praegune kellaaeg 21.06.2025 22:43:13
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Bastardo
HV kasutaja

|
22.01.2010 23:25:15
Kaamerast kostub kolksatusi |
|
|
Tere
Väike mure kaameraga Nikon D3000. Sai eelmisel nädalavahetusel väljas pildistamas käidud. Pärast umbes tunniajast sessiooni hakkas kaamera fokusseerimisel tegema sellist vaikset kolinat: tõk-tõk-tõk. Külmast ilmselt. Lõpetasin pildistamise ära. Kui kaamera koju viisin, siis toppisin ta nagu soovitatud kilekotti.
Fokkusseerides kaamera enam ei kolise. Aga nüüd selline pull, et kui ma pärast pildi tegemist lähen view modesse on jälle kaamerast õrna kolinat kuulda. Samuti reziime vahetades kui vahepal on pilte tehtud. Ma ei mäleta, et enne kaamera välja viimist oleks ma sealt sellist kolksumist kuulnud. Kas ma peaks muretsema või on selline kolin normaalne?
_________________ "Siiski, julgeksin arvata, et siiski antud juhul, nagu ka paljudel, ütleksin isegi, et siiski kõikidel juhtudel oma isikliku arvamuse
põhjendamine omab siiski küllaltki suurt kaalu, eriti valdavalt, ma ütleksin, negatiivse arvamuse puhul" (A. Rüütel) |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cert85
HV kasutaja

|
22.01.2010 23:31:46
|
|
|
Ainuke asi, mis seal kolksuda võiks oleks ehk asendiandur. Teised kolksud on juba halvemad.
Võta kaamera ja keera teda kõrva läheduses. Kui on kuulda sellist väikse kuuli kõrinat, siis see ok.
_________________ Cert85 @ flickr.com |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
22.01.2010 23:41:31
|
|
|
Aitäh vastuse eest. Aga äkki tegin ilma asjata paanikat. Nüüd lasin mingi paarkümmend pilti järjest ja kolksumine kadus ära. Ehk oli asi nii, et selle külmaga oli kondenseerunud mingi läbu kuskile...eee...sisse ja nüüd see siis tahtis maha kolksutamist. Või noh....saate aru küll.
_________________ "Siiski, julgeksin arvata, et siiski antud juhul, nagu ka paljudel, ütleksin isegi, et siiski kõikidel juhtudel oma isikliku arvamuse
põhjendamine omab siiski küllaltki suurt kaalu, eriti valdavalt, ma ütleksin, negatiivse arvamuse puhul" (A. Rüütel) |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
27.01.2010 20:58:39
|
|
|
Mina olen täheldanud, et kaamera välk kipub nikonitel vahel häält tegema kaamera liigutamisel. Kui välklamp välja lasta, jääb sellest tingitud kolks ära.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
marxmacher
Kreisi kasutaja
|
28.01.2010 15:17:31
|
|
|
seal on jah mingi plekkist vidin mis koliseb, seega täiesti normaalne kui natuke kõriseb.
Ära põe
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
8 :: |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
28.01.2010 15:21:08
|
|
|
Bastardo, kui kaamerat käes "püsti" ja "otse" vahel keerates on see kolks siis on tegu orientatsioonianduriga. See on normaalne heli.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|