praegune kellaaeg 19.06.2025 10:35:01
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
John Smith
HV veteran
|
28.02.2010 19:56:48
Linksys WRT54G tuksis |
|
|
Tahtsin Linksys WRT54G V2.2 tarkvara asemel originaaltarkvara tagasi panna. Tulemus näeb välja selline, et miskit seal teha enam ei saa. Uurisin veidi netis ringi ja samu pilte on teistelgi ette tulnud, isegi lambist. Ainuke mida ei leidnud on lahendus.
Proovisin ka tftp-ga uut tarkvara peale lasta, küll miski programmiga, küll Windowsi enda omaga, aga selle purgi boot aeg on vist nii lühike, et ei saa pihta. Igatahes pole õnnestunud
Igasugused lahendused teretulnud
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
28.02.2010 22:33:59
|
|
|
Kas "hard reset" ei aidanud?
Firmwaret saab peale panna küll, aga normaalne tftp klient peab olema, mis suudab faili õigeaegselt saata. Igasugu graafiliste TFTP rakendustega mina hakkama ei saanudki. Leidsin netist TFTP kliendi Windowsi keskkonnale, mis suudab faile saata ja seda kõike saab kenasti käsurealt teha, kuna graafilised asjad ootavad ikka mingeid teenuseid jms sodi, ning on liiga aeglased. Mina olen saanud tarkvara vahetatud küll ja taolist pilti pole ette tulnud.
Mismoodi sa täpselt käitusid, kui proovisid TFTP-ga firmware uuesti peale lasta? Kui viitsid, siis kirjuta võimalikult "step-by-step", kuna ma isegi jurasin sellega, enne kui asi käppa sai.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
John Smith
HV veteran
|
28.02.2010 23:09:57
|
|
|
Proovisin erinevate asjadega ja erinevat moodi.
1. Sikutasin miskise "linksys-tftp" mida kusagil jagati koos õpetusega ja proovisin pärast ruuterile voolu andmist mingil hetkel "Upgrade" nupukest vajutada. ei õnnestunud.
2. Proovisin selle : http://wiki.wifi.ee/index.php?title=WRT54G_softi_taastamine esimese õpetuse järgi. Vastus "timeout occurred" "Connect request failed"
3. Proovisin teist varianti koos pingimisega käivitades tftp käsu, kohe kui pingimine sai esimese vastuse.
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
01.03.2010 02:03:48
|
|
|
Mina kasutasin järgmist varianti
NB! Enne, kui tegutsema hakkad, loe mu jutt läbi ja kui mõni osa jääb mõistetamatuks, siis ära leiuta ise, vaid küsi julgesti. Muidu võid seadme pekki keerata ja see oleks ju üsna kurb lugu.
Eeldused:
1. On olemas TFTP klientprogramme, mida saab käivitada käsurealt. Kuna ma ei tea, mis platvorm sul on, siis ei oska lähemalt kommenteerida. Anna infot, siis on asi teada.
2. Tulemüür toetab (st lubab läbi liiklust) TFTP protokollile, ehk siis port UDP 69 olgu kenasti avatud.
3. Praegune seade vastab mingilgi määral näiteks ping käsule. (Kui ei vasta, siis oma metoodika, kuidas saab flashida)
4. On olemas ja alla laetud ning normaalses kohas salvestatud (kui edasi loed, saad aru) Linksys originaal firmware. Mingeid muid versioone ma ei soovitaks miksida. Mina kasutan antud metoodikat ainult Linksys-i originaaltarkvara taastamiseks.
Tegevus:
1. Seadmele 30/30/30 reset
2. Kontrollid, et ruuter ei oleks vooluvõrgus
3. Ühendad oma arvuti võrgukaabli ruuteri 1 LAN porti
4. Määrad arvutile staatilise IP, mis peab olema samas võrgus ruuteri subnet-iga. Näiteks, kui ruuteri IP on 192.168.1.1, siis sina võiksid arvutile panna IP-ks 192.168.1.2. Netmask võiks olla näiteks 255.255.255.0. Gatewayd ei pea määrama.
5. Avad cmd akna 1
6. Kirjutad sinna ping [ruuteri IP] -t. Kui ruuter ei ole vooluvõrgus peaks vastuseks tulema Request timed out
7. Avad cmd akna 2
8. kirjutat sinna tftpd -i [ruuteri IP] PUT [firmware failinimi]. Näiteks "tftpd -i 192.168.1.1 PUT C:\kaust\firmware.bin. ENTERIT EI TOHI VAJUTADA VEEL!
9. Lülitad ruuteri vooluvõrku ja jälgid cmd aknas 1, kas ruuter hakkab ping käsule vastama. Nii, kui hakkab vastama pead olema valmis selleks, et aktiivne on cmd aken 2 ja siis vajutad KOHE enterit, st rakendad käsu. Kui kõik läheb hästi, siis laetakse firmware ruuterisse.
10. Ootad rahulikult 5 minutit ja teed uuesti 30/30/30
11. Kui peale resetti hakkab ruuter ping-ile vastama, siis võiksid proovida ligipääsu brauseriga. Kui pilt õige, siis õnnestus asi hästi.
Erijuhtum:
Kui sa ei tea seadme IP-d või ei vasta ping-ile, punkt 8 järgi tuleb tegutseda nii ja tuleb käsureale toksida veel üks rida. Selleks on vaja teada ka seadme LAN-i MAC aadressi, mille leiad seadme põhjalt. Kui see käes, siis peaks kogu asi nägema välja hoopis nii:
arp -s 192.168.1.1 aa-bb-cc-dd-ee-ff
<ENTER>
tftpd -i 192.168.1.1 PUT C:\kaust\firmware.bin
<ENTER>
Vastust ping-ile ootama ei pea, kuna seda enivei ei tule.
Seda erijuhtumit tuleb kasutada vaid siis, kui seade ei vasta ping käsule või toitetuli vilgub.
Edu proovimisel ja kui midagi pekki keerad, siis mina vastutust enda peale ei võta. Minul on õnnestunud mitmeid purke sellise käitumisega päästa.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
John Smith
HV veteran
|
01.03.2010 14:19:05
|
|
|
Vastan Eeldustele. Kasutan Win 7 hetkel ja tulemüürist ei tea muhvigi.
Vastus Tegevusele, täpselt nii üritasingi lõpuks toimida - pingile vastab, IP on teada 192.168.1.1
niisiis proovida veel Windowsi tulemüür killida enne.
Nii maha võetud tulemüüriga sain lõpuks dd-wrt peale.
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
01.03.2010 16:27:13
|
|
|
Rasmus, pane see õpetus HV wikisse kasulik asi, ennastki paar korda päästnud sarnane käitumine
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|