Müügiks olevaid hiiri sirvides avastasin, et Logitechilt on vahepeal ilmunud RX1000 hiir, mis hinna poolest soodne ning ka omadustelt ja kujult tundus sobiv. Kuna olen mõnda aega kasutanud RX300 hiirt ja sellega väga rahul olnud, siis otsustasin oma optilise RX300 asendada laseriga RX1000ga. Kuna tegu on OEM variandiga, siis kaasas peale karbi ja hiire midagi muud ei olnud, ja ausalt öeldes nii ongi parem. Neid ilusaid retail-karpe on küll tore vaadata, aga avada on tavaliselt piin ja säilitamisel võtavad ka liiga palju ruumi. Samuti tõmban uued draiverid netist, nii et seda läikivat CD plaati ka taga ei nuta.
Tehnilist:
Sensor: Laser
Resolutsioon: 1000dpi
Nuppe: 3 + Tilt Wheel Plus Zoom
Op. süsteem: Win2k, XP, Vista
Ühenduvus: USB
Hind: ~300 EEK
Hiir on suhteliselt tagasihoidliku välimusega ja sobib nii parem- kui ka vasakukäelistele. Võrreldes RX300ga on RX1000 veidi pikema tagumikuga ja laugema kumerusega, kuid veidi saledama taljega ja on ka sutsu kergem. Käe all tundub küllaltki mugav, kuigi RX300ga harjunule veidi suur. Libiseb hulga paremini, oma osa on selles kindlasti küllaltki suure pinnaga jalgadel. Täpsusele ei saa ka midagi ette heita, laser on ikka kõva edasiminek võrreldes optilise RX300ga. RX1000 omab ka Tilt Wheel Plus Zoom ratast ja Search nuppu lisaks tavapärastele kahele nupule, nii et kokku on 6 programmeeritavat nuppu, millest minu arvates täiesti piisab.
Hiire ühendamisel arvutiga võttis olemasolev Logitech'i Setpoint tarkvara hiire kohe omaks. Kuna kallutatava rattaga vasakule ja paremale akna kerimine on üpriski ebamugav, asendan ma need toimingud tavaliselt Back ja Forward funktsioonidega. Search nupu vaikimisi olev funktsioon on teksti valimisel selle saatmine otsingumootorisse (Yahoo! või Google Search). Kui kasulik see funktsioon on, seda peab igaüks ise otsustama, ise igatahes otsustasin veidi aega katsetada.
Igatahes kokkuvõtteks võin öelda, et 300 raha eest on looma rohkem kui küllalt
Plussid:
+ hea hind
+ mugav
+ 1000dpi laseri täpsus
+ libiseb hästi
+ piisavalt nuppe
Oleks rohkem nuppe kindlasti võtaks. Aga rohkete nuppudega hiired on ka kallid. _________________ You win again, gravity!
C-4 can make a dull day fun
there are very few problems that can't be remedied with the proper application of explosives
Endal sama rotike. Rulliku all on veel 2 lisanuppu ( tõugates kerimise rullikut paremale või vasakule )millest polnud aimugi
Avastasin alles siis kui pidin kalli rotipoja lahti kakkuma ( Parema ja vasaku nupud tuli vahetada ). Tüüpiline ! Mingit softijuppi poest kaasa ei antud.
Tõmbasin kodukalt softijupi ja voilaa
Mul oli SetPoint juba enne masinas olemas MX1000-de jaoks ja kui lisasin RX1000 siis tekkis SetPoint-i lihtsalt teine hiir juurde. _________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame.
Endal hetkel ka käe all see hiir.
Midagi halba pole öelda ,kõik tööd saab tehtud.
Vahest mängimise juures võiks olla vahetatav tundlikkus aga see läheb juba mängu hiirte alla.
Nüüd küsimus, kuidas ma pean seal windowsi hiire kohas need pointer speedid panema ja siis setpointis need pointer speedid panema et töölaual olles oleks hiire täpsus 1000dpi?
kui rahast kahju, siis võib isegi suht asjalik olla, eelkõige töö tegemisel. sellegipoolest ise ostaks vast midagi MX-seeriast kasutatuna, sõltuvus 8) (viimased 4 hiirt MX'id olnud )
Minu jaoks olid selle hiire vasak ja parem nupp erakordselt raskesti vajutatavad. Juba praakisingi asja välja, ostsin ühte teise odava logitechi hiire ja töötasin tollega. Aga ükspäev v6tsin selle roti lahti ja avastasin, asja saab parandada. Toppisin pildil näidatud kohta k6ige pealmise ja selle all oleva detaili vahele juhtmejupikese, mis suurendas pealmise detaili kallet nuppude suunas ja nüüd on nupud v6rdväärsed teiste hiirte nuppudega. Tegelikult v6ib isegi mitte lahti v6tta ja serva vahelt midagi sinna vahele surada.
Nüüd tarvitan igapäevaselt.
Minu jaoks olid selle hiire vasak ja parem nupp erakordselt raskesti vajutatavad. Juba praakisingi asja välja, ostsin ühte teise odava logitechi hiire ja töötasin tollega. Aga ükspäev v6tsin selle roti lahti ja avastasin, asja saab parandada. Toppisin pildil näidatud kohta k6ige pealmise ja selle all oleva detaili vahele juhtmejupikese, mis suurendas pealmise detaili kallet nuppude suunas ja nüüd on nupud v6rdväärsed teiste hiirte nuppudega. Tegelikult v6ib isegi mitte lahti v6tta ja serva vahelt midagi sinna vahele surada.
Nüüd tarvitan igapäevaselt.
Spoiler
See kull RX1000 ei ole. _________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame.
Ise olen tööl kasutusel oleval rx1000 nii vasaku kui parema nupu ära vahetanud. Nüüd ütles search nupp üles, aga seda pole suutnud ellu äratada. Väga imelik, et originaal jootekohad tulid lihtsalt plaadi pealt lahti
Endale sai ka see hiir natuke aega tagasi ostetud ja ei ole üldse rahul. Võimalik, et tegu on vigase eksemplariga. Nimelt reklaamitud smooth & presice küll ei kehti. Näiteks vasakult paremale liikudes hüppab hiir ise suvalises kohas natuke üles või alla ja üldse käitub väga närviliselt. Täpsusest on asi väga kaugel. Teine hiir, 90 kroonine logitech ei tee absoluutselt selliseid asju ja töötab perfektselt. Peaks vist ATF poole pöörduma või saab kuidagi muudmoodi asja parandada? Saab seal üldse midagi katki olla?
Laser on valiv hiiremati suhtes. riidest kattega matid hästi ei sobi, samuti ei taha korralikult töötada lihtsalt laua peal.
Aga kui sobiv matt leida, siis võib päris rahule jääda. _________________ You win again, gravity!
C-4 can make a dull day fun
there are very few problems that can't be remedied with the proper application of explosives
Ei tea, minu oma tööteb peaaegu igal alusel ilusti. Kunagi oli riidega kaetud matt ja ei olnud probleeme, sama ka laual. _________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.