Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ex6
Kreisi kasutaja

|
17.02.2010 14:08:39
|
|
|
-Koppel- kirjutas: |
Litsentsitasu nimetatud lepingu järgi on 2% saateaja müügist saadud sissetulekutest. Seega, kui nimetatud sissetulek oli näiteks 10 000.- , siis sellest 2% litsentsitasu kantakse EAÜ arvele jaanuaris. Litsentsitasu 200.- koosneb autoritasust ja vahendustasust. Litsentsitasust 75% on autoritasu ja 25% vahendustasu. Järelikult autoritele jagamiseks läheb 150.- krooni. |
Hmm... Selle loogika järgi maksavad R2 ja ETV EAÜ-le 0 krooni, sest reklaami nad oma saadetesse ei müü.
Ja mis siis saaks kui keegi teeks raadiojaama, mis maksaks reklaamiandjale selle eest, et nende reklaam sellles raadios jookseks? St eetriaja müügist ei saada mitte sissetulekuid vaid see on üks suur väljaminek hoopis... Kas EAÜ siis maksab 2% kahjumist raadiojaamale kinni?
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
17.02.2010 14:18:51
|
|
|
ex6, ehk on ka see põhjuseks mis kohati R2 laseb mingite tundmatute eesti lokaalbändide muusikat otse Youtubest?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
trap
HV vaatleja
|
17.02.2010 14:35:27
|
|
|
tsitaat: |
Eesti autorite ühingu arvates lahendaks nn failipiraatluse probleemi see, kui internetiteenuse pakkujad korjaksid oma klientidelt kindlat kuumaksu, mis hiljem autorite ühingu kaudu teoste autoritele laiali jagataks. |
EAÜ liikmeteks on peamiselt heliloomingu ja kujutava kunsti teoste autorid ning muusikakirjastajad. Lisaks esindab EAÜ audiovisuaalautoreid vastavalt EAÜ ja Eesti Audiovisuaalautorite Liidu (EAAL) vahelise koostöölepingule. |
Tekkis veel üks küsimus - miks peaks arvuti/internetikasutaja maksma audio- ja videofailide eest? Arvuti/internetikasutaja maksku, kui üldse, siis illegaalse tarkvara allaladimise eest. Varsti tõstavad pead tarkvaragigandid ja leiavad, et ka nemad peaks saama kopika oma taskusse. Kas siis MP3 pleiereid või pleiereid üldse ei saaks maksustada?
EAÜ soov tähendab seda, et:
* legaalse, st juba makstud audio-videofaili eest korjatakse varjatud tasu
* tasuta audio-videofailide eest korjatakse varjatud tasu (sh tasuta jagatav muusika, audioklipid/samplid, videotreilerid, sõbra pulmavideo...)
** internetiraadio kuulamise eest korjatakse varjatud tasu (tööl ei levi ükski raadio peale netiraadio - vaene tööandja, kes EAÜd nuumama hakkab)
** online tv eest korjatakse varjatud tasu
** helitausta kasutava veebilehe külastuse eest korjatakse varjatud tasu
** Viimase kolme juhtumi puhul tuleb tasu audio-videofailide eest, mille on alla laadinud/puhverdanud interneti brauser.
Samas kui tasu on ainult 10 krooni, siis lasku aga käia.
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Defmic
Kreisi kasutaja

|
17.02.2010 15:13:28
|
|
|
Mina isiklikult ei ole väga süvenenud sellesse raha süsteemi EAÜ's.
Kuna teen ise suht magamistoa muusikat ja hobi korras, siis polegi suuri rahamägesid sealt loota.
Aga mingi hetk, kui lugusid mängiti R2's, siis tuli ilusti raha kontole.
Seega järeldaks küll, et jälgitakse kui palju kedagi mängitakse ja selle pealt tulevad ka makstud kroonid ja sendid.
|
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
17.02.2010 15:20:03
|
|
|
Ei ole midagi, et lasku aga käia kui vägapalju raha ei taha, annad sõrme võtavad käe.
Asi on juba põhimõtteliselt vale, suruda läbi seadus, et kõik hakkaksid mingile erafirmale pappi maksma.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
17.02.2010 15:25:07
|
|
|
Mina isiklikult ei ole väga süvenenud sellesse raha süsteemi EAÜ's.
Kuna teen ise suht magamistoa muusikat ja hobi korras, siis polegi suuri rahamägesid sealt loota.
Seega järeldaks küll, et jälgitakse kui palju kedagi mängitakse ja selle pealt tulevad ka makstud kroonid ja sendid. |
No jaa, aga KUIDAS sa seda neti puhul kindlaks teed, et just sinu musa tõmmatakse? Tirin mingid asja näiteks musa.rar mis on parooliga kokku lastud veel.
Küsimus ongi selles, et kuidas ja kelle kasuks siis makstustad.
-Koppel- nu just.
|
|
Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
ex6
Kreisi kasutaja

|
17.02.2010 15:41:25
|
|
|
Eks nad pastakast mingi suhtarvu plaanivad välja imeda... stiilis et:
kui kõigis Eesti raadiojaamades kokku mängiti aastal 2009 erinevaid lugusid näiteks kokku 1000000 korda, ja sellest miljonist korrast Niki laule lasti 1000 korral ja Defmic lugusid ainult 10 korral, siis Niki saab 0,1% ISP-delt korjatud rahadest, Defmic aga ainult 0,001%
Pole küll eriti täpne, sest artistide populaarsused kõiguvad, ja mõni on "one hit wonder" keda ühel aastal käiatakse nõrkemiseni ja järgmisel aastal mitte kordagi. Samas ei arvestaks selline raadiojaamade edetabeli kasutamine "friikidega", kes kuulavad mingit väga spetsiifilist muusikastiili, mida meie "ühe mütsiga löödud" raadiojaamad ei lasegi kunagi eetrisse.
|
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
17.02.2010 16:03:56
|
|
|
You cant be serious? Kõige ajuvabam uudis üldse.
Ma ütlen, et asi liigub sinna kuni tulevikus on kõik, kes mingi asutuse omanikud on jumalad ja kõik muud orjad kes maksavad terve elu igast paska.
Nimelt varsti öeldakse, et ei tohi enam laulda ega muusikat kuulata ka!!! Kui kuulad mingit CD-d kodus või väljas ja GOD FOR BID keegi peaks seda kuulma siis see on juba autori õiguste rikkumine ju, sa jagad seda muusikat teisega kellel ple seda albumit ostetud, see inimene võib selle mällu jätta ja ümiseda. Igatahes kui tulevikus kuulad sõpradega muusikat siis üks neist sõpradest laseb sulle politsei kutsuda ja lähed vangi + maksad 3miljonit eek sellele kelle lugusi teistega kuulasid.
Seda kõike võib täiega keerata igalepoole, näiteks igasugu DJ-d ja klubid jne kohad, kes lasevad oma muusikat plaatidelt aga ple selle eest maksnud, ja nagu YOUTUBE juba näitab siis ei tohi isegi teistele lasta seda kuna see on autori kaitsete rikkumine, ala videod youtubes kus keegi on filminud mingit sõpra kes teeb mingeid trikke ja taustaks mingi muusika maki pealt mängib, sellistel videotel isegi keelatakse muusika ära
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
viimati muutis HDTanel 17.02.2010 16:08:43, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
17.02.2010 16:05:17
|
|
|
Just!
Huvitav, kas näiteks Deep Purples tuleks üldse selle peale, et need tuhanded tegelase üle maailma, kes seda lugu teinud on, kõik kinni panna ja miljard trahvi lisaks. Või mõnd muud lugu kuskil üritusel lõkke juures kidral plõnnin ja õllese peaga joriseen teistega, siis ja sama asi varsti Selline absurdsus ainult Eestis võimalik. Lehma-peeru maksuga üle ilma kuulsad
Aga mingeid mikisi ja tinki-vinkisi küll toetama oma netitasu eest ei hakka
viimati muutis batman 17.02.2010 16:09:12, muudetud 1 kord |
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
trap
HV vaatleja
|
17.02.2010 16:07:05
|
|
|
ot: |
Defmic kirjutas: |
Seega järeldaks küll, et jälgitakse kui palju kedagi mängitakse ja selle pealt tulevad ka makstud kroonid ja sendid. |
Süsteem raadios on seesugune, et igas kuus või kvartalis koostatakse aruanne, kui palju mingi esineja loomingut esitati. Tänapäeval seda käsitsi ei tehta, aruanne koostatakse automaatselt arvuti abil ja edastatakse EAÜ-le, mille põhjal EAÜ esitab arve raadiojaamale. EAÜl ei jää muud üle, kui usaldada raadiojaama esitatud aruannet või kuulata tagantjärele raadiosaateid, kontrollimaks aruande tõesust. |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
17.02.2010 16:11:20
|
|
|
batman kirjutas: |
Ma usun ka.
Mingeid mikisi ja tinki-vinkisi küll toetama oma netitasu eest ei hakka  |
Kuidas ei hakka?
Sul pole MITTE MINGIT VALIKUT!!!!!!!!!!!!! Kui see absurdne asi tõeks saab siis sul on kaks valikut, üks sa maksad 1000eek iga 1Gb eest või SUL EI SAAGI OLEMA INTERNETTI, elad ilma.
Võttes arvesse, et üks muusika CD võtab reaalselt 60Mb ruumi siis tulevikus Eestis saab olema nii (paari kuu pärast), et iga 60Mb eest maksad 250EEK
Aru ma ei saa ainult, et kuidas muusika pärast saab sellist asja üldse kehtestada... tra kuda sellised ajudeta geeniused on tööle saanud sellistesse kohtadesse
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
   |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
17.02.2010 16:14:10
|
|
|
PlatoonSgtElias - sry "ei tahaks maksma hakata"
Kui teemast veel kõrvale tulla, siis miks need kohalikud autorid just nii kiusatuna peaks ennast tundma? Selle loogika järgi läheks Elmar varsti pankroti, kui vaid kohalike musa mängiv, aga mõni muu jaam loobub üldse kohalike lugude mängimisest. Ei usu, et näiteks Kurt Kobaini lähedased ei jookseks käsi pikal siiapoole, teises käes kohtukutse.
Absurd ikkagi, vaata, kus otsast tahad.
PS! Huvitav palju Fordi esindus Propale maksunud on, et oma reklaamis pidevalt lasid "ridi radi ralla...". Mitte sentigi. Teeks siis juba kõigile, mitte valikuliselt ülespunnitatud kaadrile.
|
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
17.02.2010 16:21:05
|
|
|
batman, see tundub umbes tegelt nii, et kuna keegi ei kuula meie ABSURDSELT SITTA MUUSIKAT, (Eesti muusika on minuarust kõige labasem asi maailmas) siis mõtlesid kõik artistid, et kuda raha veerema saada, nüüd ongi hea aeg muusikuks hakata, vahet ple kui pask su lugu on aga ilmselt hakkad riigilt rämedat rulli saama kuna internet maksustatakse eesti muusika pärast kuna see on juu niiiiiiheaaaa. Mingi vasja paneb bändi püsti, röögib veidike mikrofoni, paneb müüki ja vahet ple, et keegi albumeid ei osta kunagi, meie kui interneti kasutajad aga armastame ta muusikat ja kohe rämedalt rulli maksame talle.
Umbes nii ma saan aru, et asi hakkab toimuma.
Aga miks ainult audio? Igasugu videotele võiks ka juba siis makse maksta jne, lõppude lõpuks saaks kokku 100 000eek mida iga kuu pead maksma + siis iga 60Mb pealt 500eek. Tundub mõistlik
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
|
   |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
17.02.2010 16:26:02
|
|
|
PlatoonSgtElias, mis paanitsed?
See idee on surnult sündinud. Kui piraatlus maksustatakse siis see pole kasutaja jaoks enam piraatlus vaid tasu määramisega võtab vastutuse tasu saaja ja kasutaja tegevus oleks edaspidi seaduspärane. Piisavalt absurdne olukord et mitte toimida.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
17.02.2010 16:32:36
|
|
|
Jaapanis on kellel on kodus Televiisor ning antenn maksavad maksu.
Ausalt, kellele neid eesti musa vaja on. on eesti muusikuid või ei, täitsa savi. nagu nii ei kuula neid.
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
mash
Kreisi kasutaja
|
17.02.2010 16:34:43
|
|
|
Vaatasin, et teema on vales foorumis, paremini sobiks ju " Naljakad juhtumised arvutimaailmast".
Kui nüüd tõsiselt rääkida, siis ilmselt paneb EAÜ selle aasta parima aprillinalja konkurssi kindlalt kinni, kuigi jah miinuspunktid tulevad ajastuse eest (1,5 kuud enne tähtaega).
viimati muutis mash 17.02.2010 19:53:17, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
17.02.2010 16:39:18
|
|
|
Huvitav, kui palju allkirju kokku saaks ja kui suur meeleavaldus kokku tuleks, KUI see asi ideest kaugemale jõuaks....
|
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
17.02.2010 16:42:46
|
|
|
Aga mina kasutan muusika kuulamiseks Spotify'd.
Seda teemat on aga raske kommenteerida, sellist nalja pole lihtsalt kaua näinud.
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
17.02.2010 16:47:07
|
|
|
elukaz kirjutas: |
PlatoonSgtElias, mis paanitsed?
See idee on surnult sündinud. Kui piraatlus maksustatakse siis see pole kasutaja jaoks enam piraatlus vaid tasu määramisega võtab vastutuse tasu saaja ja kasutaja tegevus oleks edaspidi seaduspärane. Piisavalt absurdne olukord et mitte toimida. |
Ma ei paanitse aga lihtsalt on komme, et seda mis heaks arvakse, see ka sätestatakse varem või hiljem.
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
|
   |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
arnis
HV veteran

|
17.02.2010 16:51:02
|
|
|
Analoogne piraatluse vastu võitlemine, aga seda siis USA's vist.
Mingi video, mis seletab seda, mida ma mõtlen: Selective Output Control
http://www.youtube.com/watch?v=ln0RaneQO1o&feature=channel
_________________ Teen kodudes elektriasju korda. 40€/h. Anna murest märku.
Ooteajad väiketööd nädala jooksul, päev+ tööd kuu jooksul.
Ka korteriühistud ja ettevõtted. Auditi ettevalmistused. |
|
Kommentaarid: 120 loe/lisa |
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
17.02.2010 16:52:56
|
|
|
Andium kirjutas: |
|
Telekamaks on paljudes riikides, nagu Island, Soome ja ehk ka teised Skandinaavia maad.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
activeone
HV kasutaja

|
17.02.2010 16:53:32
|
|
|
Huvitav, kui palju allkirju kokku saaks ja kui suur meeleavaldus kokku tuleks, KUI see asi ideest kaugemale jõuaks....
|
Minult tuleb üks
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
ex6
Kreisi kasutaja

|
17.02.2010 17:01:29
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
Andium kirjutas: |
|
Telekamaks on paljudes riikides, nagu Island, Soome ja ehk ka teised Skandinaavia maad. |
Mina raporteerin Inglismaalt, et siin on ka telekamaks ... õnneks mina seda maksma ei pea, selle maksab "minu eest" elamispinna mulle rentinud tegelane.
|
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
17.02.2010 17:03:05
|
|
|
Tõstku palkasi kah, siis oleks need maksud igati õigustatud, muidu mingu küll kuu peale, maksa veel orjamaks ennast
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
|
   |
496 |
|