minu poolt üks pisike õpetus
imelihtne teha ka koduste vahenditega ja ei tohiks võtta üle poole tunni
asendasin kuulpea kiirkinnitusplaadi libeda kummikatte pehme korgiga, mis teoorias fikseerib kaamerat kindlamalt
1. esimese asjana kangutasin terava noaga vana kummi liimist lahti
(ettevaatlikult, et ebaõnnestumise korral oleks võimalik seda uuesti kasutada)
2. eemaldasin kiirkinnituselt sinna jäänud liimijälgi (vähemalt niipalju kui sain)
et kontakt uue liimiga oleks võimalikult hea
3. selle sama terava noaga lõikasin välja esialgse kuju korgiplaadist
(neid müüakse igas ehituspoes, mööbli jalgade alla, et põrandat ei kriimustaks)
4. olenevalt tootjast kuju kindlasti erineb, mina pidin näiteks sellise augu sisse lõikama
(servi lihvisin pisut liivapaberiga, et säilitada kaubanduslik välimus)
5. lõpptulemus
korki müüakse erineva paksuse, tiheduse ja millega iganes
minu omal oli juba tootja poolt all liimikiht, seega ei mingit ise mökerdamist _________________
Siin peaks juba selgelt politsei sekkuma.
Mitte ei saa aru, mida sa näidata püüad. Takjateibi jupid on ilmselt mingi muu projekt? Tegid välklambile jala, mis tegelikult korralikel välkudel kaasas on? Või mis kaabel seal ühel pildid veetud on? Sry, halligi ei saa aru. _________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda.
Need takjaribad tunduvad seal olevat üsna sellised nagu näiteks Lumiquesti hajutite ja peegelditega kaasas on. Mu välgul on samasugused küljes. _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
Jüri Öö, pmst saab videokaamera ette fotokaamera objektiive panna. Selleks, et saavutada nn "hollywood-i" efekti nii, et kui filmid midagi, siis kõike peale fookuses oleva asja on udused.
Tavaliselt on kaameratel suhteliselt väiksed sensorid, aga DOF adapteril on 35mm ekraan.
KaptenNemo, ei ole kohanud küll - samas siin teemas juhendid kuidas ise analoogseid valmistada... _________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€
Ja kui ta juba ongi läbi siit käinud, siis topelt ei kärise _________________ Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
Minuarvates on see liiga suur jantimine, arvestades et sama asja (küll ilma autofookuse ja muudetava avata) teeb ära odav adapter, ilma et peaks niimoodi objektiivi lõhkuma.
Video tegemisel võib liiga lahtine ava probleeme tekitada, iga masinaga seda muuta ei saa, sama lugu odavate rõngastega makrotamisel kus teravussügavus kasutult väikseks jääb. Leidsin lihtsa nipi kuidas sellest mööda saab. Nimelt kui kasutada ava eelvaate nuppu siis pressimisel läheb ava kinni ja kui enne nupu lahti laskmist obje bajonetist lahti keerata siis jääbki ava seatud asendisse. Makro puhul siis rõngad vahele ja pildistama, video puhul keerata ainult natuke et klemmid kontakti kaotaks, samas et obje eest ära ei kukuks. Pikema filmimise tarvis võib korra maha keerata ja kile vms mittetolmavat klemmide vahele panna ja obje plõksu tagasi.
Proovitud mitme erineva objega ja kõik toimisid, ükski katki ei läind. Ühel sai lausa üks lüliti ära kasutatud mis plokib ava lahti tõmbamise nii et eemaldamise asemel kasutan lülitit.
Canoni kohta siis jutt.
Õues filmimisel peab olema ettevaatlik sest kui manuaalselt liiga lahtine ava ette antud siis ei saa fotokas seda sensori kaitseks kokku tõmmata! _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Pääsküla ja Hiiu vahel on üks vannitoa pood Lintman. Sellised rõngad on kasutusel duššinurkade laevalgustitena.
Seal tean, et on (ise ostnud) Tõenäoliselt on ka muudes duššinurkadega ja nende tarvikutega tegelevates ettevõtetes. Suuruse valiku üle jah ei oska öelda aga küsida võib.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.