron'iga mingi skript käib kontrollimas, kas host A on üleval ja kui see maha läheb, siis muudab DNS kirjed B peale viitama, kui A uuesti üles tuleb, siis muudab DNS kirjed A peale tagasi. Selleks, et see töötaks peab muidugi kirjete TTL olema suhteliselt väikseks sätitud, muidu cache'takse neid igal sammul ja kasu ei midagi.
Üldiselt, pikk jutt, sitt jutt, ma ei ole kindel üldse, et kõik, mis ma räägin õige ja teostatav on.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
17.03.2010 21:58:21
Re: www serveri ja e-maili suunamine varuserverile |
|
|
montez kirjutas: |
Katsun siis pealkirja selgemalt lahti seletada.
Praegu võetud kodulehe ja e-mailide jaoks hosting firmast A. Samas on tõenäosus, et seal võib teenuse osutamisel tekkida tõrkeid (isegi parematel juhtub) ja selle vältimiseks sai võetud hosting ka firmast B (teises riigis).
Kavatsesin siis nii, et DNS kirjetes panen esimeseks A IP-d ja selle järel B IP-d (määran 4 DNS-i). Ma eeldan, et siis liiguvad nii veebi päringud kui e-mailid A serverisse. Juhul kui see peaks olema kättesaamatu, siis peaks liinile tulema B server, kus on siis vastav kiri kodulehe minimaalse infoga ja catch all postkast (kõik domeenile tulnud kirjad läheksid ühele kontole).
1) Kas selline lahendus toimiks?
2) Pean ka serveris A mingeid kirjeid (MX?) muutma, et selle maas oleku ajal ükski päring ei jääks vastuseta.
3) Ega pole võimalust, et juba A serveris vastu võetud e-mail jõuab ka B serveri postkasti (see pidi olema varuserver rikete puhuks)?
Praegu olen DNS-i järjestuse kirjutanud .eu domeeni registreerija juures haldusliideses (DNS 1 ja 2 on siis A hosting, DNS 3 ja 4 vastavalt B hosting). |
Väga segaselt oled kirjutanud.
Mingit kiiret veebi ümberlülitust ära looda, sest kui su põhiserver maha kukub, siis DNS serverite andmed uuenevad liiga aeglaselt. Pigem oleks kiirem lahendus IP suunamisega asi lahendada.
e-mailide kohapealt aga määra näiteks MX20 meiliserver. Siis, kui MX 10 või madalama numbriga serverit kätte ei saa, siis suunatakse meilid MX 20 peale ümber. Kui sul nimeserverites kõik kohe alguses mitu MX serverit määratud, siis see toimib täiesti automaatselt. Ise järgi proovitud.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
17.03.2010 22:48:54
|
|
|
BReaK da iCE kirjutas: |
Spott'i lahendus MX'i osas on toimiv. Veebiga aga saad teha sellise triki, et paned oma nimeserveri tsoonifailile lühikese eluea (1 sekund?) ning kummalegi serverile cron'iga scripti jooksma, mis kontrollib teise serveri püsti olekut ja http päringutele vastamist. Kui nüüd emb-kumb 'ära kaob' siis teine, kes selle avastab teeb kiire korrektuuri tsoonifailis ja elu läheb edasi.
 |
Mis on põhimõtteliselt sama, mida mina soovitasin. Samas, 1 sekund tundub ehk liiga julm, hiljuti seadsin just kodumasina jaoks dyndns teenust püsti ja vaatasin, et seal kasutati vaikimisi 60 sekundi TTL'i, mis ma usun, et on optimaalne suhteliselt.
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
18.03.2010 11:55:59
|
|
Aga kasuta meilinduse jaoks Google võimalusi. Siis oled sõltumatu igasugustest muudest asjadest. Link ka sulle uurimiseks kui sellega veel tuttav ei ole http://www.google.com/a/cpanel/domain/new
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
18.03.2010 12:50:00
|
|
+1
Google Apps rokib sokid jalast ära mailinduse korraldamise osas Kahjuks veebilehe pideva kättesaadavuse probleemi minu teada nende vahenditega kahjuks ei õnnestu lahendada.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
25.03.2010 10:11:15
|
|
|
Tänan vastajaid.
Siiski, google ei sobi, sest olen juba arvestanud hostingute pakutavate võimalustega.
Jään siiski oma algses postituses toodud nimeserverite järjestuse juurde ja vaatan, kas see toimib ka näiteks siis kui A hostingus eemaldan domeeni kontol majutatute nimekirjast. Kui mul on õigus, siis toimub pärast seda liikluse suunamine B serverile ja siis ma olen saavutanud oma varuserveri mõtte (www ja e-mailidest koopiad kui A server ei vasta pädevalt).
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
09.04.2010 15:42:42
|
|
|
Ei toimi minu meelest see sinu lahendus. Esimese asjana otsitakse primaarset nimeserverit ja paljudel juhtudel kasutatakse ära ka teenusepakkujate vahemälus olevad andmed. Seega võib ikka suunata maas olevale IP-le.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|