Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Emaplaat läbi? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tamarillo
HV vaatleja

sõnum 19.02.2010 17:18:04 Emaplaat läbi? vasta tsitaadiga

Puhastasin arvutit suruõhuga ja arvutit uuesti ühendades ei läinud arvuti tööle. Korraks toiteka, cpu ja video ventikas lähevad tööle (1 sek), siis seiskuvad aga poweri tuluke jääb arvuti esipaneelis sisse. Teist toiteplokki proovisin ja sama jama niiet toitekas on OK. Kui puhastasin, siis ühendasin esipaneeli (power nupu ja restart nupu) juhtmed lahti ja ei oskanud neid enam(õiges järjekorras) tagasi panna icon_lol.gif Ega see probleem pole?!
Tänan! icon_wink.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.02.2010 17:20:29 Re: Emaplaat läbi? vasta tsitaadiga

Tamarillo kirjutas:
Puhastasin arvutit suruõhuga ja arvutit uuesti ühendades ei läinud arvuti tööle. Korraks toiteka, cpu ja video ventikas lähevad tööle (1 sek), siis seiskuvad aga poweri tuluke jääb arvuti esipaneelis sisse. Teist toiteplokki proovisin ja sama jama niiet toitekas on OK. Kui puhastasin, siis ühendasin esipaneeli (power nupu ja restart nupu) juhtmed lahti ja ei oskanud neid enam(õiges järjekorras) tagasi panna icon_lol.gif Ega see probleem pole?!
Tänan! icon_wink.gif

Pane täpselt need emaplaadi manuali järgi tagasi. Alustuseks võid ka ainult poweri nupu panna, et testida kas masin käima läheb.

Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tamarillo
HV vaatleja

sõnum 19.02.2010 17:39:15 vasta tsitaadiga

Nüüd õigesti paigas aga ikka sama jama icon_neutral.gif
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 19.02.2010 17:40:17 vasta tsitaadiga

kondekad punnis pole või äkki mõni puudu icon_lol.gif
korsten
HV veteran

sõnum 19.02.2010 17:44:17 vasta tsitaadiga

Tihendi viga tõenäoliselt.
Vaata kaablite ühendused üle, kas on ikka kõik korralikult kinni, mälud vaata üle, kas on korralikult pesas jne jne. Edaspidi peaksid arvuti viima puhastamisele nt. Ordi teenindusse.

tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 19.02.2010 20:02:37 vasta tsitaadiga

mhmh...bullshit! edaspidi arvutit puhastades võta tolmuimeja ja tõmba sellega...ainult ära otsikuga mööda emaplaati väga ringi sõida icon_biggrin.gif igat väiksemat tolmukübet kätte saada ei ole nagunii tarvis, oluline on et ventikate/radikate sisemused, ümbrused olekdsid tolmuvabad.

eks ühenda toitekaablid lahti mobo küljest, tee clear cmos, ühenda toitekaablid korralikult tagasi külge ja proovi veel. kui ikka ei miskit siis ilmselt mobo läbi.

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
Tamarillo
HV vaatleja

sõnum 19.02.2010 22:47:32 vasta tsitaadiga

Kondekad ei ole punnis ja ühendasin jubinad lahti ja tegin clear CMOS'i ning kontrollisin kõiki ühendusi korduvalt.
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 19.02.2010 22:59:46 vasta tsitaadiga

tsitaat:

edaspidi arvutit puhastades võta tolmuimeja ja tõmba sellega...ainult ära otsikuga mööda emaplaati väga ringi sõida

mida vakki icon_eek.gif , sa ise ka aru saad kui valesti sa soovitad tegelikult...esimeses klassis lastele juba räägitakse et ärge tolmuimejaga arvuti kallale minge, kuna anti-staatiline elekter võib tolmuosakeste vahel tekkida

Tamarillo
HV vaatleja

sõnum 19.02.2010 23:07:52 vasta tsitaadiga

Tiim kirjutas:
tsitaat:

edaspidi arvutit puhastades võta tolmuimeja ja tõmba sellega...ainult ära otsikuga mööda emaplaati väga ringi sõida

mida vakki icon_eek.gif , sa ise ka aru saad kui valesti sa soovitad tegelikult...esimeses klassis lastele juba räägitakse et ärge tolmuimejaga arvuti kallale minge, kuna anti-staatiline elekter võib tolmuosakeste vahel tekkida

Sellepärast ma tolmuimeja asemel sururõhku kasutasingi. Kas lihtsalt võis kokkusattumus olla, et emaplaat üles ütles peale arvuti puhastamist, sest viimasel ajal 3-4x elekter ära läinud siis kui arvuti töötas?

Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 19.02.2010 23:10:03 vasta tsitaadiga

vaata kas kondekad ei ole punnis, mul eile oli remondis samasuguste tunnustega emme, ja sellel oli 2 kondekat punnis
elukas
Kreisi kasutaja
elukas

sõnum 20.02.2010 04:13:41 vasta tsitaadiga

Ma pole küll elektrik aga kui näiteks seinas harupesas juhtmed suvaliselt ühendada, siis ega see heaga lõpe. Miks mitte ka arvutis... Sopovitan mudugi üle kontrollida emaplaadi manuaali järgi et oleks ikka õieti, peaks olema näidatud kuhu pluss läheb jne. Samuti pole võimatu et lennutasid mõne jumperi minema suruõhuga.

Tamarillo kirjutas:
Tiim kirjutas:
tsitaat:

Sellepärast ma tolmuimeja asemel sururõhku kasutasingi. Kas lihtsalt võis kokkusattumus olla, et emaplaat üles ütles peale arvuti puhastamist, sest viimasel ajal 3-4x elekter ära läinud siis kui arvuti töötas?

Ma pole küll elektrik, aga kui anti-staatiline on paha, siis kuidagi ei usu et tolmuosakeste vahel peaks olema staatiline elekter? icon_confused.gif
Ja ma pole küll elektrik, aga seda ei mõista absoluutselt kuidas saab tõmmates(tolmuimejaga) tekkida anti-staatiline elekter ja lükates(suruõhuga) mitte icon_biggrin.gif

tagasi üles
Tamarillo
HV vaatleja

sõnum 20.02.2010 14:24:20 vasta tsitaadiga

Ja ongi nii. Kaks kondekat on õrnalt punnis. Odavam oleks vist uus emaplaat osta, kui kondekaid vahetama hakata? (emapladiks Chaintech SK8T800)?
Wiltz
HV Guru

sõnum 20.02.2010 16:16:59 vasta tsitaadiga

odavam on KINDLASTI siiski konded vahetada, kuna need maksavad mingi paarkümmend eeki vast kokku maksimaalselt! küsimus on pigem selles, mis raha eest sa need vahetatud saad icon_biggrin.gif isegi kui plaat peale vahetamist tööle ei hakka, on see minumeelest proovimist väärt (juhul kui ise oskad vahetada)!

Tiim, mida vakki tõesti??? icon_biggrin.gif Imelikus koolis käisid, kus esimeses klassis selliseid väga kahtlasi asju õpetati...ja samas füüsikast ei tehtud juttu vist kooli lõpetamiseni välja icon_lol.gif Sinu suurepäraseid teadmisi selle koha pealt demob kõige paremini vast uus lahe termin "anti-staatiline elekter", lugege nüüd kõik ja mõelge mis imeasi see selline võiks olla icon_lol.gif thumbs_up.gif

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 20.02.2010 16:25:12 vasta tsitaadiga

no plaaster küll, mis su vigastus on....sinu teadmised päädivad juba sellega et soovitad tolmuimejada arvuti kallale minna....tunnistan et mu sõnastus oli vale....võta anti eest ära icon_rolleyes.gif
Tamarillo
HV vaatleja

sõnum 20.02.2010 16:28:43 vasta tsitaadiga

Enda ajude säästmiseks ostin uue emme. Selle probleemiga on nüüd loodetavasti ühelpool, kui uus plaat masinasse jõuab. beer_yum.gif icon_rolleyes.gif
Wiltz
HV Guru

sõnum 20.02.2010 16:42:03 vasta tsitaadiga

Tiim, soovitan jah, kohe hea meelega sooovitan thumbs_up.gif Aga sulle mitte, sina mine ordi teenindusse ja lase ikka proffidel profiriistadega asi ära teha beer_yum.gif

Vale sõnastus on hoopis midagi muud kui täiesti mitte-eksisteeriva termini kasutamine ja seejuures ise hästi suure teadja mängimine icon_confused.gif Aga ma ei viitsi rohkem sel teemal asjatada, selge see et minu eesmärk ei ole konkreetselt SINU maailmapilti siin kõigutada...väga sügavalt savi, mis imeasju sa omale ette kujutad icon_neutral.gif

tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 20.02.2010 16:45:53 vasta tsitaadiga

ma lihtsalt mainisin et tolmuimeja selleks küll õige vahend pole ja kui sa vähegi arvutite remondiga tegelenud oled siis ehk on sullegi toodud nö. lademetes emaplaate, millel pereema on otsustanud tolmuimejaga seest tolmu võtta, kuid seejärel pole arvuti enam pilti ette võtnud.. icon_rolleyes.gif

kuid kui tõesti remondikauge, siis annan andeks icon_cool.gif

Tamarillo
HV vaatleja

sõnum 20.02.2010 17:02:29 vasta tsitaadiga

Siit tekkis küsimus, et kuidas ma sain suruõhuga midagi nii väga valesti teha et emme otsad andis?
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 20.02.2010 17:05:19 vasta tsitaadiga

piisab väikese (antud juhul õhu) surve avaldamisest kondekale ja võisid kinnitusele liiga teha...
Wiltz
HV Guru

sõnum 20.02.2010 21:33:56 vasta tsitaadiga

nigga pliiiiiz icon_eek.gif kui suurt jurtsu sealt balloonikest sinumeelest tuleb, et sellega võiks olla võimalik kondekaid plaadi pealt naahui lasta??? kui see kontakt (mitte kinnitus!) tõesti murdus (mitte ei saanud liiga!) mõnel kondel siis oli vastavat kondet plaadi peal juba varem kriitilisel määral murtud. fakt on see, et ei suruõhu ega tolmuimejaga ei ole võimalik korras plaati pekki keerata kui natukenegi common sense'i kasutada ja ettevaatlik olla.

Tamarillo, vaevalt et suruõhk iseenesest oli see asi, millega sa midagi valesti tegid. muidugi on võimalus, et suruõhu toimel lasid sa mingid osakesed kuskile sellisesse kohta, kus nad ei tohiks olla...näiteks mingit väikest rauapuru kuskile pinide vahele. sellest ka minu soovitus, et alati on tolmust vabanemine parem pigem imeva masinaga teha...siis lendab vähem seda kräppi seal ringi, vastupidiselt suruõhuga susistamisele! seda, et mõni kujutab omale ette mingeid anti-staatilisi elektreid, noh ei ole väga mõtet tõsiselt võtta icon_lol.gif samas eks lõpuks peab ikka igaüks ise otsustama, mis tema meelest see kõige targem meetod on.
Aga üldiselt, kui sul ikka konded plaadil punnis olid, siis need olid sul aja jooksul punni läinud ja mobo oli ilmselt juba niivõrd mineku peal anyway. Suruõhuga puhastades sa neid punni kindlasti ei lasknud icon_wink.gif

tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 21.02.2010 11:05:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:

fakt on see, et ei suruõhu ega tolmuimejaga ei ole võimalik korras plaati pekki keerata kui natukenegi common sense'i kasutada ja ettevaatlik olla.

KUI natukenegi common sense'i kasutada

tsitaat:

näiteks mingit väikest rauapuru kuskile pinide vahele.

icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif parim kild sinu poolt

tsitaat:

et mõni kujutab omale ette mingeid anti-staatilisi elektreid, noh ei ole väga mõtet tõsiselt võtta

ja mõni ei oska ikka veel lugeda...

tsitaat:

kui see kontakt (mitte kinnitus!) tõesti murdus (mitte ei saanud liiga!)

tundub et oled lihtsalt üksik inimene, kellel netis muud teha, kui tähti närida..

Wiltz
HV Guru

sõnum 21.02.2010 17:29:16 vasta tsitaadiga

just nii just nii, hirmus üksik olen ja juba mitu aastat üritan siin vaikselt lugema õppida...aga näe õppematerjal on nii kuramuse keeruline, et mitte ei saa selgeks icon_lol.gif ja nii olengi käega löönud ning hoopis suureks killu viskajaks hakanud icon_razz1.gif can we drop it now, või tahad sa proovida veel mõned korrad oma täielikku teadmatust põhjendada?

OT: krt miks ma küll omal ajal ülikoolis füüsika2 eksamil selle peale ei tulnud, et professorile rääkida tähenärimisest kui mingite terminitega täiesti puusse panin icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 21.02.2010 19:21:49 vasta tsitaadiga

tsitaat:

can we drop it now, või tahad sa proovida veel mõned korrad oma täielikku teadmatust põhjendada?

minugi poolest võib asja nii jätta, nagu näha vanale penile uusi trikke ei õpeta.. icon_cool.gif icon_lol.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Emaplaat läbi?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.