|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
| Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
| Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
| Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
| hääli kokku : 445 |
|
| autor |
|
Mario.
HV Guru
|
20.02.2010 19:28:42
|
|
|
| Minu teha ajateenistusse asumiseks on siis täita korrektselt vorm ja edasi vaadatakse ise, kuhu mind paigutatakse?
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
20.02.2010 19:57:54
|
|
|
| Võid mainida ka kuhu tahad minna.
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
0 :: |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
addamsEST
HV kasutaja

|
20.02.2010 23:18:11
|
|
|
| MarioA. kirjutas: |
| Minu teha ajateenistusse asumiseks on siis täita korrektselt vorm ja edasi vaadatakse ise, kuhu mind paigutatakse? |
Peale avalduse täitmist kutsutakse komisjoni ette ja seal võid valida kohta kuhu paigutatakse.(kui veab)
Ise käisin veebruari alguses komisjonis ja sügisel minek. Staabi- ja sidepataljon saab siis uueks koduks.
Muidu öeldi et 2010 koostavad nad 2011 aasta minejate nimekirja aga olid hea suhtumisega ja tulid vastu.
Komisjonis läks aega siis 8.30-17.00 ehk päris mõnusalt
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
inc
HV veteran

|
21.02.2010 02:15:01
|
|
|
| Taux007 kirjutas: |
Väljavõte 29. jaanuari postitusest (tahaks ka oma sõna öelda selle kohta)
| Heineken kirjutas: |
Igaühe enda asi kas käib KV-s ära või mitte ... pole mõtet kisama hakata et näe see mees ei käinud vms . Kui peakski sõda õuele tulema siis on kindel et meie võitjaks ei jää , meid lihtsalt liiga vähe .
Kui tuleb siis tuleb aga enne seda võiks lihtsalt normaalset elu elada mitte inimesi suruma midagi teha mida nad ei taha , pidevalt närveerima ja mölisema nende kallal kes kohustuslikku ajateenistust ei poolda .
Oi nüüd tembeldatakse mind ka ei tea milleks . Mina ise olen juba põhimõtte poolest sõja ja kõige sellega seonduva vastu , aga ma ei tembelda inimesi ei tea milleks kuna nemad tahavad ajateenistusest läbi käia . |
Heineken tundub üldse muhe mees olevat, JAH kanepile, EI ajateenistusele. Mis sa veel tahaksid ära teha? L*tsid kõikidele ning poomimängud koolides legaalseks? Kõigepealt käi ajateenistuses ära, eks! See, et sa arvad, et sind tahetakse metsa viia just kannatama, siis paraku sa eksid! Miks öeldakse, et ajateenistus teeb poisist mehe (no enamasti)? Vat just selle pärast, et poisid hakkaksid aru saama ka väikeste asjade olemasolust ja vajalikkusest. Kui sul ikka laagris vett hakkab väheks jääma ja juurde seda ei tooda, siis ehk õpid veekasutuse paremat planeerimist. Relva sa ei hoolda ülemate lõbuks, relva sa hooldad selleks, et ta oleks töökorras ning et sa ka aru saaksid, et omi asju tuleb hoida (kas või ka Eesti Vabaariiki). Laagrites käimine hoiab sind tervena. Konkreetselt võin välja tuua näite, et kui enne sõjaväge olin vahest ikka haige, siis laagrites olin täiesti terve. Peale sõjaväge hakkasid jälle gripid ja muud haigused kallale tungima. Metsal on oma toime ning õnneks sõjaväkke viies kistakse poisike arvuti tagant ära ja viiakse metsa. Viimaseks, seal sa õpid arvestama teistega! Seda oskust pole meie hulgast just paljudele antud. |
Ei nõustuks sinu jutuga. Ajateenistus läbitud- selle aja jooksul tarbisin rohkem ravimeid ja olin haigem kui oma terve eelneva elu jooksul vist Ning rahuajal aega teenides hooldad sa oma relva ülemate lõbuks.
|
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
21.02.2010 02:31:21
|
|
|
| MaitK kirjutas: |
| Üldiselt nähes nüüd juba mõne hea aasta jooksul inimesi, kellel on ainult põhiharidus või lõpetamata põhiharidus, siis nende seas levib tõepoolest mentaliteet, et ajateenistus ära kaotada ja palgaarmeele üle minna. Samas ei jõua neile kohale natuke suurem pilt, et territooriumi tuleks kaitsta rohkemates kohtades kui paari kilomeetri laiusel lõigul ahelikus. |
Nüüd on ehk olud teised, ent omal ajal oli meie kompaniis kolmandik rahvast keskharidusega, kolmandik ainult põhiharidusega ning sõna otseses mõttes kolmandikul polnud sedagi.
|
|
| Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
21.02.2010 02:37:48
|
|
|
| inc, kahju sulle. Meil enamus ütles, et sõjaväe ajal on nad tervemad kui muidu. Eks erandeid ole igal pool. Mis ülemate lõbuks ma hooldan seda? Kui sulle jäi selline mulje, siis kah jällegi kahju.
|
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lauri0112
HV veteran

|
21.02.2010 02:43:38
|
|
|
Reva puhastab ikka enda heaks. Muidugi see, et grammigi tahma olla ei tohi oli küll ülemate lõbu pärast.
Ksp puhastamine oli lihtsamast lihtsam, endal ka hea tunne kui lint lindi järel kordagi kinni ei kiilu.
|
|
| Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
21.02.2010 08:58:48
|
|
|
Ajateenistus toob su tervise nõrgad kohad just välja
Mul oli pidevalt hüppeliigesega probleeme.
Osad vennad said alguses veenipõletiku jne.
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
21.02.2010 12:17:25
|
|
|
| Lauri0112 kirjutas: |
Reva puhastab ikka enda heaks. Muidugi see, et grammigi tahma olla ei tohi oli küll ülemate lõbu pärast.
Ksp puhastamine oli lihtsamast lihtsam, endal ka hea tunne kui lint lindi järel kordagi kinni ei kiilu.  |
Üleliigne tahm pealt ja õli peale- see oli su enda heaks. See, et padrunipesas, kus vintraud algas AK-4l pidi olema puhas nagu prilliklaas oli ülemuste jaoks. Vahest ma ise ka ei viitsind paukpadruniga kõmmutada ja relv jäi puhtaks. Teised said muidugi hiljem pahaseks, et nemad nühkigu oma p*saseid relvi ja ise hõõrusid samal ajal kämo näost maha. Kuid eks oli ka sellised selle, kes terve ajateenistuse jooksul ei teinud paukpadrunist ainsatki lasku
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
21.02.2010 12:19:22
|
|
|
| tsitaat: |
Kuid eks oli ka sellised selle, kes terve ajateenistuse jooksul ei teinud paukpadrunist ainsatki lasku
|
Või olid sellised kes reameeste käest laenasid relvi kui oli vaja paukpadrunitega paugutada ja vastutegevust teha
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
21.02.2010 13:15:19
|
|
|
| addamsEST kirjutas: |
| Minu teha ajateenistusse asumiseks on siis täita korrektselt vorm ja edasi vaadatakse ise, kuhu mind paigutatakse? |
Peale avalduse täitmist kutsutakse komisjoni ette ja seal võid valida kohta kuhu paigutatakse.(kui veab)
Ise käisin veebruari alguses komisjonis ja sügisel minek. Staabi- ja sidepataljon saab siis uueks koduks.
Muidu öeldi et 2010 koostavad nad 2011 aasta minejate nimekirja aga olid hea suhtumisega ja tulid vastu.
Komisjonis läks aega siis 8.30-17.00 ehk päris mõnusalt |
Niiet see aasta siis lootust väga polegi.
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
21.02.2010 13:36:00
|
|
|
MarioA., ajateenistusse saada? Või mingil kindlal kuul saada?
Kui ma 2007. aastal läksin arstlikku komisjoni (13 või 18. august oli - täpselt ei mäleta), siis ütlesin kohe, et olen tudeng ning tahan sel aastal minna. Soov täideti. Oktoobris juba teenisin. Tõsi, tol hetkel olin vaid SAIS-i kaudu ülikooli sisse astunud ning mingisugust reaalset kinnitust mu ülikooli astumise kohta polnud. Kui ka ennast ülikooli kirja paned, siis tudengitele antakse valida 3 aasta jooksul aeg, millal lähed. (ehk 3 aasta jooksul pead ära käima).
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
21.02.2010 13:40:20
|
|
|
Ma üritangi välja selgitada, kas ajateenistusse võetakse aasta ringi või kindlatel kuudel läbi aasta.
Tähendab et minu soovi kindlal perioodil asuda võetakse ikka arvesse, muidu ma ei saa ju elu ette ega taha planeerida.. Pärast saadan taotluse ära ja siis olen kohustatud enda jaoks valel hetkel sinna minema, seda ma kardan.
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
21.02.2010 13:48:11
|
|
|
| Võetakse jaanuaris (üldiselt väga vähe), juulis (vajalik keskharidus, seal koolitatakse seersante, autojuhte, sidemehi) ning oktoobris (tavaline kahuriliha ehk sanitarid, laskurid, KP-d, TT-d jne).
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mixxer
Kreisi kasutaja

|
21.02.2010 14:16:10
|
|
|
| Võetakse jaanuaris (üldiselt väga vähe), juulis (vajalik keskharidus, seal koolitatakse seersante, autojuhte, sidemehi) ning oktoobris (tavaline kahuriliha ehk sanitarid, laskurid, KP-d, TT-d jne). |
Nii öelda kahuriliha ainult siis kui jalaväkke satud. Peale nende ju veel igasuguseid miinipildureid, suurtükiväelasi, pioneere jne.
Juuli meestest tuleb ikka suht vähe sidemehi. Enamus ikka oktoobri võitlejad.
Jaanuaris lähed siis võimalus saada praktiliselt ainult vahipatti. Sidepati ja mereväe kohta ei oska öelda. Kuppi, Tapale ning virru küll jaanuaris ei saa (praeguse seisuga).
|
|
| Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
107 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
21.02.2010 14:23:45
|
|
|
| mixxer kirjutas: |
| Võetakse jaanuaris (üldiselt väga vähe), juulis (vajalik keskharidus, seal koolitatakse seersante, autojuhte, sidemehi) ning oktoobris (tavaline kahuriliha ehk sanitarid, laskurid, KP-d, TT-d jne). |
Nii öelda kahuriliha ainult siis kui jalaväkke satud. Peale nende ju veel igasuguseid miinipildureid, suurtükiväelasi, pioneere jne.
Juuli meestest tuleb ikka suht vähe sidemehi. Enamus ikka oktoobri võitlejad.
Jaanuaris lähed siis võimalus saada praktiliselt ainult vahipatti. Sidepati ja mereväe kohta ei oska öelda. Kuppi, Tapale ning virru küll jaanuaris ei saa (praeguse seisuga). |
Õigus!
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
21.02.2010 14:48:46
|
|
|
| ei ma usu, et see aasta enam väkke saab. masu ja kõik tahavad asjaga hetkel ühele poole saada kuna tööd nagunii pole.
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ands
HV Guru
|
21.02.2010 15:02:08
|
|
|
Tuleb Sõjakooli sisseastumiskatsed teha, siis saab
|
|
| Kommentaarid: 354 loe/lisa |
   |
301 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
21.02.2010 15:17:06
|
|
|
Aitäh.
Kes need KP-d ja TT-d on?
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
21.02.2010 15:18:13
|
|
|
| Kuulipilduja ja Tantkitõrje.
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
21.02.2010 15:19:23
|
|
|
Ma poleks arvanudki, et kohe nii topitakse neid, siis tuleb ikka täpsemalt sihtida kui veidraks kahurilihaks saada ei taha
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
21.02.2010 15:21:16
|
|
|
| No noorteajal on ikka kõik ühes pajas, peale seda hakatakse alles jaotama.
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
21.02.2010 15:23:37
|
|
|
Ma poleks arvanudki, et kohe nii topitakse neid, siis tuleb ikka täpsemalt sihtida kui veidraks kahurilihaks saada ei taha  |
Kuppi satud siis ütled, et tahad Luuresse ja oled kindel mineja.
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
21.02.2010 15:36:58
|
|
|
| Ehk veidi naiivne küsimus, kuid kuhu oleks võimalusel kõige huvitavam minna, kus saad maksimaalselt rakendust ja õpet=
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
21.02.2010 15:37:35
|
|
|
tapa-pioneer-tehnikarühm
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
21.02.2010 15:39:33
|
|
|
| vahipati sp-s oli ka suht normaalne olla, sai igast linnalahinguid ja rahutusi harjutatud ning auvahtkonnas käidud.
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
21.02.2010 15:46:49
|
|
|
Kasutaja Zanzhu palus postitada oma kirje:
"Oktoobris õhku tõrjuma Tapale.
Tervislikus oli küll humoorikas see psühholoogiga jutuajamine, puterdas seal ja pidin päris mitu korda üle täpsustama et mida ta mõtleb näiteks "alkoholisõltuvuse" all.
Peaarst oli sihuke keskealine milf kes ulmelt noolis mu karvast rinda muidugi. Ja pani kõlbulikuks icon_lol.gif
Aga see selleks.
Kes siin uluvad, et elu jääb pooleli ja kuna kohustuslik on siis ei meeldi ja maiteamidaveel. Mina jätan Oktoobris UK-sse maha kaks töökohta, korteri ja elukaaslase. Ja tulen oma viimast kohust oma kodumaa ees täitma.
Ja miks? Kui isiklikult võiks minugi poolest 2/3 riigiaparaadist seina äärde panna ja pärast auku ajada.
a) Olgu ma neetud kui suguvõsa talud, mis anti meile juba siis kui punastele peksa andsime maha põletataks/paljaks röövitaks mingite sigade poolt ja mina kuseksin kusagil paartuhat kilti kaugemal.
b) Ma ei tule oma õe/ema jalgu hoidma, et mugavam vägistada oleks
c) See on minu maa, maa mis on minu üles kasvatanud. Ma armastan Eesti kevadeid, suvesid, talvi ja sügiseid. Ma armastan Kasari ääres kalal käia, ma armastan ennast pildituks Peipsi rannal juua. You name it.
Kes arvavad, et lasevad banaaniast jalga kui seisuks läheb siis tasuks silmad lahti teha. Piirid lüüakse kinni ja võõrväed on sees paari tunniga. Jätad oma perekonna maha ja lippad kummipaadiga Soome? Ma ei suuda usukuda et kõige suuremad mammapojad selleks võimalised on. Ja kui paigale jääd on vaja teada, mida teha et oma kodu kaitsta. Olgu selleks kas see kuidas kuuli rauda tõmmata või kriisiolukorras mitte pead kaotada ja agressor ära rääkida. Pigem näen KV vajadust selles, et õpetada igale kodanikule selgeks see, kuidas vähendada marodööritsevate võõrvägede poolt tekitatud kahjusid tsiviilelanikkonnale.
Isiklikult imponeeriks selline süsteem EV jaoks, kus nii mehed kui naised peaksid läbima kohustusliku ajateenistuse ning saaksid kogu varustuse ja relvastuse vabanedes kaasa a la Šveits. Siis võtaks igaühe mõtlema kui teaks et iga nurga tagant võib tina saada. Aga noh, tiblastunud relvakultuur ja riigi majanduslik seis ei võimalda sellist asja."
|
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
21.02.2010 15:50:25
|
|
|
Täis kirjavigu, kuid jutt on õige.
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
21.02.2010 15:53:55
|
|
|
varustuse ja relvastuse vabanedes kaasa a la Šveits
|
hahah facku siis peaks siit riigist küll ära põgenema. Mingi asja sõjast tulnud oss joob ennast täis ja hakkab paugutama.
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
21.02.2010 15:55:50
|
|
|
| ufo56 kirjutas: |
|
hahah facku siis peaks siit riigist küll ära põgenema. Mingi asja sõjast tulnud oss joob ennast täis ja hakkab paugutama. |
Põgene põgene.
Kui me preagugi suudame vaevu relvastada 300k meest, siis vaevalt iga täisealine kodanik saab isikliku varustuse riietuse, relvastuse ja moona näol
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etsike
HV veteran

|
21.02.2010 16:18:28
|
|
|
Kui me preagugi suudame vaevu relvastada 300k meest, siis vaevalt iga täisealine kodanik saab isikliku varustuse riietuse, relvastuse ja moona näol  |
Nalja teed. Kui nii palju suudetaks varustada vajalikuga, siis rohkem vaja polekski, sest isegi üldmobilisatsiooni korral ei saaks nii palju mehi kokku.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rudolf112
Kreisi kasutaja

|
27.02.2010 19:12:56
|
|
|
| ufo56 kirjutas: |
|
hahah facku siis peaks siit riigist küll ära põgenema. Mingi asja sõjast tulnud oss joob ennast täis ja hakkab paugutama. |
Põgene põgene.
Kui me preagugi suudame vaevu relvastada 300k meest, siis vaevalt iga täisealine kodanik saab isikliku varustuse riietuse, relvastuse ja moona näol  |
Ideaalis võiks igal ajateenistuse läbinul tervemõistuslikul inimesel kodus väikses seifis vabalt mõni Glock 17 olla. Lihtsalt igaks juhuks. Kui Eestis peaks tulema üldmobilisatsioon, saab see olema päris põnev, kuidas sellega hakkama saadakse varustuse, transpordi jms osas. Paberi peal on kindlasti midagi olemas, aga sellise asja reaalset toimimist on sutsu ebamugav drillida.
Oli siin veel juttu rühma-jao-kompanii koosseisus tegutsemisest. LogP-s oli 6-nädalase taktika baaskursuse raames rühma- ja jaokoosseisudes nädal aega kaitset paukmoonaga, nädal rünnakut paukmoonaga, nädal sama asja lahingmoonaga, linnalahing paukmoonaga jne. Jutt on siis metsalaagritest esmaspäevast või teisipäevast reedeni, mitte hommikul metsa ja õhtul tagasi. Ühesõnaga seda asja ikka harjutatakse. (Meil ainult tekkis küsimus, et miks seda harjutame meie, transpordikompanii )
Mul nüüd täpselt 8 kuud oldud ja 3 veel. Lõpp on nii lähedal, aga samas ka kaugel.
Parimat kõigile!
|
|
| Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.02.2010 19:22:12
|
|
|
Rudolf112, ootootoot, tegite rünnakut teravmoonaga? Kaks jagu ründasid ja üks oli kaitses või? Või tegite mingite imitatsioonide vastu? Krt erilised raudmehed siis. Meil jaoväljaõppel vaid instruktorid tegid teravmoonaga vastutegevust nii, et muld ja sädemed lendasid näkku
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
27.02.2010 19:25:11
|
|
|
Laskelaagris tegime ka rünnakut ja muid asju teravaga. Vastasteks olid muidugi tõusvad sihtmärgid.
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rudolf112
Kreisi kasutaja

|
27.02.2010 20:05:06
|
|
|
| Anti kirjutas: |
Laskelaagris tegime ka rünnakut ja muid asju teravaga. Vastasteks olid muidugi tõusvad sihtmärgid.  |
+1
|
|
| Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
27.02.2010 20:17:04
|
|
|
3 kuud lõpuni on jah siuke aeg, et hakkab juba lõputunne tulema, aga oota ära, kui on mai, 3 nädalat lõpuni ning 18C väljas sooja
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
27.02.2010 21:04:50
|
|
|
| Anti kirjutas: |
3 kuud lõpuni on jah siuke aeg, et hakkab juba lõputunne tulema, aga oota ära, kui on mai, 3 nädalat lõpuni ning 18C väljas sooja  |
Kevadtormilt naastes tagasi patti on hea tunne.
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
28.02.2010 21:29:05
|
|
|
| Kraabid voodiplangu peale noaga päevi, 1 sälk 1 päev. Voodi põhja kirjutatud tekstid a la "nädal aega reservini, hahaha" suht tavalised, kui silmi lahti hoida.
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
28.02.2010 21:30:54
|
|
|
Pärast nühid seda välja
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
28.02.2010 21:34:09
|
|
|
| Kraabid siis kellegi teise voodiplangu peale .
|
|
| Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
01.03.2010 00:38:09
|
|
|
Minu isiklik lemmik oli:"Sel ajal kui sinul siin ajusid kep*takse, kep*n mina sinu naist" Seda võis leida nii voodite alt, kui kirjakestena peidetult varustuse vahele. Alati kui kuskilt leidsid läks mott kohe kõrgele
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
01.03.2010 07:17:46
|
|
|
See tundub kohe nii äss, et ma ei suuda seda ei naljag aega tõsiselt võtta.
Mis asi on teravmoon?
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mixxer
Kreisi kasutaja

|
01.03.2010 07:57:15
|
|
|
See, mis on otsast terav. Live värk noh
|
|
| Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
107 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
01.03.2010 09:21:35
|
|
|
See tundub kohe nii äss, et ma ei suuda seda ei naljag aega tõsiselt võtta.
Mis asi on teravmoon? |
see mis tapab
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
01.03.2010 13:55:21
|
|
|
Padrun, milles oleva kuuli tipp on hästi teravaks lihvitud.
Teravmoon on lahingumoon. Olemas veel paukmoon (padrun teeb pauku, aga peale gaasi ja tahma sealt muud välja ei lenda) ning vähemlevinumad on mingid "lahjad "padrunid". .50cal browningu täristajatel olid nood antud kõvamoona semel, ümara otsaga ja vindisoontega plastmassjullad olid metallkuulide asemel. Kuid eks .50 cal puhul "mittetapvaks" moonaks toda kutsuda on ka imelik .
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
01.03.2010 15:03:12
|
|
|
| heretic666 kirjutas: |
| Olemas veel paukmoon (padrun teeb pauku, aga peale gaasi ja tahma sealt muud välja ei lenda) . |
torru ikkagi ei vaataks, sest otsa pressimise tulemusena on metall habras ning tihtipeale tusikab koos gaasidega ka metallikilde
|
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
205 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
01.03.2010 15:20:01
|
|
|
Torru vahid ainult siis, kui vintrauda seest puhastad. Pealegi kompekas leegisummuti asemel enivei enamikel püssadel paukmoona puhul (polegi ilma just näinud isiklikult), muidu ei lae relv end gaasiga ära. Aga pista kompekaga relv lumme ja lase paar tärinat, lund lendab ikka korralikult. Silmale ta paremini ei mõjuks .
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
01.03.2010 15:25:30
|
|
|
| kännuämmelg kirjutas: |
| Olemas veel paukmoon (padrun teeb pauku, aga peale gaasi ja tahma sealt muud välja ei lenda) . |
torru ikkagi ei vaataks, sest otsa pressimise tulemusena on metall habras ning tihtipeale tusikab koos gaasidega ka metallikilde |
Meile antud paukmoon viskas leeke ka ikka välja pisut.
Ei mäleta täpselt kui kaugelt aga teatud kauguselt ei tohtinud enam otse teise inimese poole sihtida vaid tuli maha suunata.
Meil õnneks toru ette keegi ei jooksnud aga üks sai relvast välja lendava paukmoona kestaga vastu esimesi hambaid nii et need lokusma hakkasid.
Mingisugusel lahinglaskmisel sai üks leitnant kahe hülsiga vastu põske, 4-st rühmast ühel vist olidki ainult kestasuunajad, mis kestad ettepoole suunas. Ilma kestasuunajateta lendasid hülsid täpselt kõrvale, kus tavaliselt kaasvõitleja või kaader seisis.
Lasketiirus lamades laskeasendis lendasid hülsid tihti üle 2-he võitleja kolmandale mööda pead
_________________ Imperfection is perfect |
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru

|
01.03.2010 15:52:35
|
|
|
Torru vahid ainult siis, kui vintrauda seest puhastad. Pealegi kompekas leegisummuti asemel enivei enamikel püssadel paukmoona puhul (polegi ilma just näinud isiklikult), muidu ei lae relv end gaasiga ära. Aga pista kompekaga relv lumme ja lase paar tärinat, lund lendab ikka korralikult. Silmale ta paremini ei mõjuks . |
Kui me jagu (kiir)orienteerumisel/rännakul ära eksis, siis kruvisime kompekad maha ja paugutasime ilma nendeta lootuses, et paremini meid kuulda oleks. Paugud olid küll valjemad....
Ahjaa, relvadeks siis "vibud", Galilid veidi teise ehituse/tööpõhimõttega
_________________ M: MSI B660M MORTAR
M: Dell RTX 2060
O: AM5 ITX emaplaat |
|
| Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
97 |