Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  võim??? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Donald
HV kasutaja
Donald

sõnum 16.10.2003 21:57:45 võim??? vasta tsitaadiga

mis kuradi asjandus see on? kõik koguaeg räägiva.. et sain uue võimu jne.. ise väga pädev pole.. kui mul on mingid magedad kõllid ja ma topin võimu vahele mis see annab?
kui mul on int. helikaart ja topin võimu ja kui mul on miski korralik helikaart ja panen võimu, mis vahe on?
palun selgitage.. ma olen sel teemal täielik tohman. icon_confused.gif

icon_wink.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 16.10.2003 22:01:56 vasta tsitaadiga

võimendi ikka selleks et olemasolevaid kõlareid ära toita.
helikaardist tulev signaal on väga nõrk ja passiivseadmetest toidab ära vaid kõige nõrgemad arvutikõlarid või kõrvaklapid.
Kui sul tavalised arvutikõlarid, siis nende jaoks ei ole midagi vaja, need ei tarbi palju ja neil endal mingi sisseehitatud värk sees.
Kui aga tahad arvutist tuleva heli korralike seadmetega maha mängida, siis ikka võim+kõlarid.
Kui sul ikka ligi meetrikõrgused ja korralikud kõlarid, siis peab ka korralik võimendi vahel olema, niisama need siiski häält ei tee.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
Donald
HV kasutaja
Donald

sõnum 16.10.2003 22:12:14 vasta tsitaadiga

no tänud et vastasid.. aga kui ma plaanin osta mingid korralikud võimsad radiotehnika kõllid (2tk) ja võimu, siis kas on vajadus ka integreeritud kaart välja vahetada?
tagasi üles
pang
HV veteran

sõnum 16.10.2003 22:13:48 vasta tsitaadiga

Donald kirjutas:
no tänud et vastasid.. aga kui ma plaanin osta mingid korralikud võimsad radiotehnika kõllid (2tk) ja võimu, siis kas on vajadus ka integreeritud kaart välja vahetada?

kui sealt normaalset heli tuleb, siis pole vaja aga kui teed mitmekanaliseks, siis on vaja uut kaarti)
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 46
tagasi üles
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 16.10.2003 22:14:48 vasta tsitaadiga

Üldiselt kipuvad integreeritud helikaardid olema suhteliselt kehvad, oleneb ka muidugi emaplaadist.
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
Donald
HV kasutaja
Donald

sõnum 16.10.2003 22:17:12 vasta tsitaadiga

pang kirjutas:
Donald kirjutas:

kui sealt normaalset heli tuleb, siis pole vaja aga kui teed mitmekanaliseks, siis on vaja uut kaarti)

mis on "mitmekanaliseks tegemine" ? icon_redface.gif
tagasi üles
pang
HV veteran

sõnum 16.10.2003 22:25:46 vasta tsitaadiga

Donald kirjutas:
pang kirjutas:
Donald kirjutas:

mis on "mitmekanaliseks tegemine" ? icon_redface.gif

mitte tegemine vaid et tuleb mitmekanalist heli (ma ei oska eriti seletada) on olemas 5.1 helikaarti,4.1 ja suuremaid(6.1,7.1 )
aga kui lihtsalt 2 kõlarit taha paned siis piisab vist ka int. kaardist ja võimust
tagasi üles
Donald
HV kasutaja
Donald

sõnum 16.10.2003 22:32:28 vasta tsitaadiga

jaja.. seda ma midagi tean, et igasugu 5.1 jne süsteemid.. aga plaan oleks tulevikus nagunii juurde muretseda.. niiet praegu pappi on siis on mõttekas vasti ikka ära vahetada..
aga targad mehed võiksid rääkida, et kui mul on võim, 5.1 helikaart, 2 rt kõlarit ja kas ma saan siis subwooereid ja muid asjandusi lihtsalt taha torgata?
ja üldse.. vabandust debiilsete küsimuste pärast, aga mis see annab kui ma paneks veel subwoor ja mingid süsteemid juurde? et mis vahet kas 2 suurt võimast kõlli või mingi 6.1 vms icon_razz.gif olgu.. ärge pahandaga, arvatavasti tunduvad need küsimused teile üsna koomilised.. aga maapoisid ei tea ju tehnikast midagi.
tagasi üles
carramba
läburaator
läburaator
carramba

sõnum 17.10.2003 00:19:49 vasta tsitaadiga

taha saad jah ikka torgata
parema soundi annab ka muidugi icon_razz1.gif

ihvike
HV Guru

sõnum 17.10.2003 01:02:06 vasta tsitaadiga

2 suurt korralikku kõlli ja korralik võim on ikka ****ks paremad kui mingi suvaline 5-6-7.1 süsteem. Tegelikult on vastused täiesti valesti püstitatud. Kõigepealt peaks ikka alustama sellest, mis on helitehnikal liiniväljund, mis on võimendus, mis on kõlarid. Alustab siis sellest, et kui lükkad oma kõrvaklapid helikaardi taha, siis kuuled nendest täiesti normaalset heli, eksju. A võtad kõrvaklapid peast ära ja lähed teise toa otsa, siis ei kuule midagi. Seetõttu kasutatakse suuremaid helikiirgureid - kõlareid. Aga kuna nad on suuremad, siis vajavad heli tekitamiseks suuremat jõudu. Ning seepeale tulebki vahele võimendi, mis toiteallikast saadava voolu ja teatavate elektrooniliste lülituste abil suudab liiniväljundi (kõrvaklapiaugu) signaali tugevamaks muuta ja suuremad kõlarid ära toita. Enamlevinud arvutikõlaritega ei ole mingit "tarbivad vähem" juttu, nendel on lihtsalt sisse ehitatud täiesti tavaline võimendi, enamasti küll mitte just eriti võimas. 5.1, 6.1 jne on kõlarisüsteemid - esimene number kõlarite arv, .1 tähendab subwoofrit. Aga nendest 5-st (6-st) kõlarist ei tööta mitte ükski ilma võimenduseta, seega peab arvestama, et kui on kahe kõlariga süsteem (stereosüsteem stereovõimendiga) siis lihtsalt uusi kõlareid kuhugi juurde toppida ei ole - neile on vaja ka võimendit. Tuleviku laiendamisvõimaluste suhtes on parim valida ressiiver (kodukinovõimendi), millel on kohe piisavalt väljundeid, et 5 kõlarit ja supakas taha toppida. Soodne oleks ka digitaalühendus helikaardi ja võimendi vahel. Selleks peab aga helikaardil olema digiväljund - oleneb helikaardist, kas on või ei ole.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Siiasinna15
HV kasutaja

sõnum 23.10.2003 20:50:37 vasta tsitaadiga

See viimane vastus oli päris sisukas. Ma ütleks, et arvutikõllid on kõige mõttetum saast, mis üldse leiutatud on. Aga tasub vahetada helikaart ka 2 kanli jaoks. Minul on praegu selline päris kobe süsteem ja ütleks, et helikaart annab sitta heli ja ka moonutab natuke. Suppariga on jah selline lugu, et peab olema suppari väljund ja vastavalt siis kas aktiiv või passiiv. Näiteks 2x20W radiitehnika võim on kindlasti parem, kui kõik arvuti supparites olevad võimud. See on täiesti saast ja mäga. Vaata kui sul on juba 20W õigete wattidega ressiiver, siis näed, et ükski teine arvutikõll pole õige võimsusega. Muidugi 100W on selline võimas ja paras koju ka nõudlikule kuulajale. Ja ressiiver osta kindlasti keskklassi, kõige odavamad on nati nirud, kuid ikkagi tohutult paremad kui avutikõllid.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 9
tagasi üles
pang
HV veteran

sõnum 23.10.2003 20:58:42 vasta tsitaadiga

Siiasinna15 kirjutas:
Ma ütleks, et arvutikõllid on kõige mõttetum saast, mis üldse leiutatud on.
Mina arvan teisiti, on olemas väga normaalse heliga komplekte tuntumatelt firmadelt
tagasi üles
Siiasinna15
HV kasutaja

sõnum 23.10.2003 21:57:40 vasta tsitaadiga

Jah. Muidugi igaühel on oma maitse ja ega keegi ei saagi peale surudagi midagi, aga siiski ülistan natuke oma maitset nagu kõik.
Esiteks on KÕIK! arvutisupparid plastkorpuses ja siit järeldage ise edasi, metalne heli bassil ning samuti suured ebatäpsused. Samuti kuidas saavad teatud firmad panna nii odavalt asja kokku ja samas mingi 200W ja ainult siis subakas mingi 6,5" ja 2 satelliitkõlarit. Ja kaal samuti, nad ei kaalu ka midagi, järelikult pole neil ka võimast toittplokki ning ka võimsust. Jah, osad arvutikõllide tootjad märgivad ka õigeid võimsusi, näiteks 20W suppar ja 2x6 W kõrged, aga ega võimsus ei loe ju ainult. Heli on korraliku võimu ja kõlaritega rahustav ja hoopis huvitavam ja ilusam. Samuti on neil väga jube sagedusriba. Bassikas mängib vääga madalaid ainult ja kõrgsagedus mängib siis näiteks 300Hz kuni 2000HZ. See kõlar hakkab kindlasti väga ebaühtlaselt mängima, sest üks valjuhääldi ei suuda mängida hästi nii madalaid kui kõrgeid sagedusi. Mu ühel sõbral on arvutisuppar, mitte just kõige odavam ja on ikka väga suur vahe, kui kuulata kohe ühte ja teist.
tagasi üles
thyposes
Kreisi kasutaja
thyposes

sõnum 23.10.2003 22:48:14 vasta tsitaadiga

Njah endal nagu ta on maitse asi aga arvuti plastmass kõllid on ikka täielik s**t.
Egas see integreeritud asi ka kõikse parem ole aga lepin oma Soundstormiga kasutan võimuna Aiwa Kodukinu reciiverit ja kõllidena JBL 250watt 5.1 dolby surroundi.

Siiasinna15
HV kasutaja

sõnum 25.10.2003 16:45:09 vasta tsitaadiga

Ma luhtsalt küsin, et see 250W peak ju?
tagasi üles
teadmamees
HV veteran

sõnum 26.10.2003 19:20:09 vasta tsitaadiga

see 250W mis seal arvutik6llide peal on, see on lihtsalt FIKTSIOON, ULME JA JABUR JAMA. teglt see mis k¨llide peale kirjutatud on kui jagada umbes kymne-kahekymnega siis vast saaks peakv6imsuse teada.
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 46
tagasi üles
Siiasinna15
HV kasutaja

sõnum 26.10.2003 21:37:05 vasta tsitaadiga

Mul jäi selline tunne, et need suured põrandakõlarid. Arvutikõlarid jah üle 20W tegelikkuses pole!
tagasi üles
thyposes
Kreisi kasutaja
thyposes

sõnum 27.10.2003 12:59:33 vasta tsitaadiga

Ongi Põranda omad Front on TLX181 ja center ja rearid on TLX Cinema omad...
ja kui arvutamiseks läks siis keskmine Arvuti või odava keskuse peal märgitud võimu täis näit 300watt 4ohm P.M.P.O
võrdub tegelikkuses..umbes 5wattiste kõllidega...
ehk siis 15,3/300 ja jägada veel oomid...selles näites 4ohmi ja saamegi tulemuseks ~ 5watti
PS:RMS wattidega iga on asjad teisiti!

raigo
HV vaatleja

sõnum 27.10.2003 13:16:52 vasta tsitaadiga

bullshit et kõik supparid on plast korpuses isegi mu vanad labteci omad olid täispuidust korpuses ja praegused on ka kõik puit korpuses ütleme nii et kui kõllid ära paigaldada siis on heli ikka supper hea mida kahe kõlliga ei saavuta sest 5.1 tuleb sound igast nurgast icon_smile.gif ja kui nüüd siin jutuks läks ehk keegi defineeriks mõiste "arvutikõllid" ? pilt mu supaka tagusest icon_smile.gif www.hot.ee/raigov/k%F5llid%20(7).JPG ja veel kord siis infot ka nende kohta http://www.genius-kye.com/product/speaker/sw-51homet.htm
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
teadmamees
HV veteran

sõnum 27.10.2003 13:40:45 vasta tsitaadiga

raigo su kodu on vist nagu diskosaal, kui seal pidevalt 3600W märatseb icon_biggrin.gif
muide enamus arvutisupasid on puitkastides, lihtsalt odavam ots on plastikust.
tagasi üles
pang
HV veteran

sõnum 27.10.2003 13:44:38 vasta tsitaadiga

teadmamees kirjutas:
raigo su kodu on vist nagu diskosaal, kui seal pidevalt 3600W märatseb icon_biggrin.gif

jah, tuntumad firmad teevad supakaid puitkastidesse(või siis saepuruplaadist),
tagasi üles
Negative
Kreisi kasutaja
Negative

sõnum 29.10.2003 00:54:52 vasta tsitaadiga

pang kirjutas:
teadmamees kirjutas:

jah, tuntumad firmad teevad supakaid puitkastidesse(või siis saepuruplaadist),

mul on selline saepuruplaadist supakas(creative) thumbs_up.gif
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 42
tagasi üles
teadmamees
HV veteran

sõnum 30.10.2003 02:04:38 vasta tsitaadiga

poes olen kuulnud sellist http://uk.europe.creative.com/products/product.asp?prod=335 creative complekti, sound oli päris hea kui arvestada seda kui kribulad need k6llid on. ka supaka mydin annab imo s30'nele silmad ette.
tagasi üles
hentz
HV Guru
hentz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.10.2003 04:02:51 vasta tsitaadiga

mul creative 2,1 kõllid ja supakas paneb ikka akna juures klaasi värisema.(pakett aken) thumbs_up.gif
tagasi üles
Negative
Kreisi kasutaja
Negative

sõnum 31.10.2003 22:48:56 vasta tsitaadiga

teadmamees kirjutas:
poes olen kuulnud sellist http://uk.europe.creative.com/products/product.asp?prod=335 creative complekti, sound oli päris hea kui arvestada seda kui kribulad need k6llid on. ka supaka mydin annab imo s30'nele silmad ette.

mul peaaegu sama komplekt, aint mul on 2 kõlli thumbs_up.gif
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 42
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  võim??? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.