Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Open Office & MS Office märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 23.04.2008 09:17:46 vasta tsitaadiga

sander85, kas sa ise said aru, mida sa väita üritad?
standard ei pea olema mitte üks ja ainuke.

edit:
sander85 kirjutas:
muidugi oma standardiga väänasid iseendale kitse, sest nüüd pole probleem OOo lisaks ODFile ka OOXMLi toetama panna icon_smile.gif
oooeehhhhh. see argument on nüüd kõige rohkem ooxml poolt, mida ma siin teemas veel näinud olen.

Tr kirjutas:
mks kirjutas:
aga mina ütleks, et monopoly võiks praegu hoopis ODF nime taha kirjutada... olgem ausad, kui mult nõutakse dokumendi salvestamist muudetavasse ISO standardiseeritud formaati, kui suur valikuvabadus mul praegu on?

Päris huvitav, kui inimene oma totrusi kohe nii avalikult demonstreerib. Oletan, et siin pole siiski tegemist rumalusega, vaid "Microsoft Certified Professional" lobitööga. Kas seda teile õpetataksegi nendel Microsofti kursustel (peale MS Wordis trükiste küljendamise - tabulaatoritega loomulikult), kuidas avalikku arvamust Microsofti kauka huvides mõjutada?

irw. tr, miks totrusi? seleta nüüd täpselt, mida mks valesti kirjutas, mitte ära lehvita tema isiku ümber.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 23.04.2008 10:19:50 vasta tsitaadiga

Selle ooxml iso-variandi tekkimisel oli ju juba teada, et asi on vaid paberil ning ühtegi rakendust selle tarvis ei ole veel olemas. Kuidas see nüüd tagantjärgi uuudisekünniseni ulatus?

Ma kujutasin seni ette, et Monopoly tähendab midagi sellist - http://en.wikipedia.org/wiki/Monopoly / http://public.keelevara.ee/login/?d=qs2006&q=monopol
Kui ma nüüd eelviidatud huumorilehet selle nimistu ette võtan (või ka mõne muu listi ), võin ma igat sorti koledaid sõnu öelda, aga monopol?

tagasi üles
sander85
HV kasutaja
sander85

sõnum 23.04.2008 10:32:44 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
sander85, kas sa ise said aru, mida sa väita üritad?
standard ei pea olema mitte üks ja ainuke.

edit:
sander85 kirjutas:
muidugi oma standardiga väänasid iseendale kitse, sest nüüd pole probleem OOo lisaks ODFile ka OOXMLi toetama panna icon_smile.gif
oooeehhhhh. see argument on nüüd kõige rohkem ooxml poolt, mida ma siin teemas veel näinud olen.

Tr kirjutas:
mks kirjutas:
aga mina ütleks, et monopoly võiks praegu hoopis ODF nime taha kirjutada... olgem ausad, kui mult nõutakse dokumendi salvestamist muudetavasse ISO standardiseeritud formaati, kui suur valikuvabadus mul praegu on?

Päris huvitav, kui inimene oma totrusi kohe nii avalikult demonstreerib. Oletan, et siin pole siiski tegemist rumalusega, vaid "Microsoft Certified Professional" lobitööga. Kas seda teile õpetataksegi nendel Microsofti kursustel (peale MS Wordis trükiste küljendamise - tabulaatoritega loomulikult), kuidas avalikku arvamust Microsofti kauka huvides mõjutada?

irw. tr, miks totrusi? seleta nüüd täpselt, mida mks valesti kirjutas, mitte ära lehvita tema isiku ümber.

mida vähem neid erinevaid standardeid, seda lihtsam on enamusel neid järgida..

ja mis moodi oli too argument kõige rohkem ooxml-i poolt? praegu on OOo levikut takistamas just see, et see ei saa väga hästi hakkama üldlevinud .doc failidega, kui aga saab vabalt muuta ka M$ dokumente, siis mis veel sunnib selle eest raha maksma kui sama töö saab põhimõtteliselt tasuta tarkvaraga ära teha?

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mks
HV veteran

sõnum 23.04.2008 11:15:27 vasta tsitaadiga

sander85 kirjutas:
mks kirjutas:

MS väänas iseendale kitse? jah, tore näha, et ma pole ainus, kes "totrusi" suust välja ajab. palun nüüd seleta, mida ma valesti ütlesin, ja põhjendatult, mitte tatika moodi teemast välja valgudes ja isiklikuks muutudes.

paranda mind, kui ma väga rämedalt eksin, aga kas see mitte OOXMLi standardiseerimise eesmärk ei olnudki, et ka teised rakendused (kaasaarvatud OOo) sellest ühtemoodi aru saaks ja seda ühtemoodi kasutada oskaks.

ot:
ei tahaks kohe kuidagi nõustuda, et ma MCP-na lobitööd praegu teeks, lobitööks on teised inimesed (MVP). Pealegi, kui sa vähegi asjast midagi jagaks, siis olen ma Windows XP spetsialist, Office'i sertimiseks on olemas MOS sertifikaat icon_wink.gif. Lisaks, ei ürita ma mõjutada avalikku arvamust, vaid avaldan enda arvamust. Ja jumal hoidku selle eest, et ma tabulaatoritega teksti hakkaks küljendama. Ning lõpetuseks, tegelikult olen ma mäkipede, MCP serdi tegin ära ainult sellepärast, et ennast proovile panna
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
sander85
HV kasutaja
sander85

sõnum 23.04.2008 12:23:11 vasta tsitaadiga

mks kirjutas:

paranda mind, kui ma väga rämedalt eksin, aga kas see mitte OOXMLi standardiseerimise eesmärk ei olnudki, et ka teised rakendused (kaasaarvatud OOo) sellest ühtemoodi aru saaks ja seda ühtemoodi kasutada oskaks.

kui see nii oleks olnud, kas sa ei arva, et siis oleks see "standard" natuke soojemalt vastu võetud ja M$ poleks pidanud nii mõndagi hääletajat ära ostma?
rääkimata sellest, et siis ei sisaldaks see "standard" nii palju peamiselt ainult M$-i põhiseid rakendamise võimalusi ja M$-i oma arusaamu asjadest?

tagasi üles
blackwerew
Kreisi kasutaja
blackwerew

sõnum 06.05.2008 14:40:32 vasta tsitaadiga

Open Office tegelikult ikka ebamugavam kasutada, vahepeal kasutasin ka mingisugust Microsoft Works´i kui nüüd siiski jälle MS Office peal tagasi.
Howard
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.05.2008 23:50:59 vasta tsitaadiga

Impress on küll kohutav icon_neutral.gif
Võrreldes 1.x versioonidega ei paista midagi muutunud olevat.
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 67
tagasi üles
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

sõnum 19.05.2008 16:58:05 vasta tsitaadiga

blackwerew kirjutas:
Open Office tegelikult ikka ebamugavam kasutada, vahepeal kasutasin ka mingisugust Microsoft Works´i kui nüüd siiski jälle MS Office peal tagasi.

Minu meelest on Excelis hea neid valemeid koostada, et seal abistab rohkem. Kui sama asja teha oo-s siis seal peab valemeid väga hästi teadma, või siis ma ei oska kuskilt midagi sisse lülitada. icon_smile.gif

Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 19.11.2009 19:13:57 vasta tsitaadiga

kas OpenOfficele on mingit skinni, mis teeks välimuse MS office 2003 suguseks?
Väga paljud kasutajad just 2003 office välimusega harjunud ning ei taha uut ja harjumatut 2007 või 2010, seda enam, et see maksab juurde.

lightbluefox
HV Guru

sõnum 03.03.2010 11:44:18 vasta tsitaadiga

Mõneti huvitab ka see Openoffice, aga ausalt öeldes välimus hirmutab ja tunnen et 3.2 versioonile üleminek oleks nagu taandareng Office 2003le.

Lihtsalt Office lintmenüüd oli vist parim asi mis juhtuda sai, rääkimata "lennust" kirjatüüpide, stiilide muutmised, ilma et muutusi rakendada oleks vaja.

Kui nüüd rääkida veel kleepimise eelvaatest, mis tuleb koos Word 2010ga, siis tundub, et tuleb hoopis selle beetaversioon hankida... icon_rolleyes.gif

Ilmselt ongi asi puhtalt kasutusmugavuses kinni ja sama ma saan Mikide kontoriga olla 99% kindel et minu tehtud töö ka teistes arvutites samasugune välja näeb.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 03.03.2010 12:34:11 vasta tsitaadiga

Raidomarek kirjutas:
Mõneti huvitab ka see Openoffice, aga ausalt öeldes välimus hirmutab ja tunnen et 3.2 versioonile üleminek oleks nagu taandareng Office 2003le.

Lihtsalt Office lintmenüüd oli vist parim asi mis juhtuda sai, rääkimata "lennust" kirjatüüpide, stiilide muutmised, ilma et muutusi rakendada oleks vaja.

Kui nüüd rääkida veel kleepimise eelvaatest, mis tuleb koos Word 2010ga, siis tundub, et tuleb hoopis selle beetaversioon hankida... icon_rolleyes.gif

Ilmselt ongi asi puhtalt kasutusmugavuses kinni ja sama ma saan Mikide kontoriga olla 99% kindel et minu tehtud töö ka teistes arvutites samasugune välja näeb.

su saadetud dokumenti Word 2010 standardis salvestusega pole võimalik teistel avada, isegi Word 2007 salvestusi pole võimalik enamus arvutites maailmas avada, vaja on vastavat konverterit, palju on maailmas arvuteid kus kasutuses Microsoft Office 2007 või uuem, arvata võib, et alla 10%

lightbluefox
HV Guru

sõnum 03.03.2010 13:27:06 vasta tsitaadiga

Marie, olen sama meelt, et Office 07 arvuteid ülearu palju pole, samas ma pole kunagi ka ühtegi Wordidokumenti muus formaadis kui "doc" saatnud ka. Ei ole õnneks selliseid dokke koostanud, mis nõuaksid 07 erilisi omadusi, jääb aga kasutusmugavus.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
2korda2
HV kasutaja

sõnum 27.10.2011 22:28:53 vasta tsitaadiga

Pusisin täna pool päeva töö juures MSO2010 peal Exceli faili teha. Kodus OOo-ga ei toimi - puudu SUMIFS funktsioon. Pilet on üles pandud 3 AASTAT tagasi ja võibolla juba ülejärgmises versioonis saab?!
Vandusin tulist kurja ja hakkasin SUMPRODUCTS peale ümber tegema. Kes vähegi kokku puutunud see teab kui suur resurssivahe neil kahel funktsioonil on.
Jah, saab mõlemaga asjad tehtud aga MS tootel on endiselt suuri eeliseid.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Open Office & MS Office mine lehele eelmine  1, 2, 3
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.