Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Emaplaadi temp. kõrge peale PCI-E kaardi paigaldamist. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Villu111
Aeg Maha 2a

sõnum 13.03.2010 00:00:00 Emaplaadi temp. kõrge peale PCI-E kaardi paigaldamist. vasta tsitaadiga

Probleem siis selline, et mul on IGP-ga emaplaat ja sellega oli emaplaadi temp seal 34 kandis kui vendid ei tõõdanud.( ventidega nii 25-30 oleneb toa tempist) Aga peale videokaardi installi tõusis temp 50 peale, isegi siis kui kasti vendid käisid täis jõudluses, neid on 2 sisse 120mm. ja pm. 2 välja, toide puhub välja ja üks 120mm puhub välja. Isegi natuke järgi aidates ei tõusnud temp enne nii kõrgele. Tolmune ei ole ja emaplaati olen kasutanud nii kuu aega kuskil.

Kas keegi on kokku puutunud taolise asjaga?

Emaplaat: Asus m4a78-e
CPU: amd athlon 64x2 5200 2.7ghz(asi ei ole klockitud)
Video: Gigabyte HD 4870 1gb
RAM: Corsair 2x1gb ja Adata 2gb

Rohkem spec ei oska panna, küsige.

Tervitustega Villu
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.03.2010 09:37:13 vasta tsitaadiga

pcie suhtlemine käib läbi silla. veidi asisem jahutus sinna ja pole probleemi vast. 50 iseenesest pole veel väga kuri temperatuur.
insekas
HV Guru
insekas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.03.2010 11:37:31 vasta tsitaadiga

hmm ... mulle tundub, et see "kurja juur" ongi uus videokaart ... AMD HD4870 on ikka "piisavalt ahi" mis suudab vägagi edukalt kinnise kasti sisetemperatuuri nii ~20 kraadi kõrgemaks kütta ...
Kommentaarid: 558 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 468
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 19.03.2010 12:51:53 vasta tsitaadiga

Kui on see versioon, mis kastist õhku välja ei puhu( http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2971 ), siis võib temp kastis päris palju tõusta. Abiks oleks tekitada kastis korralik õhu liikumine.
Villu111
Aeg Maha 2a

sõnum 19.03.2010 22:33:26 vasta tsitaadiga

Ma ise mõtlesin ka, et väike tempi tõusmine on normaalne kuna ühendused tekitavad soojust jne.
4870 on ac twin turboga, ja temp jääb kaardil idles 40 piiri peale, oleneb toa tembist, ning mängides alla 60.

Ise tegin nii palju veel, et vahetasin põhjasilla ja 790gx jahutuse pasta ära, mis tempi viis 3-4 kraadi alla poole. Ja nüüd seisab idles 40 peal, ilma olulise õhuliikumiseta, ning kui vendid käivad siis kisub sinna 36 kanti. Mängides kuskil 44-46.

Aga kas ma saan õigesti aru, et muretsemiseks pole suurt põhjust? Kuigi imelik on, et ta nii palju seda tempi tõstis, ma saaks aru, et nii 5 kraadi vms. aga 15-20 kraadi. Ise tark ei ole nendes asjades.

Suured tänud vastuste eest.

Terv. Villu
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 20.03.2010 00:27:44 vasta tsitaadiga

Villu111, ei ole vaja millegi päriast muretseda. Kui midagi ei kala, siis ei ole mõtet muretseda kui tempid püsivad alla 60C. Videokaardid kannatavd isegi rohkem, ilma, et mingeid jamasi oleks.
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 23.03.2010 22:04:37 vasta tsitaadiga

tempi tõstmine on loogiline, kaart blokeerib chipseti juurest enamuse õhu liikumise ära.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Emaplaadi temp. kõrge peale PCI-E kaardi paigaldamist.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.