Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 ... 244, 245, 246  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest?
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg
38%
 38%  [ 171 ]
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen
13%
 13%  [ 62 ]
Pole läbinud ajateenistust
47%
 47%  [ 212 ]
hääli kokku : 445

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 19.02.2010 21:05:25 vasta tsitaadiga

Muuta sooviks seda, et ajateenistus pole kohustuslik aga kuna see hetkel pole eriti reaalne, kasvõi vaadates seda foorumit siis ei. (nt mulle meeldib teha seda mida ma oskan, ehk siis olla ehitustööline, mulle ei meeldiks olla mingi projektijuht vms. kes peab kõigest kõike teadma ja vastutab iga tööliste tehtud jura eest.) Samas igati avatud ka uutele asjadele lihtsalt ajateenistus pole üks neist.

Foorum on meelelahutuseks, Väga paljude asjade kohta tunnen ka huvi. Ning asju ei saa ka meeletutes kogustes maha tehtud, lihtsalt ajateenistus on selline asi mis jubedalt häitib.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 19.02.2010 21:23:16 vasta tsitaadiga

tsitaat:

, lihtsalt ajateenistus on selline asi mis jubedalt häitib.

Mis sind siis seal niiväga häitib, tahaks ikkagi teada icon_question.gif icon_confused.gif

miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 19.02.2010 21:27:57 vasta tsitaadiga

Mind häirib see, et see on kohustuslik ning kui ma sinna ei lähe ootavad mind trahvid ja ma ei tea mis veel.

See peaks olema kohustuslik inimestele keda kotib sõjategevus/sõjateema.

Anti

sõnum 19.02.2010 21:29:17 vasta tsitaadiga

Ja maksud peaksid olema kohustuslikud neile, keda huvitab maksutegevus/maksuteema?
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 19.02.2010 21:31:58 vasta tsitaadiga

Anti, võrreldamatud asjad icon_rolleyes.gif .
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Anti

sõnum 19.02.2010 21:34:27 vasta tsitaadiga

Miks? Kui riik on sellised kohstused oma rahvale pannud siis tuleb neid täita, vahet ei ole, kas nad on seotud maksudega, kaitseväega või kurat teab millega.
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 19.02.2010 21:35:51 vasta tsitaadiga

Hale.
dvd vader
HV Guru

sõnum 19.02.2010 21:36:49 vasta tsitaadiga

miq1988, sa ei vastanud siiski minu küsimusele. küsin veel ühe korra: kui tekib sõjaline konflikt, siis kes võitleb vastase vastu ja tagab tsiviilelanikkonna kaitset, kui sina seda teha ei soovi? NATO abi unusta ära, neil läheb mingi paar nädalat vähemalt, enne kui mingi üksus suudetakse komplekteerida, mis siia appi saata. miks sa arvad, et sina ei pea oma vanemate ja naissoost tuttavate kaitses osalema? miks peaks seda tegema just nimelt teised, aga mitte sina? palun selgita, miks sina oled nii eriline, et sind ei koti oma lähedaste kaitsmises osalemine?

viimati muutis dvd vader 19.02.2010 21:38:01, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 19.02.2010 21:39:41 vasta tsitaadiga

imo ka võrreldamatu vördlus. aga ma ei hakka "targematega" vaidlema kes igalpool selliseid võrdlusi välja toovad.

e: dvd vader ausalt ma ei oska sulle vastata. Ma pole elu jooksul sellele kordagi möelnud. Ja hakkan arvatavasti siis mötlema alles kui midagi toimub.

e2: ei ma ei ole eriline. Lähedasi ma kaitsen nii nagu oskan. Kas siis oskustega mis olen saanud ajateenistus või ilma nendeda. Efektiivsus jäägu siis jälle "targemate" meeste arutada.

viimati muutis miq1988 19.02.2010 21:41:32, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 19.02.2010 21:39:53 vasta tsitaadiga

Ega vaielda polegi mõtet tegelikult... vähemalt siin ei jõua sellega mitte kuhugi .
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 19.02.2010 21:45:13 vasta tsitaadiga

Hankige endale siis mõne sellise riigi kodakondsus kui teile ei meeldi EV Põhiseaduslik kord icon_rolleyes.gif
miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 19.02.2010 22:00:16 vasta tsitaadiga

Miks ma peaksin ühe seadusepügala pärast uue kodakondsuse muretsema kui mulle meeldib siin elada ?

Ja ära siis tule nüüd ütlema, et sa oled kõigi seadustega 100% päri ning täidad neid kõiki hea meelega.

dvd vader
HV Guru

sõnum 19.02.2010 22:01:49 vasta tsitaadiga

miq1988 kirjutas:

e2: ei ma ei ole eriline. Lähedasi ma kaitsen nii nagu oskan. Kas siis oskustega mis olen saanud ajateenistus või ilma nendeda. Efektiivsus jäägu siis jälle "targemate" meeste arutada.

sõjalise konflikti korral kui lahing on jõudnud sinuni ja kõrvalnurga taga kuulipildujaga täristav kaitseväelane viskab sulle oma automaadi ja ütleb et "kata mind" - sa ei saa ju hakkama salve laadimisegagi, rääkimata laskmisest, ja seni, kuni sa seal uurid, et kuidas see süsteem töötab, on kõik juba läbi. seal ei ole mingeid muid müstilisi oskusi, kuidas sa saaks kaitses osaleda. staapi arvuti taha sind kodulehte tegema ei paluta, või mida iganes sa muud teha oskaks

viimati muutis dvd vader 19.02.2010 22:03:35, muudetud 1 kord
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 19.02.2010 22:03:53 vasta tsitaadiga

Ma ei leidnud (või jäi märkamata, mõistmata), mis perioodil aastas icon_question.gif ajateenistusse võetakse.. lugesin omast arust kogu info ära, lasin veel kaks korda teenistusse astujale mõeldud materjalid üle. On aga taotlusvorm ning märge, et peale selle saatmist kostitavad nad sind (teadmata ajal) arstliku kutsega. Tähendab, ma ei mõista, kas seda tehakse aasta ringi, kevadel, sügisel vm.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 19.02.2010 22:04:26 vasta tsitaadiga

No siis on sitt lugu. aga kust jõuab üldse suvaline kaitseväelane koos oma kuulipildujaga minu juurde kui ma elan kuskilt keset metsa ?

nagu ma ütlesin ,et vastavalt oma oskustele.. saadan naise metsa peitu või mis iganes. Eks seda ole näha ohuolukorras, mitte enne.

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 19.02.2010 22:05:52 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Ma ei leidnud (või jäi märkamata, mõistmata), mis perioodil aastas icon_question.gif ajateenistusse võetakse.. lugesin omast arust kogu info ära, lasin veel kaks korda teenistusse astujale mõeldud materjalid üle. On aga taotlusvorm ning märge, et peale selle saatmist kostitavad nad sind (teadmata ajal) arstliku kutsega. Tähendab, ma ei mõista, kas seda tehakse aasta ringi, kevadel, sügisel vm.

jaanuaris, aprillis, juulis, oktoobris... aprilli kohta ma pole hetkel enam kindel, varem võeti küll

dvd vader
HV Guru

sõnum 19.02.2010 22:06:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:

No siis on sitt lugu. aga kust jõuab üldse suvaline kaitseväelane koos oma kuulipildujaga minu juurde kui ma elan kuskilt keset metsa ?

24/7/365 oled metsas? tööl, poes, meelelahutusasutustes ei käi? sööd seeni ja käbisid?
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 19.02.2010 22:07:03 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
MarioA. kirjutas:

jaanuaris, aprillis, juulis, oktoobris... aprilli kohta ma pole hetkel enam kindel, varem võeti küll

Aitäh, kui keegi kinnitaks aprilli, siis oleks selge.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 19.02.2010 22:11:11 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
carlking kirjutas:
MarioA. kirjutas:

Tähendab see seda, et ma võin taotluse esitada märke/sooviga enda poolt valitud perioodil teenistusse asumiseks?

viimati muutis Mario. 19.02.2010 22:12:03, muudetud 1 kord
tagasi üles
miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 19.02.2010 22:11:36 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
tsitaat:

24/7/365 oled metsas? tööl, poes, meelelahutusasutustes ei käi? sööd seeni ja käbisid?

See metsas käik oli suvaline näide. Järelikult sitt päev sellele kuulipildurile.

Kuigi pigem siiani minu möte olnud, et kui ohumärgid tulevad siis tuleb "soojale maale pikale puhkusele minna".

Aga nagu mainisin, et eks näis kui miskit juhtub. Lõpeta palun ära see oletamin nüüd. aga mis siis kui tuleb ja lääb sind tibla täägiga selga. No kui aeg käes siis eks näis..

btw, mina ka seeni ei söö. käbid tunduvad ka kahtlased, aga ÄKKI teen käbidest pomme nagu mäkkaivar.

Terror
HV veteran
Terror

sõnum 19.02.2010 22:34:11 vasta tsitaadiga

Eesti sõjavägi on dissiplineeriv asutus, nn tapamasinaid seal ei koolitata. Ei maksa tuua näiteid kus peale paari korda lasketiirus käimist ning aasta otsa mopi lükkamist nüüd rambo kombel venelasi sõja korral nillitakse. Kui peaks selline olukord kunagi tulema kus mobilistatsioon välja kuulutatakse, siis sellega kaasneb ka kiirväljaõpe peale mida oskab iga mees salve vahetada.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 91
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 19.02.2010 22:38:00 vasta tsitaadiga

Terror kirjutas:
Eesti sõjavägi on dissiplineeriv asutus, nn tapamasinaid seal ei koolitata. Ei maksa tuua näiteid kus peale paari korda lasketiirus käimist ning aasta otsa mopi lükkamist nüüd rambo kombel venelasi sõja korral nillitakse. Kui peaks selline olukord kunagi tulema kus mobilistatsioon välja kuulutatakse, siis sellega kaasneb ka kiirväljaõpe peale mida oskab iga mees salve vahetada.

Panid ise kenasti boldi icon_biggrin.gif Sõna on distsiplineeriv.

Kiirväljaõpe võib tulla, aga kui sa oled seda ennem läbi teinud, siis sõjaolukorras suudad juba automaatsemalt käituda.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 19.02.2010 22:38:21 vasta tsitaadiga

distsiplineeriv
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 19.02.2010 22:39:09 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kiirväljaõpe

jah, üksikvõitleja tasandil tõesti vb midagi saab kiirelt selgeks, jao-rühma-kompanii tasandil on need kiirvennad ümmargune null... ei mõista nad taganeda, rünnata, puhata, kaitses olla...taktikat ei õpita paberil paari tunniga...

viimati muutis Sold OUT 19.02.2010 22:40:01, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 81
tagasi üles
miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 19.02.2010 22:41:28 vasta tsitaadiga

Vot teile kõigile kes räägivad, et nato ei jõua ja eestlased üksi peavad venemaale vastu astuma ja kui veel minusuguseid on palju, (kes ei oska salve vahetada) on kõik piiksus. Terrori post üle pika aja ka minu vaatevinklist asjalik.

edit: õigekirja tundmine vähendab salve vahetamise aega sekundi võrra!

MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 19.02.2010 23:18:46 vasta tsitaadiga

miq1988, see salve vahetamise näide on päris reaalne. Kui sa oled saamatu töllmokk, siis sa ei saa hakkama ka pärast 10 nädalat padrunite õigetpidi salve laadimisega. Rääkimata salve kinnitamisest relvale õiget pidi. Seega on see oskus, mis tahab ikkagi õpetamist ja harjutamist saada. Ei räägi sinust kuid tean mõningaid selliseid eksklusiivseid eksemplare.

Üldiselt nähes nüüd juba mõne hea aasta jooksul inimesi, kellel on ainult põhiharidus või lõpetamata põhiharidus, siis nende seas levib tõepoolest mentaliteet, et ajateenistus ära kaotada ja palgaarmeele üle minna. Samas ei jõua neile kohale natuke suurem pilt, et territooriumi tuleks kaitsta rohkemates kohtades kui paari kilomeetri laiusel lõigul ahelikus.

Ajateenistust võiks pigem võrrelda pensionisambaga, millesse tuleb panustada aastate vältel ning sellest on kasu sulle siis, kui näiteks pensionile lähed. Ajateenistuse puhul aga see, kui tuleb riiki kaitsta. Võib juhtuda, et oled andnud oma panuse riigile ning sinu eluajal sõda ei tule. Samas võid ka enne pensionile minekut ära surra ning sul pole kogutud rahast mingit kasu. Tegu ikka investeerimisega helgemasse tulevikku. Üks tagab oma kasu kaugemas tulevikus, teisega tugevdatakse riigi julgeolekut geopoliitilisel kaardil.

Rääkides ajateenistuse igasugusest nussimisest või jebimisest, siis eks iga inimene valib ise oma teenistuse oma suhtumisega. Kui saad ise hästi hakkama, siis keegi sind ei torgi lisaks, kui pidurdad rämedalt, siis sinu elu muutub lihtsalt keerulisemaks. Karta pole samuti mõtet, sest "dedovtšina" aeg on läbi.

tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 19.02.2010 23:43:46 vasta tsitaadiga

miq1988 kirjutas:
ref kirjutas:

Kes on käinud ja ei meeldinud siis küsiks konkreetset teenistuskäiku... Meil olid osad tõsiselt blokid, kes said tõesti erikohtlemist. St. kui inimene ei suuda end kokku võtta, et elementaarseid asju (näiteks varustuse hooldus) ära teha ja selle asemel valib jooksus käimise, kulutab laatsareti uksi, et jumala eest päevas 5-ks tunniks metsa harjutusele minema ei peaks... No, selline inimene suure tõenäosusega ei ole ka suurem asi töötaja, nii, et sellised erikohtlemised võivad talle hilisemas elus kasukski tulla - õpib kohusetunnet.

Kui mind nt suunatakse vastu minu tahtmist mingile tööle mis mulle ei meeldi siis ma ei kavatse ka seal korrektselt olla ehk siis ajateenistus kuhu mind sunnitakse vastu minu tahtmist, miks ma peaksin seal hakkama, kellegi teise minu jaoks möttetut varustust hooldama kui ma seda ise teha ei taha ?

kardad ajateenistust mida muud? ära hellitatud mammapoeg, kes sind tööle julgeb võtta?
lapseke alles
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 20.02.2010 08:08:02 vasta tsitaadiga

Ja sina vipu oled siis vanameheke? Et nii ülbitsed siin ? Viimased 5 aastat töötanud väga ilusti, et ikka julgetakse tööle võtta. See, et sulle ajateenistus on naise eest ei tee mind mammapojaks, mulle ei meeldi see värk mitte ma ei karda.

MaitK Nagu ma juba korduvalt maininud, mind ei huvitagi see padrunite salve laadimine, kõigi eelduste kohaselt ei lähe mul seda vajagi. Aga kõik on õpitav kui peaks just tungiv vajadus tulema, hetkel see puudub.

heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 20.02.2010 11:13:02 vasta tsitaadiga

Inimestele ei taha lihtsalt pähe mahtuda, et ajateenistus on samamoodi kohustuslik nagu maksude maksmine jne. Tahad mis sa tahad, ent paraku pead maksma. Sõjaväega meessoost isikute puhul sama asi, ainult et tervislik seisund ei tohi kehv olla.
Mõtle parem nii, et olukord oleks võinud alati hullem olla. 2-3 aastat jutti mingis Venemaa pärapõrgu augus mundris sigu sööta oleks tunduvalt masendavam, ent enam selliseid olukordi pole.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
webromps
HV kasutaja

sõnum 20.02.2010 11:35:23 vasta tsitaadiga

Mulle tundub ka, et miq1988 on ära hellitatud. Räägib küll, et ei karda, vaid lihtsalt ei taha. Tegelikult on kindlasti mõtlemine, issand jumal küll, suured onud käsivad mopiga põrandat pesta ja hommikul peab vara ärkama. Ja kõik peame ühes toas magama ja vormi kandma. Ise peab veel pesu pesema jne...... Minu arust tuleks miq1988 kindlasti ajateenistusse saata. Seal saab siis äkki lõpuks aru, et maailm ei keerle tema ümber ja on seadusi mida peab täitma. Distsipliin toob ikka mõne mehe maa peale tagasi ja näitab, et tema ei ole maailma naba.
miq1988, sa ülted, et ei karda ajateenistust, vaid lihtsalt ei meeldi, ei taha. Mis on põhjuseks, et ei meeldi. Vastuseks ei kõlba, et lihtsalt ei meeldi. Selgita, mis on selle juures see asi, mis teeb selle ebameeldivaks.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 20.02.2010 11:55:08 vasta tsitaadiga

Kes see siis sinuarust hetkel pesu peseb, koristab jne ? Ma teen seda ise.

Mulle ei meeldi see ajateenistus sellepärast, et see on peale sunnitud, just sellel lihtsal põhjusel. Ja kui lähed siis jääb sul laksust enda elu niiöelda pooleli.

ja kust kuradi kohast te võtate, et ma arvan, et maailm keerleb ümber minu, ei ole nii.

btw lugege teema esimest posti. Seal on küsitud arvamust jne. Mitte, et militaarfriigid lendavad kohe peale ja hakkavad p*ssydeks sõimama kõiki keda ei huvita mingi ajateenistus.

Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 20.02.2010 12:07:56 vasta tsitaadiga

miq1988, sunnitud on meil ju palju asju peale seadustega. Kas need asjad ka ei meeldi? Nagu mainiti, maksad makse, liikluseeskirjad jne jne jne..

Tööl kui ehitad, kästakse ka objektil tööd teha, see ka on ju sunnitud. Järelikult sulle su töö ka ei meeldi.

miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 20.02.2010 12:15:42 vasta tsitaadiga

Tiim No las olla siis palju asju pealesunnitud, mulle konkreetselt ei istu see ajateenistuse värk. Muu vastu pole probleemi.

Tööl on teine asi, olen sinna vabatahtlikult läinud ja pealegi mulle meeldib mu töö.

ref
Kreisi kasutaja

sõnum 20.02.2010 12:25:04 vasta tsitaadiga

miq1988 kirjutas:
Mulle ei meeldi see ajateenistus sellepärast, et see on peale sunnitud, just sellel lihtsal põhjusel. Ja kui lähed siis jääb sul laksust enda elu niiöelda pooleli.

Peale on sunnitud pea, et enamus asju meie ühiskonnas, üheks ka siis seaduse (sh. põhiseaduse) täitmine...

Selle seaduse sisu meeldimise/mittemeeldimise osas on laias laastus kolm valikut (nagu ma ühes teises teemas juba kirjutasin) - hambad kokku pigistada ja nuriseda, kuid seadust täita, tuimalt seadust rikkuda (ja arvestada, et rikkumine tähendab vastavaid sanktsioone) või kui seadus ei meeldi algatada liikumine selle muutmiseks.

Ehk siis sinu puhul leia piisav hulk samamoodi mõtlevaid inimesi ja argumenteeri/lobista riigikogu kandis ja voila - polegi ajateenistust. Muidugi see viimane eeldaks päris kenakest tööd - muuhulgas ka uut riigikaitse süsteemi väljatöötamist jms...

Mis puutub elu seismajäämisesse siis see on järjekordne müüt - jah, veidi on vabadus piiratud (ei saa enam teha seda mida tahad ja millal tahad), kuid elu kui selline ei jää seisma. Sisuliselt võib seda võtta kui uut tööd - ka uus töökoht muudab sinu elu ja päevast rütmi (nt. lähed osalise tööaja pealt täistööle, mis on veel kaugel kodust - st. endise 5h asemel kulub näiteks 10-12 tundi päevas tööle).

Enda teenistuse ajast jällegi - olid mõned tüübid, kes käisid õhtuti väljaspool pataljoni trennis (õhtul 7-st välja ja ca 9 tagasi), oli vaja mingeid asju ajada - sai vajaliku linnaloa. Kui nädalavahetuseks välja ei saanud siis vähemalt meil anti reeglina pühapäevaseks päevaks (külastusajaks) mõnetunnine linnaluba - sai kasvõi neiu kuhugi kohvikusse viidud. Ühel tüübil oli kogu elu ja tegemine soomes (sh. viimaseid kuid rase naine), sai näiteks noorteajal 4-päevase linnaloa, hiljem käis omi asju kusagil põhja-soomes ajamas (juba kojujõudmine võttis tal keskmisel 16 tundi).

Omal oli näiteks vaja loetud tundide jooksul Tallinnast Kesk-Eestisse saada, rühmaülemat ega muud otsest ülemat kätte ei saanud ja lendasin otse kompanii ülema juurde (põhimõtteliselt käsuliini eirates), vajalik luba oli ~45minutiga olemas + ka transport (sai tagalast üks KV sõiduk laenuks).

Sisuliselt on ajateenistus täpselt nii piiratud, kui piiratuks sa selle ise teed. Kui sul on midagi asjalikku teha siis saab see tehtud. Niisama jooma ei õnnestu jah nädala sees minna, kuid reeglina jagatakse tänapäeval juba nii palju linnalube, et saab ka oma peod peetud.

Enamus ajateenistuse ja kaitseväe vastaseid kipub justnimelt mingeid muutusi kartma, ehk siis kui olemasolev võrdlemisi mugav elu peaks muutuma on jube paanika lahti. Näiteks meil oli tüüp, kes sõi enne metsalaagrit söetablette, et jumala eest metsas suuremale hädale ei peaks minema. Peale 2-nädalast metsasolekut oli seedesüsteem tiba nihu ja noormees veetis kuukese haiglas. Jällegi polnud see teps mitte ajateenistuse vaid tüübi enda lauslolluse süü - ei taha, ei meeldi, oi kui jube on kusagil metsas oma häda ajada jne.

Too muutuste pelgamine ei pruugi aga tulevikus hea olla - kasvõi toosama töökoha muutumise näide, vaja kolida või MASU/PUPU tõttu vaja elu koomale tõmmata...

Üldiselt minuga 11 kuu peale tulnud üks suurim KV vihkaja (konkreetselt teadustas juba esimestel päevadel, et vihkab kaitseväge, eesti riiki ja mida kõike veel) on hetkel Tartus omandamas sõjaväelist kõrgharidust ja püüdleb ohvitseri auastme poole. Ehk siis 3-4 kuud sõjaväes näitas poisile, et see, mida ta enne arvas osutus valeks ja tegelik olukord on kardinaalselt erinev sellest, mis ta arvas teadvat...
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Terror
HV veteran
Terror

sõnum 20.02.2010 12:36:28 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
tsitaat:

kiirväljaõpe

jah, üksikvõitleja tasandil tõesti vb midagi saab kiirelt selgeks, jao-rühma-kompanii tasandil on need kiirvennad ümmargune null... ei mõista nad taganeda, rünnata, puhata, kaitses olla...taktikat ei õpita paberil paari tunniga...

Ütlne nüüd kas kaitseväes on neid rühma tasandil olevaid asju normalselt harjutatud. Mõtlen rühm rühma vastu kus toimub positsioonide vallutamine jms kus on ikka normaalne simulatsioon asjal. Mitte nii, et pooleks tunniks sõidetakse männikule ning võetakse rivvi, joostakse paar korda edasi tagasi ning tulistatakse paar paukpadrunit puude pihta. Tundun kangesti sõjaväe vastane, kuid ei arva, et sõjavägi nüüd läbinisti halb ja paha on. Lihtsalt ühtteist tuleks muuta, sest niisama mölutamine ning lolli mängimine ei too kellelegi kasu.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 91
tagasi üles
Lauri0112
HV veteran
Lauri0112

sõnum 20.02.2010 12:48:33 vasta tsitaadiga

Ossa raks, hea 60 postitust siia tekkinud icon_lol.gif Ja põhjus on jällegi vaidluses, kas ajateenistus on hea või halb.
Tundub, et iga kvartal tekib see vaidlus icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 20.02.2010 13:37:23 vasta tsitaadiga

Terror kirjutas:
carlking kirjutas:
tsitaat:

kiirväljaõpe

Ütlne nüüd kas kaitseväes on neid rühma tasandil olevaid asju normalselt harjutatud. Mõtlen rühm rühma vastu kus toimub positsioonide vallutamine jms kus on ikka normaalne simulatsioon asjal. Mitte nii, et pooleks tunniks sõidetakse männikule ning võetakse rivvi, joostakse paar korda edasi tagasi ning tulistatakse paar paukpadrunit puude pihta. Tundun kangesti sõjaväe vastane, kuid ei arva, et sõjavägi nüüd läbinisti halb ja paha on. Lihtsalt ühtteist tuleks muuta, sest niisama mölutamine ning lolli mängimine ei too kellelegi kasu.

Virus sai 2004/2005 terve rühmaga ja kõvamoonaga pealetungi harjutatud.
4 jagu liikusid alguses kolonnis vahedega siis kästi terve rühm ahelikku. Kuskil künka otsas oli snaiper ka. Siis karjuti et vastane otse ees, kõik lamades laskeasend, mõnda aega sain ma lasta kui TT mehed pidid külje peale minema tanki hävitama, KP-d (kuulipilduritele anti isegi PM jaoks laskemoona, mille nad küll oma abi kätte andsid ning ise täristasid MG-3'mest edasi icon_biggrin.gif) ja laskurid niikaua tegelesid "vastase jalaväega" TT-l oli ainsana siis õppemoon, mille laskmine oli sama nagu kõvamoon aga lõhkepead polnud, lendas välja tükk kipsi, mis helendas punaselt. Kui tankile auk sisse lastud oli kõmmutati natuke aega veel. natukese ajapärast öeldi tuli seis ja üks pooljagu lähenes vastase postitsioonidele külje pealt ning said ca 25m pealt veel neid sihtmärke auklikeks lasta.

Enne kõvamoona tegime korra paukmoonaga asja läbi, kõik selgitati kenasti ära, mis kes ja kuidas.

Rühmaga kaitselahing oli ka aga siis istusid lahingpaarid kaevikutes ja kõik lasid oma sektoritesse, vahepeal tuli jälle TT-l Carl Gustav'iga tanki hävitada. Miinipilduja tuli oli ka ca 1 km meie ette enne kui me laskma hakkasime.
Sama asja sai ka pimedas tehtud siis lasid Milanid ca 1.5km kaugusel olevaid rauast tahvleid. MP lasi meile valgust.

Samamoodi rühmaga ja kõvamoonaga sai varitsust tehtud. Kohe alguses käis TT pauk ja siis terve rühm lasi sihtmärke.
Patrulllaskmist sai ka tehtud lahingpaarina. Ühe granaadi sai ka igaüks ära visata ühes laskelaagris.

Paukmoonaga sai igasugu harjutusi ja asju tehtud, linnalahinguid nii et jagu vs jagu. Kuskil metsas rühmaga kõikvõimalike olukordi läbi harutatud nii et reaalselt oli ka keegi meil vastast mängimas ja et keegi mängult surma sai või haavata ning kuidas siis teised käituma pidid.
Üks rühm kaitses mingit ala teine ründas. Kumbki rühm ei teadnud kus teine täpselt asub. Ründavale rühmale näidati umbes, et mida te ründama peate. Kaitsevale rühmale näidati et see on teie ala ja seda käest anda ei tohi, vastane tuleb teadmata suunast.
Öösel käisime pooljaoga TT kompanii laagrit luuramas, paukmoonaga. Jäime nende postile vahele aga rääkisime nad ära, et oleme ka TT mingi xy meeskond vmi icon_lol.gif kutid jäid uskuma ka kuna olid vene rahvusest ja eesti keelt kõige paremini ei valdanud icon_neutral.gif Seletasime, et nüüd on uus parool ja mida iganes, kaitseriivid valangu peal ja sõrmed päästikul icon_biggrin.gif

Eks tegevust oli kõvasti, samas oli ka selliseid päevi kus absoluutselt mitte kui midagi asjalikku ei teinud. Harjutasime paiknemist, et sai kuskile x kohta telgid püsti pandud, siis saime paar tundi telgis niisama molutada ja magada siis telgid kokku ja järgmisse kohta jne.

vipu
HV veteran
vipu

sõnum 20.02.2010 14:40:29 vasta tsitaadiga

miq1988 kirjutas:
Ja sina vipu oled siis vanameheke? Et nii ülbitsed siin ? Viimased 5 aastat töötanud väga ilusti, et ikka julgetakse tööle võtta. See, et sulle ajateenistus on naise eest ei tee mind mammapojaks, mulle ei meeldi see värk mitte ma ei karda.

MaitK Nagu ma juba korduvalt maininud, mind ei huvitagi see padrunite salve laadimine, kõigi eelduste kohaselt ei lähe mul seda vajagi. Aga kõik on õpitav kui peaks just tungiv vajadus tulema, hetkel see puudub.

pole sa esimene argpüks, kes siin tuututab... ega ei jää ka viimaseks.
argpüks oled ja selleks jääd. thumbs_up.gif

kui sa nii ära tahad saada, kuse iga õhtu voodisse või onaneeri kaasvõitlejate nähes. saad minema ära, rahu majas.
miks inimesed kes ajateenistust kardavad, tulevad üldse targutama siia???

"Ja põhjus on jällegi vaidluses, kas ajateenistus on hea või halb. "

Halb on nende jaoks kes minema peavad, aga ei taha. Kõik kes käinud on, nende jaoks on läbitud etapp ja ollakse positiivsed või neutraalsed.
Kõige rohkem vinguvad need argpüksid. Reporteris on lahe neid vaadata, tõesti sellised vist nutavad öösel end magama.
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 20.02.2010 15:30:58 vasta tsitaadiga

tsitaat:

onaneeri kaasvõitlejate nähes. saad minema ära, rahu majas.

Meil PÜJP-s üks vend onas läbi une pmts üle öö, ta ei saanud kuskile minema. Asjakohase nime sai küll: Kapral Pihkur icon_lol.gif
tagasi üles
miq1988
Kreisi kasutaja
miq1988

sõnum 20.02.2010 15:35:04 vasta tsitaadiga

vipu kirjutas:

kui sa nii ära tahad saada, kuse iga õhtu voodisse või onaneeri kaasvõitlejate nähes. saad minema ära, rahu majas.

Selle esimese ma jätan sulle, jutu järgi tundud sedalaadi mehike olevat.

Ajateenistus on minujaoks halb, sina võid seal käia ja üleajateenijaks jääda ja mis iganes ning seal kusta iga õhtu voodise või seal pihku lasta. see pole minu probleem.

vipu
HV veteran
vipu

sõnum 20.02.2010 17:03:35 vasta tsitaadiga

miq1988 kirjutas:
vipu kirjutas:

Selle esimese ma jätan sulle, jutu järgi tundud sedalaadi mehike olevat.

Ajateenistus on minujaoks halb, sina võid seal käia ja üleajateenijaks jääda ja mis iganes ning seal kusta iga õhtu voodise või seal pihku lasta. see pole minu probleem.

mul on juba ammu ammu käidud, sul oli siis esimene klass käsil.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 20.02.2010 17:49:26 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
MarioA. kirjutas:
carlking kirjutas:
MarioA. kirjutas:

Tähendab see seda, et ma võin taotluse esitada märke/sooviga enda poolt valitud perioodil teenistusse asumiseks?

Ah mis te mulisete, vastake minu pärimisele parem.

Vastupidiselt mõnele siin, minu jaoks võtab mõte ajateenistusest juba tuju rõõmsaks ja sügelen sinna kohe.
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 20.02.2010 17:54:29 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:

pmst küll jah kui selleks ajaks ainult kohad kinni pole juba.

http://www.kra.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=198&Itemid=147

tame
HV kasutaja
tame

sõnum 20.02.2010 17:54:37 vasta tsitaadiga

2010. ja 2011. aastal kutsutakse ajateenistusse vaid jaanuaris, juulis ja oktoobris.
Mario.
HV Guru

sõnum 20.02.2010 18:00:04 vasta tsitaadiga

Mart352, selle lehe olen vist lõhki uurinud aga võibolla jäi märkamata, kuna täpsemalt võetakse.
Tame, aitäh.
Aga nüüd see taotlus, kas ma pean soovitud perioodi, kuna tahan ajateenistusse astuda, lisama "täiendavate selgituste" alla?

Edit: Eks ma helistagi, aga kuulan ennem kõikvõimalikest muudest allikatest tarka.

viimati muutis Mario. 20.02.2010 18:01:20, muudetud 2 korda
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 20.02.2010 18:08:11 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Aga nüüd see taotlus, kas ma pean soovitud perioodi, kuna tahan ajateenistusse astuda, lisama "täiendavate selgituste" alla?

Ilmselt küll jah, koha võid ka sinna märkida. Samas garanteerida ei saa et just siis ja sinna saad, kuna vabalt võivad kohad täis olla.

seal lehel on ju täitsa telefoni numbrid ja meiliaadressid olemas, võta ühendust ja saad kindlalt teada kuhu ja millal on võimalus aega teenima minna.

edit1: HV on katki icon_lol.gif Ma ei saa uut posti teha kuna näitab, et ma oleks viimase posti siia teinud. ilmselt jama selles, et MarioA. muutis oma posti vahepeal ja mina samaml ajal tegin uut posti vms.

KRA-st saad ilmselt kõige täpsemat infot

Kõikvõimalikest muudest allikatest vananenud või valet informatsiooni.

edit2: Nüüd kustus mu eelmise postitus ära icon_lol.gif

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 20.02.2010 18:08:13 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
tsitaat:

onaneeri kaasvõitlejate nähes. saad minema ära, rahu majas.

Meil PÜJP-s üks vend onas läbi une pmts üle öö, ta ei saanud kuskile minema. Asjakohase nime sai küll: Kapral Pihkur icon_lol.gif

Meil oli ka üks selline tüüp toas icon_eek.gif

Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 20.02.2010 18:32:38 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser, seega on tegu haigusega! icon_biggrin.gif
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 20.02.2010 18:35:47 vasta tsitaadiga

Poiss ennetab vähki, mis muud icon_razz.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 20.02.2010 18:42:11 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

No mis teha, polgumadratseid Eesti KV-s ei ole icon_biggrin.gif
Üks peretuttav teenis omal ajal (tal vanust kenakesti) venemaa sügavustes - neil olid paar kohalikku naissoo esindajat selle ameti peale lausa tööle võetud...
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 ... 244, 245, 246  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.