praegune kellaaeg 23.06.2025 00:34:28
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
JediMihkel
HV veteran

|
04.03.2010 13:34:37
Arvuti suriseb käivitamisel |
|
|
Lugu selline, arvuti töötas normaalselt, vahetasin prose välja ja lükkasin uued mälud ka sisse.
Kõik laabus superhästi ja korrektselt.
Juhtmed külge ja power nuppu, kuid arvuti hakkab surisema, ventikad ei hakka tööle, esipaneelil oleva ventika led lambid vilguvad.
Selline voolule iseäralik surin on sees, suhteliselt tugev. Kärsahaisu ei olnud kuskil.
Kahtlustasin et prose läbi, võtsin küljest, võtsin mälud ka küljest, vooluvõrku ja uuesti power nuppu, ikka täpselt sama surin ja arvuti vendikadki ei hakka tööle.
Videokaarti ja helikaarti ei võtnud küljest, Kas mingi trikiga läks siis Kas toide või mobo läbi ??
Tegin Cmosi ka, ei aidanud.
Ideid ???
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.03.2010 14:40:14
Re: Arvuti suriseb käivitamisel |
|
|
JediMihkel kirjutas: |
Lugu selline, arvuti töötas normaalselt, vahetasin prose välja ja lükkasin uued mälud ka sisse.
Kõik laabus superhästi ja korrektselt.
Juhtmed külge ja power nuppu, kuid arvuti hakkab surisema, ventikad ei hakka tööle, esipaneelil oleva ventika led lambid vilguvad.
Selline voolule iseäralik surin on sees, suhteliselt tugev. Kärsahaisu ei olnud kuskil.
Kahtlustasin et prose läbi, võtsin küljest, võtsin mälud ka küljest, vooluvõrku ja uuesti power nuppu, ikka täpselt sama surin ja arvuti vendikadki ei hakka tööle.
Videokaarti ja helikaarti ei võtnud küljest, Kas mingi trikiga läks siis Kas toide või mobo läbi ??
Tegin Cmosi ka, ei aidanud.
Ideid ??? |
Selle vapustavalt loogilise tegutsemise samaloogilise jätkuna ehk laod muu krempli tagasi ja võtad katseks vaid emaplaadi ära ja teed järjekordse töölesaamise katsetuse
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
04.03.2010 14:51:18
|
|
|
tsitaat: |
Selle vapustavalt loogilise tegutsemise samaloogilise jätkuna ehk laod muu krempli tagasi ja võtad katseks vaid emaplaadi ära ja teed järjekordse töölesaamise katsetuse icon_lol.gif
|
Kui teema huumorinurga alla liigitatakse siis mul oleks veel häid katsetamise ideid. Küll selle kärsahaisu ka kätte saab (kui see veel puudu oli).
JediMihkel, mis prose ja mälud panid? Profiiliarvutiga mässasid tõenäoliselt?
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
JediMihkel
HV veteran

|
04.03.2010 16:05:32
|
|
|
Huumorist pole mu lhetkel kasu
Igatahes, Kiskusin kõik küljest ära, tegin kindlaks et toide suriseb, kiskusin selle laiali ning avastasin et toite suurim kondekas on hästi õrnalt punnis, sai see küljest tinutatud ja praegu otsin uut asemele, ehk mõnest faksist või asjast leiab samade näitajatega kondeka.
Proovisin ka ühte teist vanat toidet arvutiga, see toiteplokk hakkas korralikult tööle. Ehk siis emaplaat hetkel ei ole nagu läbi ehk.
Igatahes, selle toite peaks praegu korda saama ja siis saab uuesti proovida, kuid painama jääb see, miks toide läks läbi, tegu ju ometigi Fortoni 500w toitega, kvaliteet ja puha.
tahaks teada mis põhjustas selle.
Prose oli E6300 Dual core ja asendasin selle Q9550 Quad corega, mõlemad soc 755
Mäludest võtsin välja 2x1 gb DDrII 800 ja panin sisse 2x2gb DDrII 800, Mõlemad A-data omad.
Kui toidet ei saa kondeka vahetusega tööle, siis ostan uue, aga kui kurat see ka läbi küpseb jälle......
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.03.2010 16:33:44
|
|
|
Mitukümmend tuhat see toide sul maksis, et kvaliteediks pead? Odavama otsa toited oskavad kõik õhtale minna olgu neil nimeks fortron või codegen, pole tegelikult vahet!
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
04.03.2010 16:44:28
|
|
|
tsitaat: |
Kui toidet ei saa kondeka vahetusega tööle, siis ostan uue, aga kui kurat see ka läbi küpseb jälle......
|
Räägivad siin, et suht tihti võtab toide mahasuremisel emme ka kaasa. Kui sellest quadist asja ei saa siis äkki annad mingi raha eest mulle
Quad on olulisemalt suurema voolutarbega kui su vana prose, tundub, et toide ei pidanud selle jamale vastu. Kui uut toidet ostma hakkad siis võiksid korra täpsustada kas 500W on sellele kooslusele (Q9550+ HD4870) piisav...
E: Nt kasuataja AJ on mulle siiani lahkelt asjalikku nõu andnut komponentide kohta.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
JediMihkel
HV veteran

|
04.03.2010 19:48:37
|
|
|
Toide hakkas tööle, võttis kõik vendid ka järgi, sai kõik kokku ära pandud, prosed tagasi, jahutused külge, video ja helikaardid ka pesadesse.
Arvuti tööle pandud...ja nüüd ei võta arvuti pilti ette, monitor ei saa aru et arvuti tööle läheb ja ei võta pilti ette.
Kurat, ma loodan et videokaart on terve, emast on mul nagu rohkem suva kui sellest HD-st
Praegune kahtlus on see. Et äkki toitel oli peale kondeka veel midagi läbi läinud, et osad otsad ei anna normaalset pinget välja enam.
Igatahes, mul sai sellest arvutist praegusest küllalt, homme viin parandusse vähe pikema patsiga vennale kui ma ise.
Lasen tal toiteplokki otsade pinget mõõta, et kui korras see toide on üldse. Kui see peetis tuleb see välja vahetada, ilmselt on emaplaat tuksis.
Kuid olen suht kindel et toide on korras ja emaplaat on peetis, väga loodan et prosed, helikaart, mälud ja videokaart jäi korda.
Videokaardi panin ühe teise ka arvutisse sisse mis töötab, pilti ikka ette ei võtnud.
Aga Q9550 + HD4870 + 2 500Gb kõvaketast + 8 Gb Rammi + 5 Vendikat + Creative Helikaart. 500 W ei tohiks väheks jääda ju ? Samas 600W oleks muidugi kindlam.... Eriti kuna plaan ka Proset kellata.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
avax
HV Guru

|
08.03.2010 01:07:48
|
|
|
Sellise nurga alt vaadates on sul ikka tursket toidet vaja, noname pasad unusta ära.
|
|
Kommentaarid: 269 loe/lisa |
   |
212 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|