praegune kellaaeg 21.06.2025 09:54:32
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Lotharius
rallisibul

|
28.01.2010 22:31:32
|
|
|
margus1000, ma usun, et keegi siin ei väida, et sellel üldse turgu pole.
Ka enda esimeses postis tõin välja, kelle jaoks asi mõttetu ja kelle jaoks mõttekas ning seda teist rühma on arvuliselt väga suur hulk, kahjuks. Ning kahjuks just selle pärast, et siis Apple saabki sellist koitsetud kraami turule tuua ja ikka suur hulk inimesi on ning need, kes midagi enamat ootasid peavad seda veel mingi 2-3 aastat ootama kuni iPad HD GTX või mis iganes tuleb.
SAMAS ei tee see, et teda kellelegi müüa annab, seadet ennast veel innovatiivseks või heaks. Seade ise oma hinna ja omaduste suhtelt ikka väga nõrk. Vaadates USA hindu Apple toodetel ja Eesti omadega neid võrreldes, siis ütleme, et esimene mõistliku SSD suurusega iPad on samas hinnas mis odavaim Mac Mini ja seega tuleks Eestis hinnaks ligi 10k, mis on sellise värgi eest ikka tõsiselt unbelievable (nagu ka Apple'i kodukas ütleb ) Sama raha eest on järelturult nii korralikke tableteid saada kui puutetundlike netbooke ja mida kõike veel, mis on siiski praktilisemad. Võtta kasvõi see siin nimetatud HP TC1100, mis on päris kenakesti vana aparaat, aga omadustelt ikkagi rikkalikum ning ka jõudluselt tõenäoliselt võimsam. Akuga ja multitouch ekraaniga teeb jah sellele iPad ära, aga see oleks ikka väga imelik kui aastal 2010 ka sellistes näitajates parem ei oleks.
Võtan siis lihtsalt kokku, selle raha eest selline toode, millega vaid tarbida saad ja ise midagi praktiliselt teha ei saagi, on ikka suht jama Ma jään ootama millegi konkurendid välja tulevad.
_________________ Geek it til it MHz |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
115 |
|
tagasi üles |
|
 |
hanz
HV kasutaja

|
28.01.2010 22:39:23
|
|
|
margus1000 kirjutas: |
Aga iPad-i juures ajab tõesti vasikavaimustuse peale see kontseptsioon. Apple võttis ette inimesed kellel sõna netbook või smartphone ajaksid pea valutama. Kõik need vead mis välja on toodud, just need on omadused mille abil selle ostmise vajadust neile inimestele põhjendama hakatakse. Lõpuks tuleb välja reklaamlause - nerds rejected ja miljon inimest laob südamerahuga oma säästud lauale, sest nad on kindlad , et saavad sellest riistast lõbu tunda ilma uuesti kooli minemata. Kui see ei ole geniaalne, siis mis on? |
Ja kuidas sa räägid selle tugevuseks: http://www.engadget.com/photos/the-apple-ipad-1/#2655388 . Tavalisele kasutajale ei pruugi flash you midagi öelda, aga ka tavaline kasutaja saab natuke pahaseks, kui veebilehed on auke täis.
ja tundub, et raamatutest võime ka suu puhtaks pühkida (vähemalt alguses) http://www.engadget.com/2010/01/28/ipad-ibooks-will-be-us-only/
Lotharius kirjutas: |
Võtta kasvõi see siin nimetatud HP TC1100, mis on päris kenakesti vana aparaat, aga omadustelt ikkagi rikkalikum ning ka jõudluselt tõenäoliselt võimsam. |
või näiteks tulevane HP Slate, mille peal jookseb päris Windows 7 (ja vist Androidi versioon oli ka plaanis): http://www.engadget.com/2010/01/06/the-hp-slate/
_________________ Lahedad mängud  |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
28.01.2010 22:41:21
|
|
|
Ehk vandenõuteooria, kuid mul on kuri kahtlus, et ka see oli osa Apple plaanist. Just nimelt nimi mis laseks peale esitlust selle kallal lõputult ilkuda ja seeläbi nime kui sellist inimeste peakolusse söövitada. Esitlus lõi laineid aga kaks kuud on kaks kuud ja ka edaspidi on tarvis inimesi selle nimega vastu pead taguda. Mis arvate, kas see võib olla üks Apple plaanidest selle seadmega? "Teeme nime mille üle annaks lõputult pikantseid nalju teha, see hoiab toote inimeste meeltes. Parem nilbed naljad kui, et nimi ära unustatakse"
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
28.01.2010 22:53:33
|
|
|
Huhuh. Nagu seinaga räägiks
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
28.01.2010 22:55:36
|
|
|
Oh teid küll. ajate siin mõttetut jura suust ning kohe kukkute võrdlema. Võrdlete kaalikat kartuliga. Kumb on parem ja kumb kasulikum.
Ipad pole Itablet, ei ole mobile, ei ole smart phone, ei ole netbook, ei ole notebook, ei ole ereader. Vaid on lihtsalt üks uus seade juures.
Iphone minule isiklikult ei sobinud sest ekraan oli väike. See ongi just hea suureks venitatud. ideaalne värk.
Arvestage seda ka, eestis nagu nii te ei sa kasutada selle max võimalusi, nagu enamus smartphone jne. Peate USA või mujale minema.
Teistele tarkadele kes ütlevad et flash ei toeta. kuidas ta youtube videosid sai näidata. youtube videod on flash.
Ma enne selle kohta ei ütle rohkem midagi kui ise näppinud ei ole. Kui näppin saan kohe teada kas on minule või ei ole.
Teine asi ootaks hea meelega millal tuleb ipad ver 2 välja. või mõne teise firma sarnane aga omalt poolt lisatud funct, nagu tehti kohe iphone-ga.
margus1000, See oli lahe-
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad.
viimati muutis Andium 28.01.2010 23:28:00, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Emper
HV kasutaja

|
28.01.2010 22:57:43
|
|
|
ot: |
Rõõm näha et see teema veel ohjes püsib. Kuigi potentsiaali on kasvada samasuguseks fleimimammutiks nagu see Võitlustandri iMac vs PC teema  |
Rääkides innovatsioonist siis tuleb endale aru anda et Apple pole kunagi olnud tehniline innovaator selle sõna otseses (tehnilises) mõttes.
Paljud nende riist ja tarkvaralahendused on kokku ostetud (näit. iTunes) või ka virutatud.
Mitte et see vaid Apple'ile iseloomulik käitumine oleks,
teised tehnoloogiakorporatsioonid käituvad samamoodi. See on lihtsalt viis kuidas see tööstus toimib.
Apple innovatiivsus seisneb nende riistavara ja kasutajaliidese ühendamisel saadavas user experience'is.
Ja alates iTunes'ist ka oma toodete sidumises uute innovatiivsete ärimudelitega.
Julgen öelda et selles osas on Apple hetkel liidripositsioonil.
Nüüd kas iPadi puhul neil see õnnestub ei tea ju tegelikult veel keegi. Ka Apple ise mitte.
Ise kaldun pigem optimistlik olema.
Just sellesama "digitaalsete lisaväärtuste" ostmise lihtsaks ja arusaadvaks tegemise tõttu.
Ja selle puhul pole süsteemi suletus ega ühendusliideste piiratus teemaks.
Oskab keegi öedla kas multitaskingu puudumine selles OS'is on pigem tulenev iPhone'i tehnilisest piiratusest või
teadlik strateegiline otsus? Mõttes et kui iPad tulle tiibadesse saab siis äkki arendab Apple veel eraldi OS'i versiooni iPadi tarvis.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
28.01.2010 23:01:29
|
|
|
Neil on kaks kuud aega Aga tegelikult, ka iPhonel on flashiga nagu on ja ikkagi Safarit seal kasutatakse ja kiidetakse. Mis põhiline, ma arvan, et Apple teeb mingi boldi liigutuse ja näitab näpuga flashi kasutavate lehtede poole ja ütleb, need on vanad tehnoloogiad ja keskmisest madalama arvutitundmisega kasutajaskond võtab selle omaks, kõik muu ju töötab. Ma olen mõelnud miks flashi ei ole, tehnoloogiliselt ei tohiks see ju tänapäeval raske olla ning vastus saab olla vast üks - aku. Flash sööb akut ja kui sa tahad oma masinate tööiga vähegi mõistlikus piiris hoida, hoia flash sealt eemal.
Eesti on väike, meil pole veel iTunes-igi. Hea et App Store-gi on. Eks see kokkulepete asi ole, praegu käib Apple kirjastuste ukse taga, kui kriitiline mass saavutatud, võivad asjad muutuda vastupidiseks. Kui TEA ja Ersin ja kes nad kõik on, seljad kokku panevad ning kileda häälega karjuma hakkavad, küll siis ka õnn meie õuele jõuab.
Võtta kasvõi see siin nimetatud HP TC1100, mis on päris kenakesti vana aparaat, aga omadustelt ikkagi rikkalikum ning ka jõudluselt tõenäoliselt võimsam. |
Täismõõtu OS oleks sellise aparaadi surm. Sellest sai Apple kohe aru. Just another tablet - no way. Less is more. Ei mingit OS-i. On aparaat mille nimi meenutab hügieenisidet ja mille kasutamine on praktiliselt sama lihtne. Turg mida nad püüavad just seda ootabki. Windows 7 ja Android, juba need sõnad ajaksid potentsiaalsel ostjal südame pahaks. On raamatud, on mängud, on internet, muud pole midagi. Katsu - pane kinni. Katsu teist ja pane kinni - kõik. EI OLE arvuti ->revolutsiooniline. Meie võime arvata mida tahes, aga sellega nad südameid võidavad.
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
28.01.2010 23:14:16
|
|
|
Ehk saab iPad omale Flash 10.1 kuidagi?
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
1 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
forint
HV veteran

|
28.01.2010 23:26:09
|
|
|
See rohkem kitsale maci fännidele suunatud toode ei näe seal küll midagi erilist mis tavalise netbooki üle kaaluks. Ise valiks küll Nokia netbooki ilus välimuselt ja ka sisu pandav.
|
|
Kommentaarid: 368 loe/lisa |
   |
6 :: |
293 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
28.01.2010 23:34:58
|
|
|
Emper kirjutas: |
Oskab keegi öedla kas multitaskingu puudumine selles OS'is on pigem tulenev iPhone'i tehnilisest piiratusest või
teadlik strateegiline otsus? Mõttes et kui iPad tulle tiibadesse saab siis äkki arendab Apple veel eraldi OS'i versiooni iPadi tarvis. |
Multitasking kui selline on ju olemas nii iPhonel kui ka sellel. Teatud apid tiksuvad taustal ilusti. Mail, iTunes, iCal, aga need on kõik Apple enda omad ja väga täpselt kontrollitud. Sellist general multitaskingut vaevalt et tuleb. Aknahaldust ju ei ole ja isegi kui nad selle välja töötaks, lolluse vastu ei saa. Mingi tüüp veab kümme mängu käima ja siis näitab netis - näete Ipad/iPhone on uimane nagu tatt. Kasutajakogemus oleks koheselt ämbris. Kahju muidugi, et selle all kannatavad ka IM-id, aga mis teha. Apple olukord on mõistetav, ametlikult multitaski ei toetata ja kes teab kuidas sellega ümber käia, need saavad ka JB-ga hakkama. Suures plaanis igatepidi win-win. Lollimad on kaasnevatest probleemidest hoitud ning targemad kes suudavad lukke muukida, oskavad ennast ise hoida.
Aga flash sõltub Adobest, kas nad suudavad luua sellise mis aku kallal nii julma tööd ei teeks. 10s oli edasiminek, aga kas piisav selliste väga julmalt akust sõltuvate masinate puhul? Eks aeg näitab.
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mercury
HV veteran
|
28.01.2010 23:42:29
|
|
|
Soovitan kuulata. Räägitakse plussidest ja miinustest ja just kellele on see mõeldud. Räägitakse ka miks ei ole multitask iPhonis/iPad'is.
http://live.twit.tv/
viimati muutis Mercury 28.01.2010 23:48:35, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
hanz
HV kasutaja

|
28.01.2010 23:49:25
|
|
|
Ma olen mõelnud miks flashi ei ole, tehnoloogiliselt ei tohiks see ju tänapäeval raske olla ning vastus saab olla vast üks - aku. Flash sööb akut ja kui sa tahad oma masinate tööiga vähegi mõistlikus piiris hoida, hoia flash sealt eemal.. |
ilmselt akus ongi probleem (olen ka enda Macbooki puhul märganud, et Flash kulutab üsna palju CPUd ja akut), aga vähemalt see võimalus võiks kasutajal olemas olla, eks ma saaks siis ise kinni keerata, kui aku üle tunni vastu ei pea.
Eesti on väike, meil pole veel iTunes-igi. Hea et App Store-gi on. Eks see kokkulepete asi ole, praegu käib Apple kirjastuste ukse taga, kui kriitiline mass saavutatud, võivad asjad muutuda vastupidiseks. Kui TEA ja Ersin ja kes nad kõik on, seljad kokku panevad ning kileda häälega karjuma hakkavad, küll siis ka õnn meie õuele jõuab. |
Õnneks iTunes-i osas on asjad liikuma hakanud ja aasta paari jooksul peaks pan European store tegelikkuseks saama. Aga kas see tähendab ainult muusikat või saame ka TV saateid, filme ja raamatuid, seda ei oska keegi veel öelda.
Täismõõtu OS oleks sellise aparaadi surm. Sellest sai Apple kohe aru. Just another tablet - no way. Less is more. Ei mingit OS-i. On aparaat mille nimi meenutab hügieenisidet ja mille kasutamine on praktiliselt sama lihtne. Turg mida nad püüavad just seda ootabki. Windows 7 ja Android, juba need sõnad ajaksid potentsiaalsel ostjal südame pahaks. On raamatud, on mängud, on internet, muud pole midagi. Katsu - pane kinni. Katsu teist ja pane kinni - kõik. EI OLE arvuti ->revolutsiooniline. Meie võime arvata mida tahes, aga sellega nad südameid võidavad. |
Täismõõdus OS X ei töötaks tõesti, kuna seal neid väikseid nuppe taga ajada oleks paras piin, aga Windows 7 pidavat olema ehitatud just puutetundlikke seadmeid silmas pidades. Ja ei aja see Android midagi kedagi oksele: http://www.simplydroid.com/news/android-gains-200-popularity-over-last-3-months.html Mina kavatsen küll järgmisena Androidi jooksutava telefoni osta... kas ma Androidi ka tahvelarvuti peale tahaksin on muidugi eraldi küsimus, selleks sobiks ilmselt paremini tulevane Chrome OS.
_________________ Lahedad mängud  |
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
28.01.2010 23:56:01
|
|
|
Täismõõtu OS oleks sellise aparaadi surm. Sellest sai Apple kohe aru. |
Mu moblas jookseb 100% täisvereline ja täismõõtu Linux, vanal PC'l sai isegi märksa kohitsetumat ning vähenõudlikumat varianti jooksutatud
Samuti jooksutab mu mobla flashi ning aku kestab ~2-3 ööpäeva keskmise kasutussageduse juures
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
TS2000
HV vaatleja
|
29.01.2010 00:01:49
|
|
|
Väga sinna suunda asi, mida olen oodanud, aga oluliste puudustega. Olen ka oodanud kerget ja mugavalt käsitletavat seadet, millega kodus suvalises nurgas istuda ja nokitseda. Vaatasin vahepeal ka e-readereid, kuid kuna endal oleks suur huvi ikkagi sellise seadmega ka veebi lehitseda, siis see variant ei sobinud. IPad'ist kohe ette rutates ootan nüüd ise aasta teises pooles turule tulevaid Windowsiga seadmeid nagu näiteks HP Slate:
http://www.youtube.com/watch?v=apwIiqIKf84
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ponier
HV kasutaja

|
29.01.2010 00:26:29
|
|
|
Andium kirjutas: |
Iphone minule isiklikult ei sobinud sest ekraan oli väike. See ongi just hea suureks venitatud. ideaalne värk. |
a vot see oligi just see, mis mulle pähe ei mahu - suureks venitati, aga resolutsioon kuhu jäi? ideaalist on asi kaugel - ok, XGA peal saab juba lehitseda, aga ikkagi, mingi 200-300 dpi 132 asemel oleks peamiselt teksti lugemiseks mõeldud seadmel way mõnusam silmale ja tekitaks palju rohkem ahaa efekti tänasel päeval. mul on terav silm ja ma tahan, et rohkem infot korraga ekraanile mahuks ... aga tegelt pensionäridele ongi see jube mugav riist, saab lapselapsega videochattida ja puha
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
wtrix
HV vaatleja

|
29.01.2010 00:45:11
|
|
|
Emper kirjutas: |
ot: |
Rõõm näha et see teema veel ohjes püsib. Kuigi potentsiaali on kasvada samasuguseks fleimimammutiks nagu see Võitlustandri iMac vs PC teema  |
Rääkides innovatsioonist siis tuleb endale aru anda et Apple pole kunagi olnud tehniline innovaator selle sõna otseses (tehnilises) mõttes.
Paljud nende riist ja tarkvaralahendused on kokku ostetud (näit. iTunes) või ka virutatud.
Mitte et see vaid Apple'ile iseloomulik käitumine oleks,
teised tehnoloogiakorporatsioonid käituvad samamoodi. See on lihtsalt viis kuidas see tööstus toimib.
Apple innovatiivsus seisneb nende riistavara ja kasutajaliidese ühendamisel saadavas user experience'is.
Ja alates iTunes'ist ka oma toodete sidumises uute innovatiivsete ärimudelitega.
Julgen öelda et selles osas on Apple hetkel liidripositsioonil.
Nüüd kas iPadi puhul neil see õnnestub ei tea ju tegelikult veel keegi. Ka Apple ise mitte.
Ise kaldun pigem optimistlik olema.
Just sellesama "digitaalsete lisaväärtuste" ostmise lihtsaks ja arusaadvaks tegemise tõttu.
Ja selle puhul pole süsteemi suletus ega ühendusliideste piiratus teemaks.
teadlik strateegiline otsus? Mõttes et kui iPad tulle tiibadesse saab siis äkki arendab Apple veel eraldi OS'i versiooni iPadi tarvis. |
Lisaks siia juurde nii palju, et Apple peamine trump on selles, et nad võtavad mujal välja mõeldud ideed ja annavad nende realisatsioonile 2 olulist omadust:
1. Lahendused teevad seda, mida neilt oodatakse ehk siis asi töötab ja on töökindel
2. Lahenduse kasutamiseks ei pea pead pooleks väänama
Kes neid olemasolevaid tableteid kasutanud on, saavad aru, millest ma räägin.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
29.01.2010 00:51:24
|
|
|
No eks selle flashiga ole lisaks ka see, et see pole ju mingi standard ja väidetavalt üks saadana sigidik ülepeakaela.
Veel iPadist. Nad ei müü ju rauda tegelikult. iTunes'it ja Appstore'i!! Kõikidele, kes mingit intellektuaalset omandit loovad on see ju taevamanna.
_________________ KASS |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chan
HV vaatleja
|
29.01.2010 01:06:09
|
|
|
Margus1000, ära võta nüüd südamesse, kuid kommentaar sinu nn. "fänboilikuse" kohta peab minu arvates täiesti paika. Neid samu vabandusi, millega Apple'i tooteid kaitstakse, saab kõikjalt lugeda ning mind üllatab, et keegi mõistlik inimene suudab nii mõelda.
Kõik teavad, et ainuke põhjus, miks Apple enda seadmetele (iPhone, iTouch, nüüd ka iPad) Flash'i ei luba on *kontroll*. Keegi seal firmas ei taha et Hulu ja Netflix sööksid sisse nende iTunes'i põhisele telesarjade turule. Jah, võib küll rääkida aku kestvusest ja mälu kasutusest või sellest üllast HTML5-st mis meid Flash'i käest ära päästab, kuid seda ei juhtu veel vähemalt paar aastat. Flash'i tugi või selle puudumine on puhtalt kinni Apple'i kapitalistlikus suhtumises. *Täpselt* samamoodi nagu ka igasuguste pesade puudumine iPad'il, mida saab ainult Apple'i oma lisavidinatega parandada. USB pesa pidavat 30 dollarit maksma hakkama. Kas see kõlab normaalselt? Minu arust mitte.
Hämmastav, et mõned/paljud ka multitasking'u puudumist kaitsevad. See peaks olema üks elementaarsemaid võimalusi sellisel *multimeedia* tootel. Jällegi demonstreerib seda paranoilist kontrolli, mida Jobs ja tema kaasmõtlejad üritavad omada kasutaja üle.
Ma olen täiesti kindel, et kui nüüd aasta jooksul tullakse välja iPad'i järgmise generatsiooniga ja parandatakse mõned möödalaskmised, siis samad inimesed, kes praegu kaitsevad seda asjandust muudavad enda viisi, kuid selle asemel et aktsepteerida, et Apple astus selle asjaga ämbrisse, hoopis kiidavad firmat sellepärast, et kasutajatele aina rohkem vabadust antakse.
Ning natuke tausta: praeguseks olen omanud kahte iPod'i, 5.5G aparaat mängib autos muusikat koguaeg. Taskus on iPhone 3GS ning vaatamata tema mõnele negatiivsele omadusele (ehk siis puudub multitasking ja Flash tugi Safaris) meeldib mulle palju rohkem kui ükski teine HTC või Nokia telefon. Ning minu arvates esimene iPhone oli ka suhteliselt kesine isend, kuid ta vähemalt oli telefon - tal oli kindel eesmärk. See praegune isend aga tundub olevat palju asju koos, kuid kokkuvõttes kasutu. Korralikku veebielamust ei saa Flash'i pärast, filmielamust ei saa ekraanisuhte pärast ning raamatute lugemisel võib LCD ekraan silmi tapma hakata. What's the point?
Apple rabab disaini ja kasutajasõbralikkusega, kuid hirmutavad kontrollitasemega, mida nad nõuavad ja piirangutega, mis nad kasutajale seavad.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
29.01.2010 01:54:39
|
|
|
inca kirjutas: |
Veel iPadist. Nad ei müü ju rauda tegelikult. iTunes'it ja Appstore'i!! Kõikidele, kes mingit intellektuaalset omandit loovad on see ju taevamanna. |
Väga hea point. Ja Apple taevamannaaparaat on väga vingelt käima löödud. 125 miljonit kasutajat, miljardid ostud, silmnähtavalt tahaks kõik selle ree peale, sest seal liigub raha nagu ei kusagil mujal digitaalses äris. Selliseid pad-e tuleb veel, enamus tehniliselt etemad ja jooksutavad Win 7 või Androidi, seega nendega annab rohkem asju teha kui iPad-iga, aga päeva lõpuks võidab arvatavasti see kellel on aparaadi peale rohkem sisu pakkuda. Siin ei ole lihtsalt Applele vastast. 140 tuhat olemasolevat app-i, 11 miljonit laulu, tuhanded filmid ja tv-šõud, see on juba ette olemas. Kahe kuuga tuleb seda iPadile juurde nagu muda ja siin ei ole kellelgi erilist võimalust, ükskõik kui hea nende riist ka ei ole. Selgelt on kogu see content ainult iPod Touch/iPhone/iPad, lisaks laed sa endale iTunesi alla, isegi kui kasutad Windowsit, seega HP Slate võib vinge olla, aga kaua sa seda Windowsi taustapilti ikka viitsid vaadata. Torrent ? Väga kitsa kasutajaskonna rida, suur enamus kasutajaid tahavad lihtsalt ja mugavalt ning nad nõus selle eest maksma.
Chan kirjutas: |
Margus1000, ära võta nüüd südamesse, kuid kommentaar sinu nn. "fänboilikuse" kohta peab minu arvates täiesti paika. Neid samu vabandusi, millega Apple'i tooteid kaitstakse, saab kõikjalt lugeda ning mind üllatab, et keegi mõistlik inimene suudab nii mõelda.
|
Ära pahanda, aga kuskohast oled sa minu postides välja lugenud vabandusi? Siin teemas on eriti viimasel ajal olnud just sisulist arutlust teemal, kas iPad on edukas, kui, või kui mitte siis miks, mis on valesti, mis on õieti, kuhu see kõik liigub ja nii edasi. Isklikke seisukohavõtte on üha vähem, asi flame-war-iks ei ole paisunud ja asjalikku loeb üha enam. Lahe teema, kas pole ? Kahju kui ma ei ole suutnud ennast arusaadavalt väljendada, ma olen lihtsalt püüdnud realistlikult arutada, mitte Applet vabandada. Püüda aru saada, millega nad neid puudusi vabandama hakkavad ja miks see võib õnnestuda. Ainus kus ma oma fännamist ei varja, on Apple äriline geniaalsus, see teeb kadedaks ja on kindlasti ka õpetlik. Nad võtsid oma niigi väga tugevad asjad, poed ja torkasid sinna vahele meelega lihtsuse nimel äranuditud aga ilusa ja läikiva asja, ütlesid et see on revolutsioon ja läksid püüdma nende inimeste raha kellelt seda iPhone või arvutiga kätte ei olnud saanud. Kutsu mind fanboyks, aga sellist asja ma imetlen. Kui olemasolev turuosa on täis ja töötab, lao oma värvilised legoklotsid teistpidi kokku, ütle et see on nüüd täiesti uus asi ja sa oled tekitanud endale täiesti uue, seni kättesaamatu turuosa.
Muide peale algust tuli sinult edasi väga asjalik jutt. Tõepoolest paneb Apple oma kliendi munad ukse vahele, aga vaata kui ilusti see on tehtud. Jällegi ma ei vabanda vaid püüan analüüsida. Kõik on tehtud nii lihtsaks ja ilusaks-ülevaatlikuks - anna krediitkaardi number ja ainult klikka ja sa saad kõik mida silm näeb ning süda ihaldab. Suur osa inimestest, eriti Ameerikas just sellist asja ootabki. Keynote ajal oli laval suur mugav nahktugitool. Väga kõnekas sümbol. Andke aga pappi ja te võite kõik siin lösutada. Keegi ei öelnud küll, et selga sirutada ei tohi ja pissile saab ainult siis kui Apple lubab, aga tool oli mugav ja jalgade väsimus on ju kohe, pissihäda võib ju natuke aega ka kinni hoida. Kõik piirangud on tehtud nii pehmeks ja roosaks, et lõpuks käib Apple neid välja kui voorusi ning kui reklaam on õieti suunatud, siis nii neid ka nähakse.
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
29.01.2010 02:18:55
|
|
|
Tegelt mind huvitaks selline asi - kas iPadile annaks OS X, Linuxi või mõne muu OSi peale keevitada kui see lahti häkitakse ?
Kui see juhtuks, siis võiks ka veidi pädevamate kasutajate jaoks asi huvitavaks osutuda. Näiteks mulle, kelle jaoks läpakas on eelkõige selline teine arvuti, võiks isegi sellel juhul iPad hea lahendus olla. Kui see võimaldaks mul mingit office paketti kasutada, saaks mingi korraliku failivormingu toega meediapleieri ka peale ning nett tal juba niigi on, siis mulle poleks taolisest masinast rohkemat vaja, sest muu jaoks, mis võimsust vajab, on juba lauaarvuti. Seega minu jaoks ongi muudaks juba korralik op.süsteem asja huvitavaks ning tõstaks seadme funktsionaalsust kõvasti. Ideaalis olekski dual boot - tahad midagi tõsisemat teha lööd korraliku OSi tööle ning kui niisama muusikat kuulata ja netis toksida, siis kasutad seda iPadi OSi,
Igatahes kui taoline võimalus tekiks ja 32GB (hea oleks kui 3G toega) masina mingi valemiga 5k kätte saaks, siis ma oleks valmis selle ostma.
_________________ Geek it til it MHz |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
115 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.01.2010 02:20:19
|
|
|
Tegelt mind huvitaks selline asi - kas iPadile annaks OS X, Linuxi või mõne muu OSi peale keevitada kui see lahti häkitakse ? |
Tehniliselt võimalik, praktiliselt saab see üsna piiratud olema kuna soft on kõik ARM'i põhine.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Foxxx
HV veteran

|
29.01.2010 02:23:45
|
|
|
Kuradi kummaline masin. XL suuruses iPhone, mitte et iPhone otseselt sitt toode oleks, täitsa vahva, aga selliselt masinalt ootaks siiski vähe rohkem. Mõte oli neil hea, aga teostuse poole pealt tõenäoliselt üks Apple suurimaid läbikukkumisi. Analoogne seada peaks siiski suutma vähemalt pool sülearvuti funktsionaalsusest täita. Piiratud soft ja ühendusliideste puudumine.. sisuliselt võttes tähendab, et igasugune andmete ülekanne sellele seadmele on kuradi aeglane.. Wifi on uimane ja eraldi arvutiga ühendamine lihtsalt tüütu, omajagu loogilisem oleks kui saaks mälupulka või ketast talle sappa ühendada. Video mängimiseks nagu ka seda kasutada ei saa.. Muusika on ka piiratud.
Ühesõnaga 800 taalane raamat. Aga noh... iga firma peab ükskord oma prohmaka ära tegema, nüüd on siis Apple kord.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
hepman
HV kasutaja

|
29.01.2010 03:06:20
|
|
|
Selle seadme ainuke viga on selles, et ta on oma olemuselt "kolmas ratas jalgratta all - ilma saab ka eduliselt, kuid teatud oludes on mugavam sellega", kui sa omad laptopi ning nt iPhone/Touch. Ta ei püüagi olla ei täisväärtuslik arvuti ega nt iPod Touch asendaja.
Ise ostaks selle esimesel võimalusel pärast seda, kui saaks oma praeguse räsitud laptopi ning iPhone 2G kaasaegsemate vastu vahetada ning seejuures raha "selleks kolmandaks asjaks" üle jääks.
Oma olemuselt oleks see mõnus laptopi asendaja kodustes tingimustes diivanil telekat vaadetes interneti ning raamatute/ajakirjade lugemisel. Ainuke miinus on piiratud mitme rakenduse korraga jooksutamine (nt MSN). Kui see probleem ka lahenduse saaks (kas või jailbreak kujul nagu "väikestel vendadel"), oleks turgu talle küll. Kujutan seda eriti hästi ette majapidamises kõigile kasutada oleva meediaseadmena, kuna see ei ole oma loomult nii personaalne kui laptop ning on samas väga mugav eelmainitud tegevusteks kasutamisel.
Kui sul "kaks esimest" seadet olemas ning rohkem raha välja käia ei raatsi, siis see seade polegi sinu jaoks!
//Edit:
Lisaks võiks Apple midagi ette võtta selle seadme nn avalehega - seal sama palju infot kui väiksel iPhonel, kuid see võiks hoopis omada lisavidinaid(ilm, RSS, Facebook) nagu Android jne.
//Edit2:
Seda seadet ei ole mõtet võrrelda ka netbookidega, kuna viimased on oma olemuselt pigem taskusõbraliku hinnaga laptopide asendajad - nad ei ole ei täisväärtuslikud tööloomad ega ka korralikud meelelahutusseadmed.
viimati muutis hepman 29.01.2010 03:23:42, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
-FoX-
HV Guru

|
29.01.2010 03:20:51
|
|
|
Asjavastu huvi ei tunne aga nägin katkendit kus steve oli laval ja tutvustas asja ... no c'mon teksad jalas mehel nagu 3a oleks kantud ... mingid jube odavad valged tossud jne. nagu oleks peale grillipidu uute õllete järgi poodi lippand ...
_________________ Aita suve, söö lund! |
|
Kommentaarid: 365 loe/lisa |
   |
6 :: |
3 :: |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
2III7
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
3 :: |
143 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|